рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Сумка в пологовий будинок. Що вигідніше: зібрати самостійно або купити готову? - Mrs. Project

UPD. В кінці статті оновлення інформації про те, що реально в нагоді, а що ні

Мій блог набуває дещо інші обриси, а саме найближчим часом він, швидше за все, рушить у бік мого нового проекту: дитячого :) Буду писати про свій досвід на цьому терені і почну з того, що недавно досліджувала, вивчила за численними відгуками і розшукала сама. Писати мені подобається, це для мене як хобі: вивчив питання - акумулює інформацію, зроби огляд, допоможи іншим, достав задоволення собі і збережи пам'ять про свої перші кроки на довгі роки. Виділю, мабуть, окрему рубрику для цього - «Дитина».

Отже, це перший пост на терені народження нового життя. Далі в міру можливостей буду ділитися своїми майбутніми придбаннями в скарбничці знань і умінь.

Сьогодні вирішила поділитися своїм досвідом збору сумки в пологовий будинок, можливо, комусь він стане в нагоді і допоможе швидко і без головного болю зібрати тільки найнеобхідніше і не взяти нічого зайвого.

Як тільки постало таке питання я вирішила не паритися і купити готову сумку, благо зараз є сервіси по збірці і доставці таких сумок, вони також продаються в магазинах для вагітних, але заради інтересу я вирішила це зробити самостійно і порівняти, що буде вигідніше, бо сумніви в складі цих сумок все одно залишилися.

Почну з того, що, в першу чергу, варто звернути увагу на вимоги свого пологового будинку, і тільки після цього починати додавати потрібні речі. У моєму, наприклад, багато видають, і з собою необхідно взяти самий мінімум.

Отже, сумка в пологовий будинок являє собою не одну, а цілих 3 сумки (правда, я бачила, як дівчатка все в одну поміщають, але мені так незручно):

Я їх пронумеровані, щоб чоловік дві з них привіз пізніше. Самі сумки за вимогами пологового будинку повинні бути прозорими, я використовувала пакувальні сумки з-під постелі і подушок.

  1. Сумка в приймальне та пологове відділення (маленька);
  2. Сумка в післяпологове відділення (середня);
  3. Сумка на виписку (будь-яка: речі для мами і малюка).

сумка №1

ДОКУМЕНТИ

  1. паспорт
  2. поліс ОМС
  3. СНІЛС
  4. обмінна карта
  5. родовий сертифікат
  6. контракт
  7. Останні обстеження (на всякий випадок)

РЕЧІ

Якщо пологи партнерські, ДЛЯ ЧОЛОВІКА: тапочки, футболка, х / б штани, термос, бутери.

ПРИМІТКА.

Я не беру ці упаковки цілком, все перекладаю в невеликі пакети і беру мінімальну кількість з досвіду інших мам:

3. Пляшка води з помпою (!) Зручніше, ніж зі звичайною кришкою.

9. Прокладки післяпологові 2 шт.

11. Пелюшки 5 шт.

Час, що залишився кладу в сумку №2.

Ефірна олія лаванди, свічки, пов'язку, навушники і музику я беру для максимально можливого розслаблення. Але подивимося, звичайно ж, по ситуації :) Масло лаванди підсилює скорочення матки, знімає сильні больові відчуття, створює розслаблюючу, заспокійливу атмосферу; його досить крапнути на серветку (нема на шкіру), воно довго не вивітриться з неї.

На сутичках часто мерзнуть кінцівки, тому рекомендують брати шкарпетки. А бритва на всякий випадок.

ДОДАТКОВО можна взяти за потребою (в моєму РД видають):

12. Халат, сорочка

13. Компресійні панчохи

14. Маленьке рушник (змочувати і протирати обличчя)

сумка №2

ДЛЯ МАМИ

ПРИМІТКА.

Знову ж таки не беру упаковки цілком, перекладаю в пакети, тому все значно зменшується в розмірах, на фото лише показовий приклад складу сумки.

Пп. 6, 7 і 16. Туалетний папір, паперові рушники і рушник для душа я в підсумку виклала з сумки, тому що дізналася, що це в палаті також є. Але в звичайні РД, коли ви їдете безкоштовно по швидкої, я думаю, треба взяти.

