рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Що насправді їдять в Японії: 10 страв, які варто спробувати

  1. Удон (пшеничне локшина)
  2. Соба (гречана локшина)
  3. тофу
  4. місо
  5. Місо з рису
  6. Місо з сої
  7. Місо з пшениці
  8. Такікомі гохан
  9. Тамаго-яки
  10. О-хаги
  11. онігирі
  12. васабі
  13. темпура

Подорожуючи по Японії, багато хто може з подивом виявити, що японці не їдять кожен день суші, але в японській кухні існує безліч типово японських страв, які неодмінно варто спробувати, опинившись в Японії.

Удон (пшеничне локшина)

Локшина «удон» вживається в супах, як складовий компонент в складних стравах і як самостійне блюдо, зазвичай в рідкому соусі, з додаванням різних приправ. Найчастіше локшина робиться з пшеничного борошна, але особливі види її готують і з інших продуктів, в тому числі бобових.

Найчастіше локшина робиться з пшеничного борошна, але особливі види її готують і з інших продуктів, в тому числі бобових

Саме про піалі димлячого супу з локшиною мріє зголоднілий японець. Фото 4563_pic з Flickr

Зазвичай удон подається в гарячому вигляді, наприклад, в супі каке-удон (kake udon), який зроблений на основі бульйону даси, приправляється соєвим соусом і мирин і посипається зверху зеленою цибулею. Також до каке-удон можуть додавати темпура, тофу, обсмажений з цукром, Мирин і соєвим соусом, або рибні палички камабоко. За смаком можна додати сітімі тоґарасі-тогарасі.

Соба (гречана локшина)

Блюдо з гречаного локшиною соба. Фото N-ino з Flickr

Соба - національне японське блюдо у вигляді довгої коричнево-сірої локшини з гречаного борошна, відоме з середини XVI століття. Подається найчастіше до столу охолодженим без бульйону, з соусом на спеціальному блюді, а іноді з гарячим бульйоном в якості супу-локшини.

Один із способів вживання гречаної локшини - занурювати її в соус, приправлений васабі, протертим редискою дайкон і нарізаним дрібними смужками зеленою цибулею.

тофу

Тофу справа. Фото alansangma з Flickr

Тофу - це соєвий сир, одержуваний в результаті додавання згущуються речовин (нігарі) в соєве молоко. Існує безліч різновидів тофу, але всі їх можна розділити на дві великі групи:

  • твердий тофу (момен) - легше ріжеться, чудово поєднується з більшістю продуктів, містить більше білка, ніж м'який тофу і по консистенції нагадує сир моцарелла;
  • м'який тофу (кінугосі) - краще підходить для супів, соусів і десертів, за консистенцією нагадує пудинг.

місо

Тарілка з супом місо. Фото nipotan з Flickr

Місо - харчовий продукт, який використовується в традиційній японській кухні, що прийшов з Кореї. Поряд з рисом є наріжним каменем корейської та японської кухні, а точніше, традиції прийому їжі. Жоден домашній стіл не обходиться без місо, будь то сніданок, обід або вечерю.

В Японії існує більше 100 різновидів місо супу. Кожен вид має свій особливий смак і абсолютно відрізняється від інших.

Місо можна класифікувати по-різному, наприклад, заснований на рисі і на соєвої пасти, на ячмені і на соєвої пасти, або заснований тільки на соєвої пасти. Крім того, місо різниться і за кольором.

  • Місо з рису

    Сьогодні 80% місо, виробленого в Японії, - це місо з рису. З півночі до півдня в різних районах роблять місо, але існують значні відмінності між різними видами та сортами місо за кольором і смаком.

  • Місо з сої

    Це місо робиться з сої і солі. Його приготування вважається оригінальним. Мамемісо робиться в префектурах Аїті, Міе і Гіфу, і є місцевим продуктом цих регіонів.

  • Місо з пшениці

    Місо з пшениці робили для домашнього вжитку, його по-іншому називають «іншості-місо» (сільське місо). Його частіше роблять в північній частині району Канто, в регіонах Тюгоку, Сікоку і Кюсю.

