рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Хна для волосся: що це, види, особливості використання, правила фарбування, користь і шкода

  1. З чого складається хна
  2. Основні види і їх застосування
  3. Червона
  4. безбарвна
  5. Чорна
  6. Яка краще?
  7. Основні моменти і особливості використання
  8. Скільки тримається хна
  9. Від чого залежить колір
  10. Чи можна змити за необхідності
  11. У чому користь хни для волосся
  12. Для зміцнення і здоров'я
  13. Для краси
  14. Чи можливий шкоду
  15. Чим небезпечна хна
  16. Як знизити шкідливий вплив
  17. Критерії вибору хни для волосся
  18. Як правильно користуватися речовиною
  19. Фарбування волосся хною
  20. Безбарвна хна для зміцнення волосся
  21. Чим корисно масло хни

Гарне волосся - те, про що мріє кожна дівчина Гарне волосся - те, про що мріє кожна дівчина. Велику роль, звичайно, грає генетика: від природи ми нікуди не дінемося. Але доглядати за волоссям потрібно обов'язково, якби вони були розкішними і густими або тонкими і рідкісними. Одним із способів допомагати волоссю залишатися здоровими є використання хни. Про переваги і недоліки цього способу розповімо в статті.

З чого складається хна

Хна - це абсолютно натуральний засіб. Простими словами - це листя чагарника, висушені і перетерті в порошок. Рослина називається Лавсонія неколюча. Коли воно цвіте, збирають листя, які потім висушуються. Басма - фарба темного відтінку, проводиться з іншого чагарнику - індігофери. Також існує і безбарвний варіант, які роблять з рослини під назвою каси. Хна - це абсолютно натуральний засіб

Чи знаєте ви? Цікаво, що з верхівки чагарнику сушать листя для розпису по тілу, так як фарба з них краще проникає в шкіру і довше зберігає свій колір. З нижніх ярусів рослини збирають матеріал на виготовлення фарби для волосся.

Основні види і їх застосування

Натуральна фарба використовується не тільки для фарбування волосся. Існують різні види хни, про які ми розповімо.

Червона

Волосся можна забарвити хною в різні відтінки, але, мабуть, найкрасивіший варіант - мідний. Відтінок буде залежати від того, на який колір волосся ви наносите хну, від рідини, якою будете розбавляти порошок, і від часу витримки фарби. Головне те, що ви гарантовано отримаєте або рудий колір волосся, або яскравий і переливається червонуватий. Особливо красиво червона хна проявляється на волоссі під сонячними променями.

Таким барвником можна також робити малюнки на тілі, які будуть відрізнятися своєю ніжністю і мідним відтінком Таким барвником можна також робити малюнки на тілі, які будуть відрізнятися своєю ніжністю і мідним відтінком.

Чи знаєте ви? Хну знайшли на залишках мумій Єгипту, а саме на їх волоссі і під нігтями, що свідчить про використання цього матеріалу як косметичний засіб. Вважається, що вперше ця фарба почала застосовуватися людиною за 1200 років до нашої ери.

безбарвна

Безбарвна хна - це ідеальний варіант відновити своє волосся після хімічних пошкоджень, хвороб. Вона повертає їм життя, додає об'єм. Також це відмінний варіант підсушити коріння і позбутися від надмірної жирності. Але тут варто бути обережними, так як проблема таїться в роботі сальних залоз, на які хна впливати не буде. Вона лише поверхово на недовгий час знизить жирність.

Ще один плюс знайдуть для себе ті дівчата, у яких сильно посічені кінчики. Хна «склеює» їх, від чого з'являється ефект збільшення обсягу. Безбарвний порошок, як і кольоровий, добре бореться з лупою, але при цьому ви залишитеся зі своїм натуральним кольором волосся. Пам'ятайте, що навіть безбарвна хна може міняти відтінок. Ще один плюс знайдуть для себе ті дівчата, у яких сильно посічені кінчики

Чорна

Чорна хна або басма - відмінний варіант зафарбувати сивину, зміцнити волосся, не пошкоджуючи їх хімічними барвниками. Чорна фарба також красиво виглядає на шкірі.

