рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Скільки живуть ротвейлери, вага ротвейлера за віком, фото і відео

  1. Тривалість життя собаки
  2. Основні норми
  3. характерні особливості
  4. рухи
  5. голова
  6. корпус
  7. кінцівки
  8. зовнішні покриви
  9. забарвлення
  10. Розміри
  11. Відхилення від стандарту
  12. Дискваліфікуючі пороки

Те, скільки живуть ротвейлери, залежить не тільки від умов їх утримання, але від і генетичної схильності

Те, скільки живуть ротвейлери, залежить не тільки від умов їх утримання, але від і генетичної схильності. Належний догляд за собакою цієї породи дозволить насолоджуватися товариством вихованця довгі роки. Однак варто зауважити, що таке тварина підійде не всім, так як дорослий пес може важити близько п'ятдесяти кілограмів, а то і більше. У цій статті ми розглянемо основні норми, які стосуються собакам цієї породи.

Тривалість життя собаки

Звичайно, скільки років живуть ротвейлери, в першу чергу залежить від того, як власник буде доглядати за твариною. Середній вік собак цієї породи становить вісім-десять років. Взагалі ротвейлерів, як і інших великих порід собак, не прийнято вважати довгожителями. Але при дотриманні власником певних правил по догляду , Ротвейлери будуть жити набагато більшу кількість років.

Тривалість життя собак цієї породи залежить від наявності наступних чинників:

  • хороша родовід - спадковість впливає на стан здоров'я тварини;
  • співмірні фізичні навантаження;
  • щоденні активні прогулянки на свіжому повітрі;
  • правильно збалансований раціон;
  • своєчасний відпочинок;
  • постійне спілкування з господарем - ротвейлер не може перебувати довго один.

Якщо господар буде правильно містити собаку, любити і поважати її, то ротвейлер зможе стати йому вірним другом і відданим охоронцем, проживши довге і щасливе життя.

А тепер розглянемо параметри ротвейлера, які входять в стандарт породи.

Основні норми

Загальний вигляд і головні пропорції

Відповідно до стандарту ротвейлери мають статура середніх або трохи більших розмірів. Але при цьому вони не повинні виглядати занадто важкими або навпаки - легкими. Кінцівки собаки не повинні бути довгими, інакше вона буде рухатися незграбно. Значний зовнішній вигляд вказує на те, що тварина володіє такими якостями, як стійкість, природна міць, кмітливість і спритність.

В ідеалі, зростання ротвейлера повинен становити близько п'ятнадцяти відсотків від довжини його тіла (від грудей до сідничних горбів).

характерні особливості

Ротвейлери - досить мирні тварини, що володіють врівноваженою психікою. Собаки цієї породи добре ставляться до дітей, міцно і надовго прив'язуються до своїх господарів. Охорона сім'ї до останнього подиху - ось головне завдання їх життя, з якої ротвейлери успішно справляються.

Привчені до основ дисципліни і маючи сильну волю, ротвейлери при правильному навчанні можуть стати легко керованими тваринами. Однак впоратися з ротвейлером може тільки досвідчений собаківник, що володіє лідерськими якостями. Адже собаки цієї породи досить уперті і самостійні.

Адже собаки цієї породи досить уперті і самостійні

рухи

Собаки цієї породи вважають за краще біг риссю. Причому під час бігу, лінія спини ротвейлера залишається рівною і відносно спокійною. Тварина рухається впевнено, сильно відштовхуючись лапами від землі. Гармонійні руху собаки не повинно ніщо сковувати, особливо при максимальних помахах кінцівок.

голова

Ротвейлер має невелику голову овальної форми. Причому між вухами вона помітно розширюється, утворюючи невелику опуклість. Бугор на потилиці злегка виражений, тоді як перехід від чола до морди (стоп) дуже помітний. Морда пропорційна черепу - не дуже довга або коротка.

Об'ємна мочка носа має великі, добре помітні ніздрі. Колір носа завжди чорний.

