рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чим видалити силіконовий герметик з ванною?

  1. Особливості герметика на силіконі
  2. Механічний спосіб очищення
  3. Видалення залишилися забруднень
  4. Народні методи очищення
  5. Кухонна сіль
  6. Підручні хімічні засоби
  7. Спеціальні змивки для силікону
  8. Особливості видалення силіконового герметика з різних поверхонь
  9. емальований поверхню
  10. Сантехніка з кахельної облицюванням
  11. акрилові ванни
  12. Відеоматеріал

Будь-який власник душової кабіни або ванни обов'язково стикається з необхідністю видалення з їх поверхонь силіконового герметика. Даний склад застосовується для закладення швів і з'єднань на сантехнічному обладнанні, а також інших побутових предметах. У цій статті ми розповімо, ніж видалити силіконовий герметик з ванною, щоб вона радувала вас своєю привабливістю і чистотою, адже дуже важливо при видаленні забруднень не пошкодити поверхню сантехнічного вироби.

до змісту ↑

Особливості герметика на силіконі

Хімічна інертність і висока адгезія силіконових герметиків після висихання призводить до високої складності їх видалення з різних предметів інтер'єру. Очистити поверхні від встиг полимеризоваться складу, як правило, можливо, лише застосувавши комплекс заходів, який включає в себе механічні способи і методи із застосуванням різних хімічних засобів.

Важливо! Перш за все, вам необхідно знати, що проблеми при видаленні виникають тільки після повного висихання силіконового герметика, тобто коли з нього повністю випарується весь розчинник. Затверділий силікон дуже важко видалити, тому очищення його крапель і патьоків необхідно виконувати безпосередньо під час проведення будівельних робіт.

до змісту ↑

Механічний спосіб очищення

Механічні способи видалення силіконових плям можна застосовувати тільки для емальованих ванн, скляних поверхонь або облицювання керамічною плиткою. Ця методика полягає в соскабливании застиглого герметика за допомогою наступних інструментів і матеріалів:

  • скребки;
  • шпателі;
  • сипучі абразивні речовини;
  • стамески;
  • ножиці;
  • терки;
  • пемза;
  • шпалерні або канцелярські ножі;
  • леза.

Перед тим, як видалити силіконовий герметик з ванною, який виступає шар будівельного складу зрізається за допомогою ножа або іншого інструменту. Після проведення даної процедури залишилися сліди забруднення видаляють пемзою, наждачним папером або іншими абразивними складами.

Видалення залишилися забруднень

Після повного видалення силікону місце його знаходження буде чітко помітно у вигляді жирного, брудного плями. Очистити його можна за допомогою сипучих засобів для догляду за кухонними поверхнями. Для досягнення максимально якісного результату їх необхідно використовувати відповідно до наступного алгоритму:

  1. Очищуючий склад наноситься на кухонну губку або мочалку.
  2. Акуратними, ретельними, круговими рухами проводиться очищення поверхні.
  3. Забруднені місця протирають будь-яким наявним під рукою рідким миючим засобом і ретельно промивають гарячою водою.

Важливо! Якщо місце обробки добре підготували перед герметизацією, і воно являє собою гладку, блискучу поверхню, то видалити залишки силікону, не застосовуючи спеціальні хімічні склади, буде практично неможливо. В такому випадку вам на виручку прийде звичайний будівельний фен. Якщо силіконовий герметик розігріти до 400С, то він досить просто відклеїться від сантехніки.

до змісту ↑

Народні методи очищення

Якщо в рішенні завдання, ніж відтерти силіконовий герметик від ванни, ви з яких-небудь причин не хочете використовувати спеціально розроблені хімічні склади, то можна скористатися одним з перевірених народних методів:

Кухонна сіль

Щоб домогтися бажаного очисного ефекту за допомогою звичайної кухонної солі, її необхідно використовувати такий спосіб:

  1. Візьміть невеликий шматочок марлі.
  2. Складіть текстильний матеріал в 4-5 шарів.
  3. Трохи змочіть сіль, до утворення кашки.
  4. Умочіть марлевий тампон в отриманому складі.
  5. Протріть залишилися від герметика жирні сліди.

Важливо! Проводити очистку місця забруднення потрібно, не застосовуючи зусиль, з невеликим натиском. Також стежте за тим, щоб сіль була постійно вологою.

Успіх подібної процедури очищення залежить переважно від матеріалу, з якого виготовлена ​​ванна, якості силікону, а також давності забруднення. Але тим не менше, потрібно врахувати відгуки людей, які скористалися цим методом і підтверджують ефективність застосування солі в боротьбі за чистоту сантехніки.

Підручні хімічні засоби

Видалити шар старого, засохлого силікону, можна за допомогою будь-якого розчинника, в тому числі і залишився в будинку після проведення малярних або ремонтних робіт. Для таких цілей підійдуть такі хімічні склади:

  • уайт-спірит;
  • бензин "Калоша";
  • ацетон;
  • органічні або неорганічні розчинники.

