рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Камінь лазурит. Магічні властивості і знак зодіаку: фото, різновиди.

  1. Місце народження
  2. різновиди лазуриту
  3. Магія лазуриту - з давніх віків до сьогоднішніх днів
  4. Правила носіння і зберігання прикрас з лазуритом

Щоб краще уявити натуральний лазурит, Вам варто згадати таку картину - сонячний літній день, Ви дивіться на синє-синє море, яке прикрашене білими баранчиками морської піни, а подекуди спливають темні дельфіни, показуючи свої вигини тіла Щоб краще уявити натуральний лазурит, Вам варто згадати таку картину - сонячний літній день, Ви дивіться на синє-синє море, яке прикрашене білими баранчиками морської піни, а подекуди спливають темні дельфіни, показуючи свої вигини тіла. Небо ж набуло того ж відтінок, відображаючи воду, і злилося в один єдиний тон. Різниця тільки в тому, що на верхній частині цієї картини яскравими плямами рухаються сірі і об'ємні хмари .... Такий густий, яскравий, насичений колір має камінь лазурит , Який є однією з кращих вставок в срібні прикраси.

Місце народження

Самий пейзажний (з включеннями інших мінералів) камінь видобувають в горах Італії, Афганістані, у Франції і США, в Канаді та Чилі, Таджикистані, а також Бірмі. Якщо говорити про кабошонах, які продаються в Україні, частіше зустрічається італійський і афганський лазурит в прикрасах з срібла 925 проби.

різновиди лазуриту

Іон-радикали сульфату і сульфіду дають каменів виробів лазуриту насичений колір. Але, як ми вже писали вище, лазурит, як і більшість натуральних каменів, може бути найрізноманітніших відтінків - від небесно-блакитного, до темно-синього. Крім того, вкраплення можуть бути чорними, коричневими, золотистими, білими, сірими. Завдяки цим розбіжностям виділяють такі види лазуриту:

- Однорідний лазурит - камінь однотонного синьо-фіолетового або яскраво-синього кольору.

- Плямистий лазурит - самоцвіт синьо-фіолетово або яскраво-синього, а також блакитного з плямами. Має неоднорідну текстуру. Таке камінь рідше застосовується в ювелірних виробах, а більше використовується в сувенірній продукції - статуетки, елементи декору.

- Прожілковая-плямистий - синьо-фіолетовий лазурит або блакитний камінь, на якому є хвилясті, прямі або «кучеряві» прожилки.

- Прожілковая-плямистий - синьо-фіолетовий лазурит або блакитний камінь, на якому є хвилясті, прямі або «кучеряві» прожилки

Магія лазуриту - з давніх віків до сьогоднішніх днів

Коштовне каміння в усі часи мали не тільки матеріальну цінність, а й духовну. У древніх великих імперіях (Єгипет, Аккада, Персія, Шкмера і ін.) Вважали, що камені можуть не тільки приносити естетичне задоволення. Натуральні мінерали можуть пережити не одне покоління. В Єгипті лазурит в давнину називали «сином неба» і вважали, що камінь синього кольору призначали фараону як приймача бога Сонця Ра на Землі. Каменем переховували значущі статуї богів і володарів, ну а гробниці були переповнені прикрасами - браслетами, кольє, сережками і кільцями - з лазуриту в сріблі і золоті. Серед музейних експонатів сьогодні збереглися геми із зображенням скарабея (жука) з лазуритом. Вважалося, що такі вироби принесуть довголіття і щастя навіть злодієві. Шумери ж вважали, що лазурит в сріблі є символом їх верховного божества неба Інанна. У Китаї сині кульки лазуриту на шапках мандаринів і інших головних уборах вважалися символом багатства і влади. У Південній Америці срібні вироби з лазуритом використовувалися в культурі індіанських цивілізацій.

Від магії не далеко і до нетрадиційної медицини. Перші згадки про це були зафіксовані в Стародавньому Єгипті - з порошку лазуриту виготовляли ліки для виведення з організму отрути, а порошок з яскравого каменю прописували від очних хвороб.

