рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чому рушники після прання в автоматі жорсткі: причини і способи їх вирішення

  1. причини жорсткості
  2. Як зберегти м'якість після прання
  3. Вибір правильного засоби для прання
  4. Правила машинного прання
  5. Правила ручного прання
  6. Як повернути рушнику м'якість
  7. Корисні поради

Махрові вироби цінуються за м'якість і здатність відмінно вбирати вологу. Володарі такого предмета нерідко стикаються з проблемою, коли махрові рушники стають жорсткими після прання. Щоб повернути їм колишній стан досить знати лише кілька секретів, про які буде розказано нижче.

причини жорсткості

Щоб річ втратила свої первинні властивості, часом вистачає декількох прань. Грубі волокна особливо неприємні для ніжної дитячої шкіри. Кожна господиня повинна знати основні правила догляду за рушниками з довгим ворсом.

Для початку слід розібратися в причинах, чому рушники після прання в автоматі жорсткі. Махра є натуральну тканину з ворсистою поверхнею, переважно на бавовняної або лляної основі. Для поліпшення практичних аспектів допускається домішка синтетичних волокон, але не більше 20%.

Тепер безпосередньо до суті проблеми, чому махрові рушники стали грубими і жорсткими. Слід зазначити, що подібного роду матеріал не вимагає особливого догляду, але деякі відхилення в догляді, можуть привести до втрати якості.

Основні помилки:

  1. Прасування праскою без застосування пара. Це найпоширеніша помилка, яка здатна швидко привести річ у непридатність. Під дією гарячої праски ворсинки тканини втрачають свою пухнастість і стають жорсткими.
  2. Кип'ятіння. Прихильники старовинних традицій все ще продовжують кип'ятити білизну. Махра після такого процесу зменшується в розмірах, сідає і стає грубою.
  3. Недотримання режиму прання. Під час чистки рушників в пральній машині автомат багато вибирають неправильний режим. Температура води, віджимання - всі ці фактори здатні зіпсувати улюблену річ.
  4. Жорстка вода. Основна проблема великих міст і не тільки. Боротися з цим завдяки досягненням хімічного виробництва нескладно, головне не забувати це робити.
  5. Миючий засіб. Агресивні компоненти і своєрідна структура звичайних порошків залишають на волокнах невидимі, але цілком відчутні сліди.
  6. Сушка під прямими сонячними променями або на радіаторі. Пересушене повітря сильно виснажує волокна тканини і вона втрачає свій обсяг і стає грубою.

Але навіть знання грубих помилок недостатньо, потрібно розуміти, як зробити рушники пухнастими і м'якими навіть після тривалого користування.

Як зберегти м'якість після прання

Способів, як зробити речі з махорки м'якими, досить багато. Це може бути не тільки грамотна установка режиму роботи пральної машинки, а також застосування різного роду добавок, які завжди знайдуться в будинку. Але перш ніж говорити про те, як пом'якшити махрові рушники після процесу прання, слід розібратися, як правильно прати, полоскати і сушити вироби.

Вибір правильного засоби для прання

Незалежно від того, передбачається машинна чистка або ручна, слід відповідально підходити до вибору миючого засобу. Головне табу для махрових виробів - це застосування звичайного прального порошку. Дрібні крупинки кошти забиваються під ворс. Вимити звідти за час звичайного полоскання дуже складно. Згодом їх стає все більше і більше і в результаті речі вже не дарують ту ніжність і м'якість.

Перед покупкою уважно вивчайте склад препарату. Чим менше в ньому хлору і фосфатів, тим м'якше буде тканину і тим довше її термін служби.

Оптимальним варіантом є рідкі засоби. Це різноманітні гелі та спеціальні капсули. Такі засоби швидше розчиняються у воді, мають підвищену ефективність при видаленні бруду і легко вимиваються з тканини.

Правила машинного прання

Тепер про те, як випрати вироби з махорки в пральній машині автоматичного типу. Розберемо докладний алгоритм дій.

підготовка:

  1. Щоб воно було м'яким і не потоншала ворс, не можна прати одяг з металевими застібками, блискавками або іншими предметами разом з рушниками. Краще завантажувати в барабан тільки вироби з махорки.
  2. Попередньо просушити вироби. Вологі рушники обов'язково просушити, щоб уникнути появи затхлого запаху.
  3. По можливості використовувати спеціальні мішки для білизни. Вони забезпечать захист ніжного ворсу від металевого барабана.