Такікомі гохан

Такікомі гохан. Фото yuichi.sakuraba з Flickr

Відповідно до одного з японських рецептів, рис слід варити в міцному приправленому бульйоні разом з іншими різними компонентами. Таке блюдо називається такікомі гохан (такікомі значить «зварений разом», а гохан - «рис»). Компоненти - овочі і, може бути, трохи м'яса - просочують рис і надають йому соковитість, до того ж миска рису завдяки цим компонентам виглядає яскравіше. За старих часів рис був доріг, і, щоб розтягнути задоволення, кухарі часто готували його з овочами типу редиски дайкон, з картоплею, бобами і крупами типу проса і лисохвоста. Кип'ятіння рису з іншими інгредієнтами і послужило основою для різних видів такікомі гохан.

Тамаго-яки

Тамаго-яки. Фото orimo з Flickr

Тамаго-яки в стилі Канто з характерними приємними оку коричневими мітками, як у м'яса, яке гасили, попередньо обсмажити. Смак дуже солодкий.

Японці дуже люблять тамаго-яки. Його роблять, збиваючи курячі яйця, а потім підмішуючи бульйон, в якому є цукор, соєвий соус, сіль і, можливо, інші приправи. Суміш смажать, кілька разів перевертаючи при приготуванні.

О-хаги

О-хаги - приготовані на пару клейкі рисові коржі, як правило, покриті бобової пастою адзуки.

О-хаги - приготовані на пару клейкі рисові коржі, як правило, покриті бобової пастою адзуки

О-хаги. Фото CookieM з Flickr

За старих часів про-хаги зазвичай робили вручну будинку, але тепер стало звичніше купувати їх в місцевому магазині, що продає традиційні японські кондитерські вироби. Вони досить популярні і нерідко стоять у вітринах магазинів. Пік попиту припадає на періоди весняного і осіннього рівнодення. У цей час навіть маленькі магазинчики продають тисячі о-хаги в день.

онігирі

Онігирі. Фото keatl з Flickr

Онігирі - японське блюдо, що готується з рису, зібраного у вигляді трикутної або круглої форми. Зазвичай в онігирі кладуть начинку і загортають в аркуш сушених водоростей норі. Начинка також може бути рівномірно наточити в рис, а в якості обгортки замість норі іноді використовуються листя салату, омлет і навіть скибочки шинки. В Японії онігирі поширені і популярні настільки, що існують спеціалізовані магазинчики, які продають тільки онігирі.

васабі

Поле васабі. Фото TANAKA Juuyoh (田中 十 洋) з Flickr

Справжній васабі, званий також хонвасабі (що в перекладі й означає «справжній васабі»), можна знайти тільки в Японії, але і там він росте в особливих умовах: в проточній воді і при температурі 10-17 градусів. Саме тому він настільки дорогим і таким цінується. Без васабі обходиться мало яке японське блюдо і найчастіше васабі змішують з соєвим соусом або ж (у випадку з суші) роблять тонку смужку на рисі.

З огляду на складність виробництва васабі, можна сміливо стверджувати, що за межами Японії ні в одному ресторані не використовується справжній васабі. А використовується там приправа, що готується з овоча васабі-дайкон. Так овоч назвали в Японії, куди він був завезений звідкись із Європи і порівняно недавно. У самій Європі цей тип хрону використовується в якості приправи до ростбифу, а в Японії васабі-дайкон в основному вирощують на Хоккайдо. Зрозуміло, васабі-дайкон і хонвасабі - абсолютно різні рослини, але і смак, і гострота у них майже однакові. А з огляду на простоту вирощування і дешевизну овоча, не дивно, що васабі-дайкон набув найширшого поширення.

темпура

Різні види темпури на прилавку. Фото istolethetv з Flickr

Темпура готують з безлічі продуктів. Одним з найбільш популярних є Ебі темпура, приготована зі свіжих креветок. Також в клярі готують овочі (найчастіше це спаржа, солодкий перець, кольорова капуста), солодкі фрукти, рибу, інші морепродукти, рідше - м'ясо.

Темпура зазвичай подається з гарніром з натертого соломкою редису дайкон і водоростей, а також з соєвим соусом і васабі.

спробувати Чи помічали ви, що на різних сайтах один і той же авіаквиток може коштувати по-різному? На цей випадок ми придумали систему порівняння цін понад 700 авіакомпаній і систем бронювання. Спробуйте!

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com