рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Пекінська качка - розведення в домашніх умовах: чим годувати, характеристики

  1. опис породи
  2. годування
  3. особливості розведення
  4. профілактика захворювань
  5. підсумки


Пекінська качка вважається кращою м'ясною породою серед своїх родичів. Вони добре ростуть в домашніх умовах, рідко хворіють і швидко досягають фізіологічної зрілості. Вирощування цієї породи не ускладнюється строгими температурними режимами, особливими вимогами до приміщення і корму.

опис породи

Пекінська качка вважається кращою м'ясною породою серед своїх родичів

Біла пекінська качка

Качки пекінської породи відрізняються потужним статурою, великої спинкою і широкими грудьми. Візитною карткою качок є яскраво-помаранчевий плоский дзьоб. Крила мають потужну структуру і добре прилягають до тулуба. Качка, що вирощується в домашніх умовах, не може літати через занадто великого корпусу.

Потужні і сильні ноги разом з вигнутою шиєю завершують образ качок. Що стосується оперення, то в більшості випадків зустрічається біле забарвлення, хоча бувають і рябі або кремові особини. Вирощування в домашніх умовах дозволяє отримати велику і жирну особина до 3,5 кг.

При дуже хорошому кормі і якісному догляді китайські качки нерідко виростають до 4,5 кг. Відкладають великі яйця (90 г). Швидкість кладки залежить від годування і умов життя. Зміст в сприятливих умовах дозволяє отримати кладку в розмірі 120 яєць на рік.

Порівняння розмірів пекінської і мускусною качки

Фізіологічний розвиток відбувається швидко. Зрілого віку молода особина досягає за 1,5 місяці. Розведення породи орієнтується виключно на потреби м'ясного ринку. М'ясо качок цінують за поживність, соковитість і м'якість.

Табліца- раціон і норми годування каченят на м'ясо

На ринку м'ясо молодих особин цінується більше.

Переваги породи:

  • Добре переносять спеку і холод;
  • Невибагливі до раціону;
  • Швидко зростають;
  • Обходяться без водойм.

недоліки:

  • Вважаються поганими квочка;
  • Чи не переносять підвищену вологість.

годування

Для пекінських качок характерно швидке фізіологічне дозрівання. Годівля і утримання птиці в домашніх умовах залежить від її призначення. Якщо порода розводиться для продажу на м'ясному ринку, то їх відправляють на забій по досягненню 2 місяців від роду. Забійний період визначається по початку линьки. Багато господарів перестають годувати виводок з початком линьки, оскільки на оновлення оперення потрібно багато енергії. На цьому етапі відбувається не тільки оновлення пера, а й інтенсивне зростання внутрішніх органів.

На цьому етапі відбувається не тільки оновлення пера, а й інтенсивне зростання внутрішніх органів

Раціон качок в залежності від пори року

Практика показала, що саме в цей період утримання птиці краще припинити. Зміст виводка в перші дні їх життя вимагає від господаря правильно підходу до вигодовування.

Молодняк годують дрібно нарізаними яйцями, звареними круто. До яйцям можна додати трохи сиру або кислого молока, але не більше 20% від загального раціону. Незміцнілий організм молодняка може не витримати великої дози білків і у пташенят почнеться розлад шлунка.

У перші дні утятам можна додавати зелень - кропиву, кульбабу або конюшина. Зрідка раціон молодняку ​​розбавляється вареною картоплею. Що стосується мінеральних добавок, то їх додають в корм пташенятам з перших днів їх існування.

Мінеральні добавки купувати необов'язково. Для приготування поживних добавок можна використовувати яєчну шкаралупу, вапняк і деревну золу. Всі інгредієнти розмелюють і додаються в основний раціон. Зміст качок на мінеральних добавках має свої плюси - потомство зростає сильним і здоровим.

Зміст качок на мінеральних добавках має свої плюси - потомство зростає сильним і здоровим

Як годувати качок


На другому тижні пташенят можна випускати на вигул або на місцевий ставок. Дуже добре, якщо в ставку буде багата вітамінами ряска. За своїм складом і поживністю цей корм вважається найкращим для молодняка.

Вирощування дорослих особин проходить на комбікормі, до складу якого входить мелена пшениця, ячмінь, кукурудза, шрот, трав'яна мука і мелена черепашка. У зимовий період кількість поживних речовин зменшується, тому в корм качкам додають мінеральні компоненти - трикальцийфосфат і поварену сіль. Вирощування молодняку ​​в зимовий період краще проводити в теплих приміщеннях.

