рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зшити постільна білизна самостійно для дитини: своїми руками для новонародженого

  1. Вибираємо тканину для майбутнього створення м'якій постелі
  2. Визначаємося з відповідним розміром для будь-якого ліжка
  3. Як зшити дитяче постільна білизна в ліжечко самостійно
  4. Підодіяльник (110х140 см):
  5. Наволочка:
  6. Відео-уроки по темі статті

У нашій статті ви знайдете все необхідне для того, щоб дізнатися, як правильно зшити просторе і м'яке постільна білизна швидко і просто, але що ще важливіше - самостійно!

У нашій статті ви знайдете все необхідне для того, щоб дізнатися, як правильно зшити просторе і м'яке постільна білизна швидко і просто, але що ще важливіше - самостійно

Коли сім'я готується до появи в будинку малюка і запасається всім необхідним, виникає безліч питань. Один з них пов'язаний з тим, шити або купувати придане в ліжечко дитини. Прочитавши цю статтю, ви з'ясуєте, як зшити швидко і просто постільна білизна для новонародженого самостійно. Це не так складно, як здається, тим більше, якщо у вас є елементарні навички шиття.

Вибираємо тканину для майбутнього створення м'якій постелі

Вибираємо тканину для майбутнього створення м'якій постелі

Для початку потрібно визначитися з тканиною. Для дитячої постільної білизни підійде ситець, бязь або фланель. Остання дуже хороша для зими, вона дуже затишна і зберігає тепло. Ситець - недорогий матеріал, але тонкий і недовговічний. Бязь щільніша, вона добре тримає форму.

Визначаємося з відповідним розміром для будь-якого ліжка

http://svoyakomnata.ru/wp-content/uploads/2014/11/postel-s-mishkoy.jpg

http://www.samoshvejka.ru/2015/6/postel_dlja_novorozhdennykh_1.jpg

Отже, щоб зшити комплект постільної білизни для малюка своїми руками, нам знадобиться приблизно 4 метри тканини, стандартна ширина якої - 1,5 м. Потрібно враховувати, що більш широка тканина не так зручна для крою постільних речей. Важливо знати, що натуральні тканини при пранні можуть сідати, тому буде необхідний невеликий припуск на усадку.

Перш за все, необхідно знати розміри спального місця дитини: ліжечка і матраца. Найпоширеніші складають: 120 см в довжину і 60 см в ширину. Постільна білизна, яке продається в магазинах, зазвичай становить: ковдру - 140х100 см (147х112 см); наволочка - 40х60 см (або ж 40х40см), простирадло - 140х100 см (150 х110 см). Перевага білизни, зшитого своїми руками, полягає ще й у тому, що, знаючи спочатку довжину і ширину матраца і ковдри, ми не помилимося з розміром.

Перед тим, як почати шити, потрібно обов'язково випрати, висушити і пропрасувати тканину.

Як зшити дитяче постільна білизна в ліжечко самостійно

Простирадло для дитячого ліжка можна зшити звичайним способом - підшити краю з чотирьох сторін швом в подгибку з відкритими обмітали зрізами або закритими зрізами. А можна зшити простирадло іншого типу - на гумці. Така простирадло набагато зручніше, вона не збивається від активних рухів дитини.

Простирадло на резинці:

Простирадло на резинці:

1. Для того, щоб зробити викрійку простирадла, не потрібно малювати і вирізати з паперу. Це конструкція дуже проста, ліній тут мінімум, можна викроїти безпосередньо з тканини. 10 см з усіх боків ми залишаємо на припуски, щоб простирадло щільно охоплювала боки матраца, так само 10 см - на «кулиску» для гумки. Необхідно відміряти шматок тканини розміром 100 на 160 см, скласти її вчетверо, по контуру вирізати квадрат, зі стороною 19 см.

2. Смётиваем два отриманих фрагмента і робимо попередню примірку. Матерію потрібно змітати по кутах на глибину самого матраца. Кути простирадла потрібно прострочити подвійним швом. На виході виходить своєрідний чохол.

3. Акуратно прострочуємо і ретельно обробляємо кути.

4. Краї простирадла підгинаємо і прострочуємо, для гумки залишаємо чотири отвори.

5. Гумка розподіляється по всьому периметру, після чого міцно сострачіваем краю.

Способи, що дозволяють закріпити гумку:

Перший спосіб: загнути краю тканини по периметру і зверху пришити спеціальну еластичну тасьму.

Перший спосіб: загнути краю тканини по периметру і зверху пришити спеціальну еластичну тасьму

Другий спосіб: зробити шов по периметру з підгинанням вироби (це називається «кулиска»). Протягуємо гумку в «кулиску» англійською шпилькою, закріплюємо кінчики.

Обидва перші способу досить прості, але прасувати подібну простирадло не так вже й зручно. Господині, які мають чималий досвід і навички шиття, можуть спробувати використовувати і третій варіант - пристрочити еластичну гумку, яка кріпиться тільки в кутах вироби. Близько 20 см гумки (4х20 = 80 см) знадобиться на кожен куточок. Краї тканини запрасовуємо, кути потрібно змітати. У кожен кут втягає гумку і наметиваем. Кути разом з гумкою акуратно прострочити на машині.

Ще один, четвертий варіант - це кріплення лямок з еластичної стрічки - кламерів по кутах. Якщо необхідна додаткова фіксація такої простирадла, варто додати і поперечні кламерами. Якщо ви зміцнюєте гумку якимось із двох останніх способів, можна зменшити на 5 см подворот вироби. Ви істотно заощадите, якщо будете шити не один виріб.

Підодіяльник (110х140 см):

Від складеної вдвічі тканини відрізаємо шматок в 143 см.

Прімётиваем застібку, окремо обметують всі зрізи підодіяльника, після цього прострочуємо.

Прострочуємо дві інші сторони, шви обробляємо або оверлоком або зигзагоподібним швом.

Вивертаємо готовий виріб, ретельно пропрасовуємо, особливо кути.

Наволочка:

В першу чергу правильно складаємо викрійку майбутнього виробу. Відміряємо сорок п'ять сантиметрів матерії. З цієї лінії складаємо тканину виворітного стороною назовні. Повинно залишитися 20 см тканини - це клапан для утримання подушки всередині наволочки.
Краї два рази підгинаємо і прошиває.

Якщо на верхню частину клапана доводиться кромка тканини, то обробляти її не потрібно. Якщо кромки немає, то ця частина обробляється так само, як і інші зрізи.

Вивертаємо виріб.

Комплект постільної білизни після пошиття необхідно обов'язково ще раз випрати в теплій воді, ретельно прополоскати, висушити і пропрасувати праскою.

Для дитячої білизни краще не використовувати гудзики, змійки, липучки, кнопки і т. Д. Безпека понад усе, а маленька дитина може травмувати себе об виступаючі деталі, а коли стане старшою, відірвати і засунути в рот. Так само не слід перевантажувати ліжко декором - різними аплікаціями, вишивкою, накладними деталями. Дитяча постільна білизна, звичайно ж, має бути красивим, але і практичність дуже важлива. А найголовніше - воно повинно відповідати всім гігієнічним нормам і вимогам.

Необхідно пам'ятати, що для здорового сну постільну білизну змінюють не рідше одного разу на тиждень. Якщо прати білизну при температурі не нижче 60 градусів, то знищуються всі шкідливі мікроорганізми. Сушити білизну краще на свіжому повітрі, ультрафіолет відмінно справляється з дезінфекцією.

Відео-уроки по темі статті

Так само пропонуємо добірку відео, в яких можна побачити, як можна зшити постільна білизна в дитяче ліжечко самостійно:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com