рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

фантазійні діаманти

просила мене написати огляд кольорових (так званих фантазійних) діамантів, тільки зараз руки дійшли. Велика частина історичної інформації, а також технічних характеристик була мною насмиканими з різних сайтів, котрі у мене немає сил перераховувати. :) Оскільки я не витягну ніякого прибутку - не судіть строго.

Кольорові алмази ювелірної якості зустрічаються набагато рідше, ніж безбарвні. Їх забарвлення може бути жовтого, помаранчевого, коньячної, пурпурової, зеленої, рожевого, червоного, блакитний або синій. Колір в природних кольорових алмазах формується трьома шляхами: 1) Наявність в алмазах «додаткових» хімічних елементів, крім вуглецю, призводить до того, що «звичайний» колір, тобто його відсутність, може змінитися в кращу сторону ;-)
Наприклад, якщо природа захоче надати алмазу жовтий або помаранчевий колір, то додасть «краплю» азоту, бор дасть блакитний колір, а водень забарвить алмаз в прекрасний фіолетовий колір. 2) Величезне тиск в глибинах землі змінює структуру алмазу, що призводить до того, що алмаз отримує червоний, рожевий, пурпурний і коричневий кольори - кому як пощастить. 3) Природна радіація, впливати на алмази мільйони років тому породила відтінки зеленого і блакитного (від кольору морської води до насиченого синього).
Унікальність такого складного природного процесу характеризує той факт, що з 10.000 безбарвних алмазів тільки один має насичений колір. Звичайні діаманти прийнято класифікувати на основі принципу 4С: Cut (ограновування), Clarity (чистота), Color (колір), Carat (маса в каратах).
Однак коли мова заходить про природні фантазійних кольорах, фактор кольору, його рідкості і насиченості, є більш важливим, ніж навіть маса діаманта. Це відбувається тому, що певні кольори настільки рідкісні, що діамант, який має даний колір, але менший за масою, буде коштувати значно більше (іноді на порядки!), Ніж звичайний діамант, який має велику масу. Виходячи з величезного значення оцінки фантазійних кольорів діаманта, при їх класифікації експерти ґрунтуються на трьох параметрах: ВІДТІНОК, ТОН, НАСИЧЕНІСТЬ.
Відтінок - дає визначення домінуючого кольору (наприклад: зелений, жовтий, рожевий, блакитний). Крім основного відтінку в діамант (припустимо - рожевому) можуть бути присутніми додаткові відтінки (наприклад: пурпурний), в цьому випадку діамант буде класифікований як «пурпурно-рожевий», що і означає, що в рожевому діамант присутній пурпурний відтінок. Необхідно відзначити, що діамант, який має один колір, вважається більш рідкісним, і, відповідно, більш дорогим.
Тон - описує «зміна» відтінків кольору від світлих до більш темним. Шкала тонів починається зі «Світлого» і закінчується «Темним».
Насиченість - описує візуальне сприйняття сили або інтенсивності кольору діаманта. Шкала насиченості «світлих» кольорів (наприклад: жовтого) починається з «пастельних» і закінчується «Яскравим» і «Інтенсивним». У більш «темних» (наприклад: зелених) діамантах від «Темного» до «Глибокого».
Наприклад, характеристика «фантазійний яскравий оранжево-жовтий» вказує на домінантний жовтий відтінок з присутністю оранжевого, а так само сильний і яскравий тон. До речі, такі діаманти часто називають «соняшниками», що допомагає більш легкому асоціативному сприйняттю кольору. Діаманти фантазійного яскравого жовтого кольору мають торгова назва - "канаркового".
Професіонали розрізняють 20 відтінків рожевого кольору різної насиченості і нацветом. Злегка спростимо систему і отримаємо дві шкали. Шкала по відтінкам:

PP - Purple Pink
P - Pink Intense
BP - Brownish Pink
PC - Pink Champagne
Шкала інтенсивності кольору: Very Intense
Strong
Medium
Medium Light
Light
Very Light
Blush
Для інших квітів діамантів теж є свої шкали відтінків і інтенсивності.

