рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Шторка для ванної тканинна і текстильна - проблеми вибору

  1. Матеріали для тканинних шторок
  2. Переваги шторок з текстилю
  3. Мінуси текстильних варіантів
  4. Як правильно вибрати?
  5. способи кріплення
  6. Догляд за текстильними шторками
  7. Текстиль для ванної кімнати в інтер'єрі

Шторки для ванної використовуються повсюдно. Ця на перший погляд не потрібна деталь робить ванну кімнату більш затишною, не дозволяє поширюватися бризок. Зараз використовують варіанти з поліетилену, вінілу, а також з текстилю. Застосування тканинної шторки для ванної дозволяє уникнути відчуття холодності. Тканина приємніше на дотик, ніж всі полімерні матеріали. За допомогою таких завіс можна прикрасити інтер'єр цього приміщення або підкреслити його стиль.

Матеріали для тканинних шторок

Сучасний вибір тканин дуже великий. Вони призначаються для самих різних цілей. Для пошиття тканинних штор для ванної підходять три варіанти. Вони надійні і практичні.

Перший і найпоширеніший варіант - бавовна з просоченням. Штори шиють зі стовідсоткового бавовни, а потім обробляють спеціальними складами. Просочують речовини захищають матеріал від впливу пари і води. Він екологічно чистий, повністю натуральний, тому його рекомендується вибирати в першу чергу.

Поліестер - синтетичний матеріал, який також відрізняється екологічною безпекою. При його виробництві використовують тільки сучасні технології, що дозволяє отримувати продукцію високої якості, без неприємних запахів і інших недоліків. Плюсом цього варіанту є те, що він не вбирає воду, а відштовхує її. Йому не потрібно просочення. Навіть без неї краплі води просто скочуються з поверхні.

Ще один вид матеріалу - з месь з бавовни з поліестером. З'єднують ці компоненти в самих різних пропорціях, тому виходить результат з різними характеристиками. Змішують бавовняні і синтетичні волокна, щоб отримати матеріал з найкращим водовідштовхувальним ефектом.

Експлуатаційні характеристики у матеріалів відрізняються не сильно. Це дозволяє вибирати, грунтуючись на зовнішньому вигляді і інші особливості.

Це дозволяє вибирати, грунтуючись на зовнішньому вигляді і інші особливості

Переваги шторок з текстилю

Завдяки сучасним технологіям тканинні штори для ванної отримали властивості зовсім для них не характерні. Вони не вбирають воду і ефективно захищають від її розбризкування по приміщенню. У шторок у ванну тканинних є цілий ряд плюсів:

  1. Різноманітність зовнішнього вигляду. Це не тільки малюнки і колірна палітра, а й фактура, якої немає у полімерних плівкових завіс.
  2. Ціна тканинних штор досить низька. Вона дозволяє змінювати вироби в залежності від настрою, пори року та інших факторів.
  3. Сучасні технології роблять все тканинні штори для ванни та душу непроникними для води. Вони не пропускають пар, краплі води і оберігають інше приміщення ванної від збільшення вологості. Це попереджає поява цвілі і інших негативних наслідків.
  4. Штори для ванної кімнати з текстилю більш приємні на дотик, вони не липнуть до тіла.
  5. Всі матеріали повністю безпечні, не виділяють шкідливих речовин і не викликають алергії.
  6. Використовувати текстильні вироби зручно. Вони оброблені спеціальними утяжеляются складами по нижньому краю, тому добре тримають форму, не злипаються.
  7. Існує безліч варіантів таких виробів. Вони виконуються в різних стилях, що дозволяє задовольнити потреби будь-якого покупця.
  8. Доглядати за такими шторами гранично просто. Їх перуть в пральній машині, сушать в розправленому вигляді. Висохнути вони можуть безпосередньо на своєму «робочому місці», т. Е. На штанзі над ванною. Деякі шторки можна гладити праскою при мінімальному нагріві.

Деякі шторки можна гладити праскою при мінімальному нагріві

Мінуси текстильних варіантів

Недоліків у тканинних штор для ванної зовсім небагато. В першу чергу до них слід віднести необхідність просушування. Волога не повинна затримуватися на поверхні, інакше з'являється ймовірність заростання цвіллю.

Коли водні процедури закінчені, необхідно почекати, поки вода стече з поверхні. Потім шторку треба розсунути і розправити, щоб вона добре просохла.

Щоб на шторі не з'являлася цвіль, її потрібно досить часто прати. Однак часті прання поступово приводять до порушення вологовідштовхувальним шару. Фіранка втрачає свої характеристики.

Щоб зменшити всі ці негативні наслідки, у ванній кімнаті повинна бути створена якісна вентиляція.

Як правильно вибрати?

Щоб вибрати якісні, ефективні і довговічний виріб, слід звернути увагу на кілька особливостей.

Шторки у ванну з текстилю досить легкі, щоб вони добре тримали форму, не розліталися від руху повітря, знизу роблять ускладнення. На нижньому краї обов'язково повинна бути ланцюжок, магніти або інші елементи, що забезпечують нерухомість.

На нижньому краї обов'язково повинна бути ланцюжок, магніти або інші елементи, що забезпечують нерухомість

Верхній край повинен мати подвійний шов. Якщо для кріплень зроблені отвори, то їх обов'язково підсилюють за допомогою окантовки.

Всі краї обробляють. Найбільш ефективним і довговічним варіантом є подвійний підгин.

