рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Хна для волосся: користь, шкода, яку вибрати, відтінки, рецепти, секрети використання

  1. У чому користь хни
  2. Відео: Фарбування волосся хною і басмою
  3. Індійська, іранська, китайська?
  4. Відтінки хни на волоссі
  5. Секрети використання хни
  6. Використання безбарвної хни
  7. Прояв кольору і скільки тримати хну
  8. Як змити хну з волосся

Хна - найперший продукт, який згадається в розмові про природних барвниках. Вона використовується з давніх часів, коштує недорого, проста у використанні, допомагає отримати різні відтінки рудої і червоної гами в домашніх умовах. Часто говорять про користь хни, але чи є вона насправді? Не завжди зелений порошок з пакетиків благотворно впливає на волосся, в деяких випадках він може сильно нашкодити.
Хна - найперший продукт, який згадається в розмові про природних барвниках

У чому користь хни

Хна являє собою подрібнене листя Лавсона. Вони містять вітаміни і дубильні речовини, в продукті зустрічаються сліди ефірних масел. Якщо порівнювати хну з хімічними барвниками, то вона дбайливо ставиться до волосся, не руйнує стрижень, але при цьому може кардинально змінити колір. Також є в продажу безбарвний вид, який використовується виключно в лікувальних цілях або поперемінно з класичної травою, коли потрібний відтінок вже досягнуто, а відновлює курс потрібно продовжити.

У чому користь хни для волосся:

  1. Зміцнення цибулин. фарбування хною корисно проводити при випаданні волосся , Продукт можна наносити на шкіру і по всій довжині, ефект буде помітний вже через кілька процедур.
  2. Позбавлення від лупи. Хна допоможе прибрати «сніг» на голові, вилікує і очистить шкіру.
  3. Проти жирності. Хна підсушує шкіру голови, вбирає сало, надає волоссю охайний вигляд, робить об'ємними.
  4. Для обсягу. Хна глибоко проникає під кутикулу, заповнює волосся, робить його товщі. Відразу після застосування можна це побачити. Якщо пористість висока, то обсяг в хвості може збільшитися на 25-30%.
  5. Немає обмежень за віком або станом здоров'я. Фарбувати волосся хною можна навіть вагітним і годуючим жінкам, дітям або підліткам, також використовувати продукт для лікування.
  6. Зниження ламкості. Це досягається також за рахунок наповнення стержня дубильними і іншими речовинами, волосся стає міцний, жорсткий, щільний.

До переваг продукту можна віднести дешевизну, доступність, хну можна придбати в будь-якому магазині. Природний барвник легко використовувати в домашніх умовах, в сухому вигляді він прекрасно зберігається при кімнатній температурі.

Відео: Фарбування волосся хною і басмою

Шкода хни і протипоказання

Незважаючи на величезну користь хни вона може заподіяти і певної шкоди. Поширена проблема - непотрапляння в потрібний відтінок. Це вважається косметичним дефектом, але дуже впливає на емоційний стан. Іноді хна «йде» в зелений або сірий відтінок, що не тільки неприємно, але й складно виправити.

Якої шкоди хна волоссю може заподіяти:

  1. Висушити. Якщо волосся самі по собі хворі, ослаблені, ушкоджені, січені, то природний барвник тільки погіршить стан.
  2. Викликати алергію. Барвник хоч і натуральний, але індивідуальна непереносимість зустрічається.
  3. Розпрямити кучері. Фарбування волосся хною після хімічної завивки може привести до розпрямленню локонів , Причому нерівномірного.

До недоліків продукту можна віднести слабку фарбувальну здатність на сивині. Хна надає відтінок, але він не буде рівномірним. Ще одна проблема - видалення кольору. Використовувати хімічні барвники після хни можна тільки через 2-3 місяці, в деяких випадках потрібно повне відрощування природного кольору.

Індійська, іранська, китайська?

Користь хни буде прямо залежати від країни виробництва. Зараз на полицях магазинів можна зустріти збагачені маслами і екстрактами трав природні барвники. Добавки знижують шкоду, запобігають висушування, доглядають за волоссям. Також є різнобарвна хна. Вона дозволяє отримати найрізноманітніші відтінки коричневого, мідного і червоної гами. Тут потрібно конкретно розглядати склад, часто виробник лукавить, додає хімію. Але найпоширенішою була і залишається звичайна висушена трава в пакетиках.

Основні види натуральної хни:

  1. Іранська. Саме вона найдешевша і є практично у всіх магазинах. Цей вид хни сильно сушить волосся, дає руді і мідні відтінки.
  2. Індійська хна. Це більш якісний і дорогий продукт, у роздрібних магазинах його складно знайти, але завжди можна купити в інтернеті. Ця хна дає більше вітамінів і корисних речовин волоссю, дбайливо до них ставиться, допомагає отримати відтінки червоної гами.
  3. Китайська хна. Рідко зустрічається в роздрібному продажі або маскується під іранський продукт. Часто вона доповнена китайськими травами, які не завжди вказані на упаковці. Сушить волосся, як і іранська хна.

