рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як встановити штангу для штори в ванну: кутову, напівкруглу, Г-подібну з нержавійки, телескопічну і інші види

  1. Різноманітність форм карнизів в ванну кімнату
  2. Матеріал, що використовується для виробництва карнизів в ванну кімнату
  3. Конструктивні особливості карнизів в ванну
  4. Монтаж карниза для ванної кімнати

Під час ремонту у ванній кімнаті люди, в більшості своїй, приділяють увагу вибору плитки, сантехніки, змішувачів і дзеркалам. При цьому вони абсолютно забувають про таку важливу аксесуар, як штанга. Штора, яка на ній закріплюється, не тільки надає ванні закінчений вигляд, але і захистить підлогу від незапланованого потопу під час прийняття душу. Однак, для того, щоб даний аксесуар повністю справлявся з покладеним на нього навантаженням, необхідно знати, які види штанг існують, і як їх правильно вибирати.

Різноманітність форм карнизів в ванну кімнату

За своїм зовнішнім виглядом кронштейни для кріплення штор в ванних кімнатах і душових бувають:

  • здається простою,
  • кутовими;
  • напівкруглими;
  • круглими;
  • квадратними;
  • овальними.

Порада: при виборі карниза потрібно пам'ятати, що його форма залежить від конфігурації ванни або піддону душової кабіни, а так само від місця їх розташування.

Пошук необхідного варіанту штанги ускладнюється тим, що вона повинна повністю відповідати стилю приміщення. Дотримання дизайну накладає певні вимоги на колір і матеріал виробу. Ідеальним варіантом для приміщення в стилі хай-тек стане кутова штанга для штори в ванну з нержавійки, а виріб кольору бронза - це вже класика.

Кутові карнизи призначені для ванн, встановлених, як і випливає з назви, в кутку приміщення. Для захисту підлоги від попадання води, штора повинна оточувати ванну з двох сторін. Залежно від величини кута між сторонами штанги вона може бути Г-образної, дугоподібної або напівкруглої.

Стандартна або пряма штанга давно стала класичним варіантом цього виробу. Вона являє собою перекладину, прикріплену на певній висоті до двох протилежних стінах. Цей різновид найчастіше використовується для захисту від розбризкування води в ваннах, вмонтованих між трьома стінами кімнати.

Велика площа приміщення дозволяє використовувати нестандартне рішення по розміщенню сантехнічного обладнання. Один з варіантів пов'язаний з установкою ванни в центрі кімнати, і тоді для кріплення штори будуть потрібні карнизи незвичайної конфігурації. Вибір конкретної моделі аксесуара залежить від форми ванни, тому може використовуватися квадратна, овальна або кругла штанга.

Вибір конкретної моделі аксесуара залежить від форми ванни, тому може використовуватися квадратна, овальна або кругла штанга

Порада: Для того щоб карниз Г-подібної конфігурації тримався міцніше, необхідно передбачити кронштейн.

Матеріал, що використовується для виробництва карнизів в ванну кімнату

При виготовленні цих виробів широко застосовується:

  • нержавіюча сталь;
  • алюміній;
  • пластмаса;
  • деревина.

Нержавіюча сталь є ідеальним матеріалом для виробництва карнизів в ванні кімнати. Цей сплав не схильний до корозії, довговічний, а вироби з нього відрізняються особливою естетичністю. Нержавійка допускає фарбування, тому сталеві штанги ідеально впишуться в колірну палітру будь-якої ванної.

Алюміній, так само, не схильний до іржі, тому вироби з нього можуть експлуатуватися в умовах підвищеної вологості. Цей метал менш готується, ніж нержавіюча сталь, внаслідок чого, алюмінієві штанги по довговічності поступаються сталевим. Для виробництва металевих карнизів використовуються легкі порожнисті трубки, що істотно спрощує процес їх монтажу.

Пластмаса давно застосовується для виготовлення штанг. З цього матеріалу виходять вироби, по своїй фактурі імітують деревину, пофарбований метал, шкіру. Вони випускаються в різній колірній гаммі і мають різноманітну форму. Основне перевагою карнизів з даного матеріалу - це їх низька ціна, а недолік - короткий термін служби.

