рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Салат із зелених помідорів на зиму без стерилізації: рецепти з фото

  1. Швидкий рецепт овочевого мікс-салату з помідорів
  2. Допомога домогосподарці при приготуванні салату на зиму
  3. Готуємо овочевий мікс із зелених помідорів без оцту.
  4. Найсмачніші рецепти

Настали холоди, і прийшов час зайнятися заготовками та консервуванням. У ходу салат із зелених помідорів на зиму, який готуватися як без стерилізації, так і з нею. Овочеві салати порадують господинь взимку свої смаком і підійдуть до будь-якого гарніру. Зелені помідори дуже універсальні, вони йдуть в салат цілком, нарізаними або фаршированими.

Якщо ви зібралися помідори замочувати, консервувати або солити, необхідно звертати увагу на ступінь зрілості. Плоди вибирайте не зовсім стиглі, бурі. Сам томат повинен бути досить твердим і з ущільненнями. На шкірці плоду не повинно бути сторонніх тріщин і гнилі, вона не повинна бути промятой. І ще дуже важливий момент: всі плоди повинні бути однакового кольору в одній банці.

За розміром помідори також не повинні відрізнятися. Віддавати перевагу краще середнім і малим. Перед приготуванням обов'язково ретельно промийте кожен плід чистою водою.

Чим корисні зелені помідори:

  • Зелені помідори підійдуть для тих, хто дотримується дієти, так як плоди насичені клітковиною і мають малу калорійністю.
  • До складу зелених помідор входить особлива речовина Ликопин. Воно здатне захистити сітківку ока, боротися з раковими клітинами, а також допомагає всім системам організму працювати краще.
  • Томатідін, що входить до складу плодів, допомагає швидше набрати м'язову масу. Тому ці овочі відмінно підійдуть спортсменам.
  • Зелені помідори підвищують тонус і енергію.

Такий рецепт салату з часником особливо корисний взимку.

Настали холоди, і прийшов час зайнятися заготовками та консервуванням

Що нам знадобиться

приступаємо:

  1. Ретельно промиваємо кожен плід помідора і прибираємо часникову шкірку. Всю зелень промиваємо і злегка підсушують.

    Готуємо все необхідне

  2. Готуємо марлю і складаємо на неї прянощі, включаючи часник. Повинен вийти мішечок.

    Марля з прянощами

  3. У глибоку ємність (бажано з дерева) складаємо все помідори і мішечок з прянощами. Допускається розрізати кілька томатів на частини, щоб все добре помістилося.

    Розміщуємо томати з прянощами в ємність

  4. Готуємо 5% -ний сольовий розчин - 2 літри. Заливаємо його в помідори з прянощами і зверху кладемо гніт.

    Заливаємо томати сольовим розчином

  5. Ємність закриваємо кришкою або щільною тканиною, розміщуємо в прохолодне і темне місце. Чекаємо близько 5 тижнів.

    Чекаємо 5 тижнів

Зелені томати можна також поєднувати з іншими овочами і спеціями, створюючи мікси неповторних смаків. Для цього відмінно підійдуть: морква, цибуля, солодкий перець. Щоб приготувати салат без стерилізації, знадобиться тільки закрити овочевий мікс в банки з додаванням оцту.

Цікавим є той факт, що дещо не дозріли плоди готувати зручніше і швидше. Томати не розвалюється, виходять в міру м'якими і пружними. Крім того, помідори, які пройшли теплову обробку, позбавляються соланіну, а, отже, безпечні для здоров'я в будь-яких кількостях.

Швидкий рецепт овочевого мікс-салату з помідорів

Салат із зелених помідорів на зиму можна приготувати без стерилізації швидко, дотримуючись наших вказівок. Ці овочі сприяють підвищенню апетиту. Смак салату в результаті виходить яскравим і насиченим. Від кислинки зелених плодів томатів ні сліду.

