рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Класицизм у Франції-Версаль-презентація з МХК

  1. Версальський палац
  2. парк Версаля

Класицизм у Франції-Версаль - презентація по МХК, яка познайомить з видатною пам'яткою французького класицизму.

Класицизм у Франції-Версаль

У європейському мистецтві ХVII століття сформувалися і одночасно, але в різних країнах, існували два великих стилю. Стиль бароко, що народився в Італії, визначав мистецтво країн, які перебувають під владою католицької церкви. У країнах з протестантизмом, де перемогли буржуазні революції, провідним в художній культурі став класицизм.

Пропоную подивитися слайд-шоу, яке познайомить з класицизмом у Франції. У нього я включила твори живопису, скульптури, садово-паркового мистецтва Франції ХVII століття. Слайди супроводжуються музикою придворного композитора Людовика ХIV Жана Батіста Люллі. Музика цього композитора супроводжувала всі значні події при версальському дворі: зустрічі послів, свята, вистави Мольєра, в яких сам король-Сонце охоче брав участь. Оскільки все пізнається в порівнянні (це аксіома), раджу порівняти це слайд-шоу з слайд-шоу в запису «Бароко в Італії» .

Оскільки все пізнається в порівнянні (це аксіома), раджу порівняти це слайд-шоу з слайд-шоу в запису   «Бароко в Італії»

У 1624 році в 17 кілометрах від Парижа в лісовій та болотистій місцевості, багатої дичиною, був побудований мисливський замок Людовика ХIII. Людовик ХIV для того, щоб показати могутність абсолютної обожненими королівської влади, вирішив побудувати палац, який би став символом цієї влади. Будівництво почалося в 1661 році. Головним архітектором Версаля став Луї Ліво, який побудував вже безліч палаців для короля і його вельмож. Парк проектував Андре Ленотр. Оформленням палацу займався видатний французький живописець, засновник Французької Академії живопису, засновник Королівської мануфактури гобеленів, для яких створив картони, Шарль Лёбрен.

Оформленням палацу займався видатний французький живописець, засновник Французької Академії живопису, засновник Королівської мануфактури гобеленів, для яких створив картони, Шарль Лёбрен

Версальський палац

Будівництво палацу Людовика ХIV починав Луї Ліво. Після його смерті головним архітектором Версаля став Ардуен Мансар. Він розширив палац, добудувавши два корпуси - південний і північний. Шедевром архітектури стала створена ним Дзеркальна галерея з пов'язаними з нею залами Війни і Миру. Розписи плафонів в Дзеркальній галереї і залах Війни і миру створені Лёбреном.

Розписи плафонів в Дзеркальній галереї і залах Війни і миру створені Лёбреном

Дзеркальна галерея Версаля

Лёбрен не тільки створив мальовниче оформлення палацу, а й прикрасив зали палацу чудовими гобеленами, картони для яких написав сам. Особливо прославилися серії гобеленів «Місяці, або королівські замки», «Історія Людовіка ХIV». У палаці багато шпалер зі сценами полювання, з пейзажами, пасторальними мотивами.

Гобелени Версальського палацу

Внутрішнє оздоблення палацу підпорядковано ідеї звеличення короля-Сонця. Строгий стиль класицизм не зовсім відповідав цьому завданні, тому в Версальському палаці риси класицизму поєднуються з рисами італійського бароко з його пишнотою і театральністю. Спеціально для палацу у Версалі був створений стиль меблів. Андре Шарль Булль використовував для обробки крісел, столів шаф накладки з позолоченої бронзи, інкрустував меблі перламутром, слоновою кісткою, сріблом, панциром черепахи. У Версалі існували комплекти меблів і посуду з чистого срібла. Шарль Булль створив новий вид меблів - комод.

Меблі Шарля Булля

парк Версаля

Версальський парк з повною підставою можна назвати шедевром садово-паркового мистецтва. Творцем цього дива став Андре Ленотр. До парку Версаля він створив парки і сади Тюїльрі, Марлі, Сен-Клу, Шантильи, З, ​​а також парк в маєтку міністра фінансів Франції Фуке Во-ле-Віконт. У плануванні парку Версаля Ленотр застосував принципи класичного мистецтва. Ідея цього творіння - влада людського розуму над дикою природою. Алеї, квітники, боскети мають строгі геометричні форми. Під його керівництвом були осушені болота, переміщені пагорби, виритий канал. Дрібний ліс викорчували, з Фландрії і Нормандії були привезені граби. Дерева і чагарники підстригли, надавши і їм форми конусів, куль, кубів.

Дерева і чагарники підстригли, надавши і їм форми конусів, куль, кубів

парк Версаля

"Діамантові струмені фонтанів, зелень, мармур та золото статуй, квіткові килими боскетов поєднувалися з різнокольоровими блакитними, рожевими, зеленими, оксамитовими і шовковими кафтанами, розшитими золотом і дорогоцінним камінням. І сукні дам з широкими пишними спідницями, блискучі коштовностями, прекрасно гармоніювали з пишністю ленотровскіх боскетов ». Н. Верзилин

«Була природа в парку цьому
Неначе неживої;
Неначе з пишномовних радою,
Возилися там з травою.
Ні танців, ні малини солодкої
Ленотр і Жан Люллі
У садах і танцях безладу
Стерпіти б не змогли.
Застигли тиси точно в трансі,
Рівняли лад кущі,
І присідали в реверансі
Вивченому квіти ».

Віктор Гюго

Непогані фотографії Версаля я знайшла на сайті Палаци Ф ранции. Версаль .

Пропоную зробити подорож по Версалю .

Раджу почитати про Версалі:

  • Мистецтво. Мала дитяча енциклопедія. - М .: Російське енциклопедичне товариство, 2001..
  • Енциклопедія для дітей. Т.7. Мистецтво. - М .: Аванта +, 2000..
  • Емохонова Л.Г. Світова художня культура: Учеб. Посібник для студ. середовищ. пед. навч. закладів. - М .: Видавничий центр «Академія», 1998.
  • Сто великих заповідників і парків. Автор-упорядник Н.А. Юдіна. - М .: Вече, 2002

Успіхів!

Успіхів

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com