рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як правильно вибирати аромат

Ви коли-небудь читали критику якихось ароматів? Навряд чи! Практично будь-який парфум, що виходить на ринок, супроводжується виключно приємними хвалебними фразами рекламних буклетів - і ні слова проти. Порівняння виключені, протипоказання відсутні, ні слова про синтетичних компонентах - тільки компліменти. Як вибрати з півтисячі «найчудовіших ароматів» і «есенцій жіночність / мужність»?

Як можна частіше купувати нові флакончики нас змушують і популярне зараз твердження, що аромат живе не більше року, після чого псується. І це при тому, що вантажні аромати Guerlain і Caron 20-40-х років витримали більш ніж піввіковий термін зберігання! Чи то самі виробники вимагають від парфумерів скорочення терміну життя аромату, то продавці намагаються таким чином схилити покупців частіше купувати парфумерію.

Є таке поширене переконання: «якщо через дві-три години ви не помічаєте аромату на собі - значить, це той самий ВАШ аромат ». Це твердження мало б змушувати парфумерів робити ідеально легкі аромати, з вибуховими і приємними початковими нотами, зникаючими нотами серця і практично без шлейфу. Тоді класична піраміда аромату втратила б своє значення, а шлейфові аромати з багатою базою були б приречені на забуття. Тоді вода з лимоном, що подається для обмивання рук в ресторанах, претендувала б на звання «найпопулярніший аромат всіх часів і народів »- її запах зникає з шкіри за час обіду.

Парфумер П'єр Бурдон (Pierre Bourdon), який створив багато культових бестселери (Cool Water від Davidoff, Dolce Vita від Dior і інші, так говорить про принципи вибору «свого аромату»: «Вибір аромату в рівній мірі залежить як від місцевої культури і звичаїв, так і від уподобань людини. Він навіть більшою мірою контролюється існуючими соціальними кодами, ніж тим, що ми вважаємо своїми власними бажаннями ». У цій цитаті П'єр знімає з себе, як парфумера, відповідальність за наш вибір, передаючи її суспільству навколо покупця.
Ми можемо піти на поводу очікувань суспільства або йти проти течії - але обидва цих вибору повинні бути усвідомленим рішенням кожного з нас.

Однак найбільш вірний спосіб вибору аромату - прислухатися до себе. «Душа зобов'язана трудитися», і це думка підтверджується творцями і господарями одного з нових паризьких селективних брендів Nez A Nez, Крістою Пату (Christa Patout) і її чоловіком Стефаном Юмбер Лукасом (Stéphane Humbert Lucas): «Без всякого сумніву, вибирати потрібно з закритими очима, дозволяючи емоціям і спогадами від аромату, що виникають в нас, бути нашими керманичами в море ароматів. Як і у випадку з картинами, ви не купуєте їх, щоб зробити приємність Вашим гостям або підбираючи під колір шпалер і меблів. Аромат - це почуття ». Почуття, внутрішнє відчуття покупця - ось що визначає поняття при виборі аромату.
Друзі та подруги можуть допомогти - але вибір повинен залишатися за тим, хто буде носити аромат на собі.

потрібно пробувати аромати на своїй шкірі протягом декількох годин, і намагатися знайти в них щось співзвучне собі. Головне - відповісти собі на питання: чому в вас буде відповідати цей аромат? Які якості можна підкреслити або відтінити з його допомогою? Іншими словами - вам потрібно добре знати себе, щоб відчути свій аромат. І напевно ви дізнаєтеся його відразу, як тільки зустрінете!


*******************************

Щоб вибрати відповідний аромат, не потрібно нюхати кави в процесі дегустації або орієнтуватися на свій вік, вам навіть не буде потрібно багато часу на роздуми! знайти свій парфум набагато простіше, ніж здається.

Сам процес вибору парфуму схожий на оглядини. Кого з кандидатів ви відмітає відразу, а до решти придивляєтеся ...

Як знайти правильний підхід, від чого відштовхуватися у виборі ідеального аромату? У цьому питанні нам допоможе парфумерний геній, творець найкращих селективних ароматів Роже Давши (Roja Dove).

Для першого побачення з ароматами вибирайте ранкові години.

«До вечора через накопичену втому наш нюх злегка притупляється, знижується чутливість до запахів. Тому вирушайте на пошуки парфуму в першій половині дня, коли запахи сприймаються чіткіше і яскравіше », - каже професор парфумерії Роже Давши.

На замітку: Не варто вибирати духи за кілька днів до менструації і в критичні дні.

Під час ПМС і в критичні дні змінюється чутливість до запахів. І якщо ви придбаєте аромат в цей період, то після закінчення менструації він, швидше за все, вас розчарує. Парфуми, наприклад, може бути для вас занадто важким і солодким, хоча, коли ви його купували, він здавався легким і свіжим. Такі метаморфози з нюхом відбуваються через зміни гормонального фону.

Найкраще купувати духи відразу після менструації або ж в середині циклу - в цей період нюх не зіграє з вами злий жарт.

Вчіться слухати парфум

Парфуми ні в якому разі не можна підносити до носа відразу після нанесення на блоттер, нюхати з кришки або безпосередньо з флакона.

«Справа в тому, що будь-які духи в складі містять спирт, який за своєю природою є анестетиком. Він викликає роздратування нервових рецепторів слизових оболонок верхніх дихальних шляхів, і, вдихнувши його, надалі вам буде важко розібрати той ароматний букет, який криється в парфум. Щоб уникнути подібної помилки, нанесіть духи на блоттер і почекайте 5-10 хвилин, поки випарується спирт. Тільки після цього починайте дегустувати аромат », - розповідає Роже Давши.

