рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Види рослинних масел

Яке рослинне масло корисніше за все? Справжня домогосподарка, турбуються про здоров'я членів своєї сім'ї, просто зобов'язана розібратися в великому різноманітті рослинних масел, які представлені в наших магазинах. Не буває суперкорисні і супервредного рослинного масла, бувають масла які вживають неправильно і не з тими продуктами. Давайте розберемося!

Масло №1. соняшникова

соняшникова

Соняшникова олія - ​​це основа слов'янської кухні і не дарма! Велика помилка вважати, що масло соняшнику менш корисно ніж оливкова. Це не так! Оливкова олія просто куди розкручений і часто, якісніше, через серйозного міжнародного контролю. Проте, якщо навчиться розбиратися в соняшниковій олії і купувати продукцію від сумлінних виробників, можна отримати максимальну користь і істотно заощадити, адже соняшникову олію у нас істотно дешевше оливкового.

Нерафіновану соняшникову олію

Масло холодного віджиму. Це найкорисніший вид соняшникової олії. Його потрібно додавати в салати і інші холодні страви. Смажити на ній не можна.

Масло гарячого віджимання. Ті ж властивості що і у масла холодного віджиму, тільки вітамінів і корисних речовин залишається менше. Гаряче пресування вигідний виробнику, так як масла виходить більше.

* Якщо на етикетці зазначено - олія нерафінована, швидше за все це саме масло гарячої рафінації (тобто менш корисною). Шукайте масло з написом - холодне пресування.

Рафінована соняшникова олія

Дезодорована олія марки «Д». З усіх видів рослинних олій, цей вид масла найкраще підходить для смаження, завдяки тому що не виділяє шкідливих речовин при нагріванні. Це масло не має вираженого смаку і запаху. Можна використовувати при дієтичному, а також дитяче харчування.

Дезодорована олія марки «П». Більш дешеве масло, якість масла досить низька. Можна використовувати виключно для смаження. Таке масло може містити хімічні речовини, що залишилися після виробництва. Не рекомендується для дитячої кухні.

Користь соняшникової олії

Підвищує імунітет, поліпшує стан шкіри, є профілактикою онкологічних захворювань, уповільнює старіння організму. При смаженні не виділяє канцерогени (рафінований вид масла).

шкода

При помірному і правильному споживанні (Рафінована - жарка, випікання; нерафінована - салат, холодні продукти) шкоди принести не може.

Про що потрібно знати

У рафінована олія часто додають штучний вітамін «Е», так як після обробки натуральних вітамінів майже не залишається. Холестерину немає не тільки в соняшниковій олії, а у всіх рослинних оліях в принципі.

Масло №2. оливкова

оливкова

Оливкова олія - ​​найпопулярніше в світі. Чого не мало посприяла правильна PR-компанія, що проводиться світовими лідерами з виробництва оливкової олії. Масло оливок - вживали ще в давнину, приписуючи йому цілющі свойства.Сегодня основними виробниками оливкової олії є: Іспанія, Італія і Греція. Оливкова олія не продається "на розлив". В Європі сущесвуют спеціальна організація - Міжнародна рада з оливкам, яка виробила стандарти класифікації оливкового масла

Маркування «Extra Virgin Olive Oil». Нерафінована оливкова олія першого віджиму. Кислотність такого масла повинна бути нижче 1%. Корисний і натуральний продукт. В такому маслі збережені всі вітаміни і корисні кислоти. Масло екстра-класу, його потрібно додавати в салати, овочеві страви. Такий вид масла не можна використовувати при тепловій обробці їжі (смаження, запікання і т.п.)

Маркування «Virgin Olive Oil». Масло також холодного віджиму, але кислотність трохи вище - до 2%. Це говорить про те, що між зривом оливки з дерева і попаданням її під прес, пройшло трохи більше часу ніж в першому випадку.

Маркування Olive Oil. Рафінована оливкова олія. Вітамінів і корисних речовин в ньому значно менше, майже повністю втрачається смак. Однак таке масло підходить для смаження продуктів. Його також можна додавати в гарячі страви. Найчастіше під цією маркуванням продають суміш рафінованої оливкової олії і VirginOliveOil.

Маркування «Oil». Оливкова олія низької якості. В їжу не вживається. Зазвичай його додають в косметичні продукти. А колись на ньому працювали масляні лампи

Користь оливкової олії

Завдяки високому вмісту олеїнової кислоти, оливкова олія знижує холестерин і корисний сердечникам і всім хто має проблеми з судинами. Також це масло покращує зір і сприяють нормалізації обміну речовин. За останніми дослідженнями, оливкова олія - ​​є профілактичним засобом від раку грудей.

шкода

Оливковою олією можна зловживати при холециститі, масло має виражений жовчогінний ефект

Про що потрібно знати

Крім відомих країн-лідерів ринку: Іспанії, Італії та Греції. Оливкова олія виробляється також в Тунісі, Єгипті, США, Сирії і коштує значно дешевше.

Масло №3. лляна

Лляна олія, нечасто можна зустріти на наших кухнях, а даремно. Це дуже корисний і смачний продукт. Додавати лляне масло можна тільки в холодні і теплі страви. Наприклад воно прекрасно поєднується з різними кашами, сиром. Також його можна додавати в натуральні соки

користь

У складі масла є корисні ненасичені жирні кