рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Які гаджети потрібні школярам

Гаджети в школі річ бажана, але не обов'язкова. З одного боку - добре замість купи книжок носити один невеликий планшет, запобігаючи утворенню сколіозу, а з іншого - надмірне користування різноманітними аксесуарами може нашкодити очам.

Отже, підручник або гаджет? Зараз використання планшетів або електронних книг в школах носить рекомендований характер. Тобто, батьки і діти повинні вибирати самі: віддати перевагу прогресивним електронним методам навчання або перевіреного століттями паперовому способу.

На думку педагогів, гаджети здатні поліпшити навчальний процес, але їх відсутність не є критичним. "Вважаю, що діти і батьки самі повинні вирішувати питання використання гаджетів. На мою думку, якщо батьки віддають перевагу аксесуарам, то вони повинні бути нормальної якості, щоб не втомлювати зір, нормального розміру і шрифт там повинен бути достатній, щоб не втомлювати очі. інших обмежень я не бачу. А як сім'я вирішить - їхня справа. Зауважу ще, що людство століттями навчалося по паперовим підручникам - і це не заважало досягненням і різноманітним науковим відкриттям ", - розповів depo.ua директор спеціалізованої школи №148 міста Києва ім. Івана Багряного з поглибленим вивченням української мови та літератури Сергій Горбачов.

За його словами, більшість педагогів так само нейтрально ставляться до використання гаджетів. Лише трапляються поодинокі випадки категоричних заборон від представників "старої гвардії" пенсійного віку. Але враховувати це не варто.
За словами медиків, заборона - це не вихід із ситуації. Новітні технології просто стають частиною життя, і від цього нікуди не втечеш. Тому краще грамотно використовувати девайси, ніж шпигувати за дитиною, намагаючись проконтролювати чи не бере він нишком планшет свого товариша.

Мобільний телефон

Педагоги і медики рекомендують не обтяжувати учнів початкової школи ультрамодними гаджетами, адже маленька дитина ще не досить вміло користується речами і ризик того, що цінний девайс швидко трісне дуже великий. Тому в першу чергу в молодших класах треба робити ставку на простоту і надійність.

Отже, найкраще для маленьких школярів купувати недорогі моделі телефонів, які буде не дуже шкода викинути при потенційній поломки. Крім того, розмір має значення. Не варто купувати великі телефони, щоб дитина могла залишити мобільний в кишені, а не тільки в портфелі.

Що стосується функціоналу, експерти не радять для учнів молодших класів купувати моделі з потужними процесорами і новомодними можливостями, оскільки діти будуть сприймати телефон швидше як іграшку, ніж як засіб зв'язку. В результаті постраждає навчання і успішність.

Не варто забувати і про ємності батареї. Старі моделі в цьому сенсі куди надійніше, оскільки тримають заряд довше, ніж сучасні. І знову таки, чим більше додаткових функцій нашпиговано в телефон, тим швидше він розряджається.

Електронна книга

Важко переоцінити важливість електронної книги в сучасному житті, а тим більше в навчанні. Адже цей маленький девайс здатний замінити цілу шкільну бібліотеку. Тому наявність електронної книги в навчанні бажано. Але за умови, що це якісна електронна книга.

Педагоги рекомендують починати використовувати електронні книги учням середньої школи, але не початкової (десь з класу 7). І справа не в цінності гаджета, адже як правило, e-book досить міцні. Справа в тому, що в перших класах дуже важливі тактильні відчуття, які дає робота з паперовою книгою. Класичні підручники вчать малюка бути уважним, акуратним, посидючим. Крім того, електронні книги - чорнобелие, а маленьким школярам дуже важлива робота з кольором і фактурою.

Тому в школі педагоги рекомендують електронну книгу використовувати для читання художньої літератури, а не точних наук. Іншими словами, підручник з геометрії або біології з екрану електонного девайса буде виглядати не так цікаво, як в паперовому варіанті. А ось "Сад Гетсиманський" Івана Багряного або "Тореадори з Васюківки" Всеволода Нестайка звичайно зручніше читати з електронного носія.

планшет

Планшет - самий універсальний девайс: в ньому міститься не тільки кольорова бібілотека, а й купа допоміжних для навчання речей: інфографіка, таблиць, інтерактивних програм. Однак педагоги рекомендують оснащувати ними більш старших учнів - починаючи десь з 8 класу. І справа не в тому, що він дорогий, а в тому, що дитині молодшого віку важко сприйняти його як предмет для навчання, скоріше як предмет для розваг.

А ось старшим учням, які здатні сприймати планшет не тільки як міні-ноут з іграшками чи мультиками, навчання з планшетом може бути цікавіше, а відповідно мотивувати, ніж зі звичайними книгами. Варто запам'ятати, що експерти радять поставити на шкільні планшети спеціальну програму батьківського контролю, щоб діти не змогли використати девайс не для навчання.

Поради при покупці електронної книги або планшета

В першу чергу варто звернути увагу на ціну девайса. Як правило, речі відомих фірм є більш якісними, ніж невідомих виробників. Якщо сімейний бюджет не дозволяє купити новий PocketBook або Kindle, краще купити б / у книгу цих виробників. За якістю вони як правило краще, ніж книга невідомого виробника, але з купою додаткового функціоналу.

Важливо звернути увагу на міцність корпусу. Нехай гаджет буде важче, але стійкіше до ударів. При покупці варто гарненько пом'яти корпус в руках і помацати його, оцінити його міцність.

В електронних книгах важлива наявність підсвічування. Але вона, як правило, властива новим моделям. Якщо її немає, то треба уважно стежити за достатнім рівнем освітлення місця, де дитина користується електронною книгою.
Зручно, коли у книги сенсорний екран, але не обов'язково - в книзі є спеціальні кнопки за допомогою яких "перегортаються" сторінки. Зауважимо, що e-book з сенсорним екраном коштує дорожче, ніж без нього.

При покупці планшета, крім корпусу, найважливішою є зв'язка матриця-процесор. Матриця повинна давати найякіснішу картинку (яскравість, антиблик, природність кольорів, кут огляду) за ті гроші, які ви можете собі дозволити. Процесори (звичайний і графічний) відповідають за швидкість відтворення, плавність рухів, комфортність перегляду.

Дисплей повинен бути дуже якісним по картинці і по кутах огляду. Якісний планшет не повинен бликовать і сильно змінювати контрастність при повороті екрану.

Як не нашкодити здоров'ю дитини електронними гаджетами

Офтальмолог Мар'яна Куценко розповіла depo.ua правила поводження з гаджетами.

Дитина не повинна "залипати" в телефоні, електронній книзі і планшеті цілий день. Телефон - найшкідливіший для читання та ігор девайс: у нього маленький екран, дрібний шрифт, погана контрастність. Тому телефон у дитини повинен використовуватися тільки для зв'язку, але не для навчання.

Хороша електронна книга створена так, щоб за різними показниками максимально наблизитися до паперового варіанту: колір, матовість, контрастність екрану і інші характеристики. Тому при використанні рідера потрібно дотримуватися тих правил, які притаманні для "здорового читання". це:

- відстань від очей до книги повинна становити не менше 30 см. Оптимальний для здоров'я очей варіант - читати книгу, встановивши її під кутом 45 градусів;
- розмір шрифту не менше 4 мм;
- місце читання має бути достатньо освітленим. При штучному освітленні настільна лампа повинна знаходитися зліва від дитини. Світло від лампи не повинен падати на обличчя і голову дитини;
- не варто читати e-book у транспорті: читання з поштовхами і вібрацією призводить до виснаження м'язів, які відповідають за фокусування очі. Таке перенапруження, як правило, призводить до розвитку короткозорості та інших хвороб очей;
- не читати лежачи, так як при читанні важко дотримуватися рекомендованого відстані 30 см. Крім того в лежачому положенні погіршується циркуляція крові, в наслідок чого виникають застійні явища в корі головного мозку;
- для зняття навантаження кожні 30 хв слід робити перерву на 15 хв. Під час якого корисно зробити гімнастику для очей і кілька вправ, щоб розім'яти тіло.

При використанні планшета діють вищевказані правила. Крім того, лікарі рекомендують обмежити користування девайсом у дітей до 2 годин на день. А дітей з проблемами очей взагалі не рекомендується садити за планшет, або робити це, отримавши докладну консультацію офтальмолога.

Ну і звичайно, універсальна порада для всіх батьків - не робити з гаджета няню. Іншими словами, не заміняти спілкування з дитиною на гру з електронними девайсами.

Отже, підручник або гаджет?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com