рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Качка з яблуками в духовці (покроковий рецепт з фото) в кефірному маринаді

  1. Як підготувати качку для запікання
  2. Який маринад можна використовувати для качки, запеченої в духовці?
  3. Переходимо до начинки для качки
  4. Скільки запікати качку в духовці
  5. Як приготувати качку в утятніце в духовці з квашеною капустою
  6. Як приготувати качку по-пекінськи:
  7. Як приготувати качку з апельсинами і рисом в духовці

інгредієнти   Качка - 1,5 кг   Кефір - 1 стакан   Яблука - 500 г   Сіль - 1 ст

інгредієнти

  • Качка - 1,5 кг
  • Кефір - 1 стакан
  • Яблука - 500 г
  • Сіль - 1 ст.л.
  • Мед рідкий - 2 ст.л.
  • Суміш перців - 1 ч.л.
  • Паприка - 1 ч.л.
  • Імбир мелений - 1 ч.л.
  • Естрагон сушений (тархун) - 1 ч.л.

Час приготування 10 хвилин + 10 ч для маринування і 2 ч для запікання

Вихід: 8 порцій.

Качине м'ясо недарма високо оцінений найвідомішими кулінарами, адже воно має цікавий смак і володіє всіма корисними властивостями курячого м'яса. Правда, наші господині готують його набагато рідше, і це пов'язано з його більш високою вартістю і специфічним ароматом. М'ясо качки більш жирне і жорстке, ніж куряче, але якщо знайти хороший рецепт приготування качки, то це блюдо стане улюбленим на вашому столі.

Зазвичай качку гасять або запікають. Рецепт качки з яблуками запеченої в духовці - це один з найбільш вдалих варіантів її приготування. Качку краще запекти цілком, адже обробити її на порційні шматочки вам буде набагато легше і так вона виглядає набагато привабливіше на святковому столі, адже прийнято вважати, що така подача качки (цілою тушкою) - це святковий варіант, гідний найдорожчих гостей.

Найчастіше качку запікають цілком, попередньо нафарширований її начинкою. Це може бути круп'яна каша (гречка, рис, пшоно), тушкована капуста, сухофрукти, яблука або апельсини, айва або сливи. Начинку вживають як гарнір до м'яса. Ароматна качка з золотистою солодкуватої скоринкою і розкладеним навколо соковитим гарніром стануть одним з приємних спогадів про вечір для ваших гостей.

У цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати качку з яблуками, щоб вона була м'якою і соковитою в духовці у фользі - які яблука підійдуть для цього рецепта, як вибрати гарну качку для запікання ; побачите кілька варіантів фаршировані птиці - крім яблук, це можуть бути рис, гречка і квашена капуста ; який час готується качка в духовці і в якому посуді краще всього це робити. Приготувати святкову страву нескладно, і ви переконаєтеся в цьому, спробувавши запекти качку в духовці за рецептом з фото на цій сторінці.

Підготуйте всі інгредієнти.

Як підготувати качку для запікання

Качку я взяла 1 кг 500 г, так як готувала на невелику кількість гостей. Ідеальний розмір тушки качки для запікання - близько 2 кг. Бажано, щоб качка була старою, інакше м'ясо буде жорстким і не зможе підготуватися за вказане в рецепті час. Огляньте зовнішній вигляд тушки, пощупайте її. Якщо м'ясо навколо горла вільно ворушиться, то м'ясо свіже. Шкіра і лапки у качки повинні бути чисті, грудка м'ясиста, а шкіра золотистого кольору. І, звичайно, краще брати не заморожене м'ясо, так як якість замороженої птиці перевірити неможливо.

Тушка качки, підготовлена ​​до запікання, повинна бути добре вимита, обсушити, з повністю вищипаними пір'їнками і обпаленими волосинками. У гузку качки містяться залози, що виділяють не найприємніший аромат, який посилюється при тепловій обробці. Тому їх краще вирізати. Деякі відрізають весь хвостик цілком, я вважаю, що це не потрібно - при запіканні з нього плавиться жир, яким ми періодично будемо поливати качку.

