рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Сувеніри з Єгипту »Карта мандрівника

  1. Які сувеніри можна привезти з Єгипту. Їх значення і ціни
  2. Копії давньоєгипетських артефактів і предмети інтер'єру
  3. Сувеніри, що приносять удачу
  4. Вироби з верблюжої й вовни і шовку
  5. Арабська косметика і догляд
  6. Арабські солодощі
  7. Одяг та аксесуари
  8. Різноманітні сувеніри з Єгипту для дітей і друзів
  9. Які сувеніри МОЖНА привезти з Єгипту
  10. Фото і відео

Які сувеніри привезти з Єгипту: що можна купити, ціни, фото, значення, відео

Які сувеніри привезти з Єгипту: що можна купити, ціни, фото, значення, відео. Кращі, незвичайні, корисні поради.

Сучасний Єгипет славиться своїми стародавніми пам'ятками , А єгипетські сувенірні лавки - своїм безліччю сувенірів. Згідно з митними правилами, з країни заборонено вивозити предмети старовини, антикваріат і предмети старше 100 років, але існує безліч майстерень, цілком успішно і точно роблять копії стародавніх артефактів. Найпопулярніші сувеніри з Єгипту завжди вигідно підкреслюють інтер'єр і надають йому східної родзинки.

За митними правилами можна вивезти з країни покупок, вартість яких, в цілому, не перевищуватиме 200 єгипетських фунтів. Тому краще купити самі незвичайні і корисні товари.

Які сувеніри можна привезти з Єгипту. Їх значення і ціни

З країни пірамід можна привести безліч предметів відмінного декору для інтер'єру, але до вибору варто підійти грунтовно. Достаток досить красивих речей і курортний відпочинок розташовують до того, щоб витратити непристойне кількість коштів на непотрібні речі, а краще везти якісні і цінні екземпляри. Наведемо деякі поради - що привезти?

Копії давньоєгипетських артефактів і предмети інтер'єру

Папірус - поширений сувенір з Єгипту, який можна придбати в кожній сувенірній крамничці Папірус - поширений сувенір з Єгипту, який можна придбати в кожній сувенірній крамничці. Вироби відрізняються не тільки якістю, але і змістом. Зверніть увагу на якість малюнка, справжні папіруси розписують вручну. Хороший єгипетський папірус можна згорнути без найменших ушкоджень на зображенні, а виконаний він не з пальмового листя або рисового паперу, а з паперу із стебел папірусу. Потрібно обов'язково уточнити, що зображено і написано на папірусі. Не варто купувати ті малюнки, значення яких вам невідомо, зокрема, присвячено процесу поховання або загробного життя. Штампування буде коштувати 1 $, якісний виріб ручної роботи 10 $.

Єгипетські статуетки - особливо популярні символи, у вигляді фігурок скарабея і пірамід, кішок, фараонів і єгипетських богів Єгипетські статуетки - особливо популярні символи, у вигляді фігурок скарабея і пірамід, кішок, фараонів і єгипетських богів. Виконуються з глини, дерева, каменю, металу, в тому числі, золота і срібла. Остерігайтеся похоронних і негативних символів: жука-скарабея з ніжками, кішки зі змією, саркофагів, сфінксів і шакалів. Не варто привносити в будинок символи смерті.

Мозаїчні світильники - це один з не надто поширених і досить дорогих товарів Мозаїчні світильники - це один з не надто поширених і досить дорогих товарів. Такі світильники принесуть у ваш будинок дух арабського Сходу і створять інтимну обстановку зі східним шармом.

Скляні глечики з піском - це символ країни і пустелі, кажуть, що привносять спокій і комфорт в будь-який будинок Скляні глечики з піском - це символ країни і пустелі, кажуть, що привносять спокій і комфорт в будь-який будинок. Пісок різних кольорів насипають в глечики, створюючи певний малюнок, очевидно, що кожна така картина в глечику унікальна.

Статуетки з алебастру - цікавий предмет і прекрасний декор в квартиру, виконану в колоніальному стилі Статуетки з алебастру - цікавий предмет і прекрасний декор в квартиру, виконану в колоніальному стилі. Правда, потрібно купувати кращі екземпляри і переконатися, що мова йде про алебастр, а не фарбованому гіпсі. Для цього досить посвітити ліхтариком на статуетку, світло повинне проходити крізь камінь. Кращі статуетки туристи набувають на спеціальній фабриці під час по

здкі в Луксор.

Глечики, вази, підноси, тарілки з карбуванням - мабуть, це одні з неповторних і майстерно виконаних сувенірів в Єгипті Глечики, вази, підноси, тарілки з карбуванням - мабуть, це одні з неповторних і майстерно виконаних сувенірів в Єгипті. Всі вироби в крамницях виконані вручну і відрізняються рідкісним майстерністю. Ремісничі майстерні з виробництва посуду, прикрашеного карбуванням, поширені по країні. Їх традиції сягають корінням в глибоку старовину, а майстерність передається у спадок.

