рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Кекси в формочки: ТОП-8 покроковий рецепт з ФОТО

  1. Кекс в мікрохвильовці без какао

Зміст цієї статті:

Це рецепт простих і смачних кексів, які дбають в духовці при порівняно низькій температурі. Тому на їх приготування піде трохи більше часу.

Блюдо: Dessert

Кухня: French

Сервіровка: 12

Калорії: 435 kcal

Автор: Яна Горностаєва

  • 180 гр Маргарин
  • 180 гр Цукор
  • 180 гр Ізюм
  • 3 шт Яйця
  • 250 гр Борошно пшеничне
  • 1/2 ч. Л. сода
  • 1 щіпка Сіль
  1. Насамперед дістаньте з холодильника маргарин і дайте йому постояти при кімнатній температурі. Ви можете замінити маргарин на вершкове масло, тоді у кексів вийде більш ніжний смак. Ізюм промийте під проточною водою, покладіть в піалку і залийте окропом. Дочекайтеся, поки родзинки розбухне.

  2. Викладіть шматок маргарину в миску і всипте до нього склянку цукру. Ретельно перетріть масу. Потім по одному вбийте до маслу з цукром сирі курячі яйця і розмішайте все віночком.

  3. Борошно вищого сорту просійте через сито, щоб наситити її киснем і позбутися від грудочок. Потім додайте борошно в миску до решти інгредієнтів. Соду погасите оцтом і влийте суміш в миску. Замість соди можна використовувати розпушувач. Киньте дрібку солі. З родзинок злийте воду, відіжміть його і додайте в миску. Ретельно перемішайте інгредієнти. Духовку дозволите і розігрійте до ста шістдесяти градусів.

  4. Візьміть формочки для кексів. Найкраще використовувати силіконові. Металеві попередньо необхідно змастити олією, щоб тісто не прилипало до них. Заповніть формочки тестом на дві третини, так як в процесі випікання кекси піднімуться і збільшаться в розмірі.

  5. Поставте формочки з тестом в духовку і запікайте кекси сорок хвилин. Потім готову страву дістаньте з духовки, остудіть, звільніть від форм і присипте цукровою пудрою. Подавайте до столу з чаєм або кавою.

повернутися до меню ↑

Дуже смачні міні-кекси чудово підійдуть в якості сніданку або полудня. Кількість цукру регулюйте на свій розсуд. Яблука і моркву, які входять до складу кексів, роблять їх соковитими і м'якими.

Блюдо: Dessert

Кухня: French

Сервіровка: 12

Калорії: 334 kcal

Автор: Яна Горностаєва

  • 120 гр Йогурт грецький 3.2%
  • 240 гр Борошно
  • 60 гр Пекан
  • 60 гр Кокос
  • 50 гр Цукор коричневий
  • 2 шт Яблуко
  • 2 шт Морква
  • 1 ч. Л. сода
  • 1/2 ч. Л. розпушувач
  • 1 ч. Л. кориця
  • 3 шт Яйця
  • 60 мл Масло рослинне
  1. Насамперед підготуйте всі інгредієнти, які знадобляться вам в процесі приготування. Вимийте і очистіть моркву з яблуками. Натріть моркву на крупній тертці, а яблука наріжте дрібними шматочками. Пшеничне борошно вищого сорту кілька разів просійте через сито в миску, додайте до неї мелену корицю і цукровий пісок. Ретельно все перемішайте.

  2. Всі інгредієнти перемішайте між собою, щоб вийшло однорідне тісто. Соду, яку ви будете класти в тісто, бажано попередньо погасити оцтом або лимонним соком. Горіхи пекан можете замінити будь-якими іншими. Чудово підійдуть волоські.

  3. Паперові формочки для кексів покладіть в формочки для запікання. Викладіть в них тісто так, щоб воно не доходило до краю. Повинен залишитися мінімум один сантиметр вільного простору, а краще два. Духовку дозволите і розігрійте до ста вісімдесяти градусів.

  4. Кекси поставте в розігріту духовку і запікайте двадцять п'ять хвилин. Потім дістаньте їх і остудіть. Кекси в паперових формочках дуже зручно брати з собою на роботу або в дорогу. Смачного!

