рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як почистити діаманти

  1. Як почистити діаманти в домашніх умовах Зустрічається інша назва діаманта - «солітер», що означає...

Як почистити діаманти в домашніх умовах

Зустрічається інша назва діаманта - «солітер», що означає великий камінь, окремо вставлений в ювелірний виріб, без додаткових прикрас. Його особливість в унікальній здатності двічі заломлювати промені світла, випромінюючи при цьому сильне сяйво. Мабуть, більше не один мінерал нездатний на таке.

Дуже неприємно, коли сліпуче світло настільки дорогого камінчика, втрачає свій блиск через тривалу шкарпетки або інших зовнішніх факторів. Тому, періодично необхідно чистити діаманти, а зробити це можна і в домашніх умовах. Давайте розглянемо як саме.

Як почистити діаманти в домашніх умовах

Почистити діамант ви можете вдома самостійно і не важливо в якому виробі вони у вас знаходяться, будь то: сережки або кільця з білим золотом (до речі, читайте докладніше про те, як почистити золото в домашніх умовах ). Для цього потрібно: вода, рідке мило або миючий засіб для посуду, аміак, горілка, одеколон, нашатирний спирт, м'яка серветка без ворсинок, зубна щітка, краще дитяча.


Зовсім не обов'язково використовувати всі перераховані вище засоби одночасно, щоб почистити ваші діаманти.
  1. Насамперед - надіньте рукавички, щоб уникнути притягнення жиру від пальців рук каменем. Якщо ж на камені вже є жирова плівка або незначні забруднення, то:
    • візьміть теплу воду і налийте в неї трохи рідкого мила або засоби для миття посуду ;
    • за допомогою зубної щітки, намагаючись не подряпати оправу, почистіть камінь;
    • промийте під проточною водою, відполіруйте серветкою.
  2. Улюблені ювелірні вироби з діамантами добре піддаються чищенню ватним диском, змоченим в горілці або спирті. Просто потріть їм виріб, що не промиваючи, залиште сохнути.
  3. Якщо виріб сильно забруднилася і ні мило, ні спирт не допомогли, прийде на допомогу нашатирний спирт. Розбавте його в холодній воді (5 крапель на склянку води) і залиште на півгодини. Після, сполосніть і просушіть.
  4. При бажанні можна придбати в ювелірних або інтернет-магазинах універсальний засіб для чищення виробів з органічними вставками, в тому числі і для діамантів. Всього 20-30 секунд часу і, за допомогою нескладних процедур, навіть найбільш забруднене «брюлики», знову засяє. Для більшої ефективності - використовуйте серветку для полірування.

    Використовуйте серветку для полірування

    Продаються засоби, які крім основної очищення покривають камінь захисною плівкою, що згодом, захищає його від забруднень і подряпин.

Важливо!

Існують і категоричні заборони у виборі методів і засобів чистки діаманта:

  • не використовуйте чистку із застосуванням перекису водню або соди;
  • господарське мило, що містить високий відсоток лугу, теж може тільки нашкодити вашому камінчику.

Хоч ці речовини можна застосовувати в чищенні інших каменів, для діамантів вони згубні.

Краще не чистити діамант ультразвуком. Якщо трапиться так, що на камінчику була хоч найменша тріщинка, яку не так просто помітити неозброєним поглядом, вона може повністю зруйнувати камінь.

Догляд за діамантами

Щоб рідше вдаватися до очищення діамантів, виконуйте рекомендації по правильному догляду за виробами з цим дорогоцінним каменем:

  • зберігати «кращих друзів дівчат» ідеально в скриньці, виконаної з натурального каменю. Якщо ж, з якихось причин, у вас її немає, зберігайте прикраса в оксамитовому мішечку, окремо від інших. Дайте своєму улюбленцю більше простору;
  • бережіть діаманти від перепадів температур, високої вологості, яскравого сонячного світла;
  • знімайте перед прийняттям душу, ніколи не залишайте прикраса у ванній кімнаті, не ходіть з ним в басейн або на море. Мало того, що в цих умовах, ви легко можете його втратити, так ще й підвищена вологість не рекомендується для цього мінералу;
  • вишукана прикраса можна носити на заняття спортом, масажі, сауни, солярії, прийом лікарських процедур;
  • якщо на камінь потрапить абразивний матеріал, наприклад оцет, йод, хлор або марганцівка, вам доведеться витратити чимало зусиль, щоб почистити діамант і повернути каменю первісний блиск.

Одягайте його тільки на особливі випадки, адже це особливий камінь.

Діамант володіє магічними властивостями, може стати амулетом і навіть використовується в медицині. Так, наприклад, діамант допомагає вилікувати анемію, бронхіт, кардіологічні хвороби і навіть нормалізувати надлишкову вагу. Тому ставтеся до нього з належною повагою.

Сподіваємося, що стаття була вам корисна. Не забудьте поділитися нею зі своїми друзями і додайте сайт "Почістіть.ру" в закладки.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com