Дерев'яні маски в африканському стилі - це оригінальний нубійський предмет, який з давніх-давен використовували єгипетські жерці Дерев'яні маски в африканському стилі - це оригінальний нубійський предмет, який з давніх-давен використовували єгипетські жерці. Маски вирізані вручну з рідкісних порід дерева. Деякі маски можуть нести негативну енергію.

Свічники з оніксу - недорогі екземпляри можна знайти в наших магазинах, але в Єгипті є унікальні екземпляри по дуже подібною ціною Свічники з оніксу - недорогі екземпляри можна знайти в наших магазинах, але в Єгипті є унікальні екземпляри по дуже подібною ціною. Головне, що вони бувають абсолютно різних кольорів: блакитні, рожеві, зелені. Камінь красиво переливається в вогнях свічок.

Сувеніри, що приносять удачу

Окрему нішу продукції, яку можна привести з Єгипту, займають захисні і приносять удачу амулети Окрему нішу продукції, яку можна привести з Єгипту, займають захисні і приносять удачу амулети. Їх обов'язково варто придбати, в число яких входять:

- прикраси «Картуш» - невеликі кулончики з написами на удачу і побажаннями. У Єгипті вважають, що вони приносять удачу. Ці милі дрібнички підійдуть для дітей та близьким вам людям;

- «Роза в пустелі» - це спеціальний корінець, який потрібно помістити в воду, і він починає виділяти аромат, що очищає житло від негативної енергії;

- «Каф Марьям» - мабуть, це найвідоміші єгипетські сувеніри, що приносять удачу. На практиці це кошики з висушеними травами, які потрібно поставити в воду. Через кілька днів пагони оживають і починають цвісти блакитними квітами. Кажуть, що «Каф Марьям» приносить велику удачу в справах і бізнесі;

- статуетки та амулети у вигляді жука-скарабея. Нагадаємо, що статуя цього жука-хранителю незліченних єгипетських багатств встановлена ​​в легендарному Луксорі. Ці статуетки й амулети не тільки символ Єгипту, але і привносять на практиці удачу, гармонію і щастя. Скарабеї можуть бути виконані в оніксі, бірюзі, з золота і срібла, неодмінно повинні бути з ніжками!

Вироби з верблюжої й вовни і шовку

Килими з шерсті і шовку - саме в Єгипті можна придбати унікальні килими, виконані з використанням старовинної техніки плетіння Килими з шерсті і шовку - саме в Єгипті можна придбати унікальні килими, виконані з використанням старовинної техніки плетіння. В даний час килими робляться на автоматизованому виробництві, а й зустрічаються в єгипетських лавочках килими ручної роботи. Ціни на вироби можуть бути різними, починаючи від доступних.

Маленькі верблюжі килимки і доріжки - виконані з натуральної вовни верблюда. Це один з найцінніших і недорогих товарів з Єгипту, які будуть служити довгі роки. Пара килимків може розміститися в спальні або дитячій. Це прекрасний подарунок для батьків, так як нормалізує тиск і в цілому поліпшує самопочуття.

Арабська косметика і догляд

Пахощі та індійські ароматичні палички - це ще один традиційний і дуже поширений сувенір, який можна привести з Єгипту Пахощі та індійські ароматичні палички - це ще один традиційний і дуже поширений сувенір, який можна привести з Єгипту. Пахощі в Єгипті традиційно хорошої якості, відносно низькі ціни - 1 $ за упаковку. Пахощі діляться на заспокійливі, стимулятори та адаптогени. Багато продавців таких крамниць знають російську мову і зможуть допомогти у виборі не тільки по аромату, але і необхідного впливу пахощів.

Ефірні і базові масла - їх краще придбати на екскурсії, безпосередньо на фабриці масел в Каїрі. Багато масла парфумовані і мають дуже стійкий запах. Виробляються концентровані лікувальні масла. Вартість близько $ 36 за три пляшечки по 50 г.

Зубний порошок
З Єгипту потрібно везти спеціальний зубний порошок, який відбілює зуби за допомогою рослини «місвак», гарантована голлівудська посмішка. Також можна порекомендувати відбілюючі зубну пасту «Depurdent» вартістю 3 $, ефект відбілювання винятковий.

Косметика «Moroccanoil»
Єгиптянки завжди відрізнялися чудовими довгим волоссям, для підтримки їх стану в Єгипті запропонована косметика «Moroccanoil», заснована на стародавніх національних рецептах догляду за волоссям арабського Сходу, привозиться з Марокко. Прекрасним подарунком будуть і мочалки з натуральної люфи, що видобувається в Червоному морі.

Арабські солодощі

Окремою категорією сувенірів, без яких не може обійтися жодна поїздка в Єгипет, вважаються арабські солодощі Окремою категорією сувенірів, без яких не може обійтися жодна поїздка в Єгипет, вважаються арабські солодощі. Багато туристів рекомендують кондитерську мережу «El Zahraа» з гарантованим рівнем санітарії. Розповідають, що російські туристи відразу після приїзду направляються за солодощами та влаштовують собі незрівнянний бенкет, скуповуючи півмагазину. Не дивно, що професія кондитера в курортному Єгипті вважається однією з найбільш затребуваних.