8. Предмети особистої гігієни розфасовуємо по маленьким пляшечка!

11. Вкладиші для грудей беру всього 4 шт. Вся упаковка не потрібна. Прихід молока як правило очікується на 3-4 день після пологів, а взагалі індивідуальний, і, можливо, вони зовсім не знадобляться.

12, 13. Перекус, термос для їжі. За відгуками після пологів дуже хочеться їсти в невідповідний час, тому рекомендують взяти з собою посуд, або, як я, глибокий термос для їжі, бистрокашу, родзинки, горіхи, і в потрібний момент просто залити все це окропом. І смачно, і ситно, і корисно. Мюслі навздогін. Не забудьте прилади. Можна взяти свою кружку і чайні пакетики.

14. Пакети для сміття потрібні, якщо прибиральницю доведеться чекати надто довго.

15. Фен і гребінець я поклала для післяпологового відділення, але зрозуміла, що буду користуватися феном тільки на виписці, тому він переміщається в сумку №3.

ДОДАТКОВО:

17. Бюстгальтер для годування! Я його поки не купила.

18. Бандаж післяпологовий (за показаннями!). Він потрібен далеко не всім.

ДЛЯ МАЛЮКА

ДЛЯ МАЛЮКА

ПРИМІТКА.

1, 5. Памперси, одяг. У моєму РД видають все необхідне для малюка: пелюшки, одяг, памперси в необмеженій кількості, тому я зі своєї сумки їх виклала. Взяла лише 1 комплект одягу на всякий випадок: сліп, шапочка, царапки, носочки. А може він залишиться для виписки. Якщо не видають, то брати все в потрійному розмірі.

2. Вологі серветки потрібні для протирання малюка, перший час водою його мити немає необхідності.

3. Рідке мило для підмивання при наявності меконію.

4. Крем під підгузник - рекомендація РД.

сумка №3

ВИТЯГ

Краще, щоб пакет вам передали за день до виписки, щоб була можливість нафарбуватися спокійно і одягнутися не поспішаючи.

1. ОДЯГ ДЛЯ МАМИ, фен, косметичка

Зручний одяг, краще те, що носили до пологів, так як фігура ще не встигне відновитися, і в свої звичайні речі ви можете не увійти. І якщо штани, то просторі, тому що є ймовірність, що больові відчуття ще будуть.

2. ОДЯГ ДЛЯ МАЛЮКА

Ми будемо виписуватися в кінці лютого / початку березня, тому я передбачила наступну одяг для малюка на виписку в цю пору року (температура на вулиці скаче від -10 до +5) пошарово:

  • Сліп х / б (59 см)
  • Комбінезон флісовий (62 см)
  • Комбінезон зимовий, але не на хутрі, щоб не перегріти малюка, з прорізом для ременя безпеки (62 см)
  • Шапочка х / б
  • Шапочка тепла
  • царапки

Сліп х / б (59 см)   Комбінезон флісовий (62 см)   Комбінезон зимовий, але не на хутрі, щоб не перегріти малюка, з прорізом для ременя безпеки (62 см)   Шапочка х / б   Шапочка тепла   царапки

3. ФОТОАППАРАТ (якщо не буде фотографа або захочете самі познімати в палаті)

ДЛЯ зустрічатися

  • КВІТИ МАМІ
  • КУЛІ
  • ПРЕЗЕНТ ДЛЯ МЕДСЕСТРИ (за бажанням).

Документи, які дадуть при виписці:

  • Довідка про народження дитини (її віддасте в ЗАГС для реєстрації дитини)
  • Медична довідка про народження (віддається патронажної сестри)
  • Обмінна карта (одна її частина віддається патронажної сестри для дитячої поліклініки, друга частина в гінекологію)
  • Родовий сертифікат (частина віддасте патронажної сестри, частина залишиться у вас)
  • Виписка з історії розвитку новонародженого - це лист з рекомендаціями та висновками про здоров'я дитини (якщо проводились будь-які процедури або лікування обов'язково уточніть які саме, які лікарські препарати вводилися дитині! Цей лист віддається патронажної сестри).

Відразу ж після виписки та приїзду додому повідомте в дитячу поліклініку за місцем проживання про народження дитини і запросіть патронажну сестру.

