рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Неочищений пальмовий цукор - користь і "нерафіновані" властивості

  1. Харчова цінність
  2. Корисні властивості
  3. Рецепти народної медицини
  4. З імбиром для зменшення запалення
  5. З куркумою для лікування астми
  6. З кунжутом від мігрені
  7. З базиліком під час застуди

Неочищений пальмовий цукор, або Джаггер, в Європі і США має неабияке число шанувальників, але навіть великі любителі цієї незвичайної солодощі погано поінформовані про його лікувальні переваги.

Джаггер,

Фото: Depositphotos.com. Автор: lltangkwall.

Пальмовий цукор отримують шляхом випаровування соку цукрової тростини, фініків або деревного пальмового соку при низьких температурах.

Колір може варіюватися від золотисто-коричневого до темно-коричневого. Трохи нагадує густий мед і старі добрі цукерки «Корівка».

Містить переважно цукру, такі як сахароза (50%) і інвертовані цукру: глюкозу і фруктозу (20%), а також воду (20%).

Незважаючи на не надто привабливий вигляд, неочищений пальмовий цукор вартий уваги хоча б за те, що він може додати ваших улюблених страв не тільки солодощі, а й користі.

Харчова цінність

Неочищений пальмовий цукор - продукт нерафінований з високим відсотковим вмістом сахарози, фруктози і глюкози. Не дивно, що в ньому багато калорій: 308 ккал на 100 г.

За вирахуванням солодкої складової цей різновид цукру може пишатися високою концентрацією мінералів, а саме: заліза, кальцію, калію, магнію, фосфору, міді, хрому, селену і цинку. Також містить вітаміни групи B: рибофлавін, тіамін і ніацин.

Корисні властивості

  1. Продукт позитивно впливає на здоров'я шкіри, робить її гладкою, здоровою, доглянутою, позбавляє від недосконалостей, в тому числі від прищів.
  2. Джаггер містить антиоксиданти, що уповільнюють процеси старіння.
  3. Забезпечує приплив енергії. Якщо ви втомилися і відчуваєте, що ваші сили на нулі, з'їжте шматочок неочищеного пальмового цукру. Оскільки перетравлюється і всмоктується в кров він досить повільно, то не викликає різкого стрибка рівня цукру в крові.
  4. Прискорює травлення, активізуючи травні ферменти. Паралельно з цим сприяє виведенню різних токсинів, запобігаючи запори і нетравлення шлунка. Для користі травленню рассосіте в роті невеликий шматочок Джаггер після особливо рясного прийому їжі. Разом з меленим чорним перцем він збільшує секрецію слини і шлункового соку, попереджаючи розлади травлення.
  5. Очищає кров, стравохід, легені і кишечник від токсинів завдяки наявності харчового волокна і особливих антиоксидантів.
  6. Нормалізує тиск. Неочищений пальмовий цукор містить багато калію, який протистоїть тискові натрію, одержуваного нами з солі, нормалізує тим самим кров'яний тиск.
  7. Будучи багатим джерелом заліза, Джаггер може послужити хорошим засобом для профілактики анемії. Ефективність продукту зростає, якщо приймати його разом з ріпчастою цибулею - помітно підвищується кількість тромбоцитів в крові.
  8. Згідно аюрведичній медицині, ця солодкість допомагає захистити легені, ефективна при лікуванні інфекцій горла, має антиалергічні властивості, тому корисна для людей, які страждають на астму. Регулярне вживання неочищеної пальмового цукру в поєднанні з порошком імбиру допомагає вигнати мокротиння, приносить полегшення від кашлю та застуди.
  9. Любителі цієї солодощі стверджують, що вона ефективна в боротьбі з головними болями і її можна приймати для зниження частоти нападів мігрені.
  10. Будучи багатим джерелом калію, пальмовий цукор допомагає підтримувати кислотний баланс в організмі, тому він здатний вирішити проблему з газоутворенням і підвищеною кислотністю шлунка. Потримайте солодкий шматочок в роті після їжі - і рівень кислотності прийде в норму.
  11. Певну користь натуральний нерафінований тростинний цукор може принести і в справі схуднення: калій, що надходить в організм разом з Джаггером, попередить затримку зайвої рідини в організмі.
  12. Зміцнює кістки, сприяє їх росту і розвитку, тому що містить «джентльменський» набір мінералів, необхідних для здоров'я скелета: кальцій, фосфор і магній.
  13. Для відновлення менструального циклу приймайте регулярно натщесерце невеликий шматочок пальмового цукру, запиваючи його водою.

Чудова рожева сіль .

Рецепти народної медицини

У цьому розділі представлені деякі рецепти з використанням неочищеного продукту для лікування різних захворювань.

З імбиром для зменшення запалення

Вичавіть сік з невеликого шматочка імбиру (приблизно 10 г). До нього додайте близько 5 г Джаггер. Приймайте суміш один або два рази на день, щоб отримати полегшення від болю, набряку і запалення.

З куркумою для лікування астми

Змішайте 5 ч. Л. куркуми, 1 ч. л. вершкового масла і невеликий шматочок неочищеного пальмового цукру. Приймайте цю суміш 3 або 4 рази на день, щоб отримати полегшення від гострої астми.

З кунжутом від мігрені

Подрібніть ½ чайної ложки нерафінованої Джаггер і ½ чайної ложки насіння кунжуту. Додайте кілька крапель молока до цієї суміші, щоб зробити пасту. Нанесіть цю пасту на лоб, якщо у вас болить голова - стане легше.

З базиліком під час застуди

1 ч. Л. подрібненого пальмового цукру змішайте з 2 ч. л. соку листя базиліка , Додайте півсклянки теплої води і випийте повільно, невеликими ковтками. Чи принесе полегшення.

В Індії неочищений пальмовий цукор змішують з тютюновим пилом і використовують в якості зубної пасти. Але оскільки медики не поспішають коментувати настільки неоднозначний метод гігієни, пробувати не раджу.

Ось ми і познайомилися з корисними властивостями неочищеного пальмового цукру. Не очікувала, що у нього стільки чудових якостей. На тлі того, що я вже відмовилася від цукру рафінованого, цілком можу собі дозволити трохи солодкого Джаггер, як вважаєте?

Чим корисний сироп топінамбура .

На тлі того, що я вже відмовилася від цукру рафінованого, цілком можу собі дозволити трохи солодкого Джаггер, як вважаєте?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com