рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Натуральні сонцезахисні засоби для шкіри

  1. Яке буває УФ-випромінювання?
  2. Які бувають УФ-фільтри?
  3. Чим небезпечні хімічні УФ-фільтри?
  4. Як діють натуральні УФ-фільтри?
  5. Від якого випромінювання захищають натуральні УФ-фільтри?
  6. Що таке SPF?
  7. У будь масел є SPF-фактор?
  8. Щоб такого з'їсти, щоб засмагнути?
  9. Як використовувати натуральні сонцезахисні засоби?

«Ми говоримо - літо, маючи на увазі відпустку». А відпустку тісно пов'язаний з морем, пляжами і іграми на відкритому повітрі. А це означає, що нам знадобитися якісне натуральне засіб для захисту від сонця. Але перш ніж приступити до вибору, потрібно розібратися, які бувають УФ-фільтри і як вони діють на шкіру.

«Ми говоримо - літо, маючи на увазі відпустку» Яке буває УФ-випромінювання?

Ультрафіолетове випромінювання підрозділяється на три діапазони: УФ-А, УФ-В і УФ-С. Практично всі УФ-С промені затримуються атмосферою, і тому не досягають земної поверхні. Промені діапазону УФ-В впливають на верхній шар шкіри - епідерміс, викликаючи загар і сонячні опіки.

З усього ультрафіолетового спектра найвищою проникаючу здатність має УФ-А. Це випромінювання проникає до серединних шарів дерми і є причиною гіперпігментації, фотостаріння і меланоми. І якщо опіки від передозування УФ-В помітні на шкірі через кілька годин, то негативний вплив УФ-А подібно цокання бомби уповільненої дії.

Які бувають УФ-фільтри?

УФ-фільтри бувають хімічними і фізичними (натуральними). Відрізняються вони не тільки походженням, але і принципами дії: хімічні фільтри поглинають УФ-випромінювання, в той час як фізичні фільтри діючи за принципом екрану, відображають сонячні промені. Як фізичних УФ-фільтрів використовуються натуральні пігменти діоксид титану (titanium dioxide) і оксид цинку (zinc oxide).

Чим небезпечні хімічні УФ-фільтри?

Хімічні УФ-фільтри, поряд з ароматами і барвниками, вважаються алергенними інгредієнтами в косметиці. За останніми даними, крім шкірного роздратування, деякі хімічні УФ-фільтри можуть проникати в кров і накопичуватися в організмі. До таких висновків прийшли американські вчені, виявивши сліди популярного хімічного фільтра бензофенону-3 (інша назва оксибензон) в аналізах сечі у більш ніж 96% обстежених американців. Що примітно, у жінок ці показники були вищими в 3 рази, ніж у чоловіків.

Що примітно, у жінок ці показники були вищими в 3 рази, ніж у чоловіків

"Я був поганим, дуже поганим оксибензон", напис на зображенні.

Інший неприємний висновок з приводу хімічних УФ-фільтрів полягає в тому, що вони можуть мати гармоноподобним дією, і потрапляючи при купанні в моря і океан змінювати стать і викликати порушення розвитку статевих органів у риб, молюсків та інших водних мешканців. Поки що немає даних, чи можуть хімічні УФ-фільтри викликати гормональні порушення у людини, але їх ніяк не можна назвати безпечними інгредієнтами.

Як діють натуральні УФ-фільтри?

Натуральні УФ-фільтри безпечні насамперед тим, що не проникають всередину шкіри, а діють, перебуваючи на поверхні. Тому наносити натуральний сонцезахисний крем потрібно ретельно розподіляючи його по всій поверхні шкіри, як би закриваючи її щитом - тільки так натуральні УФ-фільтри можуть гарантовано захистити шкіру від сонячного випромінювання.

Мінус у натуральних фільтрів все ж є: будучи пігментами, вони надають шкірі білуватий відтінок Мінус у натуральних фільтрів все ж є: будучи пігментами, вони надають шкірі білуватий відтінок. Щоб мінімізувати ефект «білої маски» косметичної промисловістю були створені наночастинки оксиду цинку і діоксиду титану, що дозволяють отримати практично прозоре покриття. На даний момент дослідження наночастинок підтверджують, що незважаючи на малий розмір, вони не проникають через епідермальний бар'єр.

Від якого випромінювання захищають натуральні УФ-фільтри?

Діоксид титану захищає шкіру від УФА і від УФВ-променів. Оксид цинку від УФА-випромінювання. Тому бажано підбирати сонцезахисні засоби, в яких є діоксид титану або обидва натуральних УФ-фільтра. Рослинні масла для захисту від сонця Якщо ви подивіться склад натурального сонцезахисного засобу, то виявите, що там, поряд з УФ-фільтрами, використовуються і рослинні масла.

Часто самі виробники вказують в анотації, що, мовляв, таке-то рослинне масло захищає шкіру від сонця Часто самі виробники вказують в анотації, що, мовляв, таке-то рослинне масло захищає шкіру від сонця. Чи означає це, що можна застосовувати тільки рослинні масла, щоб захиститися від УФ-випромінювання? Не зовсім так. Засмага, т. Е. Виробництво меланіну - це природна захисна реакція шкіри на ушкодження від сонячних променів.

Деякі рослинні масла, за рахунок вмісту високого відсотка токоферолу (вітаміну Е), каротиноїдів, жирних кислот, успішно відновлюють шкіру, травмовану УФ-променями.

