рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Яблучний оцет для волосся - найкращі рецепти, маски, пропорції, користь і шкода

  1. Натуральний яблучний оцет - хімічний склад
  2. Як вибрати натуральний яблучний оцет - поради
  3. До складу оцту входять:
  4. Чим корисний яблучний оцет для волосся - приріст продукту
  5. Яблучний оцет живить шкіру голови і волосся
  6. Вирішує дерматологічні проблеми шкіри голови
  7. Перешкоджає випаданню волосся
  8. Позбавляє від лупи
  9. Блиск, гладкість і здоровий зовнішній вигляд волосся
  10. Покращує приплив крові до шкіри голови
  11. Для яких волосся підходить яблучний оцет - для сухих або жирних?
  12. Пропорції, як розводити і як застосовувати яблучний оцет для волосся
  13. Скільки разів на тиждень можна застосовувати яблучний оцет?
  14. Які пропорції оцту і води для ополіскування волосся?
  15. Пропорції для сухого волосся
  16. Пропорції для жирного волосся
  17. Основні рецепти з яблучним оцтом для догляду за волоссям
  18. Ополіскування з базиліком і маслом лимона
  19. Ополіскування волосся з настоєм лопуха
  20. Маска для волосся з маслом обліпихи яблучним оцтом
  21. Маска з кульбаби, м'яти, яблучного оцту
  22. Поєднання оцту з лікарськими травами
  23. Поєднання - мед і яблучний оцет для волосся
  24. Шкода яблучного оцту для волосся і запобіжні заходи
  25. Як приготувати яблучний оцет в домашніх умовах: простий рецепт

Привіт, дорогі читачі. Один з найпопулярніших інгредієнтів, що застосовуються як в традиційній, так і в домашній косметології - яблучний оцет для волосся. Він має повноцінний склад, що дозволяє якісно доглядати за волоссям і шкірою голови, а також - дає чудовий позитивний ефект при його правильному і регулярному застосуванні. Цей оцет - невід'ємна частина багатьох кухонь. Але, сьогодні його все частіше можна побачити на полицях з косметикою прекрасної половини людства. І це не дивно, адже виглядати красиво і привабливо - мрія будь-якої жінки. А волосся - це важлива частина іміджу і показник здоров'я. Тому, укріпити і оздоровити їх не втрачає шансу ніхто з тих, кому відома лікувальна чудодійна сила оцту натурального з яблук. Я використовую цей оцет вже давно, дотримуючись усіх правил і пропорції яблучного оцту для волосся, можна досягти позитивного результату.

До речі, він може бути використаний не тільки жінками, а й чоловіками, з ідентичним позитивним результатом. Чого тільки не зробиш заради власного здоров'я і краси волосся. А вже тим більше - пляшечку оцту можна купити.

Але, він повинен бути виключно натуральним і якісним, а в його складі повинні бути присутніми вітаміни і мінеральні речовини, а також - фруктові кислоти. Тільки такий оцет можна використовувати для ополіскування волосся і отримати максимальну користь і ніякої шкоди.

Його можна приготувати і самостійно, в домашніх умовах. Про те, як застосовувати оцет для голови і волосся, ніж він корисний, що є в його складі, як його готувати і як уникнути будь-якого потенційного шкоди від його застосування - буде розказано сьогодні.

Натуральний яблучний оцет - хімічний склад

Вкрай важливо, щоб той оцет, який буде використовуватися в одному з ваших рецептів краси, був натуральним. Масова частка кислоти, залежно від того чи іншого виду оцту, варіюється в ньому від 3% до 12%.

Для догляду за волоссям, і їх оздоровденія, віддавати перевагу краще всього оцту 6%. Необхідно знати, що оцет буває ще й синтетичного походження. Тобто, назва «яблучний» - це тільки назва і не більше того.