повернутися до меню ↑

Відомо, що кекси випікаються в формочках. Зараз виробники випускають чимало різних моделей цього кухонного аксесуара. Ви можете вибрати металеві, тефлонові, паперові, силіконові форми. Самим практичним вважаються саме останній варіант.

Блюдо: Dessert

Кухня: French

Сервіровка: 12

Калорії: 440 kcal

Автор: Яна Горностаєва

  • 250 мл Вода
  • 250 гр Ізюм
  • 250 гр Цукровий пісок коричневий
  • 2,5 ч. Л. маргарин
  • 500 гр Борошно
  • 1 ч. Л. розпушувач
  • 1 ч. Л. сода
  • 1 щіпка Сіль
  1. Для початку підготуйте родзинки. Для цього його необхідно промити і викласти в миску. Залийте родзинки окропом або гарячою водою, залиште, щоб він набряк. Зробити це можна ще з вечора.

  2. Маргарин або вершкове масло дістаньте з холодильника за пару годин до готування і залиште полежати при кімнатній температурі, щоб воно розм'якшилися. Потім помістіть його в миску, додайте цукровий пісок і розітріть.

  3. Просійте борошно через сито і додайте до масляної суміші. Ретельно перемішайте. Можете перетерти масу руками, щоб вийшла крихта. Вона повинна бути якомога дрібніше.

  4. Долийте в миску з тестом води. Викладіть в неї підготовлений і набряклі родзинки.

  5. Ретельно перемішайте всі. Тісто має вийти рідкуватим. За консистенцією воно нагадує сметану.

  6. Поставте силіконові форми на деко для запікання. Викладіть в них ложкою тісто так, щоб воно не доходило до країв формочок.

  7. Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів, поставте в неї кекси і запікайте їх двадцять хвилин, щоб тісто стало золотистого кольору. Дістаньте кекси з духовки, остудіть. Звільніть їх від силіконових формочок і подавайте до столу.

повернутися до меню ↑

Для приготування кексів практично завжди використовуються доступні інгредієнти. Цей рецепт - не виняток. Тонкий аромат лимонної цедри додає особливу пікантність і смак.

Блюдо: Dessert

Кухня: French

Сервіровка: 6

Калорії: 450 kcal

Автор: Яна Горностаєва

  • 1 стакан Борошно пшеничне
  • 1 стакан Цукор
  • 150 гр Масло вершкове
  • 2 шт Яйця
  • 1 шт Лимон
  • 1 ч. Л. Розпушувач для тіста
  1. У миску покладіть розм'якшене вершкове масло. Його можна замінити на маргарин. Ви можете дістати масло з холодильника за пару годин до приготування, а можете просто розтопити його в мікрохвильовці або на водяній бані. Всипте до маслу в миску цукровий пісок.

  2. Розтерти цукор з маслом можна виделкою або вінчиком. Але набагато ефективніше це буде зробити міксером на високій швидкості. Збивайте масло, поки масло не побіліє.

  3. Вбийте в масляну суміш два сирих курячих яйця. Знову все ретельно збийте міксером.

  4. Просійте через сито борошно. Найкраще брати борошно не першої, а вищого сорту. Просіяти борошно потрібно для того щоб позбутися від грудочок, можливого сміття, а також щоб наситити її киснем. Тоді тісто буде пористе і ніжне. Додайте борошно в миску до решти інгредієнтів.

  5. Лимон вимийте і висушіть. Потім натріть його цедру на дрібній тертці. Сік лимона вичавити і процідіть, щоб в ньому не було м'якоті і кісточок.

  6. Додайте натерту цедру лимона і його фреш в тісто. Ретельно все перемішайте.

  7. Тепер додайте в тісто розпушувач. Його можна замінити на соду. У цьому випадку її потрібно погасити соком лимона або оцтом. Знову перемішайте тісто. Воно повинно вийти досить густим. Якщо тісто дуже рідке, додайте ще трохи борошна.

  8. Візьміть силіконові формочки і заповніть їх на дві третини тестом. Змащувати силікон маслом не потрібно.

