рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Лимонна кислота: для чого потрібна

  1. Що таке лимонна кислота
  2. З чого роблять лимонну кислоту
  3. Чим можна замінити
  4. склад
  5. властивості
  6. користь
  7. Застосування лимонної кислоти
  8. Чи шкідлива лимонна кислота для організму
  9. Відео

Ірина Камшилін

Готувати для кого-то набагато приємніше, ніж для себе))

У всіх господинь серед спецій знайдеться пакетик продукту, використання якого дуже поширене і популярне в побуті. Йдеться про такий речовині, як харчова добавка Е330. Швидше за все, вона знаходить застосування як домашнє засіб для усунення накипу, незамінне в консервації і під час приготування страв. Цим корисні властивості кислоти лимонної далеко не вичерпуються.

Статті по темі

Що таке лимонна кислота

За хімічним визначенням це похідне циклу трикарбонових кислот. Кислотний проміжний продукт, що має структуру кристалів білого кольору, порівняємо за зовнішнім виглядом з цукровим піском. Вкрай важлива біохімічна роль даної речовини в органічному клітинному диханні тварин, рослин, мікроорганізмів. В окремих рослинах може міститися у високій концентрації (яскравий приклад - цитрусові, джерела вітамінів). Щоб зрозуміти, що таке лимонна кислота, необхідно ближче познайомитися з її властивостями і впливом на організм людини.

З чого роблять лимонну кислоту

Її відкриттям хімія зобов'язана шведу фармацевту Шеєле, який виділив речовину з недоспевшіх лимонних плодів. Продукт плавився при температурі 153 ° C, розпадаючись при подальшому нагріванні на вуглекислий газ і звичайну воду, легко розчинявся у воді, спирт - гірше, ефір - дуже погано. Початкове отримання з цитрусового соку і біомаси тютюнового рослини махорки замінив сучасний синтез. У промисловому виробництві лимонку роблять за формулою синтезування цукристих продуктів і цвілевих грибів роду Аспергилл.

Чим можна замінити

У побуті такий продукт доступний, і представлений у багатьох магазинах пакетами з розфасованим порошком, грамів по 50. Якщо під рукою не виявилося потрібного інгредієнта, для харчового застосування при домашніх умовах замінити лимонну кислоту можливо соком, витиснувши звичайний лимон, для консервування - оцтом. Вичавлений сік замінить її застосування і для косметичного використання вдома.

склад

На хімічному мові продукт Citric acid іменується 2-гідроксіпропан-1,2,3-Трікарбонових органічна сполука, слабке 3-основне карбонове, і є антиоксидантом. Структурний склад лимонної кислоти визначено безпосередньо циклом Кребса, де відбувається окислення ацетильних компонентів до діоксиду вуглецю і утворення кінцевої формули C6H8O7. Ефірні з'єднання і солі іменуються цитратами, «кислими солями».

властивості

Речовина відомо лікувальними характеристиками за рахунок своєї біохімічної формули. Вона як активатор енергетичного обміну сприяє прискоренню метаболізму, допомагає очищенню від зайвої солі, шкідливих токсинів, зняття інтоксикації, антипухлинних дії. Всі ці властивості лимонної кислоти позитивні при застосуванні її лімітовано, без шкоди і небезпеки, але в обмеженому обсязі дозволена для всебічного застосування.

користь

Виявляється в наступній дії:

  • очищенні від солей, зашлакованості;
  • поліпшенні функції травлення;
  • підвищенні зорової гостроти;
  • стимулюванні спалювання вуглеводів;
  • зниженні шлункової кислотності;
  • сприянні звільненню від токсинів через епідерміс.

Це далеко не повний перелік корисності лимонної кислоти для організму. Загальна істотне значення має протипухлинний ефект, підвищення імунітету, поліпшення засвоєння кальцію, нормалізація діяльності практично всіх фізичних систем, включаючи психо-нейронну, ендокринно-імунну. Її вплив, як регулятора здоров'я, дуже важливо.

Застосування лимонної кислоти

  • в харчовій промисловості: як смакова приправа, кислотний регулятор і консервант.
  • в медицині: застосування в засобах, що поліпшують енергообмін, метаболізм;
  • в косметичній області: при виготовленні різноманітної косметичної продукції, в тому числі з відбілюючим (для матовості шкіри) і шипучим ефектом (для ванн);
  • в нафтовій галузі: для нейтралізації кислотності розчинів після ощелачивания при буровому процесі свердловин;
  • в будівництві: як добавка до цементу і гіпсовим матеріалами для зниження швидкості схоплювання;
  • в побуті: хімічний технічний очищувач;
  • застосування лимонки разом з перекисом водню: виробляти травлення і пайку друкованих плат.

Чи шкідлива лимонна кислота для організму

Незважаючи на необхідність постійної присутності в органах людини такої речовини, використовувати кислоту лимонну необхідно з обережністю. Надлишок такого активного продукту впливає на зуби, здатний спровокувати карієс. Крім того, кислота викликає подразнення слизової шлунка, проявляючись болями аж до блювоти з кров'ю. Тому що страждають шлунковими хворобами необхідно обмежити або не вживати зовсім щоб уникнути шкоди, погіршення стану.

У сухому варіанті і сильному розчині виникне роздратування при попаданні на шкіру (в очі - дуже сильне), при вдиху - органів дихання. Високий небезпечний концентрат загрожує опіками в роті. Для безпеки потрібно застосовувати кислоту тільки в розведеному вигляді, розчинивши потрібну кількість в склянці води або в чаї. Добова норма - чайна ложка без верху, але не за один прийом, а интервально. При дотриманні дозування застосування, чинному терміні придатності шкоду лимонної кислоти для організму практично виключений.

Відео

Лимонна кислота користь і шкода, способи застосування

Знайшли в тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо! Розповісти друзям:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com