рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Що продавалося в торгових автоматах СРСР: від бутербродів до гасу

У Москві 1960-1970-х на вулицях, в пивних і магазинах можна було бачити апарати з продажу квасу, соків, пива і навіть вина, молока і морозива, гасу і цигарок, гарячого чаю та кави, сигарет, сірників, олівців і зошитів. При вході в метро стояли автомати для розміну монет, на вокзалах і великих станціях - з продажу квитків.

При вході в метро стояли автомати для розміну монет, на вокзалах і великих станціях - з продажу квитків

Апарати із продажу пива і вина найчастіше працювали від жетонів, які треба було купувати у касира кафе або пивний, де вони були встановлені. Жетони, як правило, були з жовтого сплаву, в діаметрі трохи менше п'ятака, з написом «Міністерство торгівлі СРСР» з одного боку і одним або двома жолобами-прорізами з іншого.

Жетони, як правило, були з жовтого сплаву, в діаметрі трохи менше п'ятака, з написом «Міністерство торгівлі СРСР» з одного боку і одним або двома жолобами-прорізами з іншого

Хоча пивні автомати, які брали дрібниця, за моїми даними, теж існували. У деяких пивних на першому поверсі розташовувався зал з такими автоматами, а на другому розлив йшов уже з крана. Сорт, як правило, був і там і там однаковий і тільки один, вибору не було.

витрати конструкції

Автомати з продажу пива та квасу були однотипні і виконувалися так, що могли видавати в дві ніші два сорти напою. На практиці ж заряджали один, і вибору ніякого не було.

Не стали популярними і широкого поширення такі апарати не отримали з тієї причини, що вимагали регулярного промивання всієї системи, а це дуже клопітно. Крім того, вони були вимогливі до місця установки: найчастіше їх ставили в закритих приміщеннях із спеціально відведеними нішами, так як автомати ці не мали бічних і задніх стінок.

І взагалі, необхідність регулярно підвозити тару зі свіжим напоєм, виливати його, якщо він не продався, поки не закінчився термін придатності, робила такі апарати не найбільш рентабельними.

І в результаті до початку 1980-х унікальний і експериментальний «Прогрес» закрили, а більшість радянських вендінгових машин демонтували і відвезли, залишивши апарати з продажу газованої води і газет.

Одеколон і музика

На старих знімках і в фільмі «Міняли» можна побачити апарат з вбудованим дзеркалом, який за 15 копійок обприскував вашу зачіску і обличчя трьома грамами одеколону. Їх вішали в ресторанах, магазинах і готелях, іноді - поруч з перукарнями.

Автомат і красивий, і корисний, але, на жаль, він часто опинявся виведений з ладу. Його слабким місцем був розташований нагорі розпилювач, виконаний у формі квітки, який найчастіше відламувавали в перший же тиждень після установки.

Його слабким місцем був розташований нагорі розпилювач, виконаний у формі квітки, який найчастіше відламувавали в перший же тиждень після установки

Музичні апарати, або джукбокси, як їх прийнято називати сьогодні, встановлювалися в ресторанах. У 1960-1970-х в СРСР можна було зустріти в основному модель Meloman виробництва польської компанії Unitra Fonica. Існує думка, що саме так слово «меломан» проникло в російську мову і закріпилося в ньому назавжди.

Ці польські джукбокси можна бачити в радянських фільмах: «100 грам для хоробрості», «Единственная». І ще є присвячений радянським торговим апаратів сюжет «Єралашу» «Достукался», де детально показаний принцип роботи «Меломана», який за 5 копійок програвав пластинку з обраної композицією.

Дивіться також: Радянська торгівля в усій своїй красі

Сподобалося? Хочете бути в курсі оновлень? Підписуйтесь на наш Twitter , Сторінку в Facebook або канал в Telegram .

джерело: Мослента

Хочете бути в курсі оновлень?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com