рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як почистити срібний ланцюжок в домашніх умовах: 9 крутих прийомів, відео

  1. Чому темніє срібло?
  2. Як почистити срібний ланцюжок в домашніх умовах - загальні рекомендації
  3. Як почистити срібний ланцюжок від чорноти?
  4. Чистка сухими засобами
  5. Чистка вологими методами
  6. Механічні способи очищення

Багато представниць прекрасної статі віддають перевагу сріблу. Вироби з нього привабливі і завжди актуальні. Додатковою перевагою є демократична ціна на прикраси. Багато представниць прекрасної статі віддають перевагу сріблу

Але і сріблу не чужі негативні якості, одне з яких - потемніння металу з плином часу. Однак якщо знати вірні способи, то можна почистити срібний ланцюжок або інший виріб з мінімальними тимчасовими і фізичними витратами.

Чому темніє срібло?

Факторів, що впливають на це, існує кілька.

  • Витають в повітрі і навколишньому середовищу деякі хімічні елементи вступають в реакцію з сріблом, в результаті чого метал набуває темний відтінок. Найбільший вплив надають сполуки, де присутній азот і сірка.
  • Взаємодія зі шкірою людини. Активне потовиділення викликає зворотну реакцію у металу, який темніє. Тому від срібних виробів краще відмовитися на період сильних фізичних навантажень.
  • Прийом ліків, які в своєму складі містять окремі компоненти, що впливають на колір срібла.
  • Косметика по догляду за шкірою також може стати однією з причин, по яким срібло чорніє.
  • Надлишкова волога - загроза для срібла. Не варто в прикрасах приймати душ або купатися у водоймах, так само, як і надягати їх занадто часто в дощову погоду.

Враховуйте всі перераховані вище нюанси. В іншому випадку ви витрачатимуть час на чистку виробів, а вони будуть темніти знову і знову.

Як почистити срібний ланцюжок в домашніх умовах - загальні рекомендації

Прикрасами зі срібла можуть бути ланцюги, кільця, брошки, браслети, кулони, сережки, годинник з наявністю (або без таких) вставок з дорогоцінного каміння.

Сплави, що входять до складу прикраси, також можуть відрізнятися за своїм змістом. Тому для кожного виду срібла потрібно використовувати відповідні методи. Але є і загальні фактори, що застосовуються до будь-яких видів срібних виробів.

  • Отмойте виріб від видимих ​​забруднень. Зробіть розчин з води і мильної стружки, занурте в нього прикраси і залиште на пару годин. Потім потріть коштовності м'якою щіткою. Буває, що така дія повертає їм первісний вигляд і необхідність подальшої чистки відпадає.
  • Не використовуйте для роботи занадто жорсткі матеріали - щітки з грубої щетиною, ганчір'я тощо
  • Якщо ви купили спеціальні засоби, якими чистять срібло, щось не покладайте на них занадто великі надії, використовуючи в максимальних кількостях. Краще збільшення обсягу не зробить, а от зіпсувати прикраса може. Тому дотримуйтесь строго по інструкції, не відступаючи ні на крок.
  • Не користуйтеся в гумових або латексних рукавичках. У зв'язку з великим вмістом в них сірки, виріб швидше потемніє. Альтернативою можуть стати рукавички з нітрит.
  • Будь-яку чистку закінчуйте промиванням вироби теплою проточною водою і видаленням надлишків вологи м'якою фланелевою тканиною.
  • Речі зі срібла потрібно просушувати обов'язково, інакше поверхня покриється розлученнями.
  • Для зберігання виробів зі срібла використовуйте окрему скриньку з щільно закривається кришкою.
  • Якщо виріб занадто брудне, не намагайтеся діяти самостійно. Краще довірити роботу професіоналам.

Не рекомендується носити вироби зі срібла протягом декількох днів після того, як їх почистили. Це час потрібно для утворення нового захисного шару на поверхні металу, що стане додатковим чинником, який відповідає за збереження зовнішнього вигляду срібла на довгий час.

Як почистити срібний ланцюжок від чорноти?

Існує кілька способів, які можна використовувати в домашніх умовах із застосуванням підручних засобів. Всі вони відрізняються між собою за змістом інгредієнтів, що входять до складу того чи іншого засобу. Так як почистити срібний ланцюжок, якщо вона потемніла?

Чистка сухими засобами

Вона передбачає використання компонентів, які не потрібно розводити водою. Виріб просто потрібно буде обполоснути після закінчення робіт.

Харчова сода - універсальний засіб, яке знайдеться на кожній кухні Харчова сода - універсальний засіб, яке знайдеться на кожній кухні. Спосіб з її застосуванням відноситься до розряду найвідоміших. Процедура дуже проста:

  • постеліть на рівну поверхню паперовий рушник;
  • насипте на нього одну чайну ложку харчової соди;
  • на гірку кристалів покладіть ваше виріб;
  • складіть рушник так, щоб утворився пакетик;
  • починайте акуратно, але інтенсивно розтирати пакет між долонями;
  • тримаючи пакет однією рукою, інший розкрийте його і починайте тягнути за ланцюжок, щоб кристалічні цяточки соди полірували її поверхню;
  • розгорніть серветку і огляньте чорний наліт на її внутрішній поверхні. Це і є те, з чим ви боролися;
  • обтрусіть виріб і промийте його водою.