Чи є чорні алмази фантазійними?
Ситуація з чорними діамантами вимагає окремого обговорення. До недавнього часу сировину для їх виробництва - чорні алмази - вважалося виключно технічним, тобто такі алмази Відсортовуються в позицію "борт". Вартість такої сировини не перевищувала 10 доларів за карат. Однак якась частина такого сировини придатна для огранки, а саме ті кристали, в яких чорний колір рівномірно розподілений по всьому об'єму. Далеко не всі фахівці згодні з тим, що огранений чорний алмаз можна називати діамантом, адже він непрозорий, що не виблискує і не "грає", і здатний відображати світло тільки поверхнею. Однак зрозуміло, що торговий термін "чорний діамант" має право на існування в тому сенсі, що використання цього терміна не може переслідуватися в судовому порядку. Черних алмазів набагато менше, ніж безбарвних (або майже безбарвних), тому чорні діаманти і прикраси з ними почали позиціонуватися як унікальні і швидко зайняли свою ринкову нішу. Вони популярні, зокрема, у чоловіків, багато з яких далекі від думки прикрашати себе безбарвними діамантами і в такому вигляді з'являтися на суспільстві. Вартість чорних діамантів набагато нижче, ніж кольорових, і існує категорія покупців, які можуть собі дозволити чорні, але не можуть дозволити (і навіть знайти на ринку) кольорові. Крім того, через низьку вартості сировини операції з чорними діамантами більш прибуткові для огранщиков, дилерів і ювелірів, ніж робота з безбарвними діамантами. Однак крім описаних позитивних сторін, ринок чорних діамантів має і негативні. Оскільки багато експертів ставляться до них скептично, то власник чорних діамантів може відчути себе обдуреним, якщо дізнається, що "купив борт", або "переплатив", тому що це "взагалі не діаманти" і "відносяться до останньої групи по ТУ, або взагалі не відповідають ТУ ". Друга проблема - це те, що чорні діаманти можуть завдати шкоди високій ринковій репутації кольорових діамантів, оскільки претендують на їх роль. Третя проблема - облагороджування. Зростання популярності чорних діамантів викликав новий виток технологій облагородження, і зокрема, з'явилися фірми, які можуть "зачорнити" низькоякісні, дефектні діаманти шляхом опромінення або відпалу. У свою чергу, геммологические лабораторії шукають шляхи діагностики слідів облагороджування таких каменів і публікують результати досліджень у науковій геммологической періодиці.
Вважається, що моду на кольорові діаманти ввів італійський ювелір Паскуале Бруні.
Найрідкісніші з кольорових діамантів - червоні і зелені. Майже 20 років тому на торгах Christie's діамант Hancock червоного кольору, розміром менше карата був проданий за $ 880 000. Це діамант-феномен - такі насичені камені, зустрічаються ще рідше, ніж просто кольорові, а тому мають імена. Серед зелених діамантів не можна не відзначити «Дрезденський зелений» - грушоподібний діамант масою 41 карат. За ним по значущості йдуть - сині. Знаменитий діамант синього кольору у вигляді округленого квадрата з масою 136,25 карата називається «Королева Голландії».
