рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як самостійно очистити ванну

  1. Як очистити ванну від іржі і накипу
  2. Як очистити ванну, щоб не пошкодити поверхню?
  3. Чим очистити ванну
  4. Як очистити ванну народними засобами
  5. Як почистити ванну содою
  6. Як почистити ванну оцтом або лимонною кислотою
  7. може стати в нагоді
  8. Як почистити ванну від іржі
  9. Чим відмити акрилову ванну

Б елоснежная сантехніка надає ванній кімнаті затишний і навіть святковий вигляд. Як очистити ванну самостійно? Адже, на жаль, первозданна білизна дуже швидко тьмяніє. Часто ми використовуємо ванну не тільки за прямим призначенням, але і для інших цілей: прання, миття великогабаритних предметів, купання тварин і так далі. Чим почистити стару ванну і як відбілити поверхню, щоб вона засяяла колишньої чистотою? Для цього є багато засобів побутової хімії, що продаються в магазинах, а також можна вдатися до допомоги простих з'єднань, які завжди під рукою - сода, оцтова кислота і їм подібні.

Як очистити ванну від іржі і накипу

Перш ніж приступити до очищення поверхні від бруду, потрібно визначити вид забруднень Перш ніж приступити до очищення поверхні від бруду, потрібно визначити вид забруднень. Деякі засоби для чищення справляються практично з усіма проблемами, а інші використовуються тільки для певних видів нальоту - наприклад, вапняного. Поверхня ванни забруднюється з різних причин. Наприклад, п зростання наліт, який утворюється при митті. Він являє собою частинки шкіри і шкірні виділення, змішані з мильним розчином. Від такого нальоту очистити ванну простіше простого - досить кожен раз після купання змивати його гарячою водою за допомогою губки.

Трохи складніше впоратися з мильним нальотом Трохи складніше впоратися з мильним нальотом. Сполуки, що входять до складу мила, шампунів і гелів для душу, з часом утворюють сірий наліт, в'їдається в поверхню емалі. Позбутися його простими засобами не вдасться. Якщо у вашій місцевості жорстка вода, то солі з неї будуть відкладатися на поверхні всієї сантехніки. Білий або жовтуватий кришиться наліт доведеться видаляти за допомогою спеціальних засобів, що містять кислоти, що розчиняють кальцієві сполуки. Ще складніше боротися з іржею. Вона п оявляется через підвищеного вмісту заліза у воді. Також відноситься до трудноудаляємиє забруднень.

Важко очистити стару ванну, так як її поверхня покрита дрібними тріщинами, в які в'їдаються різні забруднення. Жовтизна на емалі осідає при наявності в будинку старих водопровідних труб, з яких і йдуть різні оксиди і водопровідні біоплівки.

Як очистити ванну, щоб не пошкодити поверхню?

Відразу обмовимося, що все сказане відноситься до сталевих і чавунних виробів з емальованим покриттям. Про те, як почистити акрилову сантехніку, ми розповімо трохи нижче. Приступаючи до очищення ванни своїми руками, скористайтеся наступними порадами:

  • При виборі засобу керуйтеся ступенем забруднення поверхні. Якщо ванна чиститься регулярно, використовуйте слабкі розчини і щадні засоби для чищення, найкраще гелеві. А ось застарілий бруд і жовтизну доведеться прибирати сильними кислотами, які можуть пошкодити емаль. Тому строго витримуйте необхідний час і добре змивайте склад водою.
  • Не забувайте про засоби захисту. Навіть найбільш безневинні, на перший погляд, хімічні речовини можуть викликати роздратування шкіри рук і дихальних шляхів. Користуйтеся рукавичками, не закривайте двері і вікна в приміщенні, не використовуйте без необхідності гарячі розчини (щоб уникнути вдихання парів хімікатів). При роботі з хлорсодержащими рідинами надіньте респіратор.
  • Не можна терти ванну жорсткими щітками і металевими мочалками, губками зі скловолокна. Так ви пошкодите верхній шар емалі, і в результаті поверхня буде забруднюватися сильніше, а відбілити її стане важче.
  • Не рекомендується використовувати для ванної кошти для очищення унітазів - вони дуже агресивні.

Роз'їдають емаль кошти, які містять в своєму складі такі хімікати: соляна кислота; щавелева кислота; луги; альдегіди. Також не використовуйте для видалення жовтизни різні абразивні порошки. Сучасна побутова хімія надає широкий вибір засобів у вигляді паст, гелів, кремів і рідин - вибирайте з них.

Чим очистити ванну

Як очистити ванну без праці? Найпростішим способом є використання спеціальних засобів побутової хімії, які продаються в магазинах. Це буде коштувати трохи дорожче і не так безпечно для здоров'я, але при правильному підборі хімікату відчистити навіть стару чавунну ванну не складе труднощів. Ось характеристика найбільш популярних засобів, які можна купити в магазинах побутової хімії.

  • Domestos цілком підходить для регулярного догляду, хоча і містить хлор. Він легко прочистить плями середньої складності, але не видалить вапняний наліт або глибоко бруд. Крім того, працювати з ним неприємно через різкого запаху.
  • Cillit Bang - кращий засіб для регулярного чищення, але він не дуже ефективний проти іржі.
  • Cif. Використовують кремове або гелеве засіб. Очистити ванну від жовтизни допоможе серія Ultra White.
  • «Пемолюкс» - засіб на основі соди, досить ефективне і безпечне. Його можна використовувати для видалення забруднень з старих ванн, де емаль вже трохи пошкоджена.
  • Comet у вигляді гелю використовують для того, щоб відбілити поверхню і видалити трудновиводімиє забруднення. Краща серія - «7 днів чистоти» з пролонгованим дією.