Яка краще?

Вибирати хну потрібно відносно того, яку мету ви переслідуєте. Зміцнити волосся, позбутися від лупи можна безбарвним варіантом, а ось закріпити ефект красивим кольором можна за допомогою мідної або чорної натуральної фарби. Якщо ви до цього не користувалися нічим подібним і хочете отримати гарний, наприклад рудий, відтінок, то краще поекспериментуйте на невеликому пасмі. Досить складно передбачити точно, як себе поведе хна, і ще складніше сказати, який колір вийде.

Починайте фарбувати шевелюру, використовуючи невелику кількість порошку, залишаючи його на 20-30 хвилин. Якщо відтінок проявляється слабо - в наступний раз час можна збільшувати. Наприклад, відтінок басми можна посилити, розбавивши хну з басмою міцною кавою або чорним чаєм, які ще й посилять приплив крові до шкіри голови. Це ж можна зробити і для рудої фарби, щоб отримати більш глибокий колір. Хна - це те, де потрібно шукати свою ідеальну пропорцію методом проб і помилок, а щоб виключити помилки, важливо діяти не поспішаючи. Починайте фарбувати шевелюру, використовуючи невелику кількість порошку, залишаючи його на 20-30 хвилин

Важливо! Чорна хна в чистому вигляді буде давати волоссю зелений відтінок. Нейтралізувати його можна, додавши в рівній пропорції до басмі руду хну.

Основні моменти і особливості використання

Розберемо докладно, як користуватися хною, щоб отримати позитивний результат.

Скільки тримається хна

Як уже зазначалося, хна вимивається повністю. Вона так міцно проникає в структуру волоска, що залишається там назавжди. Сам відтінок, звичайно, з часом вимивається. Проміжок часу, поки цей відтінок буде зберігатися, різний для кожного типу волосся і схеми фарбування.

На кучерявого волосся, структура яких більш пориста, фарба буде триматися до 8 тижнів, тоді як прямі локони будуть набагато довше зберігати колір. Басма змиється швидше, в середньому через 30 днів. Чим частіше ви будете використовувати хну з метою фарбування, тим довше буде триматися колір, який буде з кожним разом більш насиченим. На кучерявого волосся, структура яких більш пориста, фарба буде триматися до 8 тижнів, тоді як прямі локони будуть набагато довше зберігати колір Чималу роль відіграє і початковий колір волосся:

  • Брюнетки будуть місяць носити красивий чорний колір басми, але перефарбуватися в коричневий не зможуть.
  • Русявим і шатенкам пощастило - їм можна і в темні кольори піти, і відтінити бронзою на більш тривалий термін.
  • Рудоволосі до 3 місяців зможуть носити яскравий рудий відтінок хни або позбутися від яскравості, направивши свій вектор в сторону більш спокійних каштанових відтінків.

Від чого залежить колір

Колір хни - річ непередбачувана. Давайте розберемося, яким же він може бути:

  • Як уже зазначалося, надати відтінку більш насичений колір можна, розвівши хну або басму міцною кавою або чорним чаєм.
  • Обережно додавайте ефірні масла в фарбу, так як касторове масло з рудою хною дасть болотний відтінок.
  • Басму завжди з'єднувати з хною, яка буде нейтралізувати зелений відтінок басми.
  • Золотистий відтінок отримують, розводячи руду хну настоєм куркуми, ромашки, шафрану. Настій потрібно робити міцним і витриманим. Для цього достатньо 2 столові ложки квіток, склянки окропу і півтори години часу.
  • Мідні волосся вийдуть з суміші хни з медом, імбиром, куркумою, корицею, гвоздикою або сирим яйцем.
  • Темні каштанові відтінки реалізує амла, хміль і какао-порошок.
Важливо враховувати час витримки натурального барвника на волоссі:
  • Світлі, русяве волосся і звичайна руда фарба при витримці від 5 хвилин до півгодини дадуть спокійну, наближений до каштану відтінок, досить світлий. Але якщо перетримати, можна сильно потемніти.
  • Темні русяве локони при такому ж барвнику на воді після 40-50 хвилин будуть відтіняти мідним.
  • Півгодини на русявою шевелюрі, середній між темним і світлим відтінок, хна дасть вам глибокий каштан.
  • Шатенка, провівши годину під мідним фарбою, може стати трохи шоколадної.