Відтінки хни на волоссі

Фарбувальні здібності у продукту високі, але результат буде прямо залежати від вихідного відтінку, а також технології, гормонального фону, стану волосся. Якщо на них вже є хімічна фарба, то результат також може бути непередбачуваним або хна просто не спрацює. Не варто шукати таблиці з відтінками хни в інтернеті, шанс потрапити в потрібний колір мінімальний. Краще орієнтуватися на дані, які дає виробник. Чим дорожче і якісніше хна (індійська), тим більше вірогідності провести вдале фарбування.

З особливою обережністю потрібно використовувати хну на світлих і волоссі. Є велика ймовірність того, що замість красивого мідного кольору з'явиться неприємний відтінок жовтої соломи. Єдиний вихід - спробувати хну на маленькій пасма волосся всередині зачіски.

Єдиний вихід - спробувати хну на маленькій пасма волосся всередині зачіски

Секрети використання хни

Щоб отримати від продукту не тільки красивий колір, але і максимальну користь, знизити шкоду і запобігти іссушіваніе волосся, потрібно готувати масу для фарбування правильно. Ні в якому разі не можна для цього використовувати металевий посуд, розмішувати потрібно тільки дерев'яними або пластиковими паличками, лопатками, ложками. Щоб маси вистачило, потрібно правильно розрахувати за даними на упаковці. При довгому волоссі розумніше відразу взяти на 10-20 г більше. Розбовтати трохи порошку, додати не вийде.

Секрети використання хни:

  1. Замість води можна використовувати трав'яні відвари. Вони подарують додаткове харчування, а також допоможуть змінити відтінок. Ромашка і петрушка освітлюють, каркаде і відвар цибулиння дає червоність, для коричневих і каштанових квітів додається кави, чорний чай.
  2. Заливати порошок потрібно гарячою рідиною, але не окропом. Щоб вивільнити фарбувальні пігменти із хни, продукт настоюється не менш 5 годин, краще всю ніч. Посуд прикрити, періодично розмішувати.
  3. Наносити хну краще на злегка зволожене волосся по черзі по пасмам. Для лікувального ефекту можна втерти в шкіру голови, помасажувати.
  4. Після нанесення хни голову укутати поліетиленом, щоб пасма не засихали, а барвник почав діяти.

Використання безбарвної хни

Якщо метою застосування хни для волосся є не зміна кольору, а лікування, то наполягати хну довго не потрібно. Досить залити гарячою рідиною, настояти годину. Потім приблизно стільки ж часу витримати на волоссі, шкірі голови.

Що можна додавати в маски із хни:

Що можна додавати в маски із хни:

Загальні правила застосування масок із хни, несучих користь для волосся, не змінюються: продукти потрібно наносити до миття голови. Якщо на волоссі є укладальні кошти або вони занадто брудні і жирні, то правило змінюється. Спочатку потрібно вимити волосся, потім нанести хну, потім просто обполоснути маску без шампуню, але з бальзамом. Під час витримки суміші на волоссі голова завжди покривається поліетиленом, можна додатково утеплити шапкою або рушником, відсоток проникнення поживних речовин всередину стержня буде вище.

Прояв кольору і скільки тримати хну

Час витримки хни зазвичай вказано на упаковці. Якщо волосся темне, то його можна збільшити до 5-6 годин. Потрібно знати, що остаточний колір проявиться протягом двох діб. Голову весь цей час мити не можна. Також не варто використовувати прасування для випрямлення волосся, плойки, гарячі (термо) бігуді. Бажано на час відмовитися від лаків для волосся, пінок, мусів.

На будь-який зовнішній вплив в перші дні волосся відреагують не кращим чином. Але на них можна наносити незмивні масла і сироватки для кінчиків. Вони послужать додатковим захистом при відвідуванні басейну, купання в морі, прогулянки під палючим сонцем.

Як змити хну з волосся

Змивання хни з волосся - один з найнеприємніших моментів, через якого багато хто обходить природний барвник стороною. Вичісування трав'яних частинок протягом декількох днів нікого не приваблює. Але є один дуже простий спосіб, який допоможе все прибрати з першого разу.

Як швидко змити хну з волосся:

  1. Нахилити голову над раковиною або ванною, виполоскати основну частину хни, кінчиками пальців пошкребти шкіру.
  2. Віджати злегка волосся.
  3. Нанести рясно бальзам для волосся. На довжину до плечей не менше 70-80 м Помасажувати так, як вспенивают шампунь. Приблизно 5-6 хвилин.
  4. Нахилити голову, змити бальзам разом із залишками хни. При необхідності ще раз повторити.

Крім повного видалення частинок хни, цей спосіб дозволяє закрити лусочки, отримати ідеально гладкі і гарне волосся. Нехай новий колір тільки радує!

Відео: Олена Малишева про безпечну фарбі для волосся

Часто говорять про користь хни, але чи є вона насправді?
Індійська, іранська, китайська?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com