рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вівсяна крупа

  1. Калорійність вівсяної крупи
  2. Склад і корисні властивості вівсяної крупи
  3. Шкода вівсяної крупи
  4. Вибір і зберігання вівсяної крупи
  5. Приготування вівсяної крупи
  6. Вівсяна крупа в кулінарії

Овес - однорічна сімейства Злакові, культивується з глибокої давнини, спочатку був поширений на території сучасної Монголії і Північного Китаю. Вівсяна крупа являє собою цільні зерна вівса, які пройшли попередній підігрів, процес пропарювання і потім висушені. У зернах зберігається висівковий оболонка і зародок, в яких міститься найбільша кількість корисних речовин. Як правило, в процесі обробки вівсяні зерна лущаться і злегка шліфують. Недробленая вівсяна крупа поділяється на вищий, перший і другий сорти згідно ГОСТ 3034-75. Вівсяна крупа по виду схожа на пшеницю , Жовто-коричневого кольору, зерна довгасті, вузькі, з поздовжньою виїмкою. Овес має приємний специфічний запах, сухі зерна практично без смаку.

Калорійність вівсяної крупи

Калорійність вівсяної крупи становить 342 ккал на 100 грам продукту.

Склад і корисні властивості вівсяної крупи

Вівсяна крупа містить високоякісний легкозасвоюваний рослинний білок, необхідний для будівництва клітин організму. Продукт багатий харчовими волокнами, які не розчиняються в травному тракті, набухають і м'яко соскребают зі стінок кишечника шлаки, продукти розпаду, не пошкоджуючи поверхні і слизові (calorizator). Вівсяна крупа має в складі крохмаль, збалансований комплекс амінокислот, практично всі вітаміни групи В , Що захищають нервові клітини і благотворно впливають на обмінні процеси і стан шкірних покривів і волосся. У вівсянці містяться антиоксиданти - речовини, які підвищують опірність організму до негативних впливів навколишнього середовища і інфекціям. Вівсяна крупа має властивість зменшувати всмоктування цукрів і стабілізувати рівень цукру в крові.

Шкода вівсяної крупи

Вівсянка практично не має протипоказань, в рідкісних випадках зустрічається індивідуальна непереносимість продукту. люди зі «слабким» кишечником можуть відчувати дискомфорт від надмірного вживання вівсяної крупи.

Вибір і зберігання вівсяної крупи

Купуючи вівсяну цільну крупу, слід віддати перевагу заводським упаковок, в яких можна візуально оцінити якість зерен. Головні вимоги - відсутність вологи, темних плям і сторонніх домішок, явних пошкоджень і роздробленості. Зберігається вівсяна крупа протягом 10-12 місяців в керамічному або скляному ємності з щільно закритою кришкою, в сухому прохолодному місці без доступу світла. При бажанні вівсянку можна заморозити, в цьому випадку продукт збереже свої корисні властивості і смакові якості довше.

Приготування вівсяної крупи

Вівсянку, як і будь-яку цільну крупу, слід попередньо замочити в холодній воді на декілька годин. Потім, додавши води з пропорції 2-2,5: 1, варити звичним способом - на плиті під кришкою на середньому вогні 30-40 хвилин або в мультиварці в режимі «Каша». З функцією відстрочки можна з вечора завантажити крупу в мультиварку і вранці отримати розсипчасту кашу. При варінні вівсяна крупа практично не збільшується в обсязі, розварюється і набуває ніжний горіховий присмак.

Вівсяна крупа в кулінарії

Основне застосування вівсяної крупи - приготування каш і супів, начинок для дичини і м'ясних рулетів. Готову вівсянку використовують в салатах зі свіжих овочів і м'ясних, додають в тісто для хліба і випічки.

Більше про вівсяній крупі дивіться у відеоролику «Олена Малишева. Корисні властивості вівса »телепрограми« Жити здорово ».

Спеціально для Calorizator.ru
Копіювання даної статті цілком або частково заборонено.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com