Від кислинки зелених плодів томатів ні сліду

Що нам знадобиться

Приступаємо до приготування швидкого салату :

  1. Промиваємо ретельно все томати, залишаємо сохнути на рушник. Тонко нарізаємо помідори кільцями (слайсами). Якщо ви правильно за ступенем стиглості підібрали плоди, вони не повинні розпадатися і кришитися під ножем.
  2. Беремо заздалегідь приготовлені 0,5-літрові скляні банки і ретельно промиваємо разом з харчовою содою. Баночки також необхідно прожарити в духовій печі при температурі 90 градусів.
  3. Дуже дрібно шаткуємо селера і зелень, головку часнику нарізаємо пластинками.
  4. У вже готові стерильні скляні банки на саме дно поміщаємо зелень (на око повинна вийти 1 столова ложка).
  5. Потім розкладаємо по банками стопками нарізані слайси томатів. Між шарами подекуди розміщуємо і часник. Якщо залишилася зелень, доповідаємо її зверху в кожну банку.
  6. Беремо перець чилі і дрібно нарізаємо, щоб вийшли колечка. У кожній баночці повинно бути присутнім по 1 парі кілець.
  7. Тепер наливаємо в каструлю воду, додаємо сіль і цукор і доводимо до кипіння. Оцет з гірчицею додаємо сюди ж. Кип'ятити отриманий розчин потрібно 2-3 хвилини на вогні. Поки він ще гарячий, заливаємо в кожну банку з уже розміщеними помідорами і зеленню.
  8. Закриваємо кришками, перевертаємо і залишаємо остигати. Салат готовий!

    Салат із зелених помідорів на зиму

Смачно і правильно приготувати салат із зелених помідорів на зиму без стерилізації вам допоможуть рецепти з фото в форматі відео. Тут показано кілька способів, вибирайте, який вам більше зручний і зрозумілий. Також ви знайдете незвичайні рецепти для гурманів.

Оригінальний рецепт салату з помідорів

Ікра із зелених помідорів на зиму

Допомога домогосподарці при приготуванні салату на зиму

  • Пам'ятайте про те, що томати (особливо не надто стиглі) необхідно вживати в помірних кількостях. Це пов'язано з вмістом в стеблах і навіть листі свіжих плодів великої кількості соланін.
  • Всім відомо, що помідори відносяться до розряду пасльонових. Отже, в них міститься великий відсоток щавлевої кислоти, що у великих кількостях шкідливо для людей, які страждають від хвороб шлунково-кишкового тракту. Щавлева кислота може викликати печію та свербіж.
  • Стежити за кількістю вживаних томатів слід і тим, хто страждає захворюваннями нирок, підшлункової залози і жовчного міхура. Закуски із зелених помідорів, безсумнівно, дуже смачні, але в більших кількостях можуть завдати шкоди.

    Користь і шкода зелених помідор

Готуємо овочевий мікс із зелених помідорів без оцту.

Можна приготувати салат із зелених помідорів на зиму без стерилізації і без оцту, а також помідори холодного посолу.

Що нам потрібно підготувати:

  • Ретельно помита банку, яку стерилізуємо 10-15 хвилин (банку трилітрова)
  • 2 великих листа хрону
  • 9 головок часнику
  • Помідори - 15 штук (можна вибирати різних розмірів, щоб все компактно розмістити в банку)
  • 3 маленьких стручка гострого перчика (колір не важливий)
  • корінь хрону
  • Червоний або зелений солодкий болгарський перець - 2 маленьких або 1 великий
  • Листя вишні 5-7 шт.
  • Листя смородини 5-7 шт.
  • Горошок гострого перцю (НЕ запашний)
  • 2 літри відстояною холодної фільтрованої води
  • Сіль - 3 столових ложки з гіркою

Приступаємо до приготування:

  1. Корінь хрону ріжемо тонкою соломкою, часник - слайсами.
  2. Розміщуємо на дно банки всю зелень. Великі листя хрону можна згортати і рвати, це не принципово. Нам важливий смак і аромат. До зелені також додаємо 3-6 горошку гострого чорного перцю.
  3. Беремо гострий перець і розрізаємо навпіл, не видаляючи при цьому насіння. Розміщуємо нарізані стручки в банку.

    Розміщуємо інгредієнти в банку

  4. Нарізаємо болгарський перець кубиками або кільцями і також поміщаємо в банку.
  5. Розміщуємо в банку соломку з кореня хрону.
  6. Начиняємо кожен помідор шматочками часнику. Для цього необхідно акуратно вирізати верхню жорстку частину помідора, де кріпився стебло. І в отриману виїмку поміщаємо шматочки часнику. За допомогою додаткових надрізів в плодах можна зробити маленький кишеньку, щоб часник добре тримався.

    Начиняємо помідори часником

  7. Коли все помідори розмістилися в банку, можна доповісти зверху залишилася зелень або болгарський перець.
  8. Заливаємо банку холодної солоної чистої заздалегідь підготовленою водою.
  9. Банку щільно закриваємо кришкою і залишаємо в прохолодному темному місці. Чекаємо 1 місяць і помідори готові!

