рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як прикрасити салат: 25 варіантів для будь-якого свята

  1. квіткові композиції
  2. насипні малюнки
  3. їстівні фігури
  4. Декорування морепродуктами
  5. натомість посуду

Зміст:

  1. квіткові композиції
  2. насипні малюнки
  3. їстівні фігури
  4. Декорування морепродуктами
  5. натомість посуду

Жодне торжество, будь то день народження, весілля або Новий рік, не обходиться без святкового столу, який повинен бути красиво сервірований: скатертину, серветки, столові прилади. Зазвичай на цьому господарі зупиняються. А дарма, адже сервіровка - це ще й прикраса страв. Звичайно, прикрасити відразу і закуски , І гаряче, і нарізку складно. А ось на салати, які весь час будуть знаходитися на столі, звернути увагу безперечно варто.

квіткові композиції

Що ви асоціюєте з красою? Напевно в названому вами ряду знайшлося місце квітам. Квіткові мотиви використовуються для декорування тканин, одягу, аксесуарів. Так чому б не подумати про те, як прикрасити салат їстівними квітами?

  1. Квітка з перцю. З овочів і фруктів люди, які захоплюються карвінгом, створюють дивовижні бутони. Ну а тим, хто не знайомий з мистецтвом художньої різання, можна почати з елементарного. Від червоного або жовтого болгарського перцю відріжте задню частину і очистіть від насіння і плодоніжки. Бутон готовий! Як листя використовуйте скибочки зеленого перцю. Серцевину квітки можна заповнити тертим сиром з майонезом.

    Серцевину квітки можна заповнити тертим сиром з майонезом

  2. Кали з сиру. Творити можна не тільки з овочів! Плавлений сир - прекрасна основа для таких квітів, як кали. Попередньо охолоджені сирні пластинки скрутіть в кульочки. Всередину вставте тичинки з перцю або моркви. Стебла замінить будь-яка зелень: петрушка, кріп, зелена цибуля, базилік.

    Стебла замінить будь-яка зелень: петрушка, кріп, зелена цибуля, базилік

  3. Весняний букет з помідорів і яєць. Прекрасні перші весняні квіти - гіацинти і тюльпани - можуть розпуститися не тільки на клумбах, а й в салатниці. Томат середнього розміру поділіть навпіл, верхню частину із плодоніжкою зріжте у вигляді зубчиків. Тюльпан готовий. Для гіацинта натріть на тертці яєчний білок і додайте масі потрібну форму. Якщо ви хочете бузковий або бордовий гіацинт, то змішайте білок з буряковим соком. Стебла зробіть з лука, а листя - з кропового гілочок.

    Стебла зробіть з лука, а листя - з кропового гілочок

  4. Латаття з огірка. Наріжте овоч з шкіркою тонкими овальними скибочками - пелюстками. Їх потрібно вставляти прямо в салат, тому можете для зручності зробити в центрі страви невелику виїмку. Спочатку обкласти її скибочками по периметру. Для серцевини візьміть два «пелюстки» і оберніть один в інший, формуючи при цьому бутон. Потім вставте його в виїмку. Краї блюда прикрасьте огірковими кільцями. Для них підготуйте ще один огірок, але нарізайте його вздовж, також не знімаючи шкірки.

    Для них підготуйте ще один огірок, але нарізайте його вздовж, також не знімаючи шкірки

  5. Троянди з моркви і буряка. Ну і куди ж без цариці всіх кольорів? Відваріть овочі. З них потрібно отримати довгі (хоча б 7-8 см) очищення. Для цього уявіть, що зрізає шкірку з яблука або картоплі. Потім ці «стрічки» скачайте в рулони. Розбавлять букет пір'я цибулі і петрушки.

