рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чим корисна оливкова олія

  1. Чим корисна оливкова олія для здоров'я
  2. Яке оливкова олія корисна для здоров'я
  3. Корисні властивості оливкового масла в косметології
  4. Оливкова олія для схуднення
  5. Чим шкідливе оливкова олія

На питання: «Чим корисна оливкова олія На питання: «Чим корисна оливкова олія?» Відповідають досить широко. Є цілі книги, присвячені користь цього продукту, способам його застосування для схуднення, очищення організму і оздоровлення. Є й ресурси, присвячені виготовленню косметики на основі оливкового масла в домашніх умовах. А для люблячих зручність - готові креми, лосьйони і тоніки, які, якщо вірити виробникам, повинні омолоджувати шкіру, покращувати колір обличчя і сприяти збереженню краси. Оливкова олія рекомендують включати в здоровий раціон лікарі всього світу, але знайти якісний продукт досить непросто. У той же час, користь натурального оливкового масла величезна.

Чим корисна оливкова олія для здоров'я

Однією з проблем сучасності вважається висока смертність в слідстві інфарктів і інсультів. Її пов'язують з високим рівнем холестерину в крові, який, в свою чергу - з незбалансованим харчуванням і високим рівнем стресу. Однією з найбільших «харчових» проблем сучасної людини вважають те, що він їсть занадто багато насичених жирів, і занадто мало ненасичених. Джерелом останніх є оливкова олія. Воно сприяє профілактиці інфарктів та інсультів, зберігає судини здоровими, і його властивості є доведеними, а не просто перебільшенням заради реклами самого масла.

У раціоні сучасної людини оливкова олія є одним з найдоступніших джерел жирних кислот омега-три. Крім позитивного впливу на серцево - судинну систему, вони сприяють здоров'ю системи нервової. Правильний баланс жирів - 80% рослинних масел, в тому числі і оливкового, і 20% насичених жирів, сприяє збереженню швидкості реакції, зниження проявів вегето-судинної дистонії і профілактики різних відхилень в роботі нервової системи.

Оливкова олія сприяє нормальному функціонуванню репродуктивної системи людини, його не раз називали одним з продуктів для здорового гормонального балансу. Рекомендується включати оливкова олія в раціон планують вагітність.

Оливкова олія сприяє підтримці здорового вигляду шкіри «зсередини», так як воно позитивно впливає на травлення, флору кишечника, і містить володіють потужними антиоксидантними властивостями вітаміни А і Е в хорошій пропорції. Але всі корисні властивості відносяться тільки до натурального продукту.

Яке оливкова олія корисна для здоров'я

Вважається, що найкращим джерелом омега-три є олія першого холодного віджиму, яке виробляється в країнах, де ростуть оливки. Грецьке, італійське і іспанське масла вважаються найкращими. Однак часто в магазинах продають ненатуральні масла, так звані «суміші з додаванням оливкової олії». Підробку під екстра Верджін можна купити і на деяких ринках в розлив. Прості правила допомагають визначити, яке масло натуральне, а яке - не дуже.

Зазвичай масло з незрілих оливок теж відносять до неякісним. Технічно, воно таким не є, але істотно програє за смаковими якостями свіжому маслу з стиглих оливок. Відрізнити такий продукт допомагає зеленуватий колір і гіркуватий присмак. Більшість недорогих брендів з позначкою «екстра Вірджін» пропонують нам саме таке масло.
Масло може являти собою і розчин невеликої кількості оливкового масла в недорогому рапсовій або соняшниковій. Корисні властивості такого продукту обмежені, адже велика частина вмісту пляшки - це нагріте рафінована олія, позбавлене вітамінів. Такі типи масла зазвичай збагачують штучними вітамінами, щоб зробити хоч трохи корисніше.

В принципі, оливкова олія можна перевірити на наявність домішок в домашніх умовах. Для цього його треба помістити в холодильник, і через добу оцінити консистенцію. Якщо продукт расслоился, змінив колір, на його поверхні з'явилися пластівці, він ненатуральний. Зустрічаються у продажу і дешеві соняшникові рафіновані олії, ароматизовані під оливкова. Вони називаються «рослинний продукт» або «суміш рослинних масел», і їх досить легко відрізнити по великим пластиковим прозорим пляшках.

Корисні властивості оливкового масла в косметології

Оливкова олія вважається універсальною живильним і зволожуючою сумішшю. Воно містить не тільки рослинні жири, які пом'якшують і живлять шкіру, але і вітаміни А і Е в правильній пропорції. Найпростіший омолоджуючий рецепт - наносити трохи теплої оливкової олії на шию та обличчя, масажувати шкіру і змивати через півгодини м'яким засобом для вмивання, а то і зовсім залишати на ніч. Рецепти подібного плану не підходять для жирної шкіри, а всім іншим допомагають зберегти здоров'я і красу. За великим рахунком, оливкова олія використовують і як універсальний розчинник - в нього додають невелику кількість ефірних масел, щоб зробити склад для обгортань або масажу. Його застосовують і для самостійного масажу. Оливкова олія радять використовувати тим, хто худне за великої ваги і хоче запобігти обвисання шкіри.

Оливкова олія для схуднення

А ось користь оливкової олії для схуднення люди схильні розуміти буквально. Знаходяться ті, хто п'є пару столових ложок олії натще, щоб «очистити організм». У сенсі поживної цінності рецепт нічим не корисніше, ніж, наприклад, заправити тим же оливковою олією салат. Він користується широкою популярністю серед народних мас в силу того, що має проносний ефект і викликає, так би мовити, майже миттєве зменшення ваги.

Пити проносні, звичайно, справа хороша, але для здоров'я не корисне. У тому числі і натуральні масла. Крім послабляющего масло володіє і жовчогінні властивості, будучи випитим натщесерце. А це вже - проблеми в перспективі. Тому до всіх народних рецептів подібного формату слід ставитися з обережністю.

Коли масло просто вживається як компонент здорового раціону, воно приносить тільки користь. Щоб напевно схуднути, не забувайте враховувати кількість з'їденого масла. Крім усього іншого, рекомендується акуратно ставитися до порад на кшталт «не більш як 2 ложок олії». Люди всі різні, і кількість продукту залежить від складу раціону і харчових звичок, а не від того, хто що кому в яких кількостях радить.

Чим шкідливе оливкова олія

Шкода оливкової олії - поняття відносне. Не рекомендується дієта з високим вмістом навіть корисних жирів при захворюваннях печінки. У всіх інших випадках, оливкова олія вважається дуже корисним. Варто зауважити й те, що оливкова олія не повинно споживатися в надлишку. Тим не менш, продукт містить рівно стільки ж калорій, скільки і будь-яке інше масло - 889 ккал на 100 г.

Спеціально для Your-Diet.ru - фітнес-тренер Олена Селіванова

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com