Як очистити ванну народними засобами

Побутову хімію можуть замінити народні засоби. Звичайно, вони не впораються із застарілими забрудненнями, а щоб повернути ванні первісну білизну, доведеться ретельно попрацювати губкою. Але саме прості способи воліють багато людей, які не хочуть користуватися сучасною хімією (причинами можуть бути турбота про здоров'я, алергіки в будинку, маленькі діти, економія грошей). Також, такі чистячі засоби не ушкоджують емальоване покриття чавунних і сталевих ванн, що продовжує термін їх експлуатації.

Як почистити ванну содою

Це прекрасне і незаслужено забуте засіб для очищення практично будь-яких забруднень, крім вапняних Це прекрасне і незаслужено забуте засіб для очищення практично будь-яких забруднень, крім вапняних. Вона відмінно видаляє жир, жовтизну і усуває неприємний запах. Це дуже дешеве і безпечне для здоров'я речовину. Як очистити ванну в домашніх умовах за допомогою соди? Її можна просто наносити на поверхню за допомогою губки, а можна скористатися наступним рецептом:

Харчову соду змішують з кальцинованої в співвідношенні 1: 1. Ванну зволожують і наносять склад на 20-30 хвилин. Потім поверхню потрібно прочистити губкою, змоченою в столовому оцті, не змиваючи соди. Через півгодини ретельно відтирають поверхню сумішшю та промивати теплою водою.

Як почистити ванну оцтом або лимонною кислотою

Столовий оцет (9%) непогано справляється зі звичайними забрудненнями і іржею Столовий оцет (9%) непогано справляється зі звичайними забрудненнями і іржею. Для того щоб очистити поверхню, знадобиться час. Змочіть паперові серветки або рушники в розчині оцту і прикрийте ними всю поверхню ванни. Залиште на 3-5 годин. Після приберіть папір і промийте ванну водою. Швидше за все, вийде відбілити поверхню на кілька тонів.

Розчини лимонної кислоти видалять і іржу, і вапняний наліт. Застосовують її так. Дві столові ложки лимонної кислоти розчиняють в половині літра гарячої води. Використовуючи губку, наносять розчин на поверхню ванни і витримують протягом півгодини. Потім змивають водою.

Для ледачих є рецепти простіше. У ванну набирають води і розчиняють в ній півтора літра оцту або 100 г лимонної кислоти. Залишають на ніч, вранці воду спускають і споліскують ванну водою.

може стати в нагоді

Очищення ванни від вапняного нальоту

З домашніх засобів можна робити суміші, які допоможуть відбілити ванну і видалити вапняний наліт і іржу. Ось кілька корисних порад для видалення вапняного нальоту з емальованому поверхні чавунних і сталевих ванн:

  • Змішати буру (натрію тетраборат, продається в аптеках) і столовий оцет в рівних пропорціях.
  • Підігрітий оцет змішати з сіллю, щоб вийшла кашка.
  • Змішують сіль і скипидар в рівному співвідношенні.

Суміші наносять на пляму і ретельно відтирають його ганчіркою.

Як почистити ванну від іржі

Ось кілька рецептів:

  • Нашатирний спирт розчиняють у воді і наносять на проблемне місце на 10-15 хвилин, потім змивають водою.
  • На плями іржі видавлюють лимонний сік, витримують 10-15 хвилин.
  • Протирають іржу сумішшю оцту і солі.

Чим відмити акрилову ванну

Найкраще використовувати спеціальні гелеві або кремові засоби: «Акрилан», «Пані Ванна», «Равак», «Сан Клин», «Тім Профі», «Містер Чистер», «Акрил Поліш», «Тритон» Найкраще використовувати спеціальні гелеві або кремові засоби: «Акрилан», «Пані Ванна», «Равак», «Сан Клин», «Тім Профі», «Містер Чистер», «Акрил Поліш», «Тритон». Не можна використовувати засоби, що містять: ацетон; аміак; хлор; спирт; формальдегіди; луг; кислоти. Чистити поверхню потрібно не частіше, ніж один раз в два тижні, а дезінфікувати - один раз в тиждень. Якщо у вас немає спеціального засобу для дезінфекції, то скористайтеся звичайним господарським милом. Нанесіть мильний розчин на поверхню акрилової ванни, а потім змийте.

Тепер ви знаєте багато способів відчистити брудну ванну. Для кожного виду забруднень підходять свої засоби для чищення. Це може бути звичайна сода або дорогий відбілюючий гель для сантехніки. Головне - щоб воно було ефективним і простим у зверненні.

Якщо все кошти не принесли результату, то саме час звернутися за допомогою до професіоналів. В арсеналі клінінгових компаній є миючі засоби, перед якими не встоїть ніяка бруд або наліт.

ЗАМОВИТИ ПОСЛУГУ

зберегти

зберегти

зберегти

зберегти

Як очистити ванну самостійно?
Чим почистити стару ванну і як відбілити поверхню, щоб вона засяяла колишньої чистотою?
Як очистити ванну, щоб не пошкодити поверхню?
Як очистити ванну в домашніх умовах за допомогою соди?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com