Чи можна змити за необхідності

Якщо ви перетримаєте хну і отримаєте дуже яскравий відтінок, від нього можна позбутися, якщо відразу вимити волосся шампунем. Колір проявляється зазвичай протягом доби. Щоб він краще закріпився, шевелюру краще не мити три дні. Тому, якщо ви незадоволені занадто яскравим кольором, то від зайвої яскравості можна позбутися, якщо перші три доби кожен день мити волосся. На жаль, повністю прибрати колір вже не вийде.

Важливо! Пам'ятайте, що хна досить погано виводиться з волосся. Якщо вам здається, що вона змивається, то це зовсім не так. Повернутися до свого кольору можна, тільки вождів, поки фарбоване волосся повністю відросте. Якщо ви хочете їх освітлити, то під впливом хімічних речовин можна отримати зелений відтінок. Тому перш ніж фарбувати шевелюру, варто гарненько подумати.

Щоб барвник швидше вийшов з волосинок, їх можна намазати будь-яким маслом на півгодини, після чого ретельно промити шампунем і теплою водою. Так, під дією масла волосинки будуть розкриватися, а значить - барвник краще виходити. Також відмінно допомагає ополіскування водою з оцтом або лимоном.

У чому користь хни для волосся

Хна допомагає нам і з красою волосся, і з їх здоров'ям. Давайте подивимося, в чому ще таїться її сила.

Для зміцнення і здоров'я

В азіатських країнах хну використовують для лікування багатьох недуг: підвищений тиск, хвороби травної системи. Це роблять і по сей день. Зовнішньо застосовують її при шкірних захворюваннях або ранах. Це засіб добре підсушує виразки і ранки, а також ефективно при вітрянці і віспі, золотусі, екземі. Цей натуральний порошок є відмінним антиоксидантом. Він знищує грибок, шкідливі мікроби, бактерії і паразити.

Тому давним-давно люди фарбували ступні хною, захищаючи себе від грибка. Настій з кори рослини лавсонії очищає організм, а також ефективний при бронхіті і високій температурі. Тому давним-давно люди фарбували ступні хною, захищаючи себе від грибка

Для краси

Оцінити переваги цього натурального порошку-фарби буде легше, якщо подати їх у вигляді списків. Для наших волосся:

  1. Хна укріплює волосинку, склеює її, захищає від ламкості, негативного зовнішнього впливу.
  2. Це ідеальний і абсолютно нешкідливий спосіб поміняти колір волосся.
  3. Безбарвна хна у вигляді оздоровчої та відновлювальної маски може застосовуватися людьми будь-якого віку, навіть дітьми.
  4. Чи не призводить до алергічних реакцій, а навпаки, здатна допомогти тим, хто страждає дуже чутливою шкірою голови.
  5. Позбавляє від надмірної жирності шкіру, бореться з лупою.
  6. Зафарбовує сивину.
  7. Покращує циркуляцію крові шкіри голови, а значить, корисні речовини надходять до волосяних цибулин частіше, від чого остання стає здоровіше і дає сильний волосся. Активно бореться з алопецією.
  8. Саме засіб в своєму складі містить безліч корисних речовин: жири, кислоти, вітамін К і С.
  9. Цікаво ще й те, що цей засіб захищає наші пасма від негативного впливу ультрафіолету в теплу пору року.

Чи знаєте ви? Пошкоджений ніготь можна відновити, якщо наносити на нього суміш хни і оцту.