    Розбавлять букет пір'я цибулі і петрушки

Щоб квіткове оформлення виглядало ефектніше, робіть його на однотонному тлі: шарі майонезу, тертого сиру і т. П

насипні малюнки

Якщо вам подобається посипати салати, то перетворите цей процес в створення якої-небудь картинки або фігури. Отже, озбройтесь теркою і шаблоном:

  1. Інь Ян. Любителям східної філософії такий варіант сподобається. Роздрукуйте зображення символу в потрібному масштабі і намітьте лінії-кордони, за якими ви будете заповнювати салат. Для білої половини натріть на тертці білок, для чорної - дрібно поріжте чорнослив або маслини. Викладати малюнок починайте з кружечків.

    Викладати малюнок починайте з кружечків

  2. Шахівниця. З тих же інгредієнтів (білок, чорнослив, маслини) вийде і салат-розвага. Правда, ця ідея набагато важче у виконанні. А тим, хто цікавиться, як швидше прикрасити салат, фото шахівниці в допомогу. Виріжте чорні поля і прикладіть трафарет на салатницю. Зверху посипте маслини. Потім акуратно приберіть трафарет і заповніть «віконця» яєчним білком.

    Потім акуратно приберіть трафарет і заповніть «віконця» яєчним білком

  3. Зірка. Аналогічним чином створюються і малюнки, наприклад, у вигляді зірки. За допомогою трафарету викладіть з тертої відвареної моркви фігуру, а інший простір заповніть білком або відвареною картоплею. До речі, прикрашати подібні малюнки квітами не забороняється.

    До речі, прикрашати подібні малюнки квітами не забороняється

  4. Лугова ромашка. У продовження квіткової теми: прикраси необов'язково повинні бути з продуктів, які правильно нарізані і складені. Натріть на тертці яєчні білки або варену картоплю і сир. У центрі викладіть коло з сиру, а з тертої маси білого кольору - пелюстки ромашки. І ще один штрих: подрібніть кріп і заповніть їм місця навколо квіточки.

    І ще один штрих: подрібніть кріп і заповніть їм місця навколо квіточки

  5. Календар. Яку дату ви святкуєте? Її можна відобразити на одному з страв. Зробіть фон з дрібно натертої картоплі або сиру. А далі - справа смаку. Наприклад, цифра може бути зроблена також насипом або складена з скибочок якогось овоча, як робиться назва місяця. До свята Перемоги або 23 Февраля можна викласти прапор Росії. Де взяти синій овоч? Зробити самим: харчовий барвник змішайте з білком яєць - і готово!

    Зробити самим: харчовий барвник змішайте з білком яєць - і готово

Якщо під рукою не виявилося якогось овоча, то замініть його на продукт такого ж кольору. Наприклад, огірок на зелений перець.

їстівні фігури

Якщо в питанні, як прикрашати салат своїми руками, ви вже не новачок, то зверніть увагу на форму страви. Варто лише трохи пофантазувати, як раптом на столі замість олів'є виявляється велика апельсинова часточка!

  1. Серце. Одна з найкрасивіших і улюблених усіма фігур - це серце. А салатик у вигляді двох сердець як не можна до речі доведеться до свята Всіх закоханих. Спершу надайте салату потрібну форму: викладіть велике серце, на яке частково заходить другий сердечко меншого розміру. Заповніть серця подрібненими продуктами різних кольорів: червоним і жовтим перцем, крабовими паличками і сиром і т. П. Для оселедця під шубою підійде поєднання моркви і буряка. З яєчних половинок і оливок зробіть очі, рот - з морквини, перцю або томата. Маленькому серцю (дівчинці) виріжте з половинки яблука бантик.

