
Зміст цієї статті:
Це рецепт простих і смачних кексів, які дбають в духовці при порівняно низькій температурі. Тому на їх приготування піде трохи більше часу.
Кухня: French
Сервіровка: 12
Калорії: 435 kcal
Автор: Яна Горностаєва
- 180 гр Маргарин
- 180 гр Цукор
- 180 гр Ізюм
- 3 шт Яйця
- 250 гр Борошно пшеничне
- 1/2 ч. Л. сода
- 1 щіпка Сіль
- Насамперед дістаньте з холодильника маргарин і дайте йому постояти при кімнатній температурі. Ви можете замінити маргарин на вершкове масло, тоді у кексів вийде більш ніжний смак. Ізюм промийте під проточною водою, покладіть в піалку і залийте окропом. Дочекайтеся, поки родзинки розбухне. 
- Викладіть шматок маргарину в миску і всипте до нього склянку цукру. Ретельно перетріть масу. Потім по одному вбийте до маслу з цукром сирі курячі яйця і розмішайте все віночком. 
- Борошно вищого сорту просійте через сито, щоб наситити її киснем і позбутися від грудочок. Потім додайте борошно в миску до решти інгредієнтів. Соду погасите оцтом і влийте суміш в миску. Замість соди можна використовувати розпушувач. Киньте дрібку солі. З родзинок злийте воду, відіжміть його і додайте в миску. Ретельно перемішайте інгредієнти. Духовку дозволите і розігрійте до ста шістдесяти градусів. 
- Візьміть формочки для кексів. Найкраще використовувати силіконові. Металеві попередньо необхідно змастити олією, щоб тісто не прилипало до них. Заповніть формочки тестом на дві третини, так як в процесі випікання кекси піднімуться і збільшаться в розмірі. 
- Поставте формочки з тестом в духовку і запікайте кекси сорок хвилин. Потім готову страву дістаньте з духовки, остудіть, звільніть від форм і присипте цукровою пудрою. Подавайте до столу з чаєм або кавою. 
Дуже смачні міні-кекси чудово підійдуть в якості сніданку або полудня. Кількість цукру регулюйте на свій розсуд. Яблука і моркву, які входять до складу кексів, роблять їх соковитими і м'якими.
Блюдо: Dessert
Кухня: French
Сервіровка: 12
Калорії: 334 kcal
Автор: Яна Горностаєва
- 120 гр Йогурт грецький 3.2%
- 240 гр Борошно
- 60 гр Пекан
- 60 гр Кокос
- 50 гр Цукор коричневий
- 2 шт Яблуко
- 2 шт Морква
- 1 ч. Л. сода
- 1/2 ч. Л. розпушувач
- 1 ч. Л. кориця
- 3 шт Яйця
- 60 мл Масло рослинне
- Насамперед підготуйте всі інгредієнти, які знадобляться вам в процесі приготування. Вимийте і очистіть моркву з яблуками. Натріть моркву на крупній тертці, а яблука наріжте дрібними шматочками. Пшеничне борошно вищого сорту кілька разів просійте через сито в миску, додайте до неї мелену корицю і цукровий пісок. Ретельно все перемішайте. 
- Всі інгредієнти перемішайте між собою, щоб вийшло однорідне тісто. Соду, яку ви будете класти в тісто, бажано попередньо погасити оцтом або лимонним соком. Горіхи пекан можете замінити будь-якими іншими. Чудово підійдуть волоські. 
- Паперові формочки для кексів покладіть в формочки для запікання. Викладіть в них тісто так, щоб воно не доходило до краю. Повинен залишитися мінімум один сантиметр вільного простору, а краще два. Духовку дозволите і розігрійте до ста вісімдесяти градусів. 
- Кекси поставте в розігріту духовку і запікайте двадцять п'ять хвилин. Потім дістаньте їх і остудіть. Кекси в паперових формочках дуже зручно брати з собою на роботу або в дорогу. Смачного! 