особливості розведення

Зміст молодняку ​​качки в загоні з сітчастим дном

Розведення на фабричних і в домашніх умовах пекінських качок користується великою популярністю. Молоді особини швидко ростуть і відрізняються великою виживання. Оскільки розглянута порода не відрізняється своєю старанністю і прагненням виробляти нове потомство, то розведення молодняка на дому відбувається в інкубаторах з штучним освітленням.

У приміщенні повинна підтримуватися постійна температура в районі 30 градусів. Як визначити, скільки потрібно для каченят тепла? Професіонали радять класти грілку з теплою водою на кілька годин в невелику коробку з молодняком.

У домашніх господарствах вже давно перейшли на електричні лампи для обігріву. Жорсткі температурні умови слід зберігати тільки на першому тижні життя потомства. Далі температура поступово знижується.

Сітчастий пташник для каченят

Вирощування молодняка краще проводити в звичайних металевих конструкціях для птахів з хорошою вентиляцією. Житлове приміщення молодняка вистилається соломою або сухими травами. Не рекомендується використовувати тирсу в якості покриття для підлоги, оскільки при відсутності корму качки переходять на харчування підстилкою. Тирса не перетравлюються травною системою качок, що призводить до смерті.

Зміст качок на протязі - це прямий шлях до втрати виводка, оскільки вони погано переносять низькі температури і часто хворіють на простудні захворювання. Смертність від застуди в юному віці птиці становить більше 30%.

Здорова молода особина відрізняється:

Гнізда і поїлки для качок

  • Хорошим апетитом;
  • рухливістю;
  • Високою збудливістю нервової системи - при появі господаря вони починають пищати;
  • Рівномірністю оперення.

Про захворювання або порушення технології утримання красномовно говорить:

  • Зниження апетиту;
  • млявість;
  • Каченята повільно ростуть;
  • Підвищення температури тіла;
  • Повільність.

Розведення молодняка має супроводжуватися додаванням мінералів і вітамінів, які містяться у великих кількостях в вівсі, ячменю і зелені (кропива, конюшина і кульбаби). Грамотно підібраний корм дозволяє збільшити швидкість дозрівання молодняка на 20-30%.

Таким чином, вирощування пекінської качки в домашніх господарствах базується на таких вимогах до змісту:

  • Дотримання гігієнічних норм;
  • Рясне харчування, збагачене мінералами і вітамінами;
  • Підтримка температурного режиму;
  • Дезинфікування житлового приміщення молодняка.

профілактика захворювань

Чисте і просторе приміщення для качки


Як виростити здорову каченяти?

Пекінська порода відрізняється високою стійкістю до хвороб і добре переноситься непридатних умов для життя. Проте, навіть в домашніх умовах представники цієї породи часто хворіють.

Профілактичні заходи:

  • Регулярне провітрювання та дезінфекція приміщення кожні 2 тижні. Перше провітрювання проводиться перед поселенням каченят. Найпростіший і доступний спосіб дезінфекції - це звичайна побілка стін;
  • Вирощування молодняка краще проводити в приміщеннях з обприскати формаліном стінами. Цей препарат вбиває більшу частину бактерій;
  • Контроль сухості підстилки і заміна матеріалу при необхідності. Розведення молодняка краще робити на м'якій підстилці у вигляді сухих стебел кукурудзи і звичайної трави.

«Класичні» проблеми пекінських качок в домашніх умовах:

«Класичні» проблеми пекінських качок в домашніх умовах:

Найпростіші засоби профілактики хвороб качок

  • Забивання стравоходу відбувається з причини, якщо годувати качку грубої і переросла зеленню. Органіку в стравоході краще усувати 0,5% розчином соляної кислоти. Скільки заливати соляної кіслоти.Спеціалісти кажуть, що 10-20 грам досить;
  • Випадання яйцевода діагностується при знесенні занадто великого яйця. Випав яйцевод промивається квасцами або марганцівкою протягом декількох днів;
  • Щипання пір'я у себе і з інших особин свідчить про брак білка і мінеральних речовин. Проблема вирішується за рахунок мінеральних добавок із зелені, яєчної шкаралупи і деревного вугілля в раціон. Скільки годувати качок таким раціоном? Досвідчені птахівники радять не прибирати з раціону добавки взагалі.

Вірусні захворювання, як показала практика, краще лікувати у ветеринара. Вирощування і утримання хворих особин в купі з іншими забороняється. Хворих качок від'єднують від стада, поки вони не заразили інших. Розведення особин, схильних до хвороб, краще не проводити.

підсумки

Пекінська качка - це швидкозростаюча і невимоглива порода. Вона з великим успіхом розлучається в домашніх господарствах і на пташиних фермах. М'ясо відрізняється високими смаковими якостями.

Відео: Хитрощі утримання качок

Як визначити, скільки потрібно для каченят тепла?
Скільки годувати качок таким раціоном?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com