рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

гуарова камідь

  1. Властивості гуарової камеді
  2. Гуарова камідь користь
  3. Вживання гуарової камеді для схуднення
  4. Маски для обличчя з камеді
  5. Гуарова камідь для волосся
  6. Гель для обличчя
  7. антицелюлітний гель
  8. Гуарова камідь кулінарні рецепти

Привіт, шановні читачі Привіт, шановні читачі. Деякі з нас, хто пильно вивчає склад продуктів в магазинах, напевно часто помічали в списку інгредієнтів гуарову камедь. Суперечки навколо даного компонента не вщухають - одні стверджують, що він вкрай шкідливий, а інші і зовсім до ладу не знають, що це таке. Отже, що ж собою являє гуарова камедь, користь чи шкода вона несе в собі?

Насправді все набагато простіше. Камедь проводиться з дерева під назвою «гуар». Зростає воно в Канаді, Австралії, Африці і в Сполучених Штатах Америки. Гуарова камідь на етикетках маркується як добавка Е412, що лякає багатьох споживачів. Смола із гуару застосовується в якості природного згущувача для продукту або для збільшення в'язкості. Насіння дерева при цьому ретельно висушуються, а потім перемелюють. Ще одна назва дерева - горохове через відповідного зовнішнього вигляду.

Властивості гуарової камеді

Власне, навіщо виробники додають до складу своєї продукції таке дивне речовина? Одне з головних властивостей камеді - перетворення в гель після заморожування. Тобто в продукті не утворюються кристали льоду, які все псують.

Виходячи з цього, можна уявити список продуктів, в яких повністю буде міститися дана речовина:

  • Джеми, варення.
  • Желе і десерти з нього.
  • Морозиво.
  • Соуси - майонез, кетчуп та інші.
  • Сухі супи, які потрібно заварювати окропом.

Камедь можна зустріти також в кормах для домашніх тварин. Якщо говорити про інші галузі, то її застосовують у текстильній промисловості, виробництві бензину, паперу і ракет.

Гуарова камідь користь

Щоб зрозуміти, чи корисна «гуарова смола», для початку слід знати її хімічний склад. Камедь відноситься до полісахаридів, а також містить в собі величезну кількість жирних кислот, які дуже корисні для організму людини.

Ще кілька років тому, коли Е412 почали використовувати при виробництві продуктів, піднялася паніка - добавка дуже шкідлива! Потім, коли повністю був вивчений склад і розкритий спосіб добування речовини, суперечки трохи вщухли. Проте, і зараз можна зустріти твердження про шкоду продуктів з даної добавкою. Це міф! Ось список благотворного впливу гуарової камеді на організм:

  • За рахунок своєї жорсткої структури вона прекрасно виводить шлаки і токсини з організму. Кишечник також повністю очищається.
  • Регулюється рівень шкідливого холестерину в крові, нейтралізується шкідливий вплив важких металів.
  • Камедь прекрасно очищає також і кров людини, прибирає холестеринові бляшки в судинах, при регулярному вживанні знижує артеріальний тиск.
  • Покращує засвоюваність корисних мікроелементів, наприклад, калію і магнію.
  • Добавка дуже часто додається в продукти для діабетичних хворих. Науково доведено, що Е412 знижує рівень цукру в крові, а також регулює вуглеводний обмін.
  • Помітно зменшується апетит. Саме тому гуарову камедь часто додають в продукти для тих, хто хоче позбутися зайвої ваги.

Саме тому гуарову камедь часто додають в продукти для тих, хто хоче позбутися зайвої ваги

Вживання гуарової камеді для схуднення

На темі схуднення слід зупинитися докладніше, адже майже кожна жінка мріє привести фігуру в ідеальний стан. За рахунок чого камедь сприяє схудненню?

Перший фактор - поступове зниження апетиту. Дуже часто вага набирається через постійне почуття голоду і шкідливих перекусів. Е412 за рахунок своєї щільної структури заповнює шлунок надовго і дає відчуття ситості. Обмін речовин потихеньку розганяється, оскільки організм привчається повністю переробляти всі запаси їжі, а потім вже братися за підшкірні запаси жиру.

Крім того, добавка має вкрай низьку калорійність - близько 20 ккал на 100 грамів. І ще один бонус - легкий ефект очищення кишечника .