Деякі відрізають весь хвостик цілком, я вважаю, що це не потрібно - при запіканні з нього плавиться жир, яким ми періодично будемо поливати качку

Качине м'ясо має специфічний аромат і присмак, тому перед приготуванням його рекомендується замаринувати. Це робиться також для того, щоб м'ясо вийшло більш соковитим і запеклось швидше, так як під впливом маринаду волокна м'яса розм'якшуються і качка в духовці за цим рецептом з фото виходить ніжною і соковитою.

Для маринаду ми використовуємо кефір. Це прекрасний маринад, що підходить до будь-якої птиці. Рясно посоліть качку крупною сіллю (можна втерти сіль в шкірку), використовуючи приблизно 1 ст.л. солі. Потім залийте склянкою кефіру тушку качки (якщо вона заморожена, попередньо необхідно розморозити її) і залиште в прохолодному місці на 5-10 годин. Я завжди мариную качку на ніч, вона стоїть в холодильнику до ранку в маринаді, а вранці змивають перший маринад і змащую другим.

Який маринад можна використовувати для качки, запеченої в духовці?

В якості маринаду до качці можна використовувати мед, гірчицю, журавлинний морс, сік лайма. Також для маринування качки використовують сік лимона, вино, оцет з прянощами і спеціями. За час маринування м'ясо качки стає ніжніше і насичується ароматами приправ.

Отже, вранці (або по витікання 5-10 годин) злийте кефірний маринад і трохи протріть качечку. На нашу рецептом качки в духовці з яблуками м'ясо стало злегка рихлим і соковитим, тепер можна обсипати тушку другим маринадом.

Для рецепта качки з яблуками я підібрала, на мій погляд, ідеальне поєднання спецій, яким ділюся в цьому рецепті качки в духовці з фото крок за кроком. Змішайте в ступці 1 ч.л. дрібної солі, імбир, паприку, суміш перців і естрагон і ретельно розітріть товкачем, щоб все спеції змішалися між собою.

Переходимо до начинки для качки

Які яблука для качки, запеченої в духовці, підійдуть найкраще? Для начинки краще взяти місцеві кисло-солодкі яблука твердих сортів, наприклад, антонівські яблука або інші подібні до них сорти. Кислинка яблук додасть м'ясу особливого смаку й аромату, а завдяки що міститься в них кислоті посприяють розщепленню підшкірного жиру птиці.

Яблука необхідно помити, очистити від насіння і нарізати на великі частини.

Яблука необхідно помити, очистити від насіння і нарізати на великі частини

Тушку качки з яблуками, приготовлену в духовці в домашніх умовах, покроковий рецепт з фото якої ви зараз читаєте, викладіть на деко, змастіть нашої сумішшю перців зсередини і щільно набийте яблучками. Залиште біля розрізу трохи вільного місця, нам потрібно скріпити шкіру птиці, щоб яблучка з неї не випали.

Залиште біля розрізу трохи вільного місця, нам потрібно скріпити шкіру птиці, щоб яблучка з неї не випали

Скріпити розріз можна декількома способами - можна зшити звичайної або кулінарною ниткою або вчинити ще простіше - сколоти разом зубочистками швом «Вперед, голка», як ніби ви зашивали качку, але дерев'яною шпажкою. Мені знадобилося три шпажки, щоб начинка була щільно зафіксована в качці.

Втирайте суміш спецій і солі в шкіру птиці і відкладіть в прохолодне місце години на 2 перед тим, як запекти качку в духовці.

Зверніть увагу, як найкраще загорнути качині крильця - заведіть їх за спинку і зачепите за тушку. В цьому випадку ви збережете крильця від обгорання і натягне шкіру на грудях, дозволивши їй рівномірно запектися до хрусткої скоринки. Саме цим і хороший рецепт приготування качки в духовці цілком - дивовижної хрусткою скоринкою і соковитою темної качиної м'якоттю.

Оберніть фольгою деко з качкою і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 2 години. Качка в духовці за рецептом в фользі виходить м'якою, так як під фольгою утворюється купол з ідеальною температурою, в якій м'ясо виділяє сік і вбирає в себе аромати начинки і спецій.

Скільки запікати качку в духовці

Обчислити час, необхідний на запікання, можна наступним чином: 60 хв. + 15 хв. на кожні півкілограма ваги. Тобто двокілограмову птицю необхідно запікати два годин (60 + 15 * 4 = 120 хв).