А насправді, він зроблений з використанням синтетичного оцту і яблучних ароматизаторів, барвників, консервантів та іншої хімії. Такий оцет не тільки не допоможе вашому волоссю знайти настільки довгоочікуване здоров'я, а й навпаки - може істотно погіршити їх стан.

Купуйте тільки натуральний оцет, і ефект, за умови правильного його застосування (про це теж буде розказано трохи нижче), вам практично гарантований.

Як вибрати натуральний яблучний оцет - поради

Виходячи з цього, доцільно дати деякі поради щодо вибору саме натурального якісного продукту:

Вивчайте уважно ту інформацію, яка є на етикетці продукту. Якщо діяти за законом, то виробник повинен вказувати залишають в порядку зменшення їх частини в продукті. Першими ж йдуть ті інгредієнти, яких найбільше в ньому.

Вже з тієї інформації, яка є на етикетці, часто, можна зрозуміти: натуральні складові використані в процесі виробництва даного продукту, або синтетичні. Не буде зайвим уточнити це і у продавця або касира.

Якщо на етикетці написано, що в складі продукту є кислота оцтова, але не вказано, яким саме способом вона була отримана, це, в переважній більшості випадків, той продукт, про який ми говорили: звичайна синтетична оцтова кислота, в яку були додані ароматизатори і барвники.

Натуральний яблучний оцет завжди буде стояти дорожче, ніж звичайний оцет, і дорожче, ніж синтетичні аналоги саме яблучного оцту. Іноді різниця у вартості досягає розриву 500-800% і навіть більше. Це цілком зрозуміло дешевизною синтетичного оцту і, відповідно, цінністю оцту натурального.

Звертайте уваги не дно ємності, в якій стоїть оцет. Якщо це натуральний продукт, на дні можуть утворитися коричневого відтінку «пластівці», що цілком природно. Це говорить не про псування продукт, а як раз про його натуральності. Але, осаду може і не бути, це теж можливо.

У торгових мережах такий продукт, як натуральний оцет, найширше презентовано декількома його видами, а саме: яблучний оцет, спиртовий оцет, винний оцет.

Але і вони можуть мати синтетичне походження. На жаль, саме яблучний оцет виготовляється з ненатуральних синтетичних складових найчастіше. Тому, уважно вибирайте продукт, користуючись вище наведеними правилами, адже ви вже знаєте, як вибрати натуральний яблучний оцет.

Тому, уважно вибирайте продукт, користуючись вище наведеними правилами, адже ви вже знаєте, як вибрати натуральний яблучний оцет

Тепер - про склад оцту яблучного натурального. Він, власне кажучи, і зумовлює, багато в чому, його цілющі властивості.

До складу оцту входять:

вітаміни:

  • Вітамін С
  • Вітамін А
  • Вітамін Е
  • Вітаміни групи В (а саме - В1, В2, В6, В9, В12)

Вони зберігаються в оцті навіть трохи краще і довше, ніж в плодах, тому, оцет можна класифікувати, як натуральний і мега корисний концентрат натуральних корисних речовин, вплив яких на організм посилюється позитивним впливом інших корисних складових.

Мінеральні речовини (сюди відносяться як мікроелементи, так і макроелементи):

  • залізо
  • кальцій і калій
  • магній
  • цинк
  • йод
  • фосфор
  • кремній
  • сірка та інші

Як можна побачити, набір дійсно повноцінний, і це дозволяє йому нести зцілення для волосся.

Органічні кислоти:

  • яблучна
  • лимонна
  • щавлева
  • молочна та інші

Є дуже цінними для організму і просто необхідними для його повноцінної діяльності.

Вуглеводи, а також - ще близько 40 різноманітних з'єднань органічної природи, які принесуть виняткову користь для вашого організму!

Калорійність оцту яблучного натурального - близько 22 ккал (з розрахунку на 100 грамів продукту). Вона, як правило, менше, ніж у яблук, проте, володіє оцет властивостями, цілющістю, для організму, які нітрохи не менше, ніж у натуральних плодів.