Солодощі можна везти для дітей, дорослих, друзів і знайомих, вибирайте найсмачніше, наприклад:

- фініки, фаршировані горіхами, в тому числі, волоськими, кеш'ю, мигдалем і в шоколаді. У магазинах є і фініки з курагою, але ці солодощі на любителя і рідкісних ласунів;

- халва з фісташками і шоколадом, по-єгипетськи звучить, як «халява». Дійсно, ціни на смачні екземпляри просто смішні;

- солодку кунафу зі спеціального тесту «кадайф» у вигляді тонкої локшини. Зробити такі солодощі вручну і без спеціального навчання просто неможливо. Кунафа запікається і рясно просочується сиропами. Вона буває різних форм, кольорів, розмірів і з різними наповнювачами - все залежить від фантазії кондитера;

- басус - це бісквіт і королева солодощів в Єгипті, просочується медом, додаються горіхи, фруктові сиропи;

- пахлава - дивно смачна, хрустка, соковита і ароматна. Таку в Росії і в багатьох інших країнах неможливо придбати.

- рахат-лукум - це солодощі на будь-який смак і гаманець. Буйство смаку і насолоду від чаювання з яскравими спогадами з Єгипту гарантовано.

Одяг та аксесуари

У Єгипті можна придбати вироби зі шкіри за прийнятними цінами У Єгипті можна придбати вироби зі шкіри за прийнятними цінами. Єдине, що далеко не кожен виріб відрізняється високою якістю, а вартість не маленька. Буде великою удачею купити хорошу шкіряну сумку зі шкіри алігатора або туфлі, ціна такої покупки буде не нижче 150 $. У торгових лавках трапляються і оригінальні екземпляри, наприклад, сумочка у вигляді туфельки.

Найнеобхіднішим сувеніром з Єгипту вважається бавовняний текстиль. Перш за все, на практиці найкращі, на думку багатьох туристів, футболки (5-7 $) і постільна білизна. В Хургаді є спеціальний магазин «Картуш» з російськомовним персоналом, який спеціалізується саме на єгипетському бавовні та виробах з нього. Вироби не змінюють своєї форми, не линяють, не утворюють катишков і не вигоряють на сонці.

прикраси
Великим попитом серед туристів користується єгипетське золото . Його вартість набагато нижче, ніж в Росії, а проба вище. Варто остерігатися підробок в дешевих крамничках і купувати найкращі продукти в Каїрі і в інших великих містах країни. З срібла можна придбати цікаві бедуїнські прикраси, які виглядають дуже стильно.

Різноманітні сувеніри з Єгипту для дітей і друзів

Як недорогих і веселих презентів з Єгипту для себе, друзів і для дітей туристи везуть різноманітні магніти на холодильник Як недорогих і веселих презентів з Єгипту для себе, друзів і для дітей туристи везуть різноманітні магніти на холодильник. Вартість їх низька, а зробити невеликий презент або порадувати дитини цілою колекцією приємно.

Любителям кави припаде до смаку єгипетський сорт з кардамоном з туркою з карбування. Не можна не згадати вирощений під жарким сонцем чай каркаде - кращі сорти поставляються з Асуана. Неодмінно спробуйте і візьміть з собою анісовий чай, екзотичні фрукти - гуаву, манго і єгипетське оливкова олія.

Традиційним сувеніром вважається кальян з місцевим тютюном. Подружкам припадуть до смаку арабські хустки-арафатки з вовни, шовку і бавовни. Для своєї кухні треба захопити кілька пакетиків спецій, які в достатку продаються на єгипетських ринках. Все наведене вважається традиційним сувеніром з Єгипту.

Які сувеніри МОЖНА привезти з Єгипту

Очевидно, що існують і певні заборони, певні   митними правилами Очевидно, що існують і певні заборони, певні митними правилами .

З Єгипту не можна вивозити раковини, корали, опудала крокодилів і риб. Хоча якщо вони придбані в легальних магазинах і мають сертифікат, цілком можна спробувати. Провезення без сертифіката однозначно загрожує штрафом в 1000 $, при наявності сертифіката - можуть вилучити. Не варто вивозити навіть дрібні черепашки, які можна зібрати на пляжі. Про це зазвичай попереджають всіх туристів.

Заборона на вивезення стосується і предметів старовини, тому на все більш-менш дорогі сувеніри краще отримати у продавця сертифікат, що він не має історичної цінності і не старше 100 років. В аеропорту можуть вилучити і фрукти, але в розумних межах, митники, як правило, не звертають уваги на це невелике порушення.

Фото і відео

фото:

Відео:

Якщо вас цікавить: « чи є акули в Єгипті ? », То ми можемо з упевненістю відповісти ствердно.

Наведемо деякі поради - що привезти?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com