При якій температурі запікати качку в духовці

  1. При запіканні качки в чавунної або порцеляновій утятніце температура духовки повинна становити 200-220 градусів.
  2. Якщо качка запікається на деку (в рукаві, фользі або без них), перед тим як приготувати качку в духовці цілком, поставте температурний режим 180 градусів.

Якщо качка запікається на деку (в рукаві, фользі або без них), перед тим як приготувати качку в духовці цілком, поставте температурний режим 180 градусів

Через 1 година 30 хвилин акуратно зніміть фольгу. Обережно, вона дуже гаряча! Полийте тушку соком, що виділився і змастіть грудку качки в духовці у фользі рідким медом (можна нанести мед ложкою і розмазати її тильною стороною) і поставте її знову в духовку на 30 хвилин, тепер уже без фольги. Періодично (раз в 10 хвилин) поливайте качку соком, що виділився.

Періодично (раз в 10 хвилин) поливайте качку соком, що виділився

Після закінчення готування акуратно витягніть деко і дайте качці, запеченої в духовці, трохи постояти при кімнатній температурі. Це робиться для того, щоб м'ясо «відпочило» і залишило сік всередині. Зніміть дерев'яні зубочистки, що скріплюють шкіру.

Зніміть дерев'яні зубочистки, що скріплюють шкіру

Неймовірне святкова страва - качка в духовці, приготована по пошаговому рецептом з фото -Готова! Обробити її на порційні шматки і подавайте з овочами і запеченими соковитими яблуками, які ви отримаєте з тушки. І напевно ваше свято запам'ятається надовго.

І напевно ваше свято запам'ятається надовго

Отже, узагальнимо наші поради. Щоб не шукати відповідь на питання, чому качка в духовці вийшла жорсткою, запам'ятайте, як приготувати качку, щоб вона була м'якою і соковитою в духовці?

  1. В рукаві або фользі. У цьому випадку за 20-30 хвилин до готовності розріжте їх для утворення рум'яної скоринки.
  2. Молоде м'ясо. Вибирайте тушку вагою не більше 2-2,5 кг.
  3. Соковита начинка. Виберіть для начинки яблука або сухофрукти.
  4. Маринад. Він допоможе вам зробити м'ясо соковитіше і прибрати специфічний аромат.
  5. Час запікання. Як приготувати качку шматочками? Шматочки качки запікають від 1 до 1,5 години при температурі 190-200 градусів. Скільки готується ціла тушка? Качку цілком запікають від 2 годин (1,5 кг) до 2,5 годин (2,5 кг).

Нижче вашій увазі пропонуємо ще кілька різноманітних рецептів з приготування качки.

інгредієнти

Як приготувати качку в утятніце в духовці з квашеною капустою

Підготуйте тушку для запікання, користуючись порадами рецепта з качки з фото, там же ви знайдете поради щодо вибору качки і яблук для запікання.

Приготуйте начинку. Квашену капусту відіжміть від зайвої рідини. Почистіть і дрібно наріжте цибулю, обсмажте його на вершковому маслі, змішайте з квашеною капустою. Яблука наріжте часточками і змішайте з начинкою. Овочі тушкуйте протягом 10 хвилин в сотейнику, попередньо додавши 0,5 склянки сухого вина. Тушкована капуста з качкою по цьому рецепту прекрасно поєднується завдяки кислинки капусти і яблук, а також така начинка буде неймовірно соковитою.

Половиною начинки нафаршіруйте підготовлену качку. У утятницу викладіть залишилася начинку і часточки 2-3 яблук. На цю подушку покладіть фаршировану птицю і залийте склянкою води і додайте 200 мл вина. Блюдо накрийте кришкою або харчовою фольгою і запікайте в духовці при 200 градусах протягом 2 годин. Через годину приберіть фольгу і полийте качку соком, що виділився і сухим вином. Блюдо повністю готове, коли утворюється рум'яна кірочка і м'ясо легко протикає виделкою.

Дуже популярне ресторанне блюдо можна спробувати відтворити вдома. Звичайно, фірмове блюдо китайцем ми не отримаємо, адже вони готують качку за особливою технологією і запікають в спеціальній печі. Але результат дуже порадує любителів китайської їжі.