На жаль, жінки, що бажають схуднути, почали безконтрольно приймати препарати з гуарової камеддю, без призначення лікаря і перевищуючи всі допустимі норми. В результаті було зафіксовано кілька разі смерті від вживання подібних добавок. І тому є пояснення - багаторазове перевищення дози камеді саме по собі призводить до важких отруєнь, блювоти, поносу. Саме ці явища призводять до зневоднення організму і летального результату.

Тому вкрай важливо запам'ятати одну стару істину - в ложці ліки, в чашці отрута. Це безпосередньо відноситься не тільки до вживання гуарової камеді, але і всіх добавок в їжу. Навіть нешкідливі вітаміни при передозуванні можуть привести до плачевного результату.

Що ж стосується догляду за собою, то камедь з гуарову дерева володіє величезним списком корисних властивостей. Наприклад, на шкірі речовина створює особливу плівку, яка захищає епідерміс від холоду, вітру, сонячних променів, вихлопних газів і інших шкідливих речовин. При цьому кисневий обмін працює як треба, пори дихають.

Унікальне властивості добавки - посилення зволожуючого і поживного ефекту від косметичних засобів. Додана в гідролат камедь в кілька разів підсилить зволоження епідермісу і проникнення корисних речовин углиб шкіри. При приготуванні домашньої косметики важливо усвідомити один пункт - загальна кількість «гуарової смоли» не повинно перевищувати 1, а краще 0,5 відсотка. Інакше є ризик отримання величезної кількості побічних ефектів.

Маски для обличчя з камеді

1 рецепт - великий м'ясистий листочок алое розімніть вилкою, додамо пару крапель вітаміну Е і яєчний жовток. Кладемо невелику щіпку камеді, перемішуємо і даємо суміші набрякнути приблизно 20 хвилин. Кладемо склад на очищене і розпарене обличчя на півгодини. Далі суміш ретельно змивається.

2 рецепт. Столову ложку жирної сметани змішуємо з розім'ятим шматочком банана. Додаємо пару крапель вітаміну А і Е, всипаємо щіпку камеді. Як і в першому рецепті, даємо суміші набрякнути і кладемо на обличчя на півгодини.

Як і в першому рецепті, даємо суміші набрякнути і кладемо на обличчя на півгодини

Ось ще пара рецептів для шкіри обличчя:

  • Суха шкіра зрадіє суміші банана, вершків і гуарової камеді. Змішуємо всі інгредієнти в пропорції 1 до 1. Даємо порошку Гуарем набрякнути і наносимо суміш на обличчя. Через сорок хвилин ретельно прибираємо маску за допомогою вологої серветки.
  • Жирній шкірі ідеально підійде маска з білка і лимонного соку з камеддю. Для цього беремо білок одного яйця, додаємо пару крапель лимонного соку і крихітну дрібку гуарової камеді. Суміш перемішуємо і чекаємо набухання. Наносимо на обличчя кілька шарів, у міру підсихання кожного. Через 20 хвилин прибираємо білок прохолодною водою.

А найпростіший варіант - додати дрібку порошку в квітковий гідролат, вийде дуже корисний тонік для шкіри обличчя.

До речі, використовувати засіб можна не тільки для догляду за обличчям, а й за волоссям.

Гуарова камідь для волосся

Рецепт найпростішої маски - 100 мл. кефіру змішати з жовтком і щіпкою гуарової камеді. Нанести на волосся і вкрити шапочкою для душу. Для кращого ефекту можна закутати голову рушником. Через годину змиваємо маску і насолоджуємося слухняними локонами. У суміш можна додати ефірні масла , Щоб отримати приємний запах.

Якщо взяти 160 мл. гідролата ромашки і додати в нього близько пари столових ложок оливкової олії і пару пучок камеді, то виходить прекрасний гель для душу. Суміш збовтувати перед використанням. Додаючи будь ефірні масла, можна змінювати аромат по своєму смаку. Такий засіб очищає шкіру і зволожує її.

Гель для обличчя

Можна спробувати приготувати і натуральний гель для шкіри обличчя. Для цього в 20 мл. теплої води розчиняємо чайну ложку порошку. Даємо йому набрякнути, збиваємо. Додаємо пару крапель олії розмарину і трохи мигдального, ще раз ретельно збиваємо. Суміш зберігається виключно в холодильнику і не довше двох тижнів. Найкраще для застосування використовувати чисту лопатку, а не зачерпувати гель пальцями.