Пошкоджений ніготь можна відновити, якщо наносити на нього суміш хни і оцту

Чи можливий шкоду

Багатьом навіть в голову не приходить думка про те, що натуральний засіб може бути шкідливим. Маємо підтвердити або спростувати це судження.

Чим небезпечна хна

Багатьом не вдається за допомогою цього засобу позбутися від сивого волосинок. Найчастіше виходить пофарбувати їх в дуже яскравий помаранчевий колір, що виглядає не дуже красиво.

Часте застосування хни може не тільки зміцнити волосинку, а й зробити її дуже крихкою. Так, намагаючись захистити шевелюру, ми позбавляємо її можливості пристосовуватися до зовнішніх негативних факторів. Крім того, якщо ви володієте сухою шкірою голови, то часте використання хни може порушити водний баланс і роботу сальних залоз, що обов'язково позначиться на здоров'ї шевелюри. Волосся після хни дуже важко піддаються укладанню: у вас не вийде їх накрутити вже точно. До того ж використання фенів і прасок на забарвлених цим порошком локони досить небезпечно, так як ви ризикуєте зробити їх ще більш сухими, а значить - ламкими.

Найнеприємніше те, що хна не дасть вам можливості виправити щось фарбами з хімічним складом, результат від яких передбачити набагато легше. Найнеприємніше те, що хна не дасть вам можливості виправити щось фарбами з хімічним складом, результат від яких передбачити набагато легше Вона ніколи не покине фарбоване волосся, поки ви їх не состріжёте. Наносити освітлюючі засоби потрібно дуже обережно під наглядом досвідченого майстра, так як локони будуть купувати зелений відтінок.

Як знизити шкідливий вплив

Тут зібрано кілька правил, які допоможуть вам зберігати волосся здоровими і не шкодити їм:

  • Заварювати хну можна рідиною не вище 70 градусів. Високі температури вбивають корисні властивості натурального порошку.
  • Не застосовувати хімічні барвники разом з натуральними.
  • Фарбувати шевелюру не частіше ніж раз на місяць. Тим, у кого суха шкіра голови, рекомендується робити це ще рідше.

Критерії вибору хни для волосся

Якісна хна виробляється в теплих країнах, таких як Індія, Єгипет, Туреччина, Іран, Пакистан і Судан. Шукайте саме ці країни-виробники на упаковках. Далі справа вибору стоїть за самою структурою фарби. Наприклад, іранський варіант - дешевий, доступний, але його помел досить великий, що використовуються листя чагарники не добірні, з низькою пігментацією, що позначається на незадовільному результаті фарбування. Крім того, цей виробник не стежить за очищенням від домішок інших рослин.

В Індії спеціально вирощують чагарники для виробництва хни, дотримуючись високий екологічний рівень їх змісту. Листя для помелу ретельно відбираються. В результаті пакетик хни індійської в ціні перевершує іранську, але це і відбивається в якості фарбування. В Індії спеціально вирощують чагарники для виробництва хни, дотримуючись високий екологічний рівень їх змісту Нижче представлені критерії якісного продукту:

  • хна дуже добре перемолоти, до стану борошна;
  • в фарбі немає домішок або великих крупинок;
  • в складі безбарвної хни міститься 99% кассии, так як часто виробники замість натурального продукту насипають в пачку звичайну траву;
  • порошок червоного або оранжевого кольору говорить про те, що його термін придатності вийшов або в процесі перевезення пакет був пошкоджений, і таку фарбу краще не використовувати;
  • свіжа хороша фарба має зелений відтінок, з легким сірим або блакитним відливом.

Чи знаєте ви? Перші джинси фарбували басмою.

Як правильно користуватися речовиною

Приступаючи до роботи з натуральним барвником, важливо розуміти, як він себе веде і що ви від нього хочете. Від цього безпосередньо залежить результат.