Відомо, що кекси випікаються в формочках. Зараз виробники випускають чимало різних моделей цього кухонного аксесуара. Ви можете вибрати металеві, тефлонові, паперові, силіконові форми. Самим практичним вважаються саме останній варіант.
Блюдо: Dessert
Кухня: French
Сервіровка: 12
Калорії: 440 kcal
Автор: Яна Горностаєва
- 250 мл Вода
- 250 гр Ізюм
- 250 гр Цукровий пісок коричневий
- 2,5 ч. Л. маргарин
- 500 гр Борошно
- 1 ч. Л. розпушувач
- 1 ч. Л. сода
- 1 щіпка Сіль
- Для початку підготуйте родзинки. Для цього його необхідно промити і викласти в миску. Залийте родзинки окропом або гарячою водою, залиште, щоб він набряк. Зробити це можна ще з вечора. 
- Маргарин або вершкове масло дістаньте з холодильника за пару годин до готування і залиште полежати при кімнатній температурі, щоб воно розм'якшилися. Потім помістіть його в миску, додайте цукровий пісок і розітріть. 
- Просійте борошно через сито і додайте до масляної суміші. Ретельно перемішайте. Можете перетерти масу руками, щоб вийшла крихта. Вона повинна бути якомога дрібніше. 
- Долийте в миску з тестом води. Викладіть в неї підготовлений і набряклі родзинки. 
- Ретельно перемішайте всі. Тісто має вийти рідкуватим. За консистенцією воно нагадує сметану. 
- Поставте силіконові форми на деко для запікання. Викладіть в них ложкою тісто так, щоб воно не доходило до країв формочок. 
- Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів, поставте в неї кекси і запікайте їх двадцять хвилин, щоб тісто стало золотистого кольору. Дістаньте кекси з духовки, остудіть. Звільніть їх від силіконових формочок і подавайте до столу. 
Для приготування кексів практично завжди використовуються доступні інгредієнти. Цей рецепт - не виняток. Тонкий аромат лимонної цедри додає особливу пікантність і смак.
Блюдо: Dessert
Кухня: French
Сервіровка: 6
Калорії: 450 kcal
Автор: Яна Горностаєва
- 1 стакан Борошно пшеничне
- 1 стакан Цукор
- 150 гр Масло вершкове
- 2 шт Яйця
- 1 шт Лимон
- 1 ч. Л. Розпушувач для тіста
- У миску покладіть розм'якшене вершкове масло. Його можна замінити на маргарин. Ви можете дістати масло з холодильника за пару годин до приготування, а можете просто розтопити його в мікрохвильовці або на водяній бані. Всипте до маслу в миску цукровий пісок. 
- Розтерти цукор з маслом можна виделкою або вінчиком. Але набагато ефективніше це буде зробити міксером на високій швидкості. Збивайте масло, поки масло не побіліє. 
- Вбийте в масляну суміш два сирих курячих яйця. Знову все ретельно збийте міксером. 
- Просійте через сито борошно. Найкраще брати борошно не першої, а вищого сорту. Просіяти борошно потрібно для того щоб позбутися від грудочок, можливого сміття, а також щоб наситити її киснем. Тоді тісто буде пористе і ніжне. Додайте борошно в миску до решти інгредієнтів. 
- Лимон вимийте і висушіть. Потім натріть його цедру на дрібній тертці. Сік лимона вичавити і процідіть, щоб в ньому не було м'якоті і кісточок. 
- Додайте натерту цедру лимона і його фреш в тісто. Ретельно все перемішайте. 
- Тепер додайте в тісто розпушувач. Його можна замінити на соду. У цьому випадку її потрібно погасити соком лимона або оцтом. Знову перемішайте тісто. Воно повинно вийти досить густим. Якщо тісто дуже рідке, додайте ще трохи борошна. 
- Візьміть силіконові формочки і заповніть їх на дві третини тестом. Змащувати силікон маслом не потрібно. 
- Потім розігрійте духовку до ста дев'яноста градусів. Поставте в неї кекси у формочках і запікайте їх двадцять-двадцять п'ять хвилин. Потім вимкніть духовку і залиште кекси в ній, щоб вони «дійшли». Потім подавайте ароматну випічку до столу, діставши кекси з формочок. 