антицелюлітний гель

Його можна приготувати з таких складових - 100 мл. води, чайна ложка загустителя, по 10 крапель ефірних олії апельсина, грейпфрута і лимона. Збиваємо суміш. Використовуємо для масажу проблемних зон.

Гуарова камідь кулінарні рецепти

Оскільки жінки все частіше віддають перевагу натуральним засобам по догляду, а також продуктів харчування. Почнемо з домашньої кулінарії:

  • Основне застосування Е412 - домашня корисна випічка без звичайного білого борошна. Наприклад, хліб з висівок без неї просто не підніметься, отже, в результаті ви ризикуєте отримати Клеклі корж, а не повітряний хліб. Дріжджі в такому рецепті також відсутні, так що хліб буде корисним і смачним. Тим, хто змушений користуватися безглютенової борошном, також стане в нагоді камедь - вона грає роль сполучного компонента в тесті.
  • Домашнє морозиво, джем, кетчуп. Ті, хто хоч раз намагався приготувати домашній соус або морозиво самостійно, відзначають - домогтися магазинної текстури дуже складно. Додавши гуарову камедь, ви отримуєте продукт, ідентичний магазинному, але не містить шкідливих консервантів і підсилювачів смаку.

Чому б не спробувати камедь в якості натурального згущувача? Особливо ця інформація буде актуальна для тих, хто вважає за краще здорове харчування, але не може жити без таких продуктів, як морозиво, кетчуп або майонез.

Отже, почнемо з морозива. В один літр молока кладемо дві ложки цукру (варіюйте на свій смак), чайну ложку порошку Гуарем і ретельно збиваємо вінчиком. Як тільки всі інгредієнти повністю розчиняться, поміщаємо наше морозиво в морозилку. Через пару годин воно буде готове. Як бачимо, в складі немає рослинного жиру, пальмового масла, барвників, консервантів та іншого.

Домашній майонез також дуже легко приготувати. Одне велике яйце починаємо збивати з невеликою кількістю рослинної олії - близько 50 мл. Додаємо три грами камеді, 100 мл. кефіру, чайну ложку гірчиці і краплю оцту. Гарненько збиваємо суміш. Домашній майонез готовий! За бажанням можете додати в нього зелень, мариновані огірочки або трохи гострого перцю.

Поекспериментуємо і приготуємо домашній кетчуп? Якщо немає можливості придбати сезонні томати, використовуємо якісну томатну пасту. А навіщо додавати в неї щось, якщо пасту і так можна використовувати в якості кетчупу, запитають деякі? Справа в тому, що деяким подобається саме текстура магазинного кетчупу. Якщо ви взяли свіжі помідори, то обдайте їх окропом, потім крижаною водою і зніміть шкірки. Прибираємо насіння і подрібнюємо овоч в блендері. Проварюємо на вогні, щоб прибрати зайву воду. Тепер додаємо дрібку цукру, дрібку солі, дрібку камеді і перемішуємо. Вогонь вимкнений! Даємо суміші набрякнути. Пробуємо кетчуп на смак, додаємо, якщо чогось не вистачає. Крапля оцту і трохи чорного меленого перцю зроблять смак яскравіше.

Якщо у вас є тільки томатна паста, то трохи гріємо її на вогні. Всипаємо невелику щіпку гуарової камеді, по рівній частині солі і цукру. Даємо набрякнути і пробуємо. Можна додати до суміші пюре з кислих яблук, в цьому випадку кількість цукру і солі збільшується.

Тепер ви знаєте все про таку добавку, як гуарова камедь. Як бачимо, користі від неї набагато більше ніж шкоди. Крім того, область застосування цього природного згущувача широка, а ціна не висока.

Отже, що ж собою являє гуарова камедь, користь чи шкода вона несе в собі?
За рахунок чого камедь сприяє схудненню?
Чому б не спробувати камедь в якості натурального згущувача?
Поекспериментуємо і приготуємо домашній кетчуп?
А навіщо додавати в неї щось, якщо пасту і так можна використовувати в якості кетчупу, запитають деякі?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com