    Зелені помідори на зиму без оцту

Найсмачніші рецепти

Якщо ви оригінальні і шукаєте чогось особливого, якщо вам набридли банальні ягідні варення, солоні огірки і томати, овочева ікра, то ви можете познайомитися з нашими незвичайними рецептами овочевих міксів зі спеціями з додаванням зелених томатів. У нашій кулінарній добірці рецептів ви обов'язково знайдете щось для себе. Ми обов'язково вас приємно здивуємо і порадуємо ласощами в холодні зимові дні!

Салат із зелених помідорів «За-грузинськи» на зиму без стерилізації та варіння

Що нам потрібно заздалегідь приготувати:

  • Оцет в розмірі 3 столових ложок
  • Зелені томати - 1 кг
  • 1 середня головка часнику
  • 1 велика свіжа морква
  • Сіль і цукор - по 1 столовій ложці
  • Гострий пікантний Чилі - 1 стручок
  • Блендер (м'ясорубка)
  • Стерилізовані скляні банки по 1 літру кожна - 2 шт.

Покроковий рецепт смачного грузинського салату:

  1. Для приготування начинки в блендер поміщаємо нарізану моркву, перець і кубики часнику. Це наша з вами майбутня начинка.
  2. Всі помідори ретельно миємо. За допомогою ножа в кожному помідорі робимо невеликий надріз на половину плода. Всередину акуратно ложкою поміщаємо отриману в блендері суміш з моркви, перцю і часнику.
  3. У міру начинений помідорів укладаємо кожен в стерилізовані банки.
  4. Приступаємо до підготовки нашого маринаду. Змішуємо воду, сіль і цукор і доводимо отриману суміш до кипіння. В кінці потрібно додати оцет і зняти з вогню.
  5. Ще не встиг охолонути (а, бажано, відразу) маринад наливається в ємності помідорами, салат накривається пресом і охолоджується протягом 5 -7 днів.

Приготування схожого салату із зелених помідорів на зиму без стерилізації можна покроково побачити на відео.

Салат «Кубанський»

Для овочевого міксу знадобиться:

  • Білокачанна капуста - 250 г
  • Морквина - 250 г
  • Болгарський перчик солодкий і свіжий середнього розміру - 150 г
  • Лук обов'язково ріпчаста - 150 г
  • Зелені томати середні за розміром - 250 г
  • Свіжі огірки середнього розміру - 150 г
  • Масло хорошої якості растітельное- 60 г
  • Гострий перчик Чилі - 2-3 стручки
  • Цукор - 15 г
  • Сіль - 1 чайна ложка з гіркою
  • Горошок запашного перцю - 5-6 шт.
  • 9% -ний оцет - 15 мл
  • Паприка - ½ чайної ложки
  • Лавровий лист
  • Мультиварка або глибока каструля

Приступаємо до приготування:

  1. Ретельно промиваємо все овочі. Дрібно і акуратно шаткуємо капусту. Болгарський перець очищаємо від дрібних насіння, ріжемо тонкою соломкою. У ємність мультиварки або каструлі кладемо нарізані овочі.
  2. Лук ріжемо тоненькими кільцями, морква - у вигляді дрібної соломки. А пікантний Чилі обов'язково потрібно натерти на тертці.
  3. Нарізаємо помідори у вигляді часточок, огірки - півколом. Овочі, що залишилися також додаємо в ємність.
  4. Спеції, а також зелень, додаємо відразу. Все ретельно перемішуємо. Не забудьте додати лавровий лист.
  5. даємо салату 2 години постояти, періодично помішуючи. Овочі повинні добре просочитися.
  6. Далі поміщаємо вийшла овочеву суміш в мультиварку і готуємо в режимі не сильного гасіння 30 хвилин. Якщо ви використовуйте каструлю, то після закипання необхідно зменшити газ і кип'ятити овочеву суміш ще додаткові 20 хвилин.
  7. Потім вийшов салат перекладаємо в скляні стерильні ємності для зберігання (банки), закручуємо кришки і в такому вигляді залишаємо охолоджуватися в місце, куди не потрапляють сонячні промені, де постійно підтримується низька температура.

Не забудьте банки з Кубанським овочевим міксом розмістити кришками вниз.

Не забудьте банки з Кубанським овочевим міксом розмістити кришками вниз

Салат на зиму з помідорів і капусти

Щоб ваш салат із зелених помідорів на зиму без стерилізації вийшов смачним, вивчіть всі наші рецепти з фото і виберіть щось для себе.