На замітку: Дуже часто в парфумерних магазинах клієнтами, які вже переслухали великий спектр ароматів, пропонують каву, щоб відновити нюх. Але так кави на це здатний?

«Цю процедуру придумали в американських мас-маркет магазинах. По правді кажучи, ніхто досі не зміг відповісти на питання, чому і як саме кава може відновити «втомлене» нюх. За все своє життя я переслухав понад мільйон ароматів, і мій ніс до сих пір не втомився. Для того щоб ваше нюх не затемнилось, просто не вдихайте спирт, запах якого проявляється після нанесення аромату на блоттер. Тоді у вас не виникне какофонії запахів », - пояснює пан Давши.

Прислухайтеся до себе

Є думка, що легкі, ненав'язливі квіткові або фруктові парфуми створені для молодих дівчат, глибокі аромати покликані підкреслити елегантність зрілих жінок. Але що ж робити тим, хто хоче придбати собі аромат «Не за віком»?

«У нашому світі все відносно. Напевно ви зустрічали інфантильних і легковажних 40-50-річних жінок і зрілих, що прагнуть до шику і елегантності 20-річних. При такому розкладі ви дійсно вважаєте, що вибір аромату повинен підкорятися віковою канону? », - дивується Роже Давши.

Так що, якщо у вас виникла взаємна любов з елегантним парфумом або ж ви піддалися чарам ненав'язливих фруктових і квіткових ароматів, без всяких сумнівів віддайте їм своє серце, незважаючи на вік. Головне, орієнтуйтеся тільки на особисті переваги, не випливаючи стереотипам.

До речі кажучи, якщо ви вирішили пов'язати себе довгостроковими відносинами з чоловічим парфумом, зробіть це. «Поділу на чоловічі і жіночі аромати вельми умовні », - підтверджує Роже.

На замітку: У холодну пору року ви можете внести в своє життя теплі зігріваючі аромати з нотами дерева, шкіри, пряних трав. Також ваш вибір може припасти на солодкі квіткові і фруктові композиції. Влітку, навпаки, вибирайте свіжі океанічні, зелені і легкі квіткові аромати.

порівнюйте аромати

При виборі парфуму немає місця поспіху, тому не варто загострювати свою увагу на першому ж ароматі, який вам запропонує продавець-консультант. Парфуми пізнаються в порівнянні.

Парфуми пізнаються в порівнянні

«Не завжди з певним ароматом може виникнути любов з першого погляду, тому найкраще послухати кілька парфумів, написати на зворотному боці блоттеров назви, взяти їх і піти гуляти по торговому центру або вулиці », - розповідає Роже Давши.

«В ідеалі через 20-25 хвилин треба буде послухати ці аромати ще раз (до цього часу кожен з них встигне розкрити вам своє серце), а потім позбутися від тих, які вам найбільше докучають. Потім, не випускаючи з рук кандидатів, що залишилися, погуляти з ними ще якийсь час, і повторити процедуру.

Зрештою, з усіх ароматних «Принців» у вас в руках залишиться тільки один милий серцю. З ним і поверніться в магазині. Подивіться на зворотному боці блоттер назву парфуму, попросіть консультанта принести його і нанесіть аромат на зап'ясті. Зачекайте, поки випарується спирт, і послухайте, як парфум звучить на вашій шкірі. Якщо його ноти і акорди все ще заворожують, це і є ваш аромат », - радить пан Давши.

На замітку: Якщо ви хочете, щоб аромат тримався на вас довго, то парфумерної воді віддайте перевагу духи.

«Парфумерна вода погано тримається на шкірі і повністю випаровується через 2 години після нанесення через те, що в ній міститься всього 15% ароматних масел. Духи - це самі концентровані і стійкі парфумерні вироби. Вони тримаються на шкірі більше 12 годин, хоч і коштують дорожче, але в підсумку виявляються набагато економічніше », - пояснює Роже.

Правильно наносите аромат

Коко Шанель (Coco Chanel) рекомендувала наносити духи туди, куди ви хочете, щоб вас поцілували. Парфумери ж виділяють цілих 16 гарячих точок на нашому тілі, на яких аромат звучить голосніше і яскравіше: віскі, згин ліктя, зап'ястя, центр грудної клітини, ділянки під колінами і у щиколоток, шия, точки на вісім сантиметрів нижче вуха. Ці зони вважаються парфюмерно-активними, тому що кровоносні судини тут знаходяться близько до шкіри.

Ці зони вважаються парфюмерно-активними, тому що кровоносні судини тут знаходяться близько до шкіри

Якщо ж ви не любите наносити духи на себе, збризніть ними перед собою і пориньте в ароматну композицію. Тільки врахуйте, що цей спосіб нанесення хороший для насичених парфумів - легкі, свіжі і квіткові краще наносити безпосередньо на шкіру.

На замітку: На жаль, парфум погано тримається на сухій шкірі. Вона досить швидко вбирає масла, які містяться в парфумах, в зв'язку з чим аромат випаровується. Для того щоб парфум тримався на вас цілий день, користуйтеся зволожуючими засобами.

«Відразу після душу нанесіть улюблений парфум, а вже потім скористайтеся зволожуючим кремом для тіла. Він нейтралізує в парфумах дію спирту, який сушить шкіру, і добре закріплює аромат. Головне, вибирайте засоби по догляду за тілом без ароматизаторів, щоб на вашій шкірі не виникало какофонії запахів », - радить Роже Давши.

Як вибрати з півтисячі «найчудовіших ароматів» і «есенцій жіночність / мужність»?
Які якості можна підкреслити або відтінити з його допомогою?
Але так кави на це здатний?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com