рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Боксмод або мехмод: що краще і в чому відмінності?

  1. Мехмод: що це таке?
  2. Боксмоди
  3. Переваги та недоліки мехмодов
  4. Плюси і мінуси регульованих модов
  5. Так чому ж віддати перевагу?

Боксмод або мехмод? Цим питанням задаються багато починаючих вейпери, які ще не до кінця розбираються в пристроях для ширяння. І це не дивно, адже сучасний ринок пропонує потенційним парильникам масу всіляких модифікації і комплектуючих для вейпов.

У цій публікації ми розповімо вам, чим відрізняється мехмод від боксмода і спробуємо з'ясувати, що краще підходить для початківців користувачів електронних сигарет.

Мехмод: що це таке?

Отже, що ж являють собою механічні моди? Якщо говорити більш доступною мовою, то це найпростіші механізми, які складаються з наступних елементів:

  • акумулятор, за допомогою якого механізм отримує необхідну напругу для повноцінної роботи;
  • випарник (атомайзер, парогенератор), де, власне, і відбувається перетворення рідини в пару і який потребує напрузі;
  • кнопка включення / вимикання гаджета.

Принцип функціонування мехмода полягає в наступному: при натисканні на кнопку наводиться в дію акумуляторної батареї, який подає напругу на випарник.

А вже в парогенераторі здійснюється процес нагріву спіралі і перетворення парітельной суміші. Більше ніякими іншими функціями механічні моди не мають. У цьому-то і полягає вся невитіюватість мехмода як пристосування для ширяння.

Дизайн і габарити таких пристосувань можуть бути різними - циліндричної форми для одного акумулятора або ж у вигляді прямокутного боксу на дві і більше батареї. Що стосується матеріалу, з якого виконується мехмод, то це може бути, як метал, так і дерево, пластик (останні оснащуються додатково внутрішніми проводами).

Габарити механічних модів і їх зовнішній вигляд також дуже різноманітний. Є не одна сотня різних мехмодов, які відрізняються дизайном. Тому більшість колекціонерів їх набувають заради свого захоплення або просто для різноманітності.

Тому більшість колекціонерів їх набувають заради свого захоплення або просто для різноманітності

Боксмоди

На відміну від мех модов, з точки зору конструктивних особливостей, це більш складне пристосування для ширяння. Головна відмінність - це наявність електроніки всередині девайса. Тут мова йде про «варіваттах», оскільки «варівольти» - це, так би мовити, вже пережиток минулого. Та й до того ж, вони вже мало кого цікавлять.

Цей варіант електронної сигарети дозволяє вейперу самостійно встановлювати необхідну потужність на гаджет, яка буде максимально комфортною саме для нього. Адже років - це індивідуальний процес, в якому все залежить виключно від особистих переваг парильщика і можливостей атомайзера.

Що має в боксмоде електронна схема здійснює регулювання напруги і потужності подається струму від джерела живлення. Крім цього, електроплата в такому пристосуванні також виконує ще й масу інших захисних функцій: можна не переживати про можливість короткого замикання, перегрів намотування парогенератора, надмірно низького опору і безлічі інших неприємних моментів, які можуть в тій чи іншій мірі зіпсувати враження від процесу ширяння.

В основному, цей вид електронних сигарет представлений у вигляді боксів, що цілком зрозуміло - для організації всієї електронної схеми потрібна достатня кількість місця. Звідси, власне, і скорочена назва - боксмод, що в перекладі від англійського означає «box» - коробка. Безумовно, якщо гарненько пошукати, то можна знайти компактну модель, але при цьому її вартість буде помітно відрізнятися від стандартних боксмодов.

Безумовно, якщо гарненько пошукати, то можна знайти компактну модель, але при цьому її вартість буде помітно відрізнятися від стандартних боксмодов

Переваги та недоліки мехмодов

До позитивних якостей механічних модов експерти відносять:

  1. Широка номенклатура. Найширший вибір механічних модів на будь-який смак дає можливість вибрати той єдиний, що задовольняє індивідуальні потреби і переваги девайс. Крім цього, моди подібного типу можна з легкістю зібрати власними силами, використовуючи для цього як матеріали, придбані в спеціалізованому вейп-шопі, так і підручні деталі. Це не тільки дозволяє заощадити гроші на пристрої, але і дає можливість створити ексклюзивний хутро.
  2. Механічні моди являють собою вкрай примітивне пристосування для ширяння, тому проблем з їх експлуатацією практично немає. І навіть якщо якийсь елемент вийде з ладу, його можна буде без особливих проблем замінити новим. Причому для цього зовсім не потрібні пізнання в галузі фізики або науки, пов'язаної з вейпінгом.
  3. Основне і, мабуть, найголовніша перевага хутра - в гаджетах подібного типу на кілька батарей при паралельному підключенні ток при віддачі підсумовується, і навантаження розподіляється рівномірно, за рахунок чого можна отримати високу продуктивність. Для клаудчейсеров це дуже вагомий аргумент.
  4. Наявність можливості використовувати різні опції для більшого обсягу і якості пара: приміром, сабомний парогенератор з високопродуктивними намотування. Механічні моди не наділені «мозком» у вигляді електронної схеми (чим вони, власне, можуть відрізнятися від боксмодов), за допомогою якої здійснюється постійний контроль процесу ширяння. Тому для любителів експериментів в вейпінге тут, як то кажуть, зелене світло.
  5. Вартість оригінальних мехмодов досить висока. Але якщо ж ви зважитеся зібрати механічний мод власними силами, то покупка «начинки» вам обійдеться дуже дешево. Саме з цієї причини більшість вейперов прагнуть змайструвати мод власного виробництва.