Зубний порошок. Повторити метод з содою, тільки замість неї потрібно насипати на рушник порошок для зубів. Альтернативою рушникові може стати шматочок м'якої махрової тканини. Залишки порошку вичищати зубною щіткою, споласкивайте виріб і відкладайте його на час для обростання захисним шаром.

Сукно стане незамінним помічником, за допомогою якого можна почистити потемнілі срібні прикраси. Тому якщо ви є затятим шанувальником виробів зі срібла, в ваших запасниках обов'язково повинен бути цей матеріал. Його застосовують для полірування виробів, яку потрібно проводити регулярно.

Чистка вологими методами

Передбачає використання різних рідин.

  • Нашатир. Він знайдеться в будь-який домашній аптечці. Якщо немає, то ціна на нього невисока, і придбати засіб можна в кожній аптеці. Цей універсальний препарат очистить не тільки вироби з срібла, але також золота і позолоти. Спосіб зовсім нескладний. Потрібно всього лише занурити срібні вироби в нашатир таким чином, щоб розчин покрив їх повністю. Витримати в такому стані протягом 20-15 хвилин, промити водою і просушити.
  • Сік свіжого лимона або лимонна кислота. Вичавити в миску один лимон, опустити в отриманий сік вироби і потомить їх в розчині хвилин 10-15. Промити теплою водою. Альтернативою лимонного соку може виступати лимонна кислота. З нею готують розчин: в 0,5 склянки води розводять 3-4 чайні ложки «лимонки». Розчин повинен бути сильно концентрованим, тоді срібні вироби заблищать.
  • Оцет і кухонна сіль. Навести розчин: півсклянки теплої води, 50 мл оцту (9%), 1 столова ложка солі (краще морської, оскільки її кристали більш дрібні). Опустити вироби в ємність із засобом на 30-40 хвилин. Якщо є сильно забруднені ділянки, то чистимо їх за допомогою щітки. Своїм та сушимо прикраси.
  • Гарячий розчин з солі і води. Закип'ятити воду і насипати в неї поварену сіль. Потрібно домогтися сильного концентрату, тому солі шкодувати не варто. У закипілий розчин відразу опустити срібло, почекати, поки все охолоне. Промити і просушити. Якщо опустити в засіб фольгу, то дія методу буде набагато якісніше.
  • Кока-кола відома своїми властивостями розчинника. У неї просто потрібно занурити прикраси зі срібла та залишити на дві-три години.

«Спосіб нагрівання» полягає в наступному:

  • застелити дно невеликої та неглибокій каструлі фольгованої папером;
  • висипати соду в кількості двох столових ложок або лимонку в такій же пропорції;
  • покласти туди срібло;
  • залити водою до повного покриття рідиною прикрас;
  • закип'ятити і тримати на повільному вогні протягом 5 хвилин;
  • помити вироби в теплій воді і висушити за допомогою рушники.

Вода від варіння картоплі. У неї потрібно занурити срібло, насипати шкірку картоплі (перед цим ретельно її промити), кип'ятити склад 30-35 хвилин. Вимити і висушити вироби.

Механічні способи очищення

Пов'язані з обробкою прикрас окремими компонентами шляхом інтенсивного тертя по поверхні виробу. Найпоширеніший засіб - паста ГОІ.

Цим методом чистити срібло слід дуже акуратно. Паста, звана ГОІ, розроблена спеціально для повернення первозданної чистоти виробів зі срібла.

Купити її можна в спеціальних магазинах. Це засіб ідеально відполірує прикраси, але не зайвим буде дотримання рекомендацій, зазначених на упаковці.

Для проведення робіт паста наноситься на тканину з бавовни або вовни, яку попередньо змочують в бензині або іншому розчиннику. Тоді субстанція пасти розподілиться по тканині рівномірно.

Це дозволить охопити всі ділянки вироби без пробілів. Крім того, не буде кристальних шматочків, які зможуть подряпати прикрасу. Щоб підсилити дію пасти, можна покрити срібло тонким шаром індустріальної емульсії. Залишиться тільки акуратно і протягом довгого часу почистити коштовність.

Як засіб для механічного способу можна застосовувати масло оливи або соняшнику. Воно також наноситься на м'яку тканину і за допомогою тертя розподіляється по всій поверхні виробу. Потім змивається теплою мильною водою. Далі срібло потрібно просушити.

Ще спробувати очистити прикрасу можна звичайними паперовими серветками. Ними просто ретельно натирають поверхню речі, докладаючи певних зусиль. Від інтенсивності тертя залежить кінцевий результат.

Методів очищення срібла існує безліч. Якщо знати, як якісно почистити срібний ланцюжок або інша прикраса з цього металу, то можна не боятися такого неприємного явища, як потемніння срібла. А виріб буде радувати вас своєю красою і свіжим видом.

Чому темніє срібло?
Чому темніє срібло?
Як почистити срібний ланцюжок від чорноти?
Так як почистити срібний ланцюжок, якщо вона потемніла?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com