рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Зі скількох місяців можна давати дитині манну кашу?

  1. Що являє собою крупа манка?
  2. Манка і дитина
  3. Зі скількох можна давати?
  4. Як правильно варити?
  5. Як правильно починати підгодовувати?
  6. думка педіатрів

Питання про те, чи припустимо ростити дітей на манки, як це робили в радянські часи, встав перед лікарями тільки років 10 тому. Це пов'язано з прогресом в методах діагностики алергічних захворювань, а також порушень обміну речовин.

Сама по собі манна крупа для дітей безпечна, адже не дарма ж на ній виросли кілька поколінь дітей. Але при деяких станах, які неможливо діагностувати вчасно, її прийом може погіршити стан малюка. Тому зараз, як превентивний захід, введення манної каші в прикорм дитині відстрочений. Про причини, а також про те, як правильно готувати і годувати малюка манкою, ми поговоримо нижче.

зміст:

зміст:

Що являє собою крупа манка?

Сама манна крупа - це дрібні крупинки і пил, що утворюються при молотити пшениці. Їх збирають окремо і розфасовують, відповідно до розміру часток і маркування. Тому за складом манка ідентична пшениці. Вона багата мікроелементами (фосфором, калієм, залізом), вітамінами Е і групи В. При невеликій кількості білка, вона містить лише 1% жирів . Измельченность крупи зводить до мінімуму кількість клітковини, що дозволяє їй легко засвоюватися. Крупа проходить транзитом до кишечника і всмоктується тільки в нижніх відділах тонкої кишки.

Манна каша застосовується як поживний продукт при захворюваннях нирок, травної системи, а також після перенесених операцій.

Поряд з позитивними властивостями, у манної крупи є і негативні. Велика кількість речовини фітину і мікроелемента фосфору впливають на обмін кальцію, змушуючи його вимиватися з кісток. Також манна крупа, як і пшениця, може викликати алергію. Тут все індивідуально.

Манка і дитина

Сьогодні педіатри не радять рано вводити манку через можливість захворювання на целіакію. При цій хворобі кишечник не проводиться фермент, який розщеплює глютен, що призводить до порушення всмоктування речовин в кишечнику. Виявляється в проблемах зі стільцем, анемією, затримкою в рості і розвитку. Зустрічається целіакія досить часто: 1 випадок на 200-300 чоловік. Успадковується захворювання генетично, а проявитися може в будь-якому віці, як у дитячому, так і дорослому. Підступність хвороби полягає в тому, що всі симптоми неспецифічні, і потрібні знання і великий досвід, щоб вчасно її запідозрити.

Деякі мами кидаються в іншу крайність, взагалі виключаючи манну кашу з дитячого раціону. Важливо розуміти, що помірність у харчуванні не зашкодить. Пропонувати її дітям краще після року. Не варто зловживати живильним і калорійною стравою, в меню малюка їй місце 1-2 рази на тиждень.

Зі скількох можна давати?

У зв'язку з особливостями розвитку кишечника крихти і дозріванням ферментативної функції, манка, як і інші глютенові страви, вводиться ближче до року. Приблизно в 11-12 місяців.

Як правильно варити?

Вам буде потрібно 2/3 склянки крупи і 1/2 склянки води або молока. Доведіть будь-яку рідину до кипіння, потім по чуть-чуть сипте крупу, постійно помішуючи. Постійно заважати потрібно до готовності. Так в каші НЕ буде грудочок, які так не люблять діти. Хвилин через 4-5 каша набрякне і буде готова. Пам'ятайте, що каша на воді не дуже калорійна. Але зваривши її на молоці і додавши туди масла, ви збільшите кількість калорій.

Деякі господині радять поварити всього 1-2 хвилини, вимкнути, накривши кришкою, почекати поки вона сама набубнявіє. Але тоді є ймовірність, що з'являться грудки.

Але тоді є ймовірність, що з'являться грудки

Як правильно починати підгодовувати?

Будь-яка каша, в тому числі і манна вводиться поступово. У перший раз дитині дають так звану 5%, тобто співвідношення молока і води повинно бути 1: 1. Потім, коли малюк звикне до нового продукту, можна робити 10%, повністю на молоці. Манку вводять поступово в 2-ій або 4-ий прийом їжі, додаючи по чайній ложці в день. В результаті малюк повинен з'їдати 150 г в день.

думка педіатрів

Більшість педіатрів схиляються до того, що манка не рекомендується дітям з проблемами кишечника, порушенням травлення, з надлишком маси тіла, алергічні захворювання. Решті, з нормальним розвитком і не мають протипоказань, можна вводити в прикорм, але не частіше вищезазначеного кількості.

В же час деякі медпрацівники не вважають блюдо необхідним і не бачать нічого страшного, якщо малюк так і не спробує її.

Отже, якщо дитина здорова і йому до смаку манна каша, то нехай їсть на здоров'я, але в міру. Тим більше що її вартість невисока, поживні і смакові властивості високі. Якщо ж ні, то змушувати не потрібно. Її можна прекрасно замінити іншими крупами.

Її можна прекрасно замінити іншими крупами

Що являє собою крупа манка?
Як правильно варити?
Як правильно починати підгодовувати?
Зі скількох можна давати?
Як правильно варити?
Як правильно починати підгодовувати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com