    Маленькому серцю (дівчинці) виріжте з половинки яблука бантик

  2. Пчілки. На один з «квіткових» салатів може приземлитися бджола. Крилами для неї послужать лусочки ріпчастої цибулі. Тулуб зробіть з оливки і маслини, розділених поперек на 4 частини. Чергуючи шматочки, надіньте їх на шпажку і завершите всі цілої оливкою - головою.
  3. Подарунок. Викладіть салат в квадратної, прямокутної або круглої форми. Зверху і з боків покрийте «подарункову упаковку» сумішшю з перетертих білків і майонезу. Тепер коробочку потрібно прикрасити стрічкою з бантом. Для цього терту варену моркву укладіть у вигляді двох смуг, що перетинаються посередині. Щоб краю виглядали акуратніше, декорують їх зернятками граната. Бант виготовляється з недовареною морквини. Поріжте її вздовж і сформуйте з пластин частини банта. У центр покладіть шматочок моркви або насипте гранат. Салат у вигляді подарункової коробки можна навіть подарувати, якщо всередину заховати добре упакований презент (не дуже маленький).

    Салат у вигляді подарункової коробки можна навіть подарувати, якщо всередину заховати добре упакований презент (не дуже маленький)

  4. Часточка лимона / апельсина / кавуна. «Солодкий» салат у вигляді фрукта напевно сподобається ласунам. Салатної маси надайте форму півкола. Можна зробити і коло. Якщо ви хочете відчути кавун, то посипте круглу боковинку і невелику частину зверху огірком, цибулею або перцем. Потім зробіть прошарок з сиру, жовтка або жовтого перцю, а решту салату, включаю боковинку, заповніть червоним солодким перцем. Гарбузовим насінням можуть побути маслини. Для апельсинової або лимонної часточки натріть на тертці моркву або сир. Посипте масою всю «часточку», а зверху намалюйте прожилки майонезом або сумішшю майонезу з сиром.

    Посипте масою всю «часточку», а зверху намалюйте прожилки майонезом або сумішшю майонезу з сиром

  5. Пустеля. Кращого оформлення страви для ковбойському вечірки не придумаєш: з невеликих солоних або маренових огірочків за допомогою зубочисток зберіть кактус. Хочете квітуча рослина? Виріжте з червоного перцю невеликий квіточку і приколіть шпажкою до кактуса. Навколо колючого рослини насипте жовткові або сирні бархани. Якщо ваш салат в цілому має жовтий відтінок (як Крабовий, наприклад), то його можна нічим додатково не посипати.

    Якщо ваш салат в цілому має жовтий відтінок (як Крабовий, наприклад), то його можна нічим додатково не посипати

Подібне оформлення страв вимагає подачі на стіл без салатниць, тому приготуйте широкі і неглибокі тарілки.

Декорування морепродуктами

Красива прикраса салатів можна зробити і з інших інгредієнтів. Зокрема, з тих, що відносяться до морепродуктів:

  1. Червона риба. Покрийте салат шаром майонезу і укладіть пластини рибного філе решеточкой. Всередину кожного квадратика можна покласти гранатних зерен. З таких же шматочків філе зробіть квітка, звернувши їх в рулетик. Якщо у вас є кондитерський мішок, то, заправивши його майонезом, можна красиво обрамити салат.
  2. Ікра. Цей делікатес найчастіше подається на бутербродах, але він також прекрасно підійде для прикраси порційного салату у вигляді серця. Так як сердечка будуть невеликими, то можна скористатися формою для випічки, щоб акуратно викласти салат. Покрийте салатики майонезом. На одному перевернутому серце викладіть ікрою намисто і плаття, на іншому, в правильній орієнтації, - смокінг і краватку-метелика з маслин, а з яєчного білка - сорочку. Подавати таку галантне блюдо краще в парі.

    Подавати таку галантне блюдо краще в парі

  3. Креветки. Цей морепродукт завдяки своїй формі підійде для формування пелюсток. Салат викладіть гіркою і покрийте однорідною масою: майонезом, тертим сиром, білком і т. П. Зверху з креветок складіть квіточку, він буде схожий на ромашку. Його центр можна заповнити ікрою. Нижче зробіть кілька «креветочних» ярусів, просто обклавши морепродуктів салат по колу. Всередину кожної креветки помістіть трохи ікри.
  4. Морська капуста. Справжній підводний світ на одному з страв допоможе відтворити морська капуста. Рости вона буде, обрамляючи салат. Маслини, немов каміння, розташуються на дні морському, а прекрасні золоті рибки вийдуть з моркви. Тулуб рибок зробіть з кружечків, а плавники - з тонкої соломки. Яскравого кольору в підводне царство додадуть листя салату.