Синій 42,5-каратний діамант «Hope» вважається найдорожчим невеликим предметом в світі. Його оцінюють в $ 200 млн, тобто трохи менше $ 5 млн за карат. В даний момент цей камінь знаходиться в фонді Смітсонівського музею. А все тому, що він володіє містичною славою. Історія свідчить: в середині 17 століття в Індії був знайдений алмаз сапфирово-синього кольору масою 112,25 каратів. Його першим володарем став купець і мандрівник Жан Батист Таверньє, який в 1669 році продав його Людовіку XIV. Незабаром камінь огранили в формі сердечка, отримавши діамант вагою 69 карат. На початку 19 століття «Hope» виявився в Лондоні «схуднувши» в слідстві огранки до 42,52 карата. За століття він змінив трьох господарів, приносячи і самогубства, і вбивства, і нещасні випадки. У 1909 році П'єр Картьє, один з власників ювелірної фірми, стає новим власником діаманта. Помістивши камінь в центр розкішного кольє, він продає його відомій світській дамі з Вашингтона - Евелін Уолш Маклін. І знову прокляття діаманта дає про себе знати. Її шлюб з сильно п'є чоловіком закінчився розлученням, брат передчасно помер, її син в дев'ять років був на смерть задавлений автомобілем, дочка померла від передозування ліків. Всі коштовності місіс Маклін заповідала внукам, але незабаром довелося їх продати, щоб оплатити борги. У 1949 році ювелір Гаррі Вінстон купив все прикраси місіс Маклін. Деякий час він виставляв «Hope» на загальний огляд, збираючи гроші на благодійність, а в 1958 році передав його музею.
Кращим з жовтих діамантів вважається «Тіффані» - камінь оранжево-жовтого кольору, масою 128,51 карата. Саме діаманти жовтої і коньячного забарвлення улюблені ювеліром Паскуале Бруні (Pasquale Bruni). Представивши колекції Cognac і Champagne на виставці в Базелі, ювелір отримав титул законодавця моди. Бруні один з перших почав працювати з жовтими діамантами.
За маркою de Grisogono закріпилася слава «короля чорних діамантів». Фаваз Груозі вважає, що чорні діаманти доречні, на відміну від білих, цілодобово. Через те, що чорні діаманти майже не прозорі, ювелір повинен володіти не тільки досвідом, а й інтуїцією, щоб не помилитися при виборі огранки. З такими каменями працювати складно, буває, що дев'ять діамантів з десяти вибраковуються. Такі трудовитрати, звичайно, позначаються на ціні.
Компанія володіє найбільшим в світі чорним діамантом - The Spirit of de Grisogono, вагою 312.24 карат.
Ось ще кілька досить відомих у світі кольорових діамантів:
Кольорові алмази ювелірної якості зустрічаються набагато рідше, ніж безбарвні
У центрі безбарвний діамант Millennium Star (203.04 карата). Зліва направо: Steinmetz Pink (59.60 карат), Heart of Eternity (27 карат), Pumpkin Diamond (5.54 карата), Moussaieff Red (5.11 карат), Ocean Dream, Allnatt (101.29 карат).
Власником Millennium Star і Heart of Eternity є компанія De Beers. Steinmetz Pink належить Steinmetz Group і названий на її честь. Moussaieff Red був огранований на замовлення компанії Moussaieff Jewellers Ltd. Діамант по імені Allnatt названий на честь свого власника, відомого мецената Альфреда Ернста АлНат
Природно, як тільки люди розкрили загадки діамантів, з'явилися перші спроби пофарбувати камені в лабораторних умовах. З урахуванням сучасних технологій це не важко. При опроміненні в ядерному реакторі або прискорювачі електронів з наступною термообробкою можна отримати яскраво-жовті, помаранчеві, рожеві, блакитні, фіолетові і зелені камені. Звичайно, такі камені коштують на порядок дешевше натуральних. Що не заважає їм бути дуже красивими і бажаними. Опрацьовано камінь чи ні - можна з'ясувати лише в досить серйозній геммологической лабораторії.
Ну і трошки картинок з красивими, досить великими кольоровими каменями.
блакитний:

рожевий:

жовтий:

Більш інтенсивно рожевий:

канарковий:


зелений:

Зелено-блакитний:

коньячний:

помаранчевий:

А ось цю картинку я викладу без ката. Красиво, правда? Це зелені, білі та пурпурові діаманти.

Чи є чорні алмази фантазійними?
Красиво, правда?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com