рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Агар-агар - склад, лікувальні та корисні властивості, користь і шкода. Застосування в кулінарії. Як готувати і як використовувати. Чим можна замінити. Дозування. Відмінність агар-агар від желатину. Протипоказання.

  1. Лікувальні і корисні властивості
  2. Застосування в кулінарії
  3. Як розводити агар-агар в воді
  4. Як розводити агар-агар в соку
  5. дозування
  6. калорійність
  7. Відмінність агар-агар від желатину
  8. Протипоказання

Агар-агар

Інтернет магазин здорового харчування Інтернет магазин здорового харчування

Корисні властивості

Агар-агар є рослинним замінником желатину.

Агар-агар - натуральний загущувач, який отримують шляхом екстрагування з червоних і бурих водоростей, які ростуть в Тихому океані і Білому морі. Агар за своїми властивостями значно перевершує всім відомий желатин .

Агар-агар на Вікіпедія »»

Корисні властивості

Агар-агар - найсильніший драглеутворювач.

Лікувальні і корисні властивості

Основна харчова цінність продукту полягає в вуглеводах, на які припадає близько 76% маси. Білків міститься близько 4%, а жири відсутні.

Агар-агар на 70-80% складається з полісахаридів, які включають в себе глюкуроновую і пировиноградную кислоти, галактозу, пентозу, ангірогалактозу, а також агарозу і агаропектін. У агар-агар містяться магній, калій, залізо, марганець, кальцій, йод, а також велика кількість клітковини.

Агар-агар - це, перш за все, пребиотик , Який служить харчуванням для корисних мікроорганізмів в кишечнику і тим самим сприяє підвищенню імунітету. Він не засвоюється організмом. У зв'язку з наявністю з своєму складі грубих рослинних волокон, агар набухає в шлунку, а потім, не розкладаючись в кишечнику, залишає організм. При цьому перистальтика кишечника після проходження через нього набряклий волокон агар-агар помітно активізується. Через таких властивостей агар нерідко рекомендують застосовувати в якості легкого натурального і ефективного проносний засіб, що не викликає звикання і не вимивається мінеральні речовини з організму. Правда, щоб отримати такий ефект, потрібно вжити набагато більше цієї речовини, ніж використовується в кулінарних цілях. До інших корисних властивостей агару можна віднести його здатність виводити токсини і прискорювати відновлення організму після отруєння.

Крім того, ця речовина здатна нормалізувати рівень глюкози в крові, а також зв'язувати і виводити з організму надлишок холестерину. Агар надає ефективну обволікаючу дію на шлунок, що допомагає знизити підвищену кислотність травних соків. А також ця харчова добавка допомагає очистити печінку від надмірної кількості жовчі і всіляких шкідливих сполук, тим самим нормалізуючи і покращуючи її роботу. Часто агар використовується в дієтах для нормалізації ваги.

У агар-агар, як і у всіх водоростях , Міститься велика кількість йоду, тому агар у вигляді порошку можна додавати в салати для заповнення дефіциту йоду, який відповідає за нормальну роботу щитовидної залози.

Застосування в кулінарії

Агар можна придбати у вигляді порошку, пластівців, пластин і стрічок. Зберігається він у прохолодному сухому і захищеному від світла місці від 1 до 3 років. У домашніх умовах агар можна застосовувати для приготування мармеладу, торта, чизкейка, тістечок, молочних десертів, морозива, ягідних і фруктових желе.

Агар не розчиняється в холодній воді. Він повністю розчиняється тільки при температурах від 85 до 100 ° С. Гарячий розчин є прозорим і в'язким. При охолодженні до температури 35-40 ° С він стає чистим і міцним гелем, який є термообратімим. Це означає, що п ри повторному нагріванні до 85-100 ° С агар втрачає густоту і знову стає рідким.

Як розводити агар-агар в воді

Розчиніть 1 чайну ложку порошку агар-агар в склянці холодної питної води і залиште на 15-30 хвилин для набухання. По закінченні цього часу доведіть рідину з агаром майже до кипіння при постійному помішуванні віночком протягом 5-7 хвилин, щоб не залишилося грудок і осаду. Рідина при цьому повинна стати в'язкою. В цей час в суміш можете додати цукор і спеції за смаком. Коли агар розчиниться, зніміть рідина з вогню, додайте необхідні для страви компоненти і остудіть при кімнатній температурі. А потім поставте в холодильник до повного застигання.

