рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Пластикові панелі для ванної

  1. Переваги пластикових панелей
  2. Основні типи матеріалів і їх класифікація
  3. Основні моменти монтажу
  4. Способи кріплення пластикових панелей
  5. Вибір способу кріплення
  6. Основні помилки, що здійснюються при монтажі

Зміст статті:

Прекрасної сучасною альтернативою традиційної плитці є пластикові панелі для ванною. Одне з головних переваг даного матеріалу - це простота монтажу і відносно невелика вартість. Постійні перепади температури у ванній і висока вологість дозволяють використовувати тільки певні види покриттів, розраховані на дані умови. Доступним і практичним варіантом обробки ванної кімнати можна назвати пластикові панелі.

Вони мають найрізноманітніші колірні рішення, наприклад панелі, які імітують поверхню з натурального каменю - граніту або мармуру. При установці під ванну панелі або екрана такого ж забарвлення можна добитися цілісності всієї композиції.

Такий варіант обробки дозволить приховати місця розташування водопровідних труб, які часто псують зовнішній вигляд ванної кімнати. Користуючись панелями можна легко здійснити приховану підводку труб.

Переваги пластикових панелей

Пластикові панелі сьогодні є досить популярним оздоблювальним матеріалом, тому що гарантують такі якості:

  • Пожежна безпека - завдяки тому, що сучасний пластик не здатний підтримувати горіння, і йому притаманні хороші вогнетривкі властивості;
  • Вологостійкість - цей матеріал не пропускає вологи, а, отже, не гниє і не допускає деформації у вологому середовищі;
  • Стійкість до низької температури - пластикові панелі без ризику можна використовувати навіть в приміщеннях, які не передбачають опалення;
  • Довговічність - термін його служби набагато довше, ніж традиційна періодичність ремонту у ванній кімнаті;
  • Екологічність - склад, з якого виготовлений якісний пластик, не виділяє токсичних речовин;
  • Невелика вартість - обробка пластиковими панелями коштує набагато нижче обробки іншими матеріалами, наприклад, кахлем;
  • Легкість монтажу - установка панелей не пов'язана з брудними роботами і проводиться дуже швидко;
  • Естетичний вигляд - вибирається та текстура і забарвлення, які найкраще підійдуть для ванної кімнати.

Пожежна безпека - завдяки тому, що сучасний пластик не здатний підтримувати горіння, і йому притаманні хороші вогнетривкі властивості;   Вологостійкість - цей матеріал не пропускає вологи, а, отже, не гниє і не допускає деформації у вологому середовищі;   Стійкість до низької температури - пластикові панелі без ризику можна використовувати навіть в приміщеннях, які не передбачають опалення;   Довговічність - термін його служби набагато довше, ніж традиційна періодичність ремонту у ванній кімнаті;   Екологічність - склад, з якого виготовлений якісний пластик, не виділяє токсичних речовин;   Невелика вартість - обробка пластиковими панелями коштує набагато нижче обробки іншими матеріалами, наприклад, кахлем;   Легкість монтажу - установка панелей не пов'язана з брудними роботами і проводиться дуже швидко;   Естетичний вигляд - вибирається та текстура і забарвлення, які найкраще підійдуть для ванної кімнати

Основні типи матеріалів і їх класифікація

Перед тим як приступити до вибору найбільш підходящих пластикових панелей для ванної, слід ознайомиться з трьома основними видами цього оздоблювального матеріалу.

рейкові панелі

Рейкові складальні панелі зовні довгі і вузькі. При вертикальній установці вони візуально витягнуть ванну кімнату, при горизонтальній створять враження приземистого і широкого приміщення.

Цим видом пластикових панелей можна скористатися, якщо ви не збираєтеся втілювати у ванній принципово новий дизайнерський проект.

У зовнішній поверхні рейкових панелей може бути найрізноманітніша забарвлення, від яскравих холодних до теплих пастельних тонів, тому за допомогою такої обробки легко перетворити ванну кімнату в легке світле приміщення або реалізувати її дизайн в стилі Хай-тек. При цьому ви не зобов'язані обмежуватися одним кольором, а можете, використовуючи різні кольори і відтінки розділити приміщення на окремі зони.

Панелі «під плитку»

Пластикові панелі квадратної форми «під плитку» на відміну від рейкових вважаються через свою форми більш зручними для укладання. Їх розмір від 30-ти сантиметрів до одного метра. Використовуючи для ремонту у ванній плиткові панелі, ви не тільки швидко і недорого обробити приміщення, але і оформите його відповідно до особистих переваг.

Пластикову плитку можна укладати різними способами, в шаховому порядку, пошарово, або створювати найнеймовірніші геометричні візерунки.

листові панелі

Листові пластикові панелі зовні являють собою великий аркуш з нанесеним на нього малюнком з одного боку. Значні розміри цих листів сильно спрощують ремонт і скорочують кількість стиків. Цей вид пластикових панелей дуже простий у використанні, але ванна кімната може вийти нудним і одноманітним.