Тому в якості додаткових компонентів в косметичному засобі, натуральні масла відмінно загоюють і живлять шкіру антиоксидантами. Однак самі по собі, вони не можуть ні відбити, ні поглинути УФ-випромінювання в тій мірі, як це роблять хімічні або фізичні фільтри. Масла для засмаги, традиційно рекомендуються для засмаглою шкіри, адаптованої до сонячних променів, т. К. Не можуть забезпечити світлій шкірі високу ступенем захисту.

Дерево Каранджи, фото з сайту www.ayurwiki.info

Проте косметична промисловість не стоїть на місці і пропонує все нові продукти. Наприклад, французька органічна марка Acorelle випустила нову сонцезахисну лінійку, в яку входить сонцезахисний масло з SPF-30. Основа продукту - рослинні масла Каранджи, соняшнику та оливи. Французи обіцяють захист від УФ-А і УФ-В променів, нелипку текстуру і водостійкість. Подробиць у нас поки немає, але ми сподіваємося, що цього літа нам вдасться протестувати цей продукт і надати вам вичерпну інформацію.

Що таке SPF?

Це Sun Protection Factor - т. Е. Фактор захисту від сонця. Якщо без нанесення якогось захисту ваша шкіра починає червоніти, скажімо, після 15 хвилин перебування на сонці, то з кремом, наприклад, SPF 15, вона почне червоніти тільки через 225 хвилин (15 хвилин множаться на значення фактора SPF). Це, по крайней мере, в теорії (на практиці, як правило, все відбувається значно раніше, тому що ми купаємося, трьома рушником, і взагалі).

При цьому треба розуміти, що ефективність поглинання ультрафіолету SPF 50 відрізняється від SPF 100 всього на кілька відсотків, а не в два рази: SPF 50 затримує 98% ультрафіолету, а SPF 100 - 99% При цьому треба розуміти, що ефективність поглинання ультрафіолету SPF 50 відрізняється від SPF 100 всього на кілька відсотків, а не в два рази: SPF 50 затримує 98% ультрафіолету, а SPF 100 - 99%.

У будь масел є SPF-фактор?

  • Масло макадамії - SPF 6
  • Соєва олія - ​​SPF 10
  • Масло авокадо - SPF 4-10
  • Оливкова олія - ​​SPF2-8
  • Масло ши (каріте) - SPF3-6
  • Мигдальне масло - SPF 5
  • Кунжутне масло - SPF 4
  • Конопляна олія - ​​SPF 6
  • Масло жожоба - SPF 4
  • Кокосове масло - SPF 2-8

А, може, ну його, сонце?

Безконтрольно засмагати так само шкідливо, як і повністю позбавляти себе задоволення поніжитися на сонечку. Адже сонце сприяє виробленню вітаміну D, який складно отримати з їжею, і який відповідальний за всмоктування кальцію і фосфору в кишечнику (а значить, профілактику остеопорозу), бере участь в обмінних процесах і процесах розмноження клітин. Тому замість того щоб повністю ізолювати себе від сонця, краще підшукати собі відповідний сонцезахисний крем.

Щоб такого з'їсти, щоб засмагнути?

Бета-каротин в їжі за умови споживання великої його кількості сприяє кращому і більш рівній засмазі.

Бета-каротин в їжі за умови споживання великої його кількості сприяє кращому і більш рівній засмазі

Фото з сайту healthylivinghub.net

Найбільше бета-каротину міститься в моркві, абрикосах, персиках, шпинаті і латук, гарбузі, дині, кавуні і червоному болгарському перці.

Як використовувати натуральні сонцезахисні засоби?

  • Наносите сонцезахисний засіб за 30 хвилин до виходу на пляж.
  • Щоб забезпечити повний захист, засіб потрібно наносити рівномірним шаром і не тільки на обличчя і тіло, але і на кисті рук і ступні ніг. Особливо це стосується тих, хто любить займатися пляжними видами спорту.
  • Засіб від сонця потрібно оновлювати кожні 1,5-2 години і наносити заново після купання, навіть якщо на флаконі значиться «водостійких».
  • Для захисту ніжної шкірки губ використовуйте бальзам з SPF.
  • При виборі сонцезахисного крему враховуйте ваш тип шкіри - чим світліше і тонше ваша шкіра, тим вище повинен бути SPF продукту. Як правило, найлегше обгорають блондини і руді.
  • Якщо ви приймаєте ліки, що володіють фотосенсибилизирующим дією, або якщо ваша шкіра недавно піддавалася інтенсивним косметичних процедур (пілінги, пластична операція, лазерна епіляція і т. Д.), Необхідно застосовувати засоби з позначкою sunblock і SPF не нижче 30.

Які натуральні сонцезахисні засоби продаються в Росії?

Сонцезахисні лінії є у ​​багатьох натуральних і органічних марок , Представлених на російському ринку. Доступні як сертифіковані Phyt's (Cosmebio), Lavera (NATRUE), Alphanova (Cosmebio), Acorelle (Cosmebio), так і не сертифіковані продукти - ECO Suncare , Aubrey Organics, Nature's, Helan, Центр ароматерапії Ірис та ін.

Кращі натуральні сонцезахисні засоби від марки Biosolis, а також інші літні товари ви можете придбати в нашому магазинчику LookBio Shop . А ще ми даруємо класні подарунки при покупці!

Яке буває УФ-випромінювання?
Які бувають УФ-фільтри?
Чим небезпечні хімічні УФ-фільтри?
Як діють натуральні УФ-фільтри?
Від якого випромінювання захищають натуральні УФ-фільтри?
Що таке SPF?
У будь масел є SPF-фактор?
Щоб такого з'їсти, щоб засмагнути?
Як використовувати натуральні сонцезахисні засоби?
Яке буває УФ-випромінювання?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com