рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як відмити керамічну сковорідку від нагару, щоб не пошкодити покриття + фото та відео

  1. Чим можна чистити сковорідку з керамічним покриттям?
  2. Чи варто мити пристосування?
  3. Як видалити нагар всередині сковороди?
  4. Що годиться для чищення пристосування від пригорілого масла зовні?
  5. Відео: як легко почистити сковороду з антипригарним покриттям?

Купуючи сковороду з керамічним покриттям, ми сподіваємося, що тепер їжа перестане пригорати, стане зберігати корисні властивості, а нове придбання буде служити довго. Але що кожух радувало не один рік, потрібно дбайливо доглядати за ним. Однак навіть при дотриманні всіх умов сковорідка може потемніти від нагару. Чим відмити забруднення, не пошкодивши покриття?

Чим можна чистити сковорідку з керамічним покриттям?

Шар антипригарного покриття керамічної сковороди легко пошкодити, впливаючи на поверхню дряпаючими предметами або агресивними речовинами. Кухонне пристосування не можна чистити:

  • щітками;
  • металевими мочалками;
  • меламінів губками (в інструкції до них стверджується, що поверхні, що стикаються з їжею, заборонено обробляти такими допоміжними засобами);
  • складами, що містять абразивні речовини.

Крім того, не варто вдаватися до таких методів видалення забруднень з керамічної сковороди:

  1. Кип'ятіння води з содою. Це допоможе позбутися від нагромадилося нагару, однак після подібної процедури сковорода втратить свої антипригарні властивості назавжди разом із шаром спеціального покриття.
  2. Кип'ятіння розчину з води і силікатного клею. В результаті таких маніпуляцій на сковороді залишиться липкий і важковидаляємий наліт. Купуючи сковороду з керамічним покриттям, ми сподіваємося, що тепер їжа перестане пригорати, стане зберігати корисні властивості, а нове придбання буде служити довго

    Не всяка ганчірка або губка підійде для чищення керамічної сковороди

Чи варто мити пристосування?

Існує думка, що керамічну сковороду краще взагалі нічим не мити. Якщо після використання на ній не залишається пригорілі їжа, то досить просто прополоскати пристосування напором води.

При невеликих забрудненнях покладається замочити сковороду на деякий час, а потім протерти м'якою губкою з додаванням миючого засобу. Важливо мати на увазі, що кераміка боїться температурних перепадів. Тому краще дочекатися, коли посуд для приготування їжі охолоне, і тільки потім залити її теплою водою. В іншому випадку появи мікротріщин на поверхні пристосування не уникнути.

Як видалити нагар всередині сковороди?

Існує кілька способів очищення внутрішньої поверхні посуду для приготування їжі:

  1. Забруднення з гарячою сковороди можна спробувати прибрати сухий паперовою серветкою.
  2. Незначні залишки пригоріла їжі радять видаляти оливковою олією. Рекомендується протерти відповідні місця, попередньо вимивши кухонне пристосування, паперовою серветкою або ганчіркою, змоченою рослинним продуктом. Після цього сковороду покладається обполоснути водою.
  3. Зі свіжим нагаром і залишками жиру допомагає впоратися замочування кухонного пристосування в воді з додаванням кількох крапель миючого засобу.
  4. Видалити сліди від масла дозволяє використання спирту. Після миття посуду для приготування їжі протріть її змоченим згаданої рідиною ватним тампоном і обполосніть.
  5. З застарілими слідами жиру справляються кухонні лужні гелі, якщо в інструкції по застосуванню зазначено, що той чи інший засіб можна використовувати для чищення сковорідок.
  6. Допускається спробувати позбутися від забруднень, задіявши спрей для духових шаф. Його необхідно розвести у воді, дотримуючись пропорцію 1:20, а потім в отриманому розчині замочити сковороду на 15-20 хвилин. По закінченні цього періоду кухонне пристосування потрібно вимити.

    Якщо забруднення свіжі і незначні, то можна просто потримати сковороду в теплій воді, а потім протерти губкою

Найлегшим способом очищення сковороди від нагару є її обробка в посудомийній машині (якщо, звичайно, така є). Потрібно лише кілька разів - до отримання потрібного результату - витримати посуд для приготування їжі на максимальному режимі, кожен раз додаючи спеціальний засіб (гель або капсули).

Що годиться для чищення пристосування від пригорілого масла зовні?

Щоб видалити забруднення з зовнішньої сторони керамічної сковороди, можна скористатися спиртом, гелів засобами, спреєм для духовок або завантажити посуд для приготування їжі в посудомийну машину і обробити її так, як описано в попередньому розділі. Також нагар, що накопичився зовні, допускається відчищати меламіну губкою, так як з їжею пристосування для смаження контактує тільки всередині.

Відео: як легко почистити сковороду з антипригарним покриттям?

Керамічна сковорода з антипригарним покриттям - незамінний помічник на кухні. Надовго зберегти її якості нескладно, якщо поводитися з пристосуванням дбайливо і акуратно очищати від з'являються забруднень відповідними способами.

Чим можна чистити сковорідку з керамічним покриттям?
Чи варто мити пристосування?
Як видалити нагар всередині сковороди?
Що годиться для чищення пристосування від пригорілого масла зовні?
Відео: як легко почистити сковороду з антипригарним покриттям?
Чим відмити забруднення, не пошкодивши покриття?
Чим можна чистити сковорідку з керамічним покриттям?
Як видалити нагар всередині сковороди?
Що годиться для чищення пристосування від пригорілого масла зовні?
Відео: як легко почистити сковороду з антипригарним покриттям?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com