Як би не показалося дивним, але недоліки мехмодов в більшості своїй виходять з їх же переваг.

Як би не показалося дивним, але недоліки мехмодов в більшості своїй виходять з їх же переваг

Як влаштований механічний мод.

Мінуси хутра:

  1. З причини найширшого асортименту таких гаджетів, сьогодні на ринку мехмодов є дуже багато підробок, якість яких залишає бажати кращого. Найчастіше в непридатність приходить пускова кнопка, яка ламається мало не після першого тижня експлуатації девайса. На неякісних хутрі кнопки можуть западати, заїдати і просто не виконувати свої функції. Чого не скажеш про оригінальні моделях, які, до слова, мають набагато кращу якість, що, власне, і виражається в підвищеній вартості (за цим критерієм і можна визначити, підробка перед вами або ж оригінал).
  2. В силу свій простоти механічні моди не гарантують своєму власникові безпеку від потенційних небезпек, наприклад, короткого замикання. Якщо ви є власником металевого хутра і носите його в кишені, де лежать і ключі, то чи є необхідність в подальшому описі наслідків? Або ж для любителів поекспериментувати вибух акумуляторної батареї, а безпосередньо в процесі ширяння може стати, мало не фатальним. Тому завжди пам'ятайте про запобіжні заходи, щоб уберегти себе від таких наслідків.
  3. Батареї, якими оснащуються механічні моди, характеризуються нерівномірністю розрядження, тому якість ширяння при повному і половинному заряді акумуляторної батареї, а буде дуже сильно відрізнятися.
  4. Механічні моди можна налаштовувати на певний спротив і потужність, що робить їх не такими універсальними. Наприклад, якщо щось пішло не так і спіраль надто «смажить», то тут слід або замінити намотування, або мучиться в очікуванні, коли батарея трохи підсяде.

Плюси і мінуси регульованих модов

Боксмод і мехмод, що вибрати? Тепер давайте розглянемо переваги і недоліки регульованих модів.

Тепер давайте розглянемо переваги і недоліки регульованих модів

Що можна контролювати на бокс моді.

Отже, плюси боксів:

  1. Наявність електронної плати дає можливість управляти процесом ширяння, об'ємом пара і його смаковими якостями. Простіше кажучи, можна експериментувати і підганяти вейп під себе.
  2. Гарантія безпеки. Захисна плата всередині боксмода є свого роду захистом від усіляких неприємностей:
    • коротке замикання;
    • вибух акумулятора;
    • перегрів батареї та ін.
  3. Якісна електроніка розробляється під чуйним керівництвом і за технологією професіоналів, тому ймовірність її передчасного виходу з ладу і заводський брак мізерно мала. Природне, ми говоримо не про дешеву підробку.
  4. Електронна плата - це найдорожча частина регульованого мода. Однак, наявність такої "розумної" системи не робить все пристрій дорожче мехмодов. Більш того, в більшості випадків, боксмоди коштують набагато дешевше, ніж механіка. Але при цьому чим якісніше плата, тим вище ціна гаджета.
  5. Незалежно від заряду акумулятора якість ширяння завжди на одному рівні. Це досягається за рахунок наявного в пристрої плати стабілізатора. Тому навіть при низькому заряді батареї можна не переживати про те, що пар матиме присмак гару.
  6. Виробництво електроніки для регульованих модів - процес трудомісткий і фінансово затратний, тому наштовхнутися на підробку відомого бренду виходить дуже рідко.

Як не дивно, але мінуси боксмодов пов'язані з наявністю такої "розумної" плати. До таких експерти відносять такі моменти:

  1. При наявності заводського браку або ж ви самі якимось чином примудрилися щось зламати в електронному механізмі, то усунути неполадки не представляється можливим. Щоб реалізувати якісний ремонт, потрібно володіти певними знаннями, навичками та інструментарієм. А взагалі, поломка електроніки відбувається дуже і дуже рідко. І так, варто завжди пам'ятати про гарантії на девайс - через брак такої вам навряд чи вдасться здати його в ремонт або замінити на новий.
  2. Якщо порівнювати боксмоди з підробками брендових хутра, то їх вартість буде в кілька разів вище.
  3. Далеко не всі регульовані моди підходять для сабомних парогенераторів. Але при цьому останнім часом виробники все-таки почали випускати такі. Наприклад, це моделі Sigelei на 150 Вт і IPV на 100 Вт.

Так чому ж віддати перевагу?

Виходячи з вищевикладеного, можна зробити такі висновки:

  1. Якщо ви тільки почали навчатися вейпа і не сильно вдаєтеся в конструктивні особливості гаджетів, то краще віддати перевагу регульованим моду. Він простий в експлуатації і не вимагає особливих знань в плані налаштування і регулювання потужності процесу ширяння. Купив гаджет і парі собі в задоволення, ні про що не замислюючись.
  2. Якщо ж ви вже давно парите і чітко знаєте, що і як потрібно робити, або ж ви завзятий клаудчейзер, то мехмод - це те, що вам потрібно!

Тепер ви знаєте, чим відрізняються боксмоди і мехмоди. Сподіваємося, цей спіч допоможе вам визначитися з вибором і віддати перевагу тому варіанту електронкою, який буде максимально відповідати вашим перевагам. У будь-якому випадку вибір завжди залишається за вами.

Всім смачного і густого!

Мехмод: що це таке?
Боксмод або мехмод?
Мехмод: що це таке?
Отже, що ж являють собою механічні моди?
Якщо ви є власником металевого хутра і носите його в кишені, де лежать і ключі, то чи є необхідність в подальшому описі наслідків?
Так чому ж віддати перевагу?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com