Незалежно від кольору, розміру і форми всі види пластикових панелей, які були перераховані вище, є вологостійкими, максимально екологічними і не вимагають якогось спеціального догляду. Панелі із пластику водонепроникні навіть в місцях стику, здатні забезпечувати хорошу шумо- і теплоізоляцію в приміщенні.

Варіанти освітлення під пластикові панелі так само висвітлює наша стаття . А також вибір світильників теж важливе питання для облаштування ванної кімнати.

Корисні картинки з варіантами забарвлення панелей і візерунками, з назвами (натискайте на картинку для збільшення)

Основні моменти монтажу

Як показала практика, встановити пластикові панелі набагато легше, ніж монтувати будь-якої іншої матеріал, однак і тут є безліч тонкощів, які знають тільки професіонали, які займаються будівельно - оздоблювальними роботами. Для кріплення рейкових плиткових пластикових панелей у ванній потрібна спеціальна решетування, що представляє собою металевий або дерев'яний каркас, який встановлюється за допомогою скоб на стіни. Листові панелі не припускають використання такого каркаса, і кріпляться безпосередньо до стіни.

Відео рекомендації дивіться в кінці статті.

Відео рекомендації дивіться в кінці статті

Між плитковими і рейковими панелями також існує різниця. Плиткові панелі з усіх чотирьох сторін мають пази і між собою з'єднуються спеціальними розшивками, тоді як рейкові панелі одна до іншої прикріплюються відповідно до системи «паз - шип».

Для того, щоб правильно встановити пластикові панелі , Необхідно знати наступні моменти:

  • Оптимальна відстань, на якому повинні розташовуватися каркасні рейки;
  • Способи, що забезпечують додаткову герметизацію стиків;
  • Нюанси використання спеціалізованих накладок, що дозволяють приховати головки шурупів;
  • Правила, відповідно до яких панелі встановлюються поруч з сушаркою, радіатором і т. Д.

самостійна установка панелей з пластику - це досить ризикований процес і цей варіант прийнятний тільки, якщо ви не з чуток знайомі з оздоблювальними роботами. Але це не єдиний фактор, який необхідно врахувати. На думку професіоналів, обробка стін у ванній повинна поєднуватися з її комплексним ремонтом, так як стінові панелі з пластика можна експлуатувати від 15 до 25 років, що відповідає термінам періодичності ремонту у ванній кімнаті.

Має сенс замінити або відремонтувати комунікації до того як приступити до обробки стін.

З практичного боку комплексний ремонт обійдеться значно дешевше, ніж варіант поетапного проведення окремих робіт, які тривають не один рік.

Читайте так же грамотна укладка плитки у ванній - stroymarket38.ru

ru

Способи кріплення пластикових панелей

Існує кілька варіантів кріплення панелей на стінах:

  • Установка на обрешітку, з використанням саморізів, скоб або цвяхів;
  • Монтаж за допомогою скоб на стіни безпосередньо, цей варіант добре застосовувати в разі дерев'яних стін в приміщенні;
  • Монтаж з використанням клею «Рідкі цвяхи»;
  • Монтаж за допомогою спеціального кріпильного профілю.

Вибір способу кріплення

При плануванні установки пластикових панелей в ванну кімнату слід застосовувати перший або останній варіант монтажу. Це пояснюється просто - безпосередньо до стін панелі рекомендується кріпити виключно в сухих, провітрюваних приміщеннях, а ванна кімната до них ніяк не відноситься. З іншого боку вибір способу кріплення на обрешітку або використовуючи спеціальний профіль, дозволить провести приховану підводку труб і установку вбудованих світильників.

Перераховані вище варіанти обробки при необхідності також дозволяють провести установку додаткової тепло- або звукоізоляції.

Одним з переваг кріплення на спеціальний профіль або обрешітку, можна назвати ту обставину, що відпадає необхідність витрачати сили і гроші на спеціальну підготовку стін.

Якщо ж встановлювати панелі безпосередньо на стіни, то доведеться попередньо добре попрацювати для того, щоб домогтися необхідної гладкості підстави.

Основні помилки, що здійснюються при монтажі

У разі виконання установки пластикових панелей самостійно слід постаратися уникати наступних поширених помилок:

  • Панелі можна м'яти або сильно гнути - вони можуть прийняти непривабливий вигляд;
  • Якщо зверху є захисна плівка, не варто поспішати і знімати її заздалегідь, вона допоможе довше зберегти гарний зовнішній вигляд покриття;
  • При різанні панелей найкраще користуватися ножівкою, у якій крок зуба не перевищує 1 мм. При використанні пили з великим кроком важко буде уникнути утворення задирок;
  • Панелі вседа слід різати з лицьового боку;
  • При очищенні пластикових панелей забороняється застосовувати органічні розчинники або хімічні речовини, які відсутні в інструкції по догляду, в іншому випадку на панелях можливо поява не стираються плям.

Монтаж пластикових панелей ПВХ у ванній кімнаті

Поділіться статтею !!!


Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com