Пластмаса більшою мірою, ніж метал, притягує до себе пил. Вироби з цього матеріалу вимагають частого миття. Для догляду за пластмасовим карнизом у ванній кімнаті потрібно будь миючий засіб, що не містить абразиву і губка.

Для догляду за пластмасовим карнизом у ванній кімнаті потрібно будь миючий засіб, що не містить абразиву і губка

Важливо: Оптимальний спосіб кріплення штори - пластикові півкільця. Саме вони використовуються у виробах марки Spirella.

Висока вологість негативно позначається на стані деревини, тому, перед використанням у ванній кімнаті, вона проходить відповідну обробку. Процес полягає в просочуванні матеріалу особливим складом. Його наявність істотно збільшує термін експлуатації дерев'яних виробів.

Популярність предметів з деревини пояснюється тим, що вони естетичні і легко вписуються в будь-який інтер'єр. Особливою привабливістю відрізняється дерев'яна дугоподібна штанга, покрита лаком. Карнизи з деревини, в основному, виготовляються під замовлення, що дозволяє отримати ексклюзивний виріб.

Примітка: при використанні в ванній дерев'яних карнизів, акцент робиться на красу приміщення на шкоду довговічності аксесуара.

Конструктивні особливості карнизів в ванну

Існують дві конструкції цього різновиду аксесуарів для ванних. Одна з них представляють собою трубу, пряму або довільної конфігурації. Вибирати цей вид штанг потрібно відповідно до необхідними розмірами. Зайву довжину карниза можна відпиляти з ножівкою по металу або дереву, але цей процес вимагає наявності певних навичок.

Другий різновид карниза призначається для стандартно розташованої ванни. Вона може бути, тільки прямий і носить назву - телескопічна штанга для штори. Цей вид карниза влаштований за типом телескопа і складається з двох труб, причому одна з них має менший діаметр і входить у другу.

Завдяки такій конструкції телескопічна штанга здатна збільшуватися в розмірах. Це дозволяє отримати виріб фіксованої довжини. Телескопічний карниз рекомендується використовувати для легких штор з вінілу і поліетилену.

Монтаж карниза для ванної кімнати

В упаковці кожного карниза знаходиться інструкція, детально розповідає про те, як встановити штангу для ванної з пластика або металеву Г-подібної форми. Необхідно звернути увагу, що в процесі монтажу необхідно використовувати, як стандартне, так і додаткове кріплення. Для установки цього різновиду штанги виявляться корисними такі інструменти:

  • ніж, для зняття пакувального матеріалу;
  • свердло для роботи з плиткою;
  • дриль;
  • олівець для нотаток;
  • хрестова викрутка або шуруповерт.

Важливо: При проведенні монтажних робіт по керамограниту або плитці зі скла потрібно алмазний бур.

Олівцем потрібно відзначити висоту кріплення карниза на стінах. Вона залежить від довжини штори, нижній край якої повинен знаходитися на 20 см нижче рівня ванни. До стіни прикладають кронштейн, так, що б його центр і зроблена відмітка збіглися. На стіновий поверхні відзначають олівцем місця кріплення кронштейна.

На стіновий поверхні відзначають олівцем місця кріплення кронштейна

За мітках свердлять отвори глибиною 4.5 см. У кожну з них вставляють дюбель, довжина якого не повинна перевищувати 4 см. За допомогою саморізів кронштейн міцно закріплюється на стіні. Трубка встановлюється в кронштейн і фіксується гвинтами. Вся кріпильна система ховається під декоративними ковпачками, які примикають безпосередньо до стін приміщення. Для додання міцності Г-образному карнизу, його, за допомогою штатива, додатково з'єднують з стелею або з підлогою.

Монтаж телескопічної штанги значно простіше. Він не зажадає ні спеціальних навичок, ні наявності будівельних інструментів. Штангу досить розсунути до потрібної довжини, впершись торцеві насадки в протилежні стіни, і закріпити в цьому положенні за допомогою внутрішньої пружини. А ось, розсувні напівкругла штанга для штори повинна додатково фіксуватися на присосках, інакше вона може не витримати ваги пластикової фіранки і прогнутися.

Важливо: Край штори повинен знаходитися на 20 см. Нижче краю ванни. В іншому випадку, частина води розбризкуватиметься на підлогу.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com