рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Клафуті з вишнею

Це незвичайний пиріг, вірніше не зовсім пиріг. Його структуру важко порівняти з чим-небудь: не зовсім пудинг, не зовсім омлет, чи не пиріг і навіть не запіканка. Цей десерт має унікальну назву - клафутѝ (наголос на останній склад). Це незвичайний пиріг, вірніше не зовсім пиріг

Не буду розповідати його історію, але приготувавши одного разу, цей рецепт стане одним з ваших улюблених. Він не вимагає багато часу для приготування, ще можна сказати, для ледачих господарок. У класичному варіанті рецепт клафути з вишнею, хоча і з іншими ягодами по-своєму смачно.

Складові:

  • Вишня - 500 г
  • Яйця курячі - 4 шт.
  • Цукор - 100 г в тісто + 1 стол. ложка для ягід
  • Молоко - 300 мл
  • Вершкове масло - 50 г (або жирні вершки 50 мл)
  • Борошно - 120 г
  • Цедра 1 лимона

Найскладніше в процесі приготування - витягнути кісточки з вишні. Але зараз стільки різних пристосувань, що можна впоратися за дві секунди. Вишню помити, перебрати, видалити кісточки. Засипати цукром і дати постояти, щоб ягоди пустили сік. Через час сік злити. Можна використовувати і заморожені вишні, попередньо розморозивши при кімнатній температурі.

Включаємо духовку на 200 ° C розігріватися. Далі приготування пирога настільки швидке, а нам треба щоб духовка встигла добре прогрітися.

Підготувати форму для випікання. Форма повинна бути із суцільним дном, через роз'ємну тісто буде витікати. Врахуйте це. Змастити вершковим маслом і припорошив борошном, так би мовити робимо «французьку сорочку». Так називається цей процес.

На дно форми викладаємо в один шар вишню.

На дно форми викладаємо в один шар вишню

Тепер швидко робимо тісто. Збити 4 яйця з цукром. Додати приблизно 100 мл молока. Всипати борошно всю і перемішати, щоб не було грудочок. Тепер швидко робимо тісто

А вже потім додати м'яке вершкове масло, цедру лимона і поступово додаючи молоко, що залишилося, продовжувати збивати. Має вийти звичайне млинцеве тісто. Воно повинно бути рідке.

Цедру лимона в цьому пирозі можна замінити на 30 мл вишневого лікеру, «амаретто» або чайною ложкою кориці. Суть в тому, щоб перебити омлетний присмак тесту. Якщо ви любите додавати есенцію, тоді замість лимонної цедри капніть пару крапель есенції за смаком. Мої рідні не вітають різні хімічні ароматизатори, тому викручуюся цедрою лимона.

Далі тестом заливаємо вишню. Далі тестом заливаємо вишню

Ягоди спливуть, не лякайтеся, так і повинно бути.

Ягоди спливуть, не лякайтеся, так і повинно бути

Ставимо в духовку і випікаємо при 180 ° C приблизно 30-35 хвилин.

Для прикраси можна посипати мигдальними пелюстками або посипати цукровою пудрою.

Їсти треба поки клафути ще гарячий.

Їсти треба поки клафути ще гарячий

Смак кисло-солодких вишень і в міру солодкого тіста прекрасно поєднуються. Але тут на любителя. Мій чоловік ласун, йому все треба послаще, а як на мене - я б цукру менше клала.

Мій чоловік ласун, йому все треба послаще, а як на мене - я б цукру менше клала

Вперше коли чоловік спробував клафути з вишнею сказав, що йому нагадало бабусині оладки з вишнею, коли в селі в дитинстві йому готували. Так що у кожного свої асоціації. А мені цей десерт більше нагадує пудинг. Приготуйте і напишіть в коментарях свої враження.

Приготуйте і напишіть в коментарях свої враження

Не забувайте поділитися з друзями в соціальних мережах, якщо вам сподобався рецепт і підписуйтесь, щоб отримувати нові рецепти цього сайта на пошту.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com