Перед використанням делікатного вироби, обов'язково вивчіть інструкцію. Бирку з рекомендаціями по догляду та чищення краще зберегти окремо. Махрова тканина може відрізнятися наявністю і співвідношенням синтетичних домішок, підхід при чищенні до яких теж різний.

Вибір режиму прання:

  1. Оптимальна температура води знаходиться в межах 40 ° С. Максимальна допустима значення становить 60 ° С. При перевищенні зазначеного значення тканину швидко втратить свої властивості.
  2. Віджимання. При високооборотному процесі волокна махорки піддаються колосальному тертю, що вкрай несприятливо позначається на їх стані. Кількість оборотів в хвилин 400-700.
  3. Завантажувати барабан не більше ніж на третину загального обсягу. Це дасть можливість пральній машині провести якісне прання без втрати якості.
  4. Економічні режими під суворою забороною. При цьому скорочується подача води і загальний час циклу. В цьому випадку для численних волокон тканини необхідно достатню кількість рідини для повноцінного чищення.
  5. Як ополіскувачі бажано використовувати засіб з вмістом силікону. Цей компонент сприятливо діє на махру і зберігає її м'якість.

Порада! Якщо використовується звичайний пральний порошок, обов'язково використовувати функцію додаткового полоскання.

Як сушити:

  1. На свіжому повітрі вибирати місце в тіні.
  2. Якщо сушка проводиться в приміщенні, тоді рушники необхідно розвісити далеко від нагрівальних приладів.
  3. Вітер допоможе швидше видалити вологу з махрових тканин і не зіпсувати волокна.
  4. Категорично заборонено пересушувати вироби. Після цього вони стануть грубими.

Після того, як вироби висохнуть їх потрібно акуратно скласти і відразу прибрати в шафу.

Правила ручного прання

Щоб рушники були м'якими після прання вручну необхідно слідувати зазначеним рекомендаціям:

  1. Попередньо просушити.
  2. Ємність вибирати достатнього розміру, щоб забезпечити речі великою кількістю води.
  3. В якості миючого засобу підійде пральний гель або рідке мило.
  4. Забороняється інтенсивне тертя. Це зіпсує волокна.
  5. Полоскати як мінімум 3 рази. Під час третього полоскання додати у воду трохи оцту.

Сушити як і при машинному пранні на свіжому повітрі без сонця або кімнатної сушарці подалі від батареї.

Як повернути рушнику м'якість

Навіть якщо предмети їх махорки вже втратили свій первісний вигляд і властивості, їх можна реанімувати.

Як врятувати старі рушники втратили властивості:

  1. Перед пранням замочити білизну в приготовленої солоній воді. Для цього розвести в 5 л теплої води 100 г солі. Витримати білизна 1 годину і випрати. Повторити подібну маніпуляцію ще 2 рази.
  2. Додавання нашатирного спирту не тільки поверне м'якість, але і позбавить від застарілих плям. На 5 літрів води додати по 5 ст. л солі і аміаку. Замочити на ніч, після чого випрати.
  3. Замочування в холодній воді. Це простий спосіб допоможе видалити в'їдаються залишки миючих засобів і залишків жорсткої води. Тримати вироби в холодній потрібно не менше 12 годин.

Після того, як махра знову прийде в форму, не забувайте про профілактику.

Корисні поради

Проста профілактика за допомогою підручних засобів дозволить не шукати відповіді на запитання, чому огрубіли рушники і щось з цим робити.

Щоб рушники були м'якими після прання можна використовувати такі способи:

  • сіль екстра. Хоча підійде і звичайна кухонна або морська. Додавати по 3 ст. л в відсік для прального порошку. Можна розвести вказану кількість в теплій воді і додати відразу в барабан пральної машинки;
  • оцет. Використовувати звичайний столовий 9%. Він добре нейтралізує мильні сліди, надає м'якість ворсу і знижує жорсткість води. Влити 100 мл в відсік для ополіскувача;
  • сода. Домашній спосіб пом'якшити воду і не погіршити якість речей. 100 г засипати відразу в барабан.

Застосовувати зазначені методи можна при кожному циклі або хоча б 1 раз в 1-2 місяці.

Таким чином, щоб махрові предмети довго залишалися пухнастими і м'якими досить дотримуватися трьох простих правил: тепла вода, рідкий миючий засіб і м'який віджимання. Періодично можна проводити профілактику і додавати в воду оцет або соду. І тоді будь-які махрові вироби даруватимуть свою м'якість дуже довго.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com