Фарбування волосся хною

Ви вже знаєте, як вибирати хну в магазині і на що звертати увагу. Коли перед вами є необхідна кількість пакетиків і всі інструменти (блюдце, тонка гребінець, пензлик, рукавички), настав час приступати до приготування фарби. Ви вже знаєте, як вибирати хну в магазині і на що звертати увагу Висипаємо в блюдце необхідну кількість хни (з ним ви визначитеся з часом, коли зрозумієте, скільки коштів необхідно на вашу довжину волосся) і заливаємо гарячою рідиною не вище 70 градусів. Бажано підливати її по чуть-чуть і постійно розмішувати порошок. В результаті у вас повинна вийти рідка, але досить в'язка маса, з якої потім буде зручно працювати, адже вам необхідно пензлем розподіляти її по волоссю. Занадто рідка буде інтенсивно стікати по обличчю і одязі і, природно, фарбувати все на своєму шляху. Надмірно густа маса буде погано розподілятися по волоссю і слабо проникати в структуру волосинки, а значить - погано фарбувати. Тепер можна приступати до процедури нанесення барвника, пасмо за пасмом. Намагайтеся не потрапляти на шкіру голови, якщо використовуєте руду або чорну хну. Після фарбування закутайте волосся в пакет, змийте фарбу зі шкіри та закутавшись ганчіркою, яку не шкода зіпсувати. Час витримки підбирайте індивідуально, після закінчення якого змивайте фарбу теплою водою.

Наносити засіб краще на чисті і сухі волосся, а після змивання протягом 2-3 діб не мити голову, даючи локонам гарненько увібрати в себе пігмент фарби. Але тут теж все індивідуально, адже іноді колір проявляється, тільки якщо наносити хну на вологі пасма. Наносити засіб краще на чисті і сухі волосся, а після змивання протягом 2-3 діб не мити голову, даючи локонам гарненько увібрати в себе пігмент фарби

Безбарвна хна для зміцнення волосся

Якщо вам набридло спостерігати в дзеркалі тьмяне, мляве і тонке волосся з січними кінцями, можна спробувати зміцнити і оживити їх безбарвною хною. Схема нанесення такої «маски» така ж, як і кольорового натурального барвника. Ще сильніший ефект можна отримати, їли додати ефірні масла.

Від січних кінчиків допоможе іланг-іланг, сандал, ветівера, рожеве дерево. Сухі волосинки оживуть під ладаном, лавандою, сандалом, апельсином, ромашкою, мандарином. Підсушити шкіру голови допоможе евкаліпт, м'ята , Чайне дерево, сосна, коріандр , бергамот , А від випадання допоможе рожеве дерево, розмарин , Кипарис. Кілька крапель ефірних масел зроблять свою справу, але якщо додавати в маску велику кількість масла, наприклад реп'яхової, то її краще змивати з шампунем, інакше жирні локони вам забезпечені. Безбарвну хну можна додавати у ваші улюблені маски для волосся: з медом, яйцем, желатином. Крім того, якщо розводити теплою кисляком порошок, то можна отримати дійсно вартий результат відновлення і пожвавлення пасом.

Чим корисно масло хни

Чагарники, листя яких є основою фарби для волосся, мають ще й гарні суцвіття, аромат яких застосовують в парфумерії. Крім того, квіти мають своїм пігментом, які використовують для фарбування помад для губ.

Масло лавсонії можна купити в аптеці і застосовувати для зміцнення волосся. Його властивості суміжні зі звичайною порошкової хною. Застосовуючи регулярно масло, ви зможете:

  • зміцнити цибулини волосинок;
  • надати шевелюрі блиск і жвавість;
  • позбутися від лупи;
  • живити локони необхідними вітамінами;
  • підсушувати шкіру голови;
  • згладжувати посічені кінчики завдяки наявності кератину в маслі.

Важливо! Також корисно наносити олію на нігті, шкіру рук і стоп, особливо загрубілі ділянки.

Тепер ви повністю інформовані про те, наскільки корисна хна, в чому її сильні і слабкі сторони. Пам'ятайте, що фарбування натуральними засобами - процедура, до якої необхідно приступати обдумано і обережно. Адже через необережність ви можете заплатити несподіваним результатом і відсутністю можливості виправити невдале фарбування.

Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Яка краще?
Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com