БЮДЖЕТ

Ну а тепер не менш цікаве :)

Практично все куплено, не виходячи з дому, в одному інтернет-магазині, за винятком деяких позицій. В общем-то, як мені здається, це самий необхідний мінімум.

Для порівняння я розглянула базові комплектації готових сумок на двох найцікавіших, на мій погляд, сервісах (багато інших мене взагалі ніяк не влаштували комплектаціями):

  1. Пора в пологовий будинок . Вартість 3400 руб. з доставкою. Непоганий набір, але дещо особисто для мене зайве, а також екологічна безпека деяких дитячих засобів під питанням. Плюс: можна самостійно прямо на сайті вибрати потрібні кошти і скласти сумку. Мінус: окремі позиції дорожче, ніж замовила я.
  2. Сумка в пологовий будинок. Новосибірськ. Вартість 2650 руб. з доставкою з Новосибірська (до 5-ти днів). Дуже привабливий красивий сервіс. Спокушає різноманітність, екологічні марки засобів в більш розширених комплектаціях. Можна зібрати сумку самостійно, але якщо вибирати хороші безпечні засоби, вийде значно дорожче базової версії.

Висновок.

Мінус готових сумок - в них все одно доведеться доповідати дещо індивідуальне. Зібрати сумку самостійно вигідніше, ніж купити готову, хоча різниця цей не глобальна.

У разі критичного відсутності часу я б і готову купила, а при наявності вільних коштів взяла б максимальну комплектацію типу «Органік» з новомодними засобами заради «дівчачих» задоволення :), хоч і без особливої необхідності: пляшки, пустушки, шампунь - це вже не про пологовий будинок.

Тому вибір за вами.

_____________________________________________________________________________

UPD. Отже, через деякий час, обновляю інформацію про те, що знадобилося реально:

Сумка №1. Мені абсолютно не знадобилася музика, ефірну олію, свічки, пов'язка на очі - кошти для розслаблення. Навпаки, в родблоке музика мене тільки дратувала :). Крім того, не дозволили брати нічого, крім телефону, зарядки, води і гігієнічної помади. Воду я випила повністю під час пологів, а помада хоч і допомагала в процесі, але за фактом губи все одно були як після обмороження, я їх пізніше мазала пуреланом. Тобто сумка №1 в принципі не потрібна, тільки маленька косметичка.

Компресійні панчохи надягали всім, їх при виписці оплачуєш в касі, або взяти свої.

Ніяке рушник для обличчя під час пологів мені не знадобилося.

Сумка №2. Я пошкодувала, що не взяла з собою свою домашню одяг, тому що в передродовому я провела 2 дні і доводилося ходити в казенній сорочці і халаті, який був мені малий. Та й після пологів 4 дня хотілося пристойно виглядати.

Чи не знадобилося:

  • накладки на унітаз;
  • мило для малюка (підмивала просто водою, меконій прекрасно відмивається);
  • крем під підгузник (виявилося, він сушить, і мені від попрілостей дали бепантен), тому потрібно взяти Бепантен.
  • пурелан (тільки губи змастила їм пару раз);
  • підкладки для грудей, тому що молока ще не було;
  • пакети для сміття, там були відра для сміття;
  • бюстгалтер для годування досі мені не особливо потрібен (1,5 міс тому), тому що в суспільстві я не годую поки, тільки вдома;
  • бандаж ні допологової, ні післяпологовий я не купила, так і не зрозуміла навіщо він потрібен. Вважаю, тільки за показаннями. Після - живіт утягивается сам по собі, а до ідеалу доводять заняття на прес;
  • фен (у мене хвилясте волосся і вони самі висохли на виписку красиво, не було необхідності їх випрямляти).

Термос для їжі, каша, перекус - все знадобилося, я з'їла протягом двох днів до пологів ще :) Годували непогано, але мені було мало :) Чоловік ще підвозив фрукти і солодощі до чаю.

Документи.

Обмінну карту у мене забрали і видали ЕПІКРИЗ. Один на мене, інший на дитину. По суті - розширені довідки про перебіг пологів, про медикаментозних втручань; Інформація про здоров'я малюка. Епікриз мами віддається в жіночу консультацію, ЕПІКРИЗ малюка у нас забрала патронажна медсестра. Зробіть собі копії.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com