рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як відбілити білі речі в домашніх умовах

  1. традиційні відбілювачі
  2. Використання білизни
  3. Відбілювання за допомогою соди
  4. Відбілювачі з аптечки
  5. Якщо річ полиняла
  6. Ще кілька способів відбілювання речей
  7. Корисні поради по догляду за білими речами:

Багато модниць відмовляються від білого одягу через її непрактичність - зберегти білосніжний відтінок тканини тривалий час непросто, а будь-які забруднення відразу кидаються в очі.

А як бути з білими фіранками, простирадлами, скатертинами, рушниками? Виявляється, кожна поважаюча себе господиня все одно повинна знати, як відбілити білі речі в домашніх умовах.

Далеко не до будь-якої речі можна застосувати фабричний відбілювач , Тому давайте розглянемо і інші способи повернути тканини початковий білий колір.

Зміст статті

традиційні відбілювачі

Найпростіший спосіб відбілити річ - використовувати покупної відбілювач, але перед цим уважно вивчайте ярличок речі. Там є інформація про те, чи можна вибілювати річ, і який саме відбілювач рекомендований.

Відбілювачі, що мають в складі хлор, можна використовувати тільки для бавовняних і лляних виробів. Для машинного прання їх практично не застосовують через агресивні характеристик хлору.

Делікатні тканини такої відбілювач зіпсує відразу, але навіть стійкі матеріали після хлорного відбілювання слабшають і стають більш уразливі до механічних пошкоджень, простіше кажучи, вони легко рвуться.

Використовувати такий відбілювач потрібно обережно, відповідно до вказівок на упаковці, не рекомендовані ці кошти для астматиків та алергіків - хлор має їдким запахом.

Для прання в пральній машині, а також для відбілювання синтетичних тканин застосовують кисневі відбілювачі. Такі кошти не руйнують структуру волокон.

Кисневі відбілювачі безпечні для здоров'я і підходять навіть для дитячого одягу. Вони не тільки відбілюють, а й сприяють легкому виведенню плям.

Існують так звані оптичні відбілювачі, які створюють на тканині невидиме покриття, що додає речам білосніжний відтінок.

Використання білизни

Білизна - це один з видів хлорвмісних відбілювачів, який відрізняється найбільш сильною дією. При роботі з білизною потрібно надягати захисні рукавички і уникати контакту кошти з кольоровими речами - білизна залишить на них плями.

На 5-6 літрів теплої води візьміть дві столові ложки білизни, додайте пральний порошок і замочіть білизна. Періодично перевертайте речі і розправляйте тканину, щоб відбілювання відбувалося рівномірно.

Періодично перевертайте речі і розправляйте тканину, щоб відбілювання відбувалося рівномірно

Через півгодини ретельно прополощіть білизну в холодній воді. Білизна відмінно підходить для обробки бавовняних скатертин, простирадл, а також білих джинсів.

Відбілювання за допомогою соди

Щоб повернути білизну посірілим речей, додайте до прального порошку кілька столових ложок харчової соди і виперіть одяг в машинці-автомат.

Допоможе харчова сода і при відбілюванні матер'яної взуття - докладніше про це в статті « Поради по догляду за білими кедами: як правильно їм повернути білосніжність «.

Пожовклі речі потрібно замочити в наступному розчині: 5 л теплої води, 5 столових ложок соди, 2 столові ложки нашатирного спирту. Через кілька годин прополощіть речі і виперіть з порошком.

Якщо жовтизна не йде, слід прокип'ятити одяг в розчині соди - 2/3 склянки соди на відро води. Виварювати речі потрібно близько півгодини, після чого ретельно прополоскати.

Якщо вам потрібно відбілити білу скатертину, на якій є плями, наприклад, від вина, використовуйте соду, гашене оцтом. Піну нанесіть на пляму, а потім замочіть річ в розчині соди.

Відбілювачі з аптечки

Щоб відбілити синтетичні тканини, візьміть відро гарячої води, додайте дві столові ложки перекису водню і дві столові ложки нашатирного спирту.

Замочіть речі в цьому розчині на півгодини, а потім виперіть в стандартному режимі. Таким чином можна повернути первозданний вигляд тюлю і гардин, а також гіпюровим виробам (докладніше про відбілювання тюлю в домашніх умовах - наша стаття ).

Таким чином можна повернути первозданний вигляд тюлю і гардин, а також гіпюровим виробам (докладніше про відбілювання тюлю в домашніх умовах - наша   стаття   )

Для відбілювання речей можна використовувати перманганат калію - марганцівку. Попередньо виперіть речі і опустіть їх в розчин - відро гарячої води, 200 г порошку і трохи марганцівки, щоб вода лише злегка почервоніла.

Накрийте відро поліетиленовою плівкою і дочекайтеся, поки вода повністю охолоне, після цього ретельно прополощіть білизну в холодній воді.

Якщо річ полиняла

Буває так, що перед пранням ви забули дістати з кишені білих штанів кольоровий носовичок - в результаті на брюках з'явилися кольорові розводи. Забарвиться білі речі можна відбілити за допомогою підсилювача порошку.

Додайте засіб до прального порошку під час машинного прання. Можна замочити річ в розчині підсилювача порошку (порошкового відбілювача) - для цього розведіть засіб відповідно до інструкції.

Можна замочити річ в розчині підсилювача порошку (порошкового відбілювача) - для цього розведіть засіб відповідно до інструкції

Добре допомагає нашатирний спирт. У відрі води розведіть 5-6 столових ложок аміаку і замочіть білизна на 2-3 години, потім прополощіть в холодній воді.

Ще кілька способів відбілювання речей

Для стійких до руйнування тканин підійде наступний метод відбілювання - приблизно на 10 літрів води візьміть дві столові ложки борної кислоти і замочіть речі перед пранням на годину. Після цього виперіть одяг у пральній машині. Таким способом можна привести в порядок білі шкарпетки, нижні майки, простирадла, носові хустки.

Візьміть четверту частину бруска господарського мила і подрібніть його за допомогою терки для овочів. Залийте літром гарячої води, щоб мило розчинилося.

Залийте літром гарячої води, щоб мило розчинилося

У остиглий мильний розчин додайте столову ложку харчової соди і півлітра гасу. У такому розчині замочують одяг на ніч або навіть на добу, після чого перуть у гарячій воді.

Добре допомагає старовинний метод - кип'ятіння. На 10 л води візьміть 200 г прального порошку і півсклянки рідкого відбілювача. Кип'ятити речі потрібно близько півгодини.

Корисні поради по догляду за білими речами:

  • Щоб речі довше залишалися білими, періть їх окремо від кольорової білизни.
  • Вибілювати одяг будь-яким з вищеописаних способів потрібно не частіше, ніж раз на 3-4 прання, інакше тканина швидко прийде в непридатність.
  • Періть білі речі відразу. Згодом забруднення і пил в'їдаються в тканину, і відбілити речі буде набагато складніше.
  • Періть білі речі з бавовни та льону окремо від вовняних і синтетичних речей, інакше одяг придбає сірий відтінок.

Не варто цурається білих речей - якщо знати, як правильно за ними доглядати, білосніжні блузи, сукні, скатертини і простирадла будуть радувати вас довгий час.

Відео: Старовинний спосіб прання білої білизни та запобігання плям

А як бути з білими фіранками, простирадлами, скатертинами, рушниками?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com