Важливо! Слід знати, що застарілі силіконові плями - досить стійкі, тому у вас не вийде "взяти їх з наскоку".

Застосовуючи будь-який засіб, треба враховувати такі особливості цього процесу:

  1. Товстий шар застиглого герметика видаляють спочатку з допомогою механічних пристроїв. Для цього використовують ножі або інші гострі ріжучі інструменти, намагаючись максимально очистити предмет від забруднення.
  2. Після механічного видалення на пляму за допомогою дрантя наносять розчинник, бензин або ацетон.
  3. Після деякого часу силікон розм'якшується і перетворюється на желеподібну масу. Тепер набагато простіше буде видалити його з поверхні. Швидше за все, вам буде потрібно кілька спроб, щоб підчепити і підняти край герметика для його повного видалення.
  4. Час, що залишився масну пляму посипте содою, змочіть водою і акуратними круговими рухами завершите очистку.
  5. Використовуючи гарячу воду з милом або будь-який пральний порошок, проводимо остаточну промивку.

Важливо! Найкраще розчиняє кремнийорганические з'єднання, до яких належить силікон, всім відомий розчинник уайт-спірит. Це хімічний засіб можна знайти майже в кожному домашньому арсеналі. Тому ми радимо скористатися ним в першу чергу.

до змісту ↑

Спеціальні змивки для силікону

Промисловістю розроблена величезна кількість спеціальних хімічних засобів для видалення силіконових забруднень. Прекрасно зарекомендували себе такі склади:

  • Dow Corning OS-2;
  • Quilosa Limpiador;
  • Sili-kill;
  • Silikon-Entferner;
  • Пента-840.

Важливо! Процедуру очищення слід завжди проводити в рукавичках. Якщо застосовується аерозольний очищувач, необхідно подбати про додаткові кошти індивідуального захисту - респіраторі і окулярах.

Для досягнення максимально якісного очисного ефекту змивки або очисники застосовуються відповідно до наступного алгоритму: Для досягнення максимально якісного очисного ефекту змивки або очисники застосовуються відповідно до наступного алгоритму:

  1. За допомогою м'якої тканини, розпилювача або пензля наносимо обраний склад на область забруднення.
  2. Протягом деякого часу витримуємо його.
  3. Видаляємо залишки силіконового герметика.
  4. Після видалення з поверхні ванни силіконового клею її необхідно помити теплою водою з застосуванням мила або будь-якого іншого миючого засобу.

Важливо! Перед нанесенням хімічного засобу на забруднену ділянку необхідно спробувати відчистити пляму на якомусь малопомітній місці. Використовуючи цей нехитрий спосіб, ви зможете вберегти ванну від пошкодження, в тому випадку, якщо хімічний склад очищувача агресивний до матеріалу, з якого вона виготовлена.

до змісту ↑

Особливості видалення силіконового герметика з різних поверхонь

Перед тим, як вибрати спосіб, ніж очистити герметик від ванни, необхідно звернути увагу на матеріал її виготовлення:

емальований поверхню

Потрібно пам'ятати, що навіть емальовані вироби вимагають вкрай обережного поводження. Тому, проводячи чистку, намагайтеся не пошкодити верхній шар емалі.

Важливо! Сталевим емальованим ваннам підходять будь-які засоби для чищення - видалення забруднення за допомогою хімічних препаратів і механічні методи очищення.

Сантехніка з кахельної облицюванням

Ванни, які облицьовані кахельною плиткою, теж досить стійкі до чистячих речовин. Так само, як і в випадку з очищенням емальованих покриттів, до кафельній матеріалу слід ставитися дбайливо і акуратно, намагаючись не пошкодити його глянсову поверхню.

акрилові ванни

Якщо ви володієте акриловою ванною, то потрібно вибирати спеціальні склади для даного типу сантехніки. Речовини, які входять до їх складу, збережуть поверхневий шар вашого вироби і будуть реагувати тільки на пляму силікону.

Важливо! Досить поширене в торговій мережі засіб Dow Corning OS-2, теж отримало багато хороших відгуків. Після його нанесення на пляму герметик дуже швидко розм'якшується і легко видаляється.

Ні в якому разі не можна користуватися органічними розчинниками, так як вони завдають шкоди блискучим акриловим поверхностям.Также слід утриматися від спокуси видалити силікон за допомогою ножа або інших металевих предметів.

до змісту ↑

Відеоматеріал

Необхідно пам'ятати, що проблему легше попередити, ніж усунути. Тому не можна допускати забруднення поверхні вашої ванни силіконом. Якщо ж така неприємність все ж сталася, постарайтеся відразу видалити пляму, очистивши забруднене місце за допомогою одного з вищенаведених способів.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com