  9. Потім розігрійте духовку до ста дев'яноста градусів. Поставте в неї кекси у формочках і запікайте їх двадцять-двадцять п'ять хвилин. Потім вимкніть духовку і залиште кекси в ній, щоб вони «дійшли». Потім подавайте ароматну випічку до столу, діставши кекси з формочок.

повернутися до меню ↑ повернутися до меню ↑

Кекси дуже зручно готувати в порційних формочках. Найпопулярніший рецепт - на кефірі. З цим інгредієнтом кекси виходять ніжні і м'які. Обов'язково спробуйте!

Блюдо: Dessert

Кухня: French

Сервіровка: 12

Калорії: 356 kcal

Автор: Яна Горностаєва

  • 250 гр Борошно пшеничне
  • 2 ч. Л. розпушувач
  • 1 щіпка Сіль
  • 250 мл Кефір
  • 150 гр Цукор
  • 3 шт Яйця
  • 125 гр Масло вершкове
  • за смаком Цукрова пудра
  1. Візьміть миску або піалку, досить глибоку. У неї вбийте сирі курячі яйця. Додайте до них цукровий пісок і віночком або вилкою збийте все до однорідності.

  2. Розтопити вершкове масло, щоб воно стало рідким. Найзручніше це робити в мікрохвильовці. За бажанням, ви можете замінити вершкове масло на маргарин. Як тільки масло трохи охолоне, влийте його в яєчну суміш тонкою цівкою, продовжуючи збивати інгредієнти віночком.

  3. Тепер також влийте в масу кефір будь-якого відсотка жирності. Він повинен бути рідким. Ретельно збийте все віночком.

  4. В окрему миску просійте пшеничне борошно вищого сорту. Потім додайте в неї розпушувач або харчову соду, покладіть щіпку солі. Перемішайте сухі інгредієнти.

  5. Пересипьте сухі інгредієнти до олійно-яєчної суміші. За допомогою віночка або виделки все перемішайте, щоб вийшло рідке однорідне тісто, без грудочок.

  6. Візьміть силіконові формочки. Викладіть в них ложкою тісто так, щоб воно на сантиметр не доходила до країв. Духовку розігрійте до ста дев'яноста градусів, випікайте в ній кекси близько півгодини. Потім остудіть ласощі і подавайте його до столу, діставши з формочок. За бажанням, перед подачею посипте кекси цукровою пудрою.

повернутися до меню ↑

Це рецепт звичайних кексів, але пікантності їм додає подрібнений шоколад, який додають в тісто. Якщо ви будете подавати кекси гарячими, то шоколад залишиться рідким. У холодному вигляді він застигне, але буде не менш смачним.

Блюдо: Dessert

Кухня: French

Сервіровка: 12

Калорії: 330 kcal

Автор: Яна Горностаєва

  • 150 гр Масло вершкове
  • 250 гр Борошно пшеничне
  • 2 ч. Л. розпушувач
  • 200 гр Шоколад
  • за смаком Ванілін
  • 2 шт Яйця
  • 200 гр Крем-фреш
  • 100 гр Цукор
  1. Насамперед підготуйте шоколад. Для цього порубати його в дрібну крихту ножем. Ви можете використовувати чорний або молочний шоколад. Для любителів підійде навіть білий.

  2. Щоб кекси не розвалилися в процесі запікання, викладіть силіконові формочки в металеві, для надійності. Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів.

  3. У миску вбийте сирі яйця. Додайте до них розм'якшене масло або ж розтоплене в мікрохвильовці. Збийте все міксером до білого. Вбийте сирі курячі яйця, ванільний цукор, крем-фреш, перемішайте. Просійте в миску пшеничне борошно вищого сорту через сито, змішайте з розпушувачем або содою, додайте її до решти інгредієнтів і замісити тісто.

  4. У тісто додайте в тісто крихту шоколаду. Ретельно все перемішайте. Тісто має вийти досить густим і липким.

  5. Розкладіть тісто по силіконовим формочках. Воно не повинно доходити до верху, інакше в процесі випікання, коли кекси збільшаться, вони просто «вилізуть» з формочок. Запікайте блюдо в духовці двадцять хвилин. Потім остудіть кекси і дістаньте їх з формочок.