Обов'язкова складова якісного виробу - водовідштовхувальна основа. Вона буде перешкоджати намокання. Для поверхні необхідно антибактеріальне покриття. В умовах вологого приміщення воно дуже важливо.

Розміри полотна повинні відповідати розмірам конкретного приміщення. Якщо виріб занадто довге, то їм буде незручно користуватися. Зайве короткі шторки погано захищають приміщення від розлітаються бризок.

Обов'язково слід звернути увагу і на естетичні характеристики. Існують як напівпрозорі текстильні вироби, так і щільні, непрозорі. Малюнки і колірна гамма поверхні шторок бувають різні. Полотно з великими зображеннями підійде для просторого приміщення, а для маленького краще вибрати дрібний візерунок.

Полотно з великими зображеннями підійде для просторого приміщення, а для маленького краще вибрати дрібний візерунок

способи кріплення

Щоб закріпити текстильний виріб у ванній потрібна спеціальна штанга, гачки або кільця. Штанги бувають статичними, розкладними або пружинними.

Якщо обрана статична штанга, то її потрібно до стелі або стіні. Для цього роблять отвори, тобто процес вимагає певного інструменту.

Набагато простіше встановлюють розкладні і пружинні варіанти. Вони впираються в протилежні стіни і за рахунок природних сил утримуються. Розкладні розсуваються так, щоб створювати достатній упор, а пружинні утримують на місці стислі пружини.

Для закріплення полотна на штанзі використовують різні затискачі, люверси. Гачки та інші елементи кріплення. Конкретний варіант вибирають в залежності від характеру самої шторки, дизайну ванної кімнати і штанги і інших деталей декоративного характеру.

За створюваної формі штанги бувають не тільки прямими. Існують напівкруглі, асиметричні, квадратні і прямокутні варіанти, а також кутові. Конкретний варіант підбирається в залежності від дизайну приміщення і від характеру розміщення сантехніки і побутової техніки.

Догляд за текстильними шторками

Завіси з текстилю для ванни можна прати. Для них підійде як ручна, так і машинне прання. При використанні машини краще вибрати режим дбайливого або делікатного прання. Віджимати їх не обов'язково. Якщо відразу повісити на місце, то залишки води швидко стекут, а полотно висохне і розправиться.

Можна процес прискорити. Для цього випрані фіранки пропрасовують праскою при мінімальному нагріві. Велика частина залишилася вологи швидко випарується.

Велика частина залишилася вологи швидко випарується

Щоб вода не залишалася в складках полотна, після кожного використання ванни штору ретельно розправляють. Відхід не буде занадто складним, якщо не забувати основні дії. Після прийняття душу або ванни треба поверхню завіси обполоснути, струсити з них залишок вологи, залишити провітриться на деякий час, а потім розправити. Прання буде потрібно не дуже часто.

Не можна відмивати текстильні вироби за допомогою жорстких щіток і чистячих речовин з агресивним впливом. Це може пошкодити вологовідштовхувальний шар і полотно почне пропускати воду. Крім цього, не можна такі вироби прати в гарячій воді або кип'ятити, не слід їх сушити гарячим повітрям. Гладити можна тільки в тому випадку, якщо це зазначено в інструкції по догляду.

Текстиль для ванної кімнати в інтер'єрі

Асортимент текстилю для ванної досить істотний, що дозволяє підібрати практично для будь-якого інтер'єру найбільш підходящий варіант. Виробники намагаються випускати вироби різноманітні за зовнішнім виглядом. Крім того, існують тематичні колекції, які досить суттєво полегшують процес вибору.

Існують завіси одноколірні і з малюнками. Останні вельми популярні. Вони додають в інтер'єр ванної кімнати яскравість. Виглядають дуже привабливо і з часом практично не вицвітають. Нерідко в оформленні такого текстилю використовується морська тематика, тобто відповідні кольори і зображення морських мешканців.

У деяких випадках колірну гамму завіс вибирають під колір сантехніки, оздоблення стін і інших поверхонь. Це може виглядати гармонійно, але слід бути обережним. Виріб може зливатися з навколишнім фоном і ставати малопомітним. Інтер'єр набуває невиразність. Краще віддати перевагу яскраві кольори, які зможуть створити контраст і підкреслити основну колірну гамму ванної кімнати.

Однотонні варіанти світлих відтінків підійдуть для приміщень з ніжним дизайном. Урізноманітнити їх допоможуть декоративні елементи, наприклад, накладні квіти. Цікавим варіантом є полотна, на яких зображений природний пейзаж. Зображення природи добре виглядають в інтер'єрах, де основна колірна гамма збирається з блакитних і зелених тонів.

При виборі кольору і оформлення шторки варто врахувати і стиль інтер'єру. Для сучасних інтер'єрів добре підходять яскраві вироби. Якщо дизайн ванної виконаний в стилі хай-тек, то вдалим варіантом стануть поверхні з металевим блиском або абстрактними узорами. Ванні кімнати в класичному стилі вимагають таких же класичних штор з відповідним орнаментом. Дитячі ванні оформляють з використанням матер'яних завіс, на яких зображені казкові герої або герої улюблених мультфільмів.

Різноманітність варіантів дозволяє вибрати навіть самий незвичайний зовнішній вигляд. Найголовніше, щоб він поєднувався з іншим оформленням приміщення.

Корисні публікації:

скляні штори для ванни;

як прати фіранки в пральній машині;

фіранка в ванну кімнату.

Як правильно вибрати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com