рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зробити махрові рушники м'якими після прання

  1. «Табу» для махрових рушників
  2. Вороги ворсистої тканини
  3. Махрові рушники стали жорсткими, що робити
  4. Нове життя для махорки
  5. Післямова

Час читання: 5 хвилин

Як зробити махрові рушники після прання м'якими і пухнастими? Так це можливо. Процес перетворення оборотний, але досить тривалий і копіткий. Повернути м'якість тканини за один сеанс навряд чи вдасться. Необхідний комплекс дій по відновленню колишньої комфортності. Щоб вироби з махорки не втрачали своєї первісної привабливості і принади, слід знати причини, що викликають таке їх стан.

«Табу» для махрових рушників

Підбадьорливий душ або тепла ванна з аромомаслами. Про це мріє кожен, особливо поле важкого трудового дня. Ніжні дотики, м'які руху, пухнастий помах махрових петель після прийому душу, ванни або лазні дарує своєму господареві рушник. Але це за умови, що воно дійсно ніжне, і пухнасте. Але дуже часто нова махра перестає радувати і розслабляти, а, навпаки, напружує і дратує.

Чому махрові рушники після прання жорсткі? Питання, яке хвилює всіх: і тих, хто стежить за їх пухнастими ворсинками, і тих, чиє тіло звикло до ніжних дотиків ворси. Господині, адміністратори готелів, готелів, саун та спортивних комплексів щодня шукають способи (як підручні, так і професійні), щоб наповнити предмет особистої гігієни пухнастий і ніжністю. Рушники стали жорсткими тому, що порушується процес прання, ополіскування, використовуються невідповідні засоби, для прання застосовується вода низької якості.

Вороги ворсистої тканини

Існує ряд перешкод (багато про них навіть не підозрюють), які суттєво впливають на зовнішній стан махрової тканини , На рівень ворсу, на якість ниток. Подивимося, чому погано відпираються махрові рушники:

  • Махрові рушники «не приймають» порошок. Контакт махорки з порошкоподібними крупинками надає протилежний ефект: виріб стає чистим, але втрачається при цьому м'якість ниток. Даний показник не залежить від якості і цінової категорії прального порошку.
Щоб ефект м'якості був максимальний, рекомендується замінити порошкоподібні засоби на рідкі миючі засоби.
  • Швидке полоскання впливає на стан м'якості.
Рідкого прального порошку не виявилося під рукою? Не біда. Додаткове ополіскування дозволить тканини придбати м'якість. Правило просте: збільшуючи кількість обполіскувань, посилюється ступінь нейтралізації миючого засобу, а, значить, підвищується рівень м'якості тканини. Режим економії води - вирок для махрового рушника.
  • Більших обертів при машинному пранні згубно впливають на ворсистість.
При можливості, стираючи рушники, слід відмовитися від оборотів в процесі прання. Саме швидке обертання барабана пральної машини провокує стирання ниток. Чим тонше нитка, тим нижче м'якість волокна. Щоб захистити махрові петлі від стирання, можна скористатися спеціальним мішечком для прання.
  • Прання при температурі вище 60 градусів - один з головних шкідників м'якості тканини. Кіпяченіе- «повільна смерть».
Найбільш оптимальною температурою для прання є показник 40 градусів.
  • Свежівий повітря - ворог для махорки. Як не дивно, але свіже повітря погано впливає на ці волокна, сушить їх. Вони втрачають природну м'якість і свіжість. Рекомендується для сушіння використовувати сушильну машину. Але якщо такої немає, вологий клімат ванної кімнати при хорошій вентиляції - ідеальне місце.

Махрові рушники стали жорсткими, що робити

Повернути махровим виробам колишню ніжність допоможуть практичні поради. Дотримуючись їх, можна швидко, ефективно, а, головне, недорого «Падар» те, чого часом так не вистачає. Щоб рушник був м'яким після прання, потрібно слідувати наступних рекомендацій:

  • Прати вироби слід зі спеціальним кулькою, призначеним для розбивання махрових ниток і пуху. Використовуючи його, можна зовсім відмовитися від хімічних засобів, придбаних спеціально для вспушіванія махорки.
  • Бальзам-ополіскувач для білизни повинен обов'язково містити силікон. Саме ця речовина зберігає м'якість ворси.
  • Обов'язково слід притримувати рекомендацій від фірми-виробника. Інформація на бирці - сигнал до вибору температури і оборотам пральної машини.
  • Не варто гладити рушники. Під дією тепла нитки махорки збиваються, виріб стає жорстким. Альтернативою може стати відпаювання. Пар, навпаки, «піднімає» ворсинки, і рушник не тільки м'яке і пухнасте, але і зовні дуже об'ємне.
  • Після прання рекомендується полотна струсити, щоб кожна з петель, притиснута під час процесу прання, могла знову прийняти початкове свій стан.

Нове життя для махорки

Махрові рушники стали жорсткими. Як зробити рушники м'якими після прання, що додати? Повернути їм колишню привабливість і м'якість нелегко, але все-таки можна. На відміну від цієї завданням справляються підручні засоби.

  • Столовий оцет поверне рушнику м'якість, зробить воду менш жорсткою, додасть волокнам матеріалу пухнастості і ніжності.
Ідеальна пропорція - чверть склянки оцту на кожні 5 літрів води. Важливо! Оцет має бути білий, але не в якому разі ні яблучний (він темний), так як велика ймовірність потемніння вироби.

Якщо ж прання машинна, дозволено додати оцтову кислоту (9% розчин кислоти у воді - оцет) у відсік для полоскання.

  • Кухонна сіль - джерело м'якості виробів. Використовувати сіль можна декількома способами.
1 Досить помістити сіль в відсік, призначений для прального засобу. Тільки режим прання при такому підході повинен бути обов'язково делікатний. 2. Дуже ефективно - полоскати махру в солоній воді. Співвідношення 1: 1. Це означає, що на кожен літр води необхідно 1 столову ложку кухонної солі. Алгоритм полоскання простий: приготувати соляний розчин, прополоскати в ньому річ, обполоснути виріб у чистій воді, а після просушити. 3. Досить змішати пральний порошок з порошком солі, щоб підвищити м'якість виробам. Для кращого ефекту можна замінити кухонну сіль на морську природну.

Якщо махрові рушники стали жорсткими, можна скористатися дуже простим, але ефективним способом - залишити вироби в ємності з прохолодною водою. Такий підхід забезпечує очищення волокон махорки від домішок жорсткої води і порошкоподібних крупинок. Одне полоскання і тканину як нова.

Післямова

Водопровідна вода, пральні порошки, і порушення правил догляду за виробами - все це впливає на стан тканини. Як повернути м'якість махровим рушником просто, швидко, недорого? Це реально, якщо знати, які чинники згубно впливають на якість ниток, чого не можна допускати при пранні рушників. А маленькі хитрощі і підручні засоби, що стосуються того, як пом'якшити махрові рушники в домашніх умовах, допоможуть продовжити життя коханим виробам. Пухнасті, ніжні і затишні, як в перший день, вони будуть радувати своїх господарів, ніжно розслабляючи після напруженого дня.

Як правильно прати махрові рушники щоб вони були м'якими на відео:

© 2019 textiletrend.ru

Чому махрові рушники після прання жорсткі?
Рідкого прального порошку не виявилося під рукою?
Як зробити рушники м'якими після прання, що додати?
Як повернути м'якість махровим рушником просто, швидко, недорого?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com