рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зробити кулю в техніці кусудама для початківців, схеми

  1. Матеріали і інструменти
  2. Схеми виготовлення модулів кусудама. Як зробити кусудаму
  3. Кусудама лілія
  4. Пятілістние квіти кусудама

Що таке кусудама Що таке кусудама? Так називається мистецтво створення різних виробів з паперових модулів. Це один з численних видів орігамі . Як правило, він являє собою яскраві рослинні композиції з безліччю різних кольорів і доповнень до них, виконані у формі кулі. Вони відмінно підійдуть в якості невеликого подарунка або прикрасять вашу кімнату.

Зробити кулю-кусудама нескладно Зробити кулю-кусудама нескладно. Даний процес чимось нагадує створення модульного орігамі. А зародилася ця ідея, як і звичне нам орігамі, в Японії, причому дуже давно. Раніше кулі-кусудами наповнювали цілющими травами і залишали біля ліжка хворих, що сприяло їх одужання. Також існує думка, що вони використовувалися в стародавніх японських обрядах.

Зараз же це просто невелика красива саморобка , Яка припаде до душі любителям милих дрібничок, деталей інтер'єру і елементів декору . Для її виготовлення не потрібно нічого особливого. Матеріали можна знайти в будь-якому канцелярському магазині. Що ж нам знадобиться?

Матеріали і інструменти

  1. По-перше, важливо підібрати якісну папір . Звичайні листи кольорового паперу з дитячих наборів для творчості підійдуть не дуже добре, тому що мають маленьку щільність, легко рвуться і залишають білі сліди в місцях згинів. Тому краще використовувати двосторонню кольоровий папір для друку, яка володіє більш якісною прокраска або ж папір для скрапбукінгу , Яка ще й досить щільна. Однак дуже товсті листи теж не підійдуть, так як згини будуть виглядати неакуратно, а виріб стане розвалюватися.
  2. По-друге, потрібно вибрати спосіб з'єднання деталей між собою. Це можна робити за допомогою нитки з голкою або ж клею, наприклад, ПВА. При цьому перший варіант є класичним і, мабуть, більш зручним. У деяких випадках для виготовлення однієї кулі стане в нагоді як клей, так і нитки. Крім цього, підготуйте ножиці або різак для вирізання рівних квадратів паперу.
  3. Для прикраси готового виробу за бажанням можна використовувати кольорові стрічки і намистини, пензлики з ниток.

Схеми виготовлення модулів кусудама. Як зробити кусудаму

Отже, в будь-якій схемі орігамі є умовні позначення, які допомагають вам у роботі. Вони є і в схемах кусудами. Це різні стрілки, пунктирні і суцільні лінії, позначення кутів і рівних відрізків. Якщо слідувати інструкціям по створенню кусудами МК (майстер-клас), ви легко зможете виготовити свою першу саморобку в техніці кусудама. Ось приклади схем і різних виробів, які утворюються в результаті.

Кусудама лілія

Щоб зробити у вигляді кусудами квіти, наприклад, лілії-орігамі, і потім скласти з декількох таких бутонів куля, потрібно 12 модулів, тобто 12 квіток Щоб зробити у вигляді кусудами квіти, наприклад, лілії-орігамі, і потім скласти з декількох таких бутонів куля, потрібно 12 модулів, тобто 12 квіток.

Для виготовлення кожної деталі слід підготувати по 3 квадрата з паперу, довжина сторони яких може варіюватися в залежності від бажаного розміру, але кожен наступний квадрат повинен бути більше попереднього на 1 см.

Наприклад, для створення однієї квітки-модуля потрібно взяти квадрати розміром по 13, 14 і 15 см відповідно.

Частини лілії будемо виготовляти за наступною схемою:

  1. Для початку візьміть самий маленький з 3 квадратів і працюйте з ним. Складіть з нього так званий «подвійний квадрат» - базову фігуру орігамі. Для цього складіть квадрат навпіл і 2 рази по діагоналі, розгорніть і загніть середні частини всередину. Повинна вийти об'ємна деталь у формі квадрата.
  2. Потім потрібно відігнути кожну з граней нашого квадрата до центру, при цьому розгладивши їх. Проробляємо це з усіма чотирма гранями.
  3. Тепер загинаємо нижні куточки до центру і повторюємо з усіх боків. У результаті повинна вийти фігура, що нагадує ромб.
  4. Наступний крок є одним з найскладніших. Потрібно витягнути внутрішній нижній куточок назовні. Для того щоб це зробити, потрібно зробити згин рівно посередині фігури, який згодом повинен залишитися всередині заготовки, а внутрішній куточок необхідно витягнути вгору. Далі, робимо цей крок з усіх боків заготовки.
  5. Тепер знову відгинаємо нижній куточок вгору рівно посередині фігури.
  6. Робимо тепер уже вертикальний згин посередині фігури і розгинає назад. Цей крок проводиться для визначення середини нашої деталі.
  7. Тепер загинаємо нижні частини до центру (від куточка до підстави трохи вище середини заготовки) проробляємо те ж саме діяння з іншого боку модуля.
  8. Відгинаємо цілком верхню частину роботи з усіх чотирьох сторін. Лінія згину при цьому повинна розташовуватися трохи вище середини. Це наші майбутні пелюстки. Їх потрібно розпрямити в горизонтальне положення і можна також трохи зігнути для краси. Наша перша лілія для кулі-кусудами готова!
  9. З решти двох квадратів більшого розміру виготовляємо такі ж деталі і вкладаємо їх одна в іншу по порядку. Перший модуль нашого кулі-кусудами з квітів лілії готовий.
  10. Збірку модулів в готовий куля краще робити за допомогою нитки та голки, а не клею, так як такий варіант буде більш міцним.

Пятілістние квіти кусудама

Хочу запропонувати вам ще одну схему створення вироби кусудама для початківців. Вона буде складатися з 12 модулів, для кожного з яких буде потрібно 5 квадратних аркушів паперу. Довжина сторони - 10 сантиметрів. Отже, приступимо.

Беремо 1 з підготовлених квадратів і складаємо навпіл по діагоналі, щоб вийшов трикутник Беремо 1 з підготовлених квадратів і складаємо навпіл по діагоналі, щоб вийшов трикутник. Його кути загинаємо вгору до середини (до вершини трикутника). У підсумку повинен утворитися ромб. Тепер з однієї зі сторін розгинаємо кути, як і при виготовленні лілії. Для цього потрібно провести середину і зробити згин по ній. Проробляємо це з 2 кутами з одного боку. У одержані опуклих частин деталі складаємо верхні частини донизу, а потім бічні - до центру, по вже наявній лінії згину. Крайні поверхні деталі з'єднуємо і склеюємо між собою. Повинна вийти деталь овальної форми з «тичинками» всередині.

Для 1 квітки потрібно виконати 5 таких деталей і приступати до складання. Склейте їх між собою, з'єднавши куточки. А потім за таким же принципом зберіть весь кусудама-куля, що складається з 12 квіточок. При бажанні прикрасьте його бантами і намистинами. Можна посадити їх на клей або пришити. Наша саморобка готова!

Крім МК в картинках і схемах, в інтернеті також можна знайти і навчитися техніці кусудама відео майстер-класами, за допомогою яких можна виготовляти найрізноманітніші і незвичайні вироби в цій техніці.

Що ж нам знадобиться?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com