Чим корисний яблучний оцет для волосся - приріст продукту

У тому, що вона знаходиться на вищому рівні, сумнівів немає. Це було неодноразово доведено як в ході лабораторних досліджень, так і безпосередньо на практиці.

Яблучний оцет живить шкіру голови і волосся

Відбувається це через волосяні фолікули, безліччю корисних хімічних елементів, вітамінами, мінеральними речовинами.

Це, вже само по собі, дозволяє шкірі і волоссю оздоровитися, запускає процеси природної регенерації, підвищує рівень місцевого імунітету і так далі, і тому подібне.

Вирішує дерматологічні проблеми шкіри голови

Які згубно впливають і на стан, власне, самих волосся. Володіючи яскраво вираженим антибактеріальним і протигрибковим впливом, деструктівно впливаючи на структуру більшості вірусів, яблучний натуральний оцет позбавляє від різних висипань і виразок на шкірі. Більш того, від ефективно вирішує проблему появи паразитів голови (зокрема - вошей).

Перешкоджає випаданню волосся

Зупиняючи тим самим обреденіе волосяного покриву, з чим нерідко стикаються і жінки. Оцет зміцнює волосяні цибулини, це утримує волосся на місці, одночасно - сприяє їх більш інтенсивному живленню, що тільки зміцнює їх ще більше.

Позбавляє від лупи

Особливо - тієї, яка викликана надмірною жирністю шкіри голови. При цьому, проходять і симптоми: свербіж, стянутость шкіри, косметичний дискомфорт, викликаний наявністю білих пластівців лупи в волоссі і на одязі.

При цьому, вирішується і проблема жирності самого волосся. Така властивість яблучного оцту породило міф, що він корисний тільки власникам жирної шкіри голови, а для тих, у кого вона суха або комбінована, він не принесе користі, а то і більше - зашкодить.

Але, це не так, сприяючи нормалізації кислотного балансу шкіри, оцет буде корисним для власників будь-якої шкіри. Просто для жирної - його ефект найбільш помітний.

Блиск, гладкість і здоровий зовнішній вигляд волосся

Неслухняне волосся стануть поступливими, придбають блиск, обсяг, здоровий зовнішній вигляд. Вони стануть більш гладкими і шовковистим.

Волосся будуть випромінювати красу. Це - ніяк не можна порівняти з тим станом речей, який у вас було до того моменту, коли ви тільки вирішили використовувати яблучний оцет для своєї голови.

Покращує приплив крові до шкіри голови

Оцет з яблук (натуральний) дуже благотворно впливає на кровоносні судини. Це, в свою чергу, сприяє підвищенню їх транспортної ефективності, дозволяючи їм доставляти прямо до волосся більше кисню і корисних речовин, що потрапляють в організм з їжею.

Має яблучний оцет інші позитивні моменти від його застосування для шкіри голови і волосяного покриву. Ті, які наведені вище, є найбільш вираженими і, так би мовити, універсальними.

Для яких волосся підходить яблучний оцет - для сухих або жирних?

Жирна або комбінована шкіра, з усіма звідси витікаючими наслідками, - це пряме показання до використання яблучного оцту, який здатний більшість проблем з нею, і волоссям, які також страждають від цього, вирішити дуже швидко, ефективно і без будь-яких побічних наслідків.

А чи можна використовувати яблучний натуральний оцет для сухої шкіри голови і сухого волосся? Відповідь: так, можна. Але, будьте обережні, так як суха шкіра, як правило, є більш чутливою до його складових, що може викликати алергічні реакції, опіки та інші негативні моменти, які будуть розглянуті в розділі про шкоду і запобіжні заходи.

Також яблучний оцет можна застосовувати для жирного волосся.

В цілому ж, конкретного протипоказання до застосування засобів з натурального яблучного оцту для власників сухої шкіри - немає. Він принесе свою користь і їм. Просто, використовувати його слід дуже обережно.

