рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Характеристика породи Алабай: відгуки власників, характер, фото

  1. Характеристика породи Алабай
  2. опис характеру
  3. Розміри і вага алабая
  4. Стандарт породи по FCI
  5. Відгуки власників про алабай

Характеристика породи Алабай

Правильна назва породи - середньоазіатська вівчарка, а «алабай» - тільки один з властивих цій породі забарвлень. Раніше, та й сьогодні теж, ці собаки використовуються чабанами для випасання і охорони худоби. З офіційної назви зрозуміло, що порода виникла в Середній Азії. При чому самостійно, штучно її не виводять.

опис характеру

З огляду на історично складене призначення породи, її представники дуже сильні і сміливі собаки. Вони є відмінними захисниками, але при цьому не нападають на сторонніх людей, максимум це можуть відлякати їх гарчанням. Якщо ж така реакція для вас не бажана - то правильне навчання зробить з алабая слухняного вихованця.

Алабаї володіють високим інтелектом, тому дресирування не є особливою проблемою, але не кожному вона під силу. Після відповідного курсу ці собаки стануть відмінними захисниками, охоронцями. Загалом, характер кожного окремого представника породи в більшому ступені буде залежати від виховання.

Детальніше про характер середньоазіатських вівчарок можна почитати за цим посиланням http://dogipedia.ru/alabaj-sredneaziatskaya-ovcharka/ на сайті «Догіпедія».

Собака породи алабай на прізвисько Евіта, фото розплідника «Тімерташ».

Сміливість, вміння постояти за себе, відсутність зайвої агресії - саме такими рисами характеру повинен володіти кожен алабай.

Розміри і вага алабая

  • Зріст: пси - мінімум 70 см, суки - мінімум 65 см.
  • Вага: пси - мінімум 50 кг, суки - мінімум 40 кг.

Обмежень по максимальному зростанню для представників даної породи в стандарті немає, тільки на мінімальний.

Стандарт породи по FCI

Відео розповідь про алабай в програмі «Планета собак»

Якщо цікавить детальна характеристика породи алабай, але читати багато тексту не хочеться - рекомендуємо подивитися випуск програми «Планета собак» про ці собаках.

Ведучий передачі побував в горах Узбекистану, відвідавши розплідник середньоазіатських вівчарок і історичну «робоче середовище» цих собак. Загалом, щоб дізнатися подробиці дивимося відео вище.

Відгуки власників про алабай

Відгук про собаку алабай, пише Сергій. Всім привіт. Моєму собаці чотири роки, звати Амур. Брав його маленьким місячним щеням, але виріс він до величезного розміру, тому не раджу заводити цю породу в квартирі. Мій живе у вольєрі, бігає по двору, мастило для ланцюга не саджу. Влітку багато гуляємо, він любить залазити в воду, але не повністю, щоб не плавати.

Відразу при покупці заводчик порекомендував навчити цуценя командам, тому що доросла собака набагато гірше піддається дресируванню. До року вдалося навчити Амура командам сидіти, дай лапу і фу, потім ще лежати, не можна, поруч і фас. Навіть без команд пес веде себе добре - до сім'ї доброзичливий, ніколи не кинеться на своїх. А ось чужих під час прогулянок недолюблює, підозрілий до них.

Їдять алабаї багато, до 2 кг їжі за один раз. Особливої раціону дотримуюся, даю телятину, яловичину, різні каші, часто і приготовлену для себе їжу. Щеням годував по 4-5 разів на добу, зараз два рази - вранці і ввечері. Також регулярно ходимо до ветеринара робити щеплення, навесні під час линьки вичісуємо шерсть. Всім хто хоче завести таку собаку рекомендую попередньо почитати статті про зміст і відгуки.

Собака алабай на прізвисько Герда, фото розплідника «SurdanKarash».

Відгук про середньоазіатської вівчарки, пише Катерина. Залишу свій відгук для тих, хто вибирає породу собак. Алабай - кращий з тих, що у нас були. Купували «малюка» в тримісячному віці, щеня від хороших батьків з безліччю титулів. Але виховувати все одно довелося, особливо привчати до слухняності - в цьому допоміг грізний голос і насуплені брови))) Хоч тоді малюк вже був чи не більше за мене, але все одно ховався в кут)

Дам пораду - з малку познайомте нового члена сім'ї з усіма родичами, щоб ті без проблем могли приходити в гості. Собака до сторонніх буває трохи агресивний, а такого здорованя навіть доброго бояться всі. Коли ми вдома, пес вільно гуляє у дворі, інакше закриваємо в вольєрі. Вигулює його рідко, утримати 80-кілограмового собаку на повідку дуже складно.

По догляду нічого складного, годування (наш любить навіть фрукти і влітку прям впали з дерева груші їсть), двічі на рік вичісування шерсті (тиждень-два триває линька), іноді купання (якщо примудрився гарненько забруднитися). Читала що у деяких алабаї люблять робити підкопи, наш за п'ять років нічого ще не рив))

Хоч характеристика породи алабай вказує на якісь своєрідні складності в навчанні, відгуки власників в переважній більшості говорять інше - більшості людей без проблем вдається добре виховати і навчити командам своїх вихованців.

На цьому наш невеличкий твір про середньоазіатських вівчарок закінчується. Якщо ви власник собаки цієї породи - не забудьте поділитися відгуком в коментарях нижче, розповівши хоча б про характер свого вихованця. А краще про все корисне для тих, хто хоче завести алабая, наприклад, про особливості годування, виховання, дресирування і т.д. і т.п. Це буде багатьом корисно!

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com