повернутися до меню ↑

Кекс в мікрохвильовці без какао

Цей рецепт створений для тих, хто береже свій дорогоцінний час. Він підійде і тим, хто любить випічку, але не має доступу до духовки. Мікрохвильовка - це все, що вам знадобиться для приготування.

Блюдо: Dessert

Кухня: French

Сервіровка: 4

Калорії: 387 kcal

Автор: Яна Горностаєва

  • 50 гр Борошно
  • 50 гр Цукор
  • 50 гр Вершкове масло
  • 2 шт Яйце
  • 1/2 ч. Л. розпушувач
  • 2 ст. л. молоко
  1. Візьміть велику миску. У неї вбийте сирі курячі яйця. Розтопіть в мікрохвильовій печі вершкове масло, трохи його остудіть і вилийте до яєць. Також в миску цукровий пісок, просіяне і змішану з розпушувачем борошно.

  2. Маса повинна вийти за консистенцією як сметана. Візьміть формочки, які підходять для запікання в мікрохвильовці. Змастіть їх усередині рослинним або вершковим маслом. Викладіть у формочки тісто так, щоб воно на палець не доходило до країв. Таким обазом ми звільняємо місце для кексів, які будуть підніматися в процесі випікання.

  3. Відмотати необхідну кількість харчової плівки і накрийте нею формочки, щільно натягнувши на них плівку.

  4. Запікайте кекси в мікрохвильовку все разом або по черзі на потужності в шістсот ват. Готувати кекси необхідно близько п'яти хвилин. Перевірити готовність можна зубочисткою або лучиною. Якщо вона виходить з кексу сухий, значить, вони пропеклися і готові.

  5. Красиво оформіть випічку. Кожен кекс покладіть в тарілку догори ногами. Зверху викладіть збиті вершки. З боків покладіть нарізану пластинками полуницю.

повернутися до меню ↑

Бананові кекси виходять дуже ароматні і смачні. Ця випічка сподобається, як дітям, так і дорослим.

Блюдо: Dessert

Кухня: French

Сервіровка: 6

Калорії: 343 kcal

Автор: Яна Горностаєва

  • 200 гр Вершкове масло
  • 2-3 шт Яйця
  • 200 гр Цукор
  • 200 гр Сметана або жирний кефір
  • 2-3 склянки Борошно
  • 2-3 штук Банани
  • 1 ч. Л. розпушувач
  1. У чашу погружного блендера вбийте сирі курячі яйця, додайте до них цукор і влийте розтоплене вершкове масло. Збийте все блендером, додайте розпушувач або погашену соду оцтом.

  2. Банани очистіть від шкірки і поламайте на шматки. Викладіть їх в окрему ємність і збийте блендером до стану пюре. Потім додайте бананове пюре до решти інгредієнтів.

  3. У ємність додайте кефір або сметану. Продовжуйте збивати тісто, поки воно не стане повністю однорідним. Консистенція повинна бути не нижче, ніж на млинці.

  4. Розлийте тісто по формах, заповнивши їх на дві третини. Духовку розігрійте до двохсот градусів, поставте в неї кекси.

  5. Випікайте кекси близько двадцяти хвилин, зменшивши жар духовки до ста вісімдесяти градусів. Щоб кекси легко діставалися, не відразу діставайте їх з духовки, а дайте їм там постояти. Готові кекси остудіть, посипте цукровою пудрою або полийте згущеним молоком.

повернутися до меню ↑

7 Загальний Бал

Кекси в формочка спекти дуже просто, якщо скористатися одним із запропонованих рецептів. Ви можете зробити солодкі десертні до чаю або ж приготувати закусочні, додавши в них шпинат, ковбасу, сир. Якщо ви не згодні з рейтингом статті, то просто поставте свої оцінки і аргументуйте їх в коментарях. Ваша думка дуже важлива для наших читачів. Дякуємо!

Час приготування

4.5

калорійність страви

8

святковість

8.5

плюси

  • Кекси можна випекти в металевих, силіконових або ж паперових формочках
  • Кекси зручно брати з собою в дорогу
  • Можна красиво прикрасити і подати до столу замість торта

мінуси

  • калорійні
  • Неправильно приготоване тісто може не піднятися або кекси вийдуть жорсткими
Додати свій відгук

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com