інгредієнти

  • качка (ціла тушка) - 2-2,5 кг
  • херес або біле кріплене вино - 100 мл
  • велика сіль - 1-1,5 ст. л.
  • мед - 140 г
  • Соус №1 (свіжий імбир - 30 г, соєвий соус - 1 ст. Л., Кунжутне масло - 1 ст. Л., Суміш перців - 1 ст. Л.)
  • Соус №2 (мед - 1 ст. Л., Соєвий соус - 1 ст. Л.)

Як приготувати качку по-пекінськи:

Підготуйте тушку качки для запікання. Як готувати качку для запікання в духовці, можна дізнатися з рецепта з фото вище.

Приготуйте маринад. Змішайте херес (вино) з морською сіллю і натріть птицю цією сумішшю, "посадіть" на банку і помістіть на деко (або в миску) на 12 годин у прохолодне місце, щоб качине м'ясо рівномірно промаринувалося.

Потім змастити качку рідким медом і знову помістіть птицю в холодне місце на такий же час.

Духовку нагрійте до 180 градусів. У глибоку жароміцних форму наберіть чистої води і поставте на нижній рівень духовки. Це дозволить качці рівномірно пропектися. Оберніть тушку фольгою і покладіть запікатися на середню полицю. Час готування - 1,5-2 години.

Імбир подрібніть на дрібній тертці, попередньо очистивши. Змішайте всі продукти, зазначені в рецепті для соусу №1. Вийміть качку з духовки, зніміть фольгу. Змастіть птицю соусом і поверніть в духовку, поклавши грудкою вниз на решітку. Форму з водою приберіть, але під низ поставте широкий деко, в який стікатиме витоплювати жир. Готуйте близько 20 хвилин при температурі 200-220 градусів.

Змішайте соус №2. Полийте їм качку і поставте під гриль (включите верхній нагрів). Через 5-10 хвилин, коли птах зарум'яниться, можна виймати, обробляти на невеликі шматочки і подавати, посипавши зернами кунжуту. Сервіруйте зеленню і цибульними млинцями для качки по пекінськи.

Краще блюдо, як для гостей, так і для сім'ї - качка, фарширована рисом в духовці. Адже вона поєднує в собі рис - це так зручно, і м'ясо і гарнір на одному листі! За цим же рецептом можна приготувати качку, фаршировану гречкою в духовці

інгредієнти

  • 2 кг потрошеной качки
  • 200 г рису
  • 3 яблука
  • 1 апельсин
  • 40 г майонезу
  • 60 г вершкового масла
  • Сіль, чорний перець, паприка, коріандр, перець чилі, сухий базилік, часник в гранулах, каррі

Як приготувати качку з апельсинами і рисом в духовці

  1. Підготуйте тушку для запікання і натріть її спеціями, зазначеними в рецепті так, як показано в рецепті з фото запеченої качки з яблуками.
  2. Підготуйте начинку. У 2 л підсоленої води зваріть рис майже до готовності. Відкиньте його на друшляк, гарненько промийте водою і дайте всій воді стекти. До рису додайте суміш з спецій і заздалегідь розтоплене вершкове масло, дрібно нарізані яблука і подрібнений апельсин. Гарненько все перемішайте і начините качку.
  3. Форму для запікання змастіть жиром. На дно викладіть дрібно порізані фрукти (апельсин і яблуко), зверху покладіть качку спинкою вниз, так, щоб крила були притиснуті з боків.
  4. Качку з рисом поставте запікати в розігріту духовку до 180 градусів на 2 години. За весь час качку необхідно пару раз перевернути. Якщо грудка не кров, значить, качка з рисом готова.

М'ясо качки володіє безліччю корисних властивостей. Воно корисно для стимуляції мозку і подолання стресу, саме тому його рекомендують вживати студентам під час сесії, людям мистецтва і іншим, у кого очікується творча і складна робота. М'ясом цих птахів годують дітей для того, щоб у них не було діатезу.

Однак качине м'ясо вважається жирним в порівнянні, наприклад, з курячим. Воно містить велику кількість холестерину, тому таке м'ясо не рекомендують вживати тим, хто страждає на цукровий діабет або ожиріння, захворювання шлунка, підшлункової залози і печінки.

Який маринад можна використовувати для качки, запеченої в духовці?
Щоб не шукати відповідь на питання, чому качка в духовці вийшла жорсткою, запам'ятайте, як приготувати качку, щоб вона була м'якою і соковитою в духовці?
Як приготувати качку шматочками?
Скільки готується ціла тушка?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com