Сьогодні ж лазуритом користуються люди, які страждають підвищеним тиском, безсонням, стресами, астмою. Ці люди повинні носити намиста з лазуриту, а брошки охоронятиме вагітних жінок від передчасних пологів і полегшать напади токсикозу.

Також вважають, що лазурит добре впливає на стан крові і на обмін речовин. Багато хто використовує лазуритові вироби при ревматизмі і радикуліті, при хворобах щитовидної залози, а також лімфатичної системи.

Багато натуральні камені вважаються духовними провідниками людини. Лазурит ж володіє найсильнішою енергетикою. Саме вона вчить людину милосердя, співчуття, додає мудрості, розвиває розум і душу.

Срібні прикраси з лазуритом - талісмани вчених, лікарів, психотерапевтів, ветеринарів (камінь допомагає краще відчути чужий біль), суддів, юристів, а також людей, які займаються волонтерством, благодійністю.

Існує також повір'я, що намисто з сріблом і лазуритом «очищають» людини від негативу, образ, злих і поганих думок, які накопичилися за все життя. Життя стане світліше і благополучніше, адже лазурит, як побічний ефект, притягує взаємну любов і, що немало важливо, матеріальне благополуччя. Згаслі почуття в сім'ї також допоможе відродити лазурит.

Трохи про астрологію. Багато хто вважає, що лазурит в сріблі підходить всім. Але а Тельці, Терези, Діви, Стрільці і Козероги повинні з особливою увагою поставитися з синього каменю, адже він є їх основним талісманом.

Але а Тельці, Терези, Діви, Стрільці і Козероги повинні з особливою увагою поставитися з синього каменю, адже він є їх основним талісманом

Правила носіння і зберігання прикрас з лазуритом

Лазурит -камінь досить м'який і крихкий. Твердість мінералу за шкалою Мооса тільки 5 балів. Завдяки цьому синій камінь чудово обробляється ювелірами. Але не варто забувати, що як і будь-який природний мінерал, лазурит потребує догляду і правильному зберіганні.

Лазурит не любить воду, тому потрібно постаратися не приймати водні процедури в виробах з лазуритом.

Краще зберігати вироби зі срібла або золота з лазуритом в оксамитовому або вельветовому мішечку, а не в скриньці з іншими виробами.

Якщо безліч каменів не люблять сонця, то лазурит прийнято періодично залишати на сонячному світлі. Він насичується енергією і стає яскравішим.

Виріб з ювелірного металу з лазуритом не в якому разі не можна кип'ятити, обробляти хімією.

Чистити краще м'якою ганчіркою в прохолодній водичці.

Натуральний лазурит можна самостійно відрізнити від підробки

Як не дивно, побачити різницю між натуральним лазуритом і підробкою можна за допомогою світла, води і вогню. Вам потрібно подивитися на самоцвіт при сонячному світлі, а потім і при штучному. Справжній мінерал не може бути однаковим в цих умовах. Природний лазурит буде блищати тільки при денному яскравому світлі.

За допомогою води. Якщо на природний лазурит потрапить вода, він зволожиться цілком, а на поверхні «фальшивки» вода просто буде збиратися краплями.

Натуральний камінь можна розжарювати за допомогою вогню. Він огнеупорен - здатний витримати вогонь протягом декількох днів. Звичайно ж, фальшивий камінь не зможе витримати подібне випробування.

Камінь, який жив і в палацах фараонів, вчить нас тому, що все в світі відносно ... Гроші і багатство, владу і сила. Але! Найважливішим залишається те, що людина протягом усього життя прагнути до щастя. Ми щиро сподіваємося, що лазурит в срібних прикрасах стане вашим талісманом по життю, стане мінералом, який приносить удачу. «Небесний» камінь приносить щастя, радість, гармонію в життя тих, хто прагне до досконалості, живе у злагоді з совістю.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com