У щільно прилягають один до одного брилів чорної пігментації повинні бути закриті куточки. Відповідно до стандарту, краще, якщо відтінок ясен буде максимально темним.

Щелепи досить широкої форми, з помітно розвиненими м'язами, з повним набором зубів (сорок дві штуки) і ножицеподібним прикусом.

Щелепи досить широкої форми, з помітно розвиненими м'язами, з повним набором зубів (сорок дві штуки) і ножицеподібним прикусом

Область щік яскраво виражена.

Середнього розміру очі з щільно прилеглими століттями мають овальну (мигдалевидну) форму. Відтінок очей - темно коричневий.

Трикутні вуха поставлені досить високо і знаходяться відносно далеко один від одного. Краї висячих вух стосуються скул, роблячи візуально частина черепа між ними більш широким.

Злегка подовжена шия добре розвинена фізично. Лінія зашийка трохи вигнута. Підшкірний жир або шкірні складки відсутні.

корпус

Тулуб ротвейлера складається з:

  • прямій лінії сильної спини;
  • короткої попереку;
  • об'ємного крупа злегка округлої форми, ледь помітно скошеного;
  • об'ємної грудної клітки, що становить приблизно половину від зростання собаки;
  • підтягнутого ближче до паху живота;
  • природного або купірувати (До двох хребців) хвоста.

У псів повинні бути два повністю розвинених насінники, повністю знаходяться в мошонці.

кінцівки

Прямі, щодо далеко стоять один від одного передні кінцівки собаки, добре розвинені фізично. Кут горизонталі і лопатки повинен становити сорок п'ять градусів. Плечі прилягають до тіла собаки дуже щільно. Округлі лапи мають щільно стоять зігнуті пальці з міцними, завжди чорними кігтями.

Прямі, широко розставлені задні кінцівки собаки мають тупий кут скакальних суглобів і такий же кут між:

  • тазової областю і довгими фізично розвиненими стегнами;
  • стегнами і широкими, мускулистими гомілками.

Лапи задніх кінцівок повинні мати довжину трохи більше довжини передніх кінцівок.

зовнішні покриви

Шкірний покрив щільно облягає тулуб собаки, не утворюючи складок. Однак коли ротвейлер знаходиться в стані зацікавленості або настороженості, шкіра на його лобі може збиратися в кілька легких зморшок.

Короткошерсті ротвейлери мають вовняним покровом, що складається з:

  • густих, щільно прилеглих один до одного остьових шерстинок, жорстких на дотик;
  • підшерстя, довжина якого не повинна перевищувати довжину остевого ворсу.

В районі задніх кінцівок ротвейлера шерстинки трохи довше, ніж на тулуб.

забарвлення

базовий окрас вовни собаки цієї породи - чорний. Однак на тілі ротвейлера є плями підпала насиченого коричневого відтінку: в районі морди, в основному під очима і на вилицях, в нижчій частині шиї, на грудях, в нижчій частині кінцівок, біля хвоста.

Розміри

Зростання ротвейлерів псів варіюється від 61 сантиметри до 68 сантиметрів. Зростання ротвейлерів сук варіюється від 56 сантиметрів до 63 сантиметрів.

Вага ротвейлерів псів повинен складати приблизно 50 кілограмів. Вага ротвейлерів сук повинен складати приблизно 42 кілограми.

Тепер відійдемо від головних норм стандарту і поговоримо про те, що цікавить багатьох потенційних господарів - яким вага ротвейлера повинен бути на різних етапах його життя: в 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 місяців.

Вага цуценя необхідно постійно відстежувати. Дана інформація допоможе господареві зрозуміти, чи нормально розвивається його вихованець і своєчасно виправити ситуацію, якщо щось пішло не так.

Наприклад, якщо малюк в 5 місяців важить набагато менше мінімальних двадцяти двох кілограмів, значить, його або неправильно або мало годують , Або він нездоровий . А якщо цуценяті виповнилося лише 5 місяців, а його вага вже перевищує максимальну позначку, покладену для цього віку, швидше за все у собаки розвивається ожиріння.