Пропорції, як розводити і як застосовувати яблучний оцет для волосся

Пропорції будуть залежати від того, якого ефекту ви хочете досягти, і який конкретно рецепт для цього вами був обраний. Але, про рецепти - нижче, а зараз наведемо універсальні рекомендації та середні пропорції.

Отже, як правило, оцет розлучається з чистою водою з метою ополіскування після основного миття з використанням шампуню.

Але, можна обполіскувати волосся і без попереднього їх миття шампунем. А іноді потрібно мити перед миттям (так рекомендують робити в тих випадках, коли шкіра голови і волосся - дуже жирні).

Відразу зверніть увагу: використовуйте тільки високоякісні шампуні, на 100% відповідні вашій шкірі і волоссю. Іноді проблема може бути прихована саме в неправильному виборі шампуню.

Тоді і від яблучного оцту не вдасться отримати видимого позитивного результату, адже він просто буде постійно нівелюватися неякісним, або невідповідним вашому типу волосся, шампунем. В ідеалі, шампунь повинен бути на основі натуральних компонентів.

Скільки разів на тиждень можна застосовувати яблучний оцет?

Якщо у вас нормальна шкіра голови, то краще використовувати «оцет-ополіскувач» 1-2 рази в тиждень.

При комбінованої, схильної до жирності, або жирній шкірі голови, можна полоскати волосся, за участю яблучного оцту, 1 раз в два для протягом місяця, після чого необхідно зробити хоча б тижневу перерву.

Які пропорції оцту і води для ополіскування волосся?

Класичний рецепт приготування ополіскувача на основі натурального яблучного оцту: розвести його в теплій чистій воді, в співвідношенні 1/4, де перше число - це обсяг оцту, а друге - обсяг води.

Приготувати потрібно необхідну кількість ополіскувача. Як правило, достатньо 2,5-3 літрів. Але, все залежить від обсягу вашого волосся: їх довжини і густоти.

Пропорції для сухого волосся

Якщо ваші локони надмірно сухі, то оцту потрібно брати трохи менше: 1 частина оцту, 6 частин води.

Пропорції для жирного волосся

При волоссі жирного типу: 1 частина яблучного оцту, 4,5 частини води. А ось якщо вам пощастило з локонами, і вони у вас - нормального типу, то розводите 1 частина оцту в 5 частинах чистої теплої води.

Після того, як волосся оброблені ополаскивателем, їх бажано не сушити феном, який може згубно вплинути на їх стан, а дати їм просохнути природним шляхом.

Можна вдатися до промаківанія волосся рушником з натуральної тканини.

Основні рецепти з яблучним оцтом для догляду за волоссям

У догляді за волоссям можна використовувати ополіскування волосся яблучним оцтом, маски та інші рецепти.

Ополіскування з базиліком і маслом лимона

Знадобиться половина літра оцту з яблук, чиста вода (близько 450-500 мілілітрів), сухий базилік (в подрібненому вигляді - 3 ложки), олія лимонна ефірна (8-9 крапель). Все це потрібно змішати, протягом тижня наполягати в прохолодному і темному місці, далі - процідити. Зберігати - в таких же умовах протягом 3 тижнів.

Перед тим, як ви побажаєте використовувати цей засіб, вам потрібно буде розвести його з водою в співвідношенні: 1 столова ложка на 500 мілілітрів води. Використовувати: до 2 разів на тиждень, курс - не більше 50 днів.

Ополіскування волосся з настоєм лопуха

Необхідно взяти 3 столові ложки оцту яблучного, стільки ж - листя сушеного лопуха , 1,5 літра води. Лопух залити окропом і настоювати близько 30 хвилин, процідити, додати до настою оцет. Використовувати: 1 раз в 7 днів. Середній курс - 30 днів.