  • В кінці процесу збору врожаю часто залишається велика кількість не дозрів зелених плодів томатів. В їжу в свіжому вигляді і в салатах їх, звичайно ж, не вживають. Зелені плоди просто створені для того, щоб їх консервувати, а потім балувати себе і своїх близьких взимку пряними смаками. Мікс салатів з цих овочів підійде навіть для святкового столу.
  • Консервація зелених томатів постане перед вами складної, вона зрозуміла для кожної господині. Справитися можна без спеціальних знань і технічних пристосувань. Вам знадобляться лише улюблені смачні спеції, сам помідори, скляні банки, пара рушників і велика каструля або мультиварка.
  • Саме времязатратное в цьому процесі це нарізка і шинкування складових інгредієнтів. Деякі овочі ріжуться слайсами або кільцями, інші - півкільцями або кубиками, якісь можна просто розрізати навпіл. Тут також можуть стати в нагоді терка, блендер і м'ясорубка.
  • Всі зелені помідори краще підбирати приблизно про дінаковимі за розміром і кольором. Хоча деякі господині вважають красивим поєднання зелених і бурих плодів.
  • Всі банки, куди ви будете складати отримані салати, повинні бути стерильними. Деякі господині стерилізують їх у звичайній мікрохвильовці. Кришки також необхідно мити і обдавати окропом.

Салат із зелених помідорів на зиму

Салат із зелених помідорів на зиму без стерилізації смарагдовий

Дане блюдо відрізняється чудовим поєднанням смаків свіжої зелені (особливо кропу) і яскравого присмаку часнику, якщо, звичайно, ви будете дотримуватися пропорції і діяти чітко за наших порад. Крім того, цей рецепт відрізняється від інших додаванням великої кількості цукру. Але можете не хвилюватися, самі помідори на смак досить кислі, а ще необхідно додати трохи оцту. Тому результат вас дуже порадує.

Тому результат вас дуже порадує

Що нам знадобиться

Приступаємо до приготування Смарагдового салату:

  1. Спочатку нам потрібно все по порядку добре підготувати. Очищаємо часник від шкірки і вичавлюємо сік за допомогою спеціального преса. Перець чилі повинен бути дрібно нарізаний соломкою. Всю зелень ретельно промиваємо під теплою водою і дрібно шаткуємо.
  2. Промиваємо помідори, видаляємо місце плодоніжки і розрізаємо на 4-8 частин (залежно від розміру плоду).

    Готуємо Смарагдовий салат із зелених помідорів на зиму

  3. Розміщуємо всі овочі і спеції в глибоку ємність для подальшої варіння і приготування. Не забуваємо додати цукор і сіль в потрібній кількості.
  4. Перемішуємо все овочі зі спеціями.
  5. Щільно накриваємо салат (тарілкою або кришкою) і поміщаємо в холодильник на пару годин.
  6. У холодильнику наш Смарагдовий салат повинен гарненько замаринувати. Овочі та зелень повинні просочитися ароматом і спеціями.

    Салат Смарагдовий із зелених помідорів на зиму

  7. А тепер прийшов час зварити наш салат. Чекаємо, поки закипить, зменшуємо газ і продовжуємо варити вже на повільному вогні протягом 7 хвилин. Не забудьте накрити ємність кришкою. Перед самим кінцем (за 2-3 хвилини) потрібно додати оцет в кількості, зазначеній раніше, і трохи перешкодити.
  8. Переміщаємо салат в баночки, які ми заздалегідь підготували.
  9. Банки закриваємо, перевертаємо, накриваємо щільною тканиною і розміщуємо в місці, де немає сонячного світла і досить прохолодно. Ми залишаємо так на кілька тижнів. Салата буде готовий до вживання і подальшого зберігання.

    Салат Смарагдовий із зелених помідорів на зиму

Також можна приготувати салат із зелених помідорів на зиму без стерилізації і кип'ятіння в сирому вигляді. Ознайомитися з блюдом можна в даній відеоподборку:

Зелені плоди томатів - це чудова знахідка для домогосподарок. В приготованому салаті вони мають приємний пряний, ладі злегка гострим смаком. Багато хто любить додавати до страви на додаток ще й гостру заливку або аджику. Але це вже, звичайно, на любителя. Зелені помідори також можна вживати в смаженому вигляді. Особливо популярно таке блюдо в деяких штатах Америки.

Готується воно дуже просто, а сам процес не займає багато часу. При цьому використовуються сухарики для панірування або кукурудзяна мука.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com