рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Енциклопедія Технологій і Методик - Вирощування кристалів в домашніх умовах

Енциклопедія Технологій і Методик

Домашні промисли

Ювелірна справа

Вирощування кристалів в домашніх умовах

Кристали (від грец. Krystallos, первонач. - лід), тверді тіла, атоми або молекули яких утворюють впорядковану періодичну структуру (кристалічну решітку).

- лід), тверді тіла, атоми або молекули яких утворюють впорядковану періодичну структуру (кристалічну решітку)

Якщо не чекати біля моря погоди і зміни пір року, можна за два-три тижні виростити красиві кристали солей у себе вдома. Для цього буде потрібно скляна банка, зволікання та нитка, та ще необхідний запас солі, кристали якої ви збираєтеся вирощувати. Дуже ефектно виглядають "доморощені" кристали мідного купоросу яскраво-синього кольору і хромокаліевих квасцов (фіолетові), хороші і безбарвні кубики кухонної солі.

Дуже ефектно виглядають доморощені кристали мідного купоросу яскраво-синього кольору і хромокаліевих квасцов (фіолетові), хороші і безбарвні кубики кухонної солі

Мідний купорос застосовують в сільському господарстві для боротьби з шкідниками і хворобами рослин, в промисловості при виробництві штучних волокон, органічних барвників, мінеральних фарб, мишьяковистих хімікатів, для збагачення руди при флотації, при воронінням стали, в гальванопластике і ін.

Мідний купорос можна легко дістати в будь-якому магазині «Все для саду та городу».

Спочатку приготуємо якомога більше концентрований розчин обраної солі, вносячи сіль в стакан з водою, - до тих пір, поки чергова порція солі не перестане розчинятися при перемішуванні. Після цього злегка подогреем суміш, щоб домогтися повного розчинення солі. Для цього склянку поставимо в каструлю з теплою водою.

Отриманий концентрований розчин переллємо в банку або хімічний стакан; туди ж за допомогою дротяної перемички (можна також зробити перемичку з стрижня кулькової ручки) підвісимо на нитці кристалічну "затравки" - маленький кристалик тієї ж солі - так, щоб він був занурений в розчин. На цій "затравки" і належить рости майбутньому експонату вашої колекції кристалів.

Хімічний стакан з розчином мідного купоросу і нитка з "приманкою" для вирощування кристалів. Через три доби після початку експерименту на нитці з'явився кристал мідного купоросу, схожий на дорогоцінний камінь.

Посудина з розчином поставимо у відкритому вигляді в тепле місце. Слід стежити за ростом кристала кожен день, ні в якому разі не піднімаючи, не повертаючи і не трясучи стакан з розчином, інакше ця струс породить в системі незаплановану, іноді миттєву кристалізацію.

Коли кристал виросте досить великим, виймемо його з розчину, обсушити м'якою ганчіркою або паперовою серветкою, обрізаємо нитку і покриємо грані кристала безбарвним лаком, щоб оберегти від "вивітрювання" на повітрі.

Коли кристал виросте досить великим, виймемо його з розчину, обсушити м'якою ганчіркою або паперовою серветкою, обрізаємо нитку і покриємо грані кристала безбарвним лаком, щоб оберегти від вивітрювання на повітрі

Так буде виглядати кристал мідного купоросу, вирощений з розчину.

джерело: Alhimik.ru
http://patlah.ru

© "Енциклопедія Технологій і Методик" Патлах В.В. 1993-2007 рр.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com