    Яскравого кольору в підводне царство додадуть листя салату

  5. Крабові палички. Хоч цей продукт досить умовно відноситься до моря, все ж справжній «морський» вид страви він додасть. Салатну масу оформите у вигляді коржа - тулуба краба. Кілька паличок наріжте квадратиками і викладіть панцир краба, а 8 штук розріжте навпіл. У двох половинок зробіть на одному кінці клішні, вирізавши посередині трикутник. Покладіть на тарілку палички у вигляді вигнутих ніжок і лапок з клешнями. Очки морському жителю зробіть з оливок. Таке оригінальне блюдо буде дуже до місця на тематичній морський вечірці .

Перш ніж прикрашати блюдо будь-яким морським продуктом, спробуйте їх на смакову сумісність. Якщо все в порядку, то сміливо приступайте до декорування.

натомість посуду

Гарне оформлення салатів - це не тільки малюнки або форми, це ще і спосіб подачі страви. Бій традиційним салатницю, дорогу новим рішенням!

  1. В кошику. Червона Шапочка в кошику несла бабусі пиріжки, а ви в такий же ємності можете подати салат гостям, тим більше що корзинка буде їстівною. Та й випікати нічого не треба: відріжте шматок круглого хліба, вставте по периметру солону соломку. Тепер протягніть стебла зеленої цибулі, немов ви плетете справжню кошик з лози.
  2. У перці. Нафарширувати цей овоч можна не тільки перекрученим м'ясом. Акуратно виріжте плодоніжки, ложкою вийміть насіння і промийте овоч водою. Можна заповнювати перець «овочевим фаршем». А якщо ви готуєтеся до Хеллоуїну, то можете прорізати в перці очі і рот, тоді як костюми , Але і страви підкреслять атмосферу.

    костюми

  3. У хлібі. У невеликій довгастої булці прорежьте частина верху, акуратно вийміть всю м'якоть. У вас повинно вийти подобу лаптя. Заповніть його салатом, і можна подавати на стіл. Для такої оригінальної тарталетки салати слід підбирати не надто калорійні.
  4. У картопляному колодязі. Поріжте великий сиру картоплю довгими скибочками. На кінцях зробіть прямокутні вирізи, щоб картопляні бруски можна було скласти у вигляді колодязя. Один скибочку залиште цілим для барабана. Обсмажте картоплю на сковороді, остудіть і зберіть конструкцію. Барабан прикріпіть за допомогою шпаг. Мотузку замінить локшина, а відро можна зробити з невеликого в ширині овоча: морквини, редису, огірка.

    Мотузку замінить локшина, а відро можна зробити з невеликого в ширині овоча: морквини, редису, огірка

  5. У лаваші. Оригінальна і проста ідея для подачі салату - загорнути в лаваш або яєчний млинець. Причому зробити це можна різними способами: рулет, мішечок, конверт. Якщо ви накриваєте новорічний стіл, то вибирайте мішечки - вийде зовсім як у Дідуся Мороза.

Коли ви чекаєте велику кількість гостей, краще покликати підмогу для приготування таких порційних салатів, адже робити блюдо припаде на кожну персону. Але ця праця буде винагороджений: ніякої брудного посуду після свята не залишиться!

Прикраса салатів - захоплюючий процес, тому цілком ймовірно, що, одного разу спробувавши цікаве оформити блюдо до святкового столу, вам захочеться творити і в звичайні дні. Творчих вам успіхів!

Так чому б не подумати про те, як прикрасити салат їстівними квітами?
Ну і куди ж без цариці всіх кольорів?
Яку дату ви святкуєте?
Де взяти синій овоч?
Хочете квітуча рослина?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com