Маска для волосся з маслом обліпихи яблучним оцтом

Маска для волосся з яблучного 6% оцту і масла обліпихи. Необхідно взяти одного і іншого - по 1 чайній ложці. Кропиви сухий - 2 столові ложки. Води 1000 мілілітрів. Кропиву залити водою, варити півгодини. Після - зняти з плити, остудити, додати масло, потім - оцет, перемішати ретельно. Застосовувати маску раз на тиждень наносити на 20 хвилин, курс - 10-11 днів.

Маска з кульбаби, м'яти, яблучного оцту

Маска для волосся з яблучного 6% оцту, сухого кульбаби , Перцевої м'яти, ягід горобини, масла камфори. Кожного інгредієнта треба взяти по 2 ложки столові. Води - 1000 мілілітрів, що дорівнює 1 літру. Залити рослинні компоненти окропом, настояти 20 хвилин, остудити трохи, додати масло, потім - оцет яблучний, все дуже ретельно перемішати. Застосовувати перед сном до 2 разів на тиждень.

Поєднання оцту з лікарськими травами

Трави використовуються для посилення корисного впливу самого оцту. Оптимально для цих цілей підійдуть: ромашка, календула, ялівець і навіть - кора дуба.

Готувати ополіскувачі з оцтом на їх основі - дуже просто. 1 столова ложка подрібненої сухої сировини варитися в воді, об'ємом 250 мілілітрів протягом 18-20 хвилин.

Відвар настоюється близько півгодини, проціджують, додається в ополіскувач, приготований за класичним рецептом з оцту і води.

Поєднання - мед і яблучний оцет для волосся

Дуже добре поєднується яблучний оцет з натуральним бджолиним медом для волосся. Слід взяти 4 столові ложки меду, 4 столові ложки олії мигдалю, 2 столові ложки яблучного оцту. Все це ретельно змішується.

Наноситься склад на кінчики волосся, так як основна його завдання - усунення їх перетину і вицвітання.

Наноситься акуратно, час - 30-35 хвилин.

Після цього - змивається чистою теплою водою.

Застосовується - кожні 5 днів, курс - не більше 1 місяця. Дуже добре підходить для всіх типів волосся, а особливо - для сухих.

Шкода яблучного оцту для волосся і запобіжні заходи

Яблучний оцет для волосся підходить всім типам і, в більшості випадків, не робить негативного впливу на них і на шкіру голови.

Однак, не слід забувати про застереження, здатних виключити навіть потенційну шкоду яблучного оцту для волосся і оцтових коштів:

Алергічні реакції.

Пошкодження шкіри голови.

Використання тільки якісних інгредієнтів.

Чітке дотримання дозувань і способу застосування засобів.

Також хочу запропонувати вам приготувати яблучний оцет з яблук в домашніх умовах, рецепт дуже простий і доступний.

Як приготувати яблучний оцет в домашніх умовах: простий рецепт

Існують різні рецепти. Хочу навести той, який є найпростішим і, одночасно, дозволяє отримати максимально якісний продукт.

Візьміть 2 кілограми яблук, перетріть їх на крупній тертці, складіть в емальований або скляний посуд достатньої ємності, залийте 2,7 літрами остигнула, попередньо перекип'яченої, чистої води.

Покладіть зверху близько 200 грамів меду бджолиного і кілька скибочок житнього хліба, це прискорить ферментацію.

Поставити в тепле місце на 11 днів, не накриваючи кришкою. Вже на 2 добу там почнуться інтенсивні процеси бродіння.

Далі - вміст процідити ретельно через марлю і залишити в тому ж місці на 3 тижні. По закінченню цього терміну оцет повинен бути готовий.

Його можна розливати по скляних пляшках під кришки і ставити на зберігання в темне прохолодне місце, використовуючи по мірі необхідності.

Які пропорції оцту і води для ополіскування волосся?
Для яких волосся підходить яблучний оцет - для сухих або жирних?
А чи можна використовувати яблучний натуральний оцет для сухої шкіри голови і сухого волосся?
Скільки разів на тиждень можна застосовувати яблучний оцет?
Які пропорції оцту і води для ополіскування волосся?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com