рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Тест Canon Pixma MP460, бюджетного, але функціонального МФУ

Зовнішній вигляд

компактним Pixma MP460 назвати складно - за розміром він рази в півтора перевершує сучасний принтер такого ж класу. Однак розміри в даному випадку задає планшет сканера, так що нарікати ні на що, тим більше що подає і вихідний лотки зроблені мінімально виступаючими, і місця цього МФУ знадобиться не так вже й багато.

Практично весь корпус МФУ сірого кольору, лише лотки - чорні, кришка сканера оброблена глянсовою панеллю. Зізнаємося чесно, МФУ виглядає дорожче своїх 150 доларів. Цьому враженню немало сприяє і велика кількість кнопок на панелі, що управляє.

Лінійка МФУ Canon Pixma MP

Керуюча панель «козирком» видається вперед. Посередині розташований кольоровий РК-дисплей з діагоналлю 1,9 дюйма - розмір цілком достатній, щоб комфортно орієнтуватися в меню та вибрати знімок з карти пам'яті. Для внесення корекції в знімок дисплей малуватий і дозволу дещо не вистачає. Дисплей можна підняти над панеллю.

Зліва від дисплея розташовані кнопка включення і кнопки запуску копіювання, сканування, читання з карти пам'яті і переходу в режим індексного друку. Поруч з кнопкою включення - індикатор аварійного сигналу.

Розміри Canon Pixma MP460 задані планшетом сканера, і для МФУ вони невеликі

Праворуч від дисплея - основні органи управління. Найголовніший - звичайно, 4-позиційний навіпад з кнопкою ОК посередині. Це основний інструмент навігації по меню і всіма параметрами МФУ. Зліва від нього, нагорі - кнопка виклику основного меню, внизу - повернення в попередній пункт. Кнопка справа вгорі відповідає за виклик меню параметрів сторінки.

Дві великі кнопки праворуч від навіпада відповідають за запуск копіювання та друку. Верхня, з білим значком, запускає чорно-біле копіювання, нижня, з зеленим значком, запускає кольорове копіювання або друк фотографій. Крайня праворуч кнопка з червоним значком зупиняє друк.

Спочатку здається, що в такій кількості органів управління неважко заплутатися, тим більше що підписані тільки кнопки включення, копіювання, сканування і читання з карти пам'яті, інші ж позначені піктограмами. Але звикаєш до них швидко, буквально після друку однієї фотографії або копіювання однієї сторінки. До того ж постійно вони, тільки якщо ви не збираєтеся підключати МФУ до комп'ютера. Ну і при копіюванні.

Комплектація МФУ - зайвий доказ його повної незалежності від комп'ютера: USB-кабель в ній відсутня. Є два диска з драйверами, для Windows і Mac, інструкція на декількох мовах, шнур живлення ... Але роз'єм USB стандартний, так що проблем з його покупкою виникнути не повинно.

Меню і функції

Основне меню, мінливий залежно від режиму роботи МФУ, і меню параметрів друку містять більшість налаштувань, доступних з драйвера, а також функції прямого друку. З карти пам'яті, флеш-накопичувача або мобільного телефону, підключеного через опціональний Bluetooth-модуль, можна віддрукувати один знімок, кілька копій знімка, також можна задати макет друку - наприклад, розташувати кілька знімків на аркуші за готовим шаблоном. Шаблонів дуже багато, з їх допомогою можна без зусиль оформити фотоальбом, благо є можливість навіть роздрукувати лист з фотографією і лінійками для підпису. За допомогою окремої кнопки можна швидко вивести індексний лист.

Панель управління дозволяє обходитися зовсім без комп'ютера

В параметрах друку задаються розміри паперу, її тип, якість друку - високе, стандартне, низьке або вибіркове. Тут же налаштовується друк без полів і друк знімка з датою або назвою файлу. У другій закладці параметрів друку знаходяться функції корекції знімків: настройка яскравості і контрасту, підвищення яскравості осіб, корекція відтінку фото, ослаблення шумів і т.п.