Кекси дуже зручно готувати в порційних формочках. Найпопулярніший рецепт - на кефірі. З цим інгредієнтом кекси виходять ніжні і м'які. Обов'язково спробуйте!
Блюдо: Dessert
Кухня: French
Сервіровка: 12
Калорії: 356 kcal
Автор: Яна Горностаєва
- 250 гр Борошно пшеничне
- 2 ч. Л. розпушувач
- 1 щіпка Сіль
- 250 мл Кефір
- 150 гр Цукор
- 3 шт Яйця
- 125 гр Масло вершкове
- за смаком Цукрова пудра
- Візьміть миску або піалку, досить глибоку. У неї вбийте сирі курячі яйця. Додайте до них цукровий пісок і віночком або вилкою збийте все до однорідності. 
- Розтопити вершкове масло, щоб воно стало рідким. Найзручніше це робити в мікрохвильовці. За бажанням, ви можете замінити вершкове масло на маргарин. Як тільки масло трохи охолоне, влийте його в яєчну суміш тонкою цівкою, продовжуючи збивати інгредієнти віночком. 
- Тепер також влийте в масу кефір будь-якого відсотка жирності. Він повинен бути рідким. Ретельно збийте все віночком. 
- В окрему миску просійте пшеничне борошно вищого сорту. Потім додайте в неї розпушувач або харчову соду, покладіть щіпку солі. Перемішайте сухі інгредієнти. 
- Пересипьте сухі інгредієнти до олійно-яєчної суміші. За допомогою віночка або виделки все перемішайте, щоб вийшло рідке однорідне тісто, без грудочок. 
- Візьміть силіконові формочки. Викладіть в них ложкою тісто так, щоб воно на сантиметр не доходила до країв. Духовку розігрійте до ста дев'яноста градусів, випікайте в ній кекси близько півгодини. Потім остудіть ласощі і подавайте його до столу, діставши з формочок. За бажанням, перед подачею посипте кекси цукровою пудрою. 
Це рецепт звичайних кексів, але пікантності їм додає подрібнений шоколад, який додають в тісто. Якщо ви будете подавати кекси гарячими, то шоколад залишиться рідким. У холодному вигляді він застигне, але буде не менш смачним.
Блюдо: Dessert
Кухня: French
Сервіровка: 12
Калорії: 330 kcal
Автор: Яна Горностаєва
- 150 гр Масло вершкове
- 250 гр Борошно пшеничне
- 2 ч. Л. розпушувач
- 200 гр Шоколад
- за смаком Ванілін
- 2 шт Яйця
- 200 гр Крем-фреш
- 100 гр Цукор
- Насамперед підготуйте шоколад. Для цього порубати його в дрібну крихту ножем. Ви можете використовувати чорний або молочний шоколад. Для любителів підійде навіть білий. 
- Щоб кекси не розвалилися в процесі запікання, викладіть силіконові формочки в металеві, для надійності. Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів. 
- У миску вбийте сирі яйця. Додайте до них розм'якшене масло або ж розтоплене в мікрохвильовці. Збийте все міксером до білого. Вбийте сирі курячі яйця, ванільний цукор, крем-фреш, перемішайте. Просійте в миску пшеничне борошно вищого сорту через сито, змішайте з розпушувачем або содою, додайте її до решти інгредієнтів і замісити тісто. 
- У тісто додайте в тісто крихту шоколаду. Ретельно все перемішайте. Тісто має вийти досить густим і липким. 
- Розкладіть тісто по силіконовим формочках. Воно не повинно доходити до верху, інакше в процесі випікання, коли кекси збільшаться, вони просто «вилізуть» з формочок. Запікайте блюдо в духовці двадцять хвилин. Потім остудіть кекси і дістаньте їх з формочок. 
Кекс в мікрохвильовці без какао
Цей рецепт створений для тих, хто береже свій дорогоцінний час. Він підійде і тим, хто любить випічку, але не має доступу до духовки. Мікрохвильовка - це все, що вам знадобиться для приготування.