Щоб визначити, наскільки правильно ви розвели агар, перед охолодженням готового блюда, зачерпніть чайну ложку рідини і залиште її на хвилину в морозильнику. Якщо суміш застигла - пропорція обрана вірно, і можна охолоджувати все блюдо. Якщо немає - слід розвести ще трохи порошку в воді і влити в загальну масу.

Як розводити агар-агар в соку

При високих температурах в кислому середовищі желирующая здатність агару знижується. Щоб уникнути цього нагрійте сік, морс або компот, але не доводьте до кипіння, покладіть в нього агар при температурі близько 60-70 ° С. Інтенсивно перемішайте суміш до повного розчинення агару. Трохи охолодивши рідина, можна додати шматочки фруктів , ягоди і інші наповнювачі, потім поставити в холодильник до повного застигання. Пропорція співвідношення агару до рідини теж залежить від кислоти середовища: чим кисліше розчин, тим більше агару потрібно.

дозування

Порошок агар-агар береться в співвідношенні 1 чайна ложка на 1 склянку рідини, яку ви хочете желіровать.

калорійність

Калорійність на 100 г - близько 300 кКал.

Відмінність агар-агар від желатину

Агар-агар - речовину, яка потребує складного і багатоетапного виробництва, тому він дорожче желатину, одержуваного з виварених кісток, хрящів і сухожиль тварин. Вегетаріанці і прихильники здорового способу життя віддають перевагу агар-агар.

Переваги агар-агар перед желатином:

  • Агар-агар - корисний рослинний продукт, що складається з полісахаридів, води, мінеральних солей і пектину водоростей. Желатин ж являє собою перероблену сполучну тканину (кістки, сухожилля, хрящі) великої рогатої худоби.
  • Желюючий властивості агару перевершують аналогічні властивості желатину. Агар на відміну від желатину швидше застигає, тому його потрібно в 3 рази менше. Десерти та страви з агар-агаром зберігають форму і не обпливають при кімнатній температурі.
  • Агар не має смаку і запаху, тоді як желатин володіє м'ясним присмаком, який проявляється в готовій страві при великій концентрації желатину. Тому желатин може спотворювати смак десертів і солодких суфле на кшталт пташиного молока, а агар - немає.
  • Агар не має кольору, яким міг би забарвити розчинювальну його рідина. А колір желатину - жовтуватий, сама речовина - каламутне.
  • Агар не має будь-яких протипоказань і дозволений в усьому світі, в тому числі в складі лікувальних препаратів. А желатин може викликати алергію і запори.
  • Крім усього іншого, агар пригнічує розвиток мікроорганізмів, і це його антибактеріальну властивість сприяє продовженню терміну придатності приготовлених страв при зберіганні.

Протипоказання

Протипоказання: в разі зловживання агар-агаром (більше 4 г в день) може наступити рясна і тривала діарея, а також існує ризик порушення бактеріального співвідношення в кишечнику. А це може стати причиною виникнення різних інфекцій.

Теги по темі Агар-агар спеція пряність приправа. Екстракт порошок ефірне масло Агар-агар спеція маринована ягоди насіння насіння настоянка чай напій мелений. Агар-агар протипоказання вирощування приготування рецепт. Корінь плоди горошок дерево Агар-агар спеція трава стручок квіти рослина. Агар-агар протипоказання користь свіжа корисні властивості агар-агар спеція корисні властивості лікувальні властивості. Агар-агар застосування протипоказання поєднання купити для схуднення. Інтернет магазин купити Агар-агар спеція здорове харчування р ецепти Агар-агар протипоказання відгуки смак запах аромат.

Спеції для здорового харчування - корисні властивості, лікувальні властивості, застосування, поєднання з іншими спеціями.

Спеції для здорового харчування - корисні властивості, лікувальні властивості, застосування, поєднання з іншими спеціями

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com