Зважуючи щеняти цієї породи в перший раз, можна здивуватися наскільки він маленький. Вага тільки народженого малюка складає близько 350-500 грамів.

цуценята ротвейлера в 1 місяць помітно відрізняються від новонароджених, так як за чотири тижні вони повинні набрати приблизно два-три кілограми. Іноді місячний малюк набирає близько чотирьох кілограмів. Природно в тому випадку, якщо його правильно годували, і у нього немає проблем зі здоров'ям. Вже до трьох-чотирьох місяців вага цуценя ротвейлера повинен збільшитися приблизно в 5 разів.

Вже до трьох-чотирьох місяців вага цуценя ротвейлера повинен збільшитися приблизно в 5 разів

Порівняти вага вашого цуценя зі стандартними параметрами можна за допомогою наступного списку:

  • новонароджене цуценя: сука - 350-450 г, кобель - 400-500 г;
  • 1 місяць: сука - 2-3 кг, кобель - 3-4 кг;
  • 2 місяці: сука - 5-7 кг, кобель - 8-10 кг;
  • 3 місяці: сука - 12-14 кг, кобель - 15-17 кг;
  • 4 місяці: сука - 15-17 кг, кобель - 21-23 кг;
  • 5 місяців: сука - 22-24 кг, кобель - 29-31 кг;
  • 6 місяців: сука - 28-30 кг, кобель - 33-35 кг;
  • 7 місяців: сука - 32-34 кг, кобель - 38-40 кг;
  • 8 місяців: сука - 44-46 кг, кобель - 34-36 кг;
  • 9 місяців: сука - 34-36 кг, кобель - 48-50 кг;
  • 10 місяців: сука - 36-38 кг, кобель - 48-50 кг;
  • 11 місяців: сука - 42 кг, кобель - 50 кг.

Не турбуйтеся, якщо вага вашого малюка не збігається зі стандартними нормами, адже це приблизні дані. Головне, щоб щеня був здоровий і активний.

Відхилення від стандарту

дефекти

Будь-які, навіть невеликі, відхилення від нормативів стандарту можуть бути зараховані за вади. Кожне відхилення сприймається суддями індивідуально.

Дефектами вважаються наступні параметри:

  • погано розвинені м'язи тулуба собаки;
  • нестандартне статура: легке або навпаки - надто важке;
  • подовжена або укорочена морда;
  • вузький або полегшений череп;
  • погано виражений стоп;
  • обвислі брилі;
  • брилі без чорної пігментації;
  • вузькі щелепи;
  • низька посадка вух;
  • стояче положення вух;
  • очі не мигдалеподібної форми;
  • подовжена або укорочена шия;
  • складки на шиї;
  • вузький, довгий або навпаки - короткий корпус;
  • нерівна лінія спини;
  • сильно скошений круп;
  • грудна клітка бочкоподібного формату;
  • низько або занадто високо посаджений хвіст;
  • нерозвинені м'язи кінцівок;
  • м'який шерстяний покрив;
  • занадто великі плями підпала.

Дискваліфікуючі пороки

Дискваліфікуючі пороки

До пороків, які назавжди можуть припинити виставкову кар'єру ротвейлера, належать такі відхилення від стандартних параметрів:

  • кобель поводиться як сука і навпаки;
  • боягузтво;
  • неконтрольована агресивність;
  • сором'язливість;
  • неврівноважена психіка;
  • НЕ коричневий колір очей;
  • хвороби очей, наприклад, катаракта або косоокість;
  • НЕ ножицеподібний прикус;
  • неповний комплект зубів;
  • занадто довгий шерстяний покрив;
  • кучеряві шерстинки або з невеликою хвилею;
  • нестандартний забарвлення;
  • плями підпала білого відтінку.

Поділіться з нами в коментарях, скільки років вашій собаці, і скільки вона важить. Чи підходить ваш вихованець під стандарт?

Якщо стаття вам сподобалася, поставте, будь ласка, лайк.

Чи підходить ваш вихованець під стандарт?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com