рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Штучний лебединий пух: що це таке, властивості, переваги і недоліки

  1. Штучний пух: користь чи шкода?
  2. характеристика матеріалу
  3. Де застосовують пух?
  4. догляд
  5. Підведемо підсумки

Покупці задаються питаннями: як виробляють штучний пух, для чого використовують і чи правда, що він безпечний? Який матеріал віддати перевагу - натуральний або синтетичний? Про властивості, характеристики та сферу застосування штучного лебединого пуху - докладніше.

У процесі виробництва матеріалу поліефірні мікроволокна скручують в спіралі і обробляють силіконом. Таким чином, штучний лебединий пух - це м'який синтетичний матеріал. Готовий пух зовні схожий на натуральний і має ряд схожих характеристик. На дотик це м'який, пухнастий матеріал, миттєво відновлює форму після стиснення.

Штучний пух: користь чи шкода?

Покупці задаються питаннями: як виробляють штучний пух, для чого використовують і чи правда, що він безпечний

штучний пух

В даний час випускають чималу кількість синтетичних тканин і наповнювачів. Саме слово «синтетичний» означає, що матеріал одержують хімічним шляхом, а не беруть в готовому вигляді з природи. Метод виробництва не означає, що синтетика поступається натуральних волокон . Найчастіше навпаки - хімічні матеріали мають більшу зносостійкість і краще тримають форму. Наприклад, поліефірні волокна, з яких штучний пух складається, забезпечують мінімальну сминаемость, міцність, стійкість до органічних розчинників.

Аналогами штучного лебединого пуху можна назвати:

  • холлофайбер (служить до 10 років);
  • тінсулейт (Також служить близько 10 років);
  • синтепон (середній термін експлуатації становить всього кілька років).

Всі ці матеріали також складаються з поліефірних волокон.

Справжній пух з грудей і черевця лебедів збирають вручну під час природної линьки птахів. Якість натурального пуху залежить від породи. З одного дорослого птаха добувають всього 40 г чистого пуху (основну масу становлять пір'я).

З цього матеріалу роблять навіть пушка для пудри, а речі для дому або натуральна утеплена одяг може коштувати дуже дорого. Купівля синтетичного матеріалу сприяє захисту живих створінь і тому еко-дружелюбна.

характеристика матеріалу

Як і будь-який синтетичний або натуральний матеріал, штучний пух має свої позитивні і негативні сторони. Варто зауважити, що перелік позитивних аспектів вражає:

  • матеріал підходить людям, схильним до алергії, з чутливою шкірою;
  • синтетичне волокно не створює сприятливе середовище розвитку для живих організмів, тому штучний пух не схильний до грибків і пилових кліщів;
  • це легкий і невагомий матеріал;
  • пружно тримає форму, не збивається і не злежується;
  • доглядати за штучним пухом легко - його можна прати в звичайній пральній машинці і ніяких особливих умов для зберігання не потрібно;
  • матеріал не вбирає сторонні запахи, а також сам не має специфічного запаху;
  • пух дуже швидко висихає;
  • матеріал прекрасно зберігає тепло;
  • повітря вільно проходить крізь волокна пуху, забезпечує повітрообмін;
  • тканинний чохол легко утримує штучний пух і не дозволяє йому випадати;
  • обходиться штучний лебединий пух набагато економніше натурального;
  • довгий період експлуатації - при коректному догляді матеріал прослужить близько п'яти років.

Недоліків у цього матеріалу зовсім небагато:

  • майже не вбирає вологу - під лебединим ковдрою може виникнути ефект сауни;
  • при використанні в добре опалювальному приміщенні може викликати перегрів;
  • накопичує статичну електрику і вимагає додаткової обробки антистатиком.

Де застосовують пух?

М'який і ніжний матеріал в основному використовується як наповнювач і утеплювач. За допомогою цього матеріалу шиють:

  • верхній одяг (куртки, пуховики, пальто);
  • утеплені зимові костюми (штани, комбінезони);
  • постільні комплекти (подушки, ковдри);
  • дитячі товари (м'які іграшки).

Подушки особливо популярні

Особливо популярні подушки з лебединим пухом - вони зберігають форму при щоденному використанні, допомагають підтримувати голову в правильному стані, не пахнуть нічим стороннім, а пух не покидає чохол і не колеться. Пухову подушку можна завантажити в пральну машинку і просто випрати, а пристрій ніяк не зіпсується.

Купуючи товари з лебединим пухом, необхідно подивитися на склад, зазначений на етикетці. якщо вказано поліестер (Друга назва поліефіру) - це штучний пух. Доступна ціна також вказує на те, що матеріал виготовили хімічно, а не зібрали з живої птиці.

догляд

Правила догляду не складні

Штучний лебединий пух не вимагає спеціального догляду, як натуральний. Досить прати виріб при температурі до 40 градусів і сушити в розправленому вигляді, щоб довше зберегти форму виробу.

Синтетичний пух боїться підвищених температур і відкритих джерел вогню, тому сушити краще природним шляхом. Також дозволено віджимати речі в центрифузі пральної машини. «Боїться» цей матеріал тільки агресивних відбілювачів, які порушують структуру мікроволокна. Для прання подушок найкраще встановлювати делікатний режим, щоб не пошкодити чохол.

Після прання необхідно струшувати річ, щоб пух не звалюється. Ковдри і подушки з штучним пухом потрібно кілька разів на рік провітрювати на вулиці або на балконі. При зберіганні виробів у вакуумних пакетах форма їх не псується.

Підведемо підсумки

Штучний лебединий пух - це сучасний і практичний матеріал, який використовують в якості наповнювача і утеплювача. Такий пух ні в чому не поступається натуральному. Штучний матеріал легше очищається, що не вбирає запахи, не злежується і тримає форму.

Для виробництва пуху використовують поліефірні волокна - їх отримують шляхом з'єднання на молекулярному рівні многоосновних кислот. При цьому не страждають живі лебеді і економиться ручна праця, який задіють для збірки натурального пуху.

Готові вироби зберігають щільність і еластичність, тому що структура поліефірних волокон не дозволяє їм вислизати крізь текстильне переплетення і лінії швів.

Штучний пух широко використовується при виготовленні різних теплих речей, легко стирається і довго зберігає м'якість і форму.

Порівняємо різні натуральні і штучні наповнювачі для подушок:


Штучний пух: користь чи шкода?
Який матеріал віддати перевагу - натуральний або синтетичний?
Штучний пух: користь чи шкода?
Де застосовують пух?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com