рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Порошок під мікроскопом

Огляди та тести

(10606) - Карпов В'ячеслав, 16.04.2010 р

Століття науково-технічного прогресу приніс в наше життя масу корисних речей Століття науково-технічного прогресу приніс в наше життя масу корисних речей. Не обійшлося без нововведень і в області хімії. Не минуло й вісімдесяти років, як господині звикли до універсальних миючих засобів здатним відіпрати білизну і вимити посуд. Справа ця для виробників вигідне, оскільки потрібне. Ось і поповнюють вони полки все новими і новими засобами, не економлячи не на кількість, ні на якість, ні на всюдисущу рекламу. А рядові споживачі, стоячи перед різнобарвною переповненій вітриною - стикається з одвічною проблемою вибору. Причому до вибору за звичайним критерієм співвідношення «ціна-якість» додається фактор «шкідливості» для людського організму того чи іншого компонента.

Тому довіряти повністю яскравій упаковці або проведеної PR-компанії, щонайменше бездумно. Звичайно, можна методом проб і помилок вибрати оптимальний варіант, але погодьтеся це займе як час, так і гроші. Набагато простіше (і дешевше) перш ніж приступити до експериментів з брудною білизною і посудом прочитати, що ж виробник поклав у порошок. Як правило СМС (синтетичні миючі засоби) представляють собою певний стандартний набір хімічних речовин. Багато інгредієнти побутової хімії небезпечні тим, що можуть викликати прояви алергічних реакцій. Під час прання білизни або миття столових приборів найдрібніші частинки миючого засобу осідають на тканину або посуд. В результаті - «недовиполосканние» інгредієнти побутової хімії потрапляють в шлунок і стикаються з шкірою.
Тому довіряти повністю яскравій упаковці або проведеної PR-компанії, щонайменше бездумно Тому крім загальних запобіжних заходів, таких як ретельне полоскання, бажано ще навчитися «читати» склад. І зовсім не обов'язково при цьому мати вищу хімічну освіту. І так до складу СМС входять: ПАР, фосфати, лужні компоненти, ензими, антісорбенти, ароматизатори і аромату.
У пральних порошках до цього списку додаються кисневі і оптичні відбілювачі. Кисневий відбілювач (перборат натрію, або перкаронат натрію) прекрасно справляється з плямами від фруктів , Чаю, вина або трави. Такий відбілювач розщеплює забруднення, не порушуючи структури тканини і не змінюючи початкового кольору. Відмітна риса кисневого відбілювача в тому, що він діє тільки на пофарбовані тканини. Інтенсивне виділення активного кисню начитається при температурі води не нижче 60ºС.
Однак при використанні тільки кисневого відбілювача неможливо отримати «білосніжно біле». Тому до складу порошку додають оптичний відбілювач (флуоресцентний або пігментний відбілювач). Частинки відбілювача, які є люмінесцентними барвниками, осідають на тканину. Відбувається візуальне перерозподіл спектра від жовтого до світло-блакитного або синього. Створюється ілюзія білосніжної білизни. Простий приклад оптичного відбілювача «синька». Всього десятиліття назад господині старанно «підсинювати» білизна для отримання легкого відтінку. Ніякої шкоди оптичні відбілювачі ні організму, ні навколишньому середовищу не несуть.
ПАР (поверхнево-активна речовина) Основна складова, виполнет функцію регулювання процесу і відповідає за відділення забруднення від тканини або посуду (простий приклад - мило).
іоногенні ПАР Діють як магніт: притягує забруднення і відштовхується від води. Оптимальна концентрація - 3-5%
неіоногенні ПАР Регулюють піноутворення і руйнують поверніть натяг води. Оптимальна концентрація - до 15%
Карбонат натрію Сода кальцинована, практично нешкідлива в будь-якої концентрації, виконує функцію «пом'якшення» жорсткої води.
Фосфати (сульфат натрію, триполіфосфат натрію, апатит, фосфорит) Усувають жорсткість води, і зберігають білизну і посуд в первозданному вигляді. Норма змісту - не більше 4%.
Атісорбент (натрієва сіль карбоксиметилцелюлози) Запобігає повторне осідання забруднення. практично нешкідливий
Силікат натрію Друга назва - рідке скло. Володіє слабким дезинфікуючим ефектом, знижує пилоутворення порошкових засобів, продовжує термін придатності. Оптимальна концентрація не більше 10%
Ароматизатори та ароматизатори Нейтралізують неприємний запах, надають свіжість. Оскільки є складними сумішами синтетичних композицій можуть викликати алергію. НЕ прийнятні для прання дитячої білизни.
Ензими (ТАЕД) Абсолютно нешкідливі речовини, різновид амінокислот. Потужні активатори процесу, дезінфікатор. Зміст - до 5%.
На жаль формулу нешкідливого миючого засобу вчені ще не вивели. Прорив в цій галузі належить ензимам і їх комбінацій, але поки вартість такого виробництва виходить за рамки середньої ціни. І це незважаючи але те, що їх зміст, як правило не перевищує 5%.
Безумовно, хтось вирішить, що можна обійтися без такого поглибленого пізнання в області побутової хімії. Але з іншого боку - здоров'я у нас одне, і купити його як миючий засіб неможливо. Тому перш ніж один раз купити, краще сім разів «прочитати склад» і хоч на хвилину задуматися про можливі наслідки.
Вдалі вам покупок.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com