Блюдо: Dessert
Кухня: French
Сервіровка: 4
Калорії: 387 kcal
Автор: Яна Горностаєва
- 50 гр Борошно
- 50 гр Цукор
- 50 гр Вершкове масло
- 2 шт Яйце
- 1/2 ч. Л. розпушувач
- 2 ст. л. молоко
- Візьміть велику миску. У неї вбийте сирі курячі яйця. Розтопіть в мікрохвильовій печі вершкове масло, трохи його остудіть і вилийте до яєць. Також в миску цукровий пісок, просіяне і змішану з розпушувачем борошно. 
- Маса повинна вийти за консистенцією як сметана. Візьміть формочки, які підходять для запікання в мікрохвильовці. Змастіть їх усередині рослинним або вершковим маслом. Викладіть у формочки тісто так, щоб воно на палець не доходило до країв. Таким обазом ми звільняємо місце для кексів, які будуть підніматися в процесі випікання. 
- Відмотати необхідну кількість харчової плівки і накрийте нею формочки, щільно натягнувши на них плівку. 
- Запікайте кекси в мікрохвильовку все разом або по черзі на потужності в шістсот ват. Готувати кекси необхідно близько п'яти хвилин. Перевірити готовність можна зубочисткою або лучиною. Якщо вона виходить з кексу сухий, значить, вони пропеклися і готові. 
- Красиво оформіть випічку. Кожен кекс покладіть в тарілку догори ногами. Зверху викладіть збиті вершки. З боків покладіть нарізану пластинками полуницю. 
Бананові кекси виходять дуже ароматні і смачні. Ця випічка сподобається, як дітям, так і дорослим.
Блюдо: Dessert
Кухня: French
Сервіровка: 6
Калорії: 343 kcal
Автор: Яна Горностаєва
- 200 гр Вершкове масло
- 2-3 шт Яйця
- 200 гр Цукор
- 200 гр Сметана або жирний кефір
- 2-3 склянки Борошно
- 2-3 штук Банани
- 1 ч. Л. розпушувач
- У чашу погружного блендера вбийте сирі курячі яйця, додайте до них цукор і влийте розтоплене вершкове масло. Збийте все блендером, додайте розпушувач або погашену соду оцтом. 
- Банани очистіть від шкірки і поламайте на шматки. Викладіть їх в окрему ємність і збийте блендером до стану пюре. Потім додайте бананове пюре до решти інгредієнтів. 
- У ємність додайте кефір або сметану. Продовжуйте збивати тісто, поки воно не стане повністю однорідним. Консистенція повинна бути не нижче, ніж на млинці. 
- Розлийте тісто по формах, заповнивши їх на дві третини. Духовку розігрійте до двохсот градусів, поставте в неї кекси. 
- Випікайте кекси близько двадцяти хвилин, зменшивши жар духовки до ста вісімдесяти градусів. Щоб кекси легко діставалися, не відразу діставайте їх з духовки, а дайте їм там постояти. Готові кекси остудіть, посипте цукровою пудрою або полийте згущеним молоком. 
7 Загальний Бал
Кекси в формочка спекти дуже просто, якщо скористатися одним із запропонованих рецептів. Ви можете зробити солодкі десертні до чаю або ж приготувати закусочні, додавши в них шпинат, ковбасу, сир. Якщо ви не згодні з рейтингом статті, то просто поставте свої оцінки і аргументуйте їх в коментарях. Ваша думка дуже важлива для наших читачів. Дякуємо!
Час приготування
4.5
калорійність страви
8
святковість
8.5
плюси
- Кекси можна випекти в металевих, силіконових або ж паперових формочках
- Кекси зручно брати з собою в дорогу
- Можна красиво прикрасити і подати до столу замість торта
мінуси
- калорійні
- Неправильно приготоване тісто може не піднятися або кекси вийдуть жорсткими
 
								 
								 © 2008-2017 Graalstudio.com
									
									
									© 2008-2017 Graalstudio.com
								
								