рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як вибирати гобеленові голки

Вишивання хрестом - справа захоплююча і трудомістка

Вишивання хрестом - справа захоплююча і трудомістка. Щоб вишивка була в задоволення, важливо запастися якісними інструментами і матеріалами: канвою, вишивальними нитками, п'яльцями або верстатом і, звичайно ж, зручними голками для вишивання. Якщо взяти звичайну гостру голку, то неодмінно будеш колоти пальці, а з наперстком вишивати незручно. Якщо у голки занадто маленьке вушко, вставити багатошарову нитку муліне буде важко. Просто такі голки більше підходять для вишивки рішельє і гладдю, а для вишивання хрестом потрібні особливі голки. Поговоримо про те, як вибирати голки для вишивання.

Вишивають хрестиком на канві - спеціальної тканини, розділеної на квадратики з дрібними отворами. Така тканина не вимагає додаткового проколювання голкою, оскільки проколи вже є. А значить, нам не знадобиться гостра голка. Ось чому для вишивки хрестом використовуються голки з широким вушком і тупим кінчиком - для зручного заведення ниток муліне. Такі голки ще називають гобеленовими.

Чим хороші гобеленові голки для вишивання хрестом

Як ми вже відзначили, голки з тупим кінцем НЕ колють пальці і мають досить широким вушком для заведення товстих ниток. Є у них ще маса переваг.

Плюси гобеленових голок:

  • Чи не пошкоджують тканину;

  • Чи не пошкоджують вже вишиті хрестики на відміну від гострих голок, зачіпок їх;

  • Легко проходять між ниток канви, що не проколюючи їх;

  • Дозволяють отримувати рівні і однакові стежки;

  • Не вимагають від рукодільниці проштовхують зусиль, нерідко призводять до розтяжці полотна, загинання і поломки голок.

Як вибрати голку для вишивки хрестом

Гобеленові голки можна купити в будь-якому рукодільні магазині. Наприклад, кияни можуть купити такі голки в інтернет-магазині Хоббішоп серед інших товарів для творчості та рукоділля за вигідною ціною. У цьому магазині є й інші товари для вишивання, малювання, ліплення, миловаріння, печворку та інших видів рукоділля. Є там і набори для вишивки хрестом - від найлегших у виконанні до трудомістких, але шедевральні.

Головне - правильно підібрати розмір голок Головне - правильно підібрати розмір голок. Такі голки мають номери від 13 (для вишивки на найрідкіснішою канві) до 28 (для вишивки на канві і тканинах з рівномірним переплетенням). Чим голка тонше, тим номер більше.

Розмір голки безпосередньо залежить від розміру канви, на якій ви будете вишивати. Якщо це:

  • Аїда 18-20 - знадобляться голки № 24-26-28;
  • Аїда 14 - потрібні голки №24-26;
  • Аїда 11 - купіть голки № 22-24.

Важливо, щоб вишивальна голка плавно потовщується від вістря до вушка, і мала овальне вушко достатньої ширини, щоб можна було протягнути кілька ниток муліне відразу Важливо, щоб вишивальна голка плавно потовщується від вістря до вушка, і мала овальне вушко достатньої ширини, щоб можна було протягнути кілька ниток муліне відразу. Воно також має бути гладким, щоб не чіпляти і не рвати нитки. Його стінки не повинні бути занадто тонкими, в іншому випадку вони почнуть гнутися і швидко зламаються. Можна також використовувати голки з круглим вушком, мають рівну товщину по всій довжині: вони вкрай зручні при вишиванні деяких елементів, наприклад, французьких вузликів.

Які голки краще: довгі чи короткі? В першу чергу - зручні. Наприклад, якщо голка занадто коротке, рука швидше втомиться вишивати. Але є такі техніки вишивки, як Petites Cross Stitch (вишивка найдрібнішими хрестиками на дуже дрібній канві), так для них потрібні саме коротенькі голочки.

Якщо ви вишиваєте шерстю, голка повинна бути більше голки для вишивки бавовняним муліне. Ці голки теж тупі і мають широке вушко, щоб туди без праці проходила товста вовняна нитка.

Існують також спеціальні двосторонні голки, вушко у яких розташовується посередині. Вони дозволяють вишивати відразу обома руками, тримаючи одну під вишивкою, а іншу - над вишивкою. Таким чином зручно вишивати на вишивальному верстаті. Робота йде швидше, оскільки умільці не доводиться перевертати голку в процесі шиття.

Можна придбати голки з позолоченим вушком: вони довше служать, чи не перетирають нитку і легко проходять через полотно.

Ось і всі секрети вибору - тепер ви знаєте, як вибирати голки для вишивання хрестом. І наостанок кілька слів про зберігання вишивальних голок. Зберігайте голки в спеціальних органайзерах і використовуйте для кожного кольору ниток свою голку. Успіхів у вишиванні!

Якщо сподобалося, поділіться з друзями))

Інші цікаві статті:

Які голки краще: довгі чи короткі?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com