Останній пункт основного меню у всіх режимах містить пункт «Обслуговування». Тут можна провести перевірку і очищення сопел, вирівнювання головок, очищення роликів. У цьому, на наш погляд, полягає головна зручність «незалежності» МФУ - навіть якщо комп'ютер включений, на те, щоб відкрити драйвер, буде потрібно набагато більше часу, ніж на відкриття меню безпосередньо на пристрої. Адже для оцінки засміченості сопел великий монітор зовсім не потрібен, а всі необхідні інструкції та підказки виводяться на ЖК-дисплеї МР460 .

Драйвер надає дещо ширший вибір налаштувань друку, але найголовніше - більш наочний. Погодьтеся, набагато простіше вибрати потрібний тип паперу, кинувши швидкий погляд на список, що випадає, ніж перегортати назви в одному рядку меню.

Корекція знімків через драйвер - в основному та ж, що і в меню самого пристрою. Але тут ширше можливості корекції кольору - представлені стандартні шкали блакитний-червоний, малиновий-зелений, жовтий-синій. Але виправляти колір з їх допомогою ми б не рекомендували, якщо тільки вам не буде точно відома похибка, яку принтер дає при друку. Прев'ю вашого не виводиться, експерименти з кольором відображаються на одній і тій же зразковою фотографії, до того ж дуже маленькою, і зрозуміти, наскільки вдало відкоректований знімок, можна буде тільки після того, як він надрукований. Так що для корекції знімків і раніше краще використовувати спеціально призначені для цього графічні редактори - результат буде більш передбачуваний. Також можна зробити знімок монохромним і тонувати в відтінок сепії, рожевий, зелений і т.п. або в власноруч обраний; дозволяє драйвер і створити ефект малюнка (який знову ж таки краще створити в графічному редакторі).

Мультиформатний кардрідер - одне з головних достоїнств Pixma MP460

І драйвер, і меню самого пристрою дуже прості в освоєнні і використанні. Функцій і налаштувань в них більш ніж достатньо - від типу і розміру паперу до не дуже-то можна застосувати на практиці колірних налаштувань і ефектів. Втім, занадто багато функцій не буває, а їх велика кількість просто зайвий раз підтверджує незалежність МФУ від будь-якого ПО, крім власних драйверів, та й від комп'ютера в цілому.

печатка

Canon Pixma MP460 друкує з роздільною здатністю 4800х1200 dpi, розмір краплі становить лише 2 пл. Дозвіл друку, звичайно, зовсім не рекордний, але растра на знімках видно все одно не буде, тим більше що розмір краплі дуже малий - і це одна з головних переваг МФУ. Головний же його недолік, як уже зазначалося вище - при друку використовуються лише 4 кольори, причому кольоровий ваш картридж не роздільний. Причому це більшою мірою відбивається не на якості відбитків, а на гаманці власника МФУ.

Pixma MP460 і при автоматичних настройках добре передає півтони, ні в темних, ні в світлих ділянках не спостерігається суцільних заливок. Мабуть, відбитками кілька бракує контрасту, зовсім трохи - це легко виправити при підготовці фотографії до друку. Зауважимо, що контрастність відбитків сильно залежить від типу фотопаперу - для друку на матовому папері знімок дійсно потрібно зробити контрастніше, а результат на глянцевому цілком задовільний і без обробки.

Кольори передаються досить точно, без явних похибок - але це стосується тільки кольорових відбитків. З чорно-білими фотографіями доведеться попередньо попрацювати, оскільки вони виходять з явним зеленуватим відтінком. У драйвері можна поставити галочку «відтінки сірого», але це не тільки не допомагає, а навпаки - фотографії стають ще зеленішою. Так що перед тим, як друкувати чорно-білі знімки, рекомендуємо вивести пробний лист з кількома фрагментами з різною корекцією (плюс кілька відсотків пурпурного і синього).

Так що перед тим, як друкувати чорно-білі знімки, рекомендуємо вивести пробний лист з кількома фрагментами з різною корекцією (плюс кілька відсотків пурпурного і синього)

Розмір ЖК-дисплея достатній, щоб комфортно орієнтуватися в меню

У драйвері є можливість включити Image optimizer. В принципі, різниця між відбитками з оптимізацією і без неї мінімальна - відкоригований знімок став трохи тепліше, блакитний відбився без домішки пурпура, але білі ділянки стали жовтими.

Тестові відбитки з градіентними заливаннями нас здебільшого не розчарували, тільки на чорному ділянці проявилася полосность. І з чорним кольором є ще одна проблема - 100-відсоткова заливка більше схожа на 90-відсоткову.

швидкість друку

ФайлЯкість друкуЧас друку першої сторінкиЗагальний час друку

Чорний текст, 5 стор.

Висока

51 з 3 хв. 11 з

Стандартне

25 з 1 хв.

нижче

24 з 57 з

Кольоровий текст, 5 стор.

Висока

1 хв. 45 з 7 хв. 39 з

стандарт

43 з 2 хв. 29 з

Змішаний текст і графіка

стандарт

40 з 2 хв. 25 з

Фото А4, без полів

Висока

4 хв. 37 с -

Фото 10х15, без полів

Висока

1 хв. 45 с -

Якість друку тексту також не розчаровує. Чорний текст, надрукований при високій якості, на непрістальний погляд не відрізняється від якості стандартного. При ретельному розгляді, звичайно, помітні нерівності пропечатки букв. Але, оскільки мало у кого є звичка розглядати роздруківки з лупою, є сенс друкувати саме в стандартній якості, так як виграш в швидкості - більш ніж 3-кратний. При якості, позначеному в драйвері як «нижче», літери вже явно нерівно друкують, вони тонше і блідіше, але при звичайному кеглі текст цілком читаємо. При високому і стандартній якості комфортно читається 3 кегль, при «нижче» - тільки четвертий.

Кольоровий текст при друку в стандартній якості виходить помітно блідіше, ніж при високому. Тут можна рекомендувати не економити чорнило і час і зробити все максимально якісно, ​​хоча і в «стандарті» навіть блідо-блакитні літери нормально читаються. З низькою якістю друкувати не рекомендуємо зовсім - надто погано читається текст.

При заміні картриджів кришка зручно закріплюється на підпірці

А що стосується друку графіки на звичайного паперу, то, навпаки, не рекомендуємо встановлювати високу якість друку, тому що при цьому на папір кладеться дуже багато фарби, і вона елементарно намокає. Навіть при стандартній якості принтер переривався на деякий час для просушки вже віддрукованих сторінок. А при високій якості друку папір просто скривиться, і робота буде зіпсована. Стандартне якість досить пристойне, кольору передаються досить вірно.

сканування

сканер Pixma MP460 працює з максимальним роздільною здатністю 1200 dpi. Налаштувань у нього досить багато, і вони дозволяють отримати дійсно якісний результат.

Сканування фото формату А4 при стандартній роздільній здатності 300 dpi відбувається швидко - всього за 47 секунд, файл виходить обсягом трохи більше 9 Мб. Сканування з максимальною роздільною здатністю, 1200 dpi, займає набагато більше часу, і файл «важить» майже в 10 разів більше - близько 90 Мб. Звичайно, при підвищенні дозволу деталізація набагато покращується.

швидкість сканування

ЗразокРежим скануванняДозвілЧас сканування

Чорний текст, 1 стр. А4

Відтінки сірого

150 dpi 12 з

Чорно-біле

150 dpi 11 з

покращений текст

150 dpi 12 з

кольоровий

150 dpi 19 з

Відтінки сірого

300 dpi 18 з

Кольорове фото А4

кольоровий

300 dpi 47 з

кольоровий

600 dpi 3 хв. 1 з

кольоровий

1200 dpi 13 хв. 53 з

Зображення, відскановане без будь-яких програмних «улучшательств», виходить з низькою контрастністю, не надто різким, трохи зернистим, але з вірною передачею кольору, без явно видних похибок. Щоб наблизити яскравість і контраст зображення до ісходнику, варто розпочати автоматичне настроювання тону. «Приховати нечіткість», на наш погляд, краще не використовувати - це штучне підвищення різкості, причому досить жорстоке, на контрастних межах з'являються неприємні артефакти.

Опції «Прибрати растр» і «Прибрати пил і подряпини» працюють, в загальному, схоже, але остання - більш акуратно. «Прибрати растр» трохи «милить» картинку, дрібні деталі можуть загубитися, а при низького ступеня корекції пилу і подряпин повністю зникає зернистість картинки, деталі ж залишаються недоторканими. Те ж саме можна сказати про низький ступінь корекції зернистості. Високими ступенями користуватися варто тільки в крайніх випадках, оскільки вони замилюють зображення, деталізація погіршується.

Високими ступенями користуватися варто тільки в крайніх випадках, оскільки вони замилюють зображення, деталізація погіршується

На планшеті нанесені мітки для різних розмірів паперу

«Корекція вицвітання», як і автоматична настройка тону, робить картинку яскравіше, але середнім і високим ступенем користуватися треба обережно, тільки при скануванні дійсно вицвілих знімків - вона сильно задирає контраст, на нормальних знімках це загрожує появою провалів у темних і світлих областях. Корекція підсвічування робить зображення яскравіше, але з нею теж треба експериментувати обережно.

Треба відзначити дуже вдало реалізовану колірну корекцію в драйвері сканера - нею легко користуватися, на превью відсканованої картинки відмінно видно результати корекції.

При скануванні тексту кращими режимами нам здалися «Відтінки сірого» і «Кольоровий». При скануванні чорного тексту різниці між ними немає. Режими «Чорно-біле» і «Покращений текст» роблять обриси букв занадто різкими і рваними.

Цікава функція драйвера - корекція тіні від палітурки. Стане в нагоді вона, звичайно, при скануванні книг і подальшому розпізнаванні тексту. Тінь палітурки визначається точно і відмінно освітлюється - в повному обсязі, звичайно, але заважати вона вже не буде.

копіювання

Копіювання - чи не найпростіший режим роботи МФУ, тут потрібно тільки натиснути пару кнопок на панелі керування пристрою. Розмір і тип паперу доступні ті ж, що і при друку.

Розмір і тип паперу доступні ті ж, що і при друку

USB-кабелю в комплекті, на жаль, немає, але роз'єм стандартний

Копіювання фотографій нам, чесно кажучи, не дуже сподобалося. Воно зручно і швидко, і налаштувань там цілком достатньо, але і заплутатися в них не можна - це все добре. Але результат не дуже - фотографії виходять набагато блідіше і жовтіше, хоча з деталізацією все більш-менш в порядку. Так, низький контраст - це біда сканера, це можна, хоч і не дуже точно, поправити, але от виправити колір буде набагато складніше. Так що копіювати фотографії безпосередньо, без комп'ютера, не рекомендуємо.

швидкість копіювання

ЗразокЯкістьЧас копіювання

Чорний текст, 1 стр.

Висока 1 хв. 15 з

Кольоровий текст, 1 стр.

Стандартне 51 з

Кольорове фото А4

Висока, з полями 3 хв. 58 з

Кольорове фото 10х15

Висока, без полів 1 хв. 51 з

З копіюванням тексту все набагато оптимістичніше. Чорний текст виходить чітким, контрастним. Те ж можна сказати і про кольоровий текст, єдине, що колір тексту не завжди передається рівно і точно.

висновки

хоча Canon Pixma MP460 і бюджетне МФУ, воно здатне стати домашнім фотоцентром для не надто вимогливого користувача. Якість друку фотографій не викликає практично ніяких претензій, текст ж виводиться відмінно. Звичайно, перед друком фотографії бажано відкоригувати в графічному редакторі, але і прямий друк без обробки власника не розчарує. Швидкість роботи для недорогого домашнього пристрою задовільна. Мабуть, єдиний серйозний недолік цього пристрою - нероздільні кольорові чорнильниці.

Коротко про головне:

  • Хороша якість фотодруку, крапля 2 пл
  • мультиформатний кардрідер
  • Зручна прямий друк

Основні недоліки:

  • Нероздільні кольорові чорнильниці

Середня ціна на листопад 2006 року 4300 рублів

Детальні технічні характеристики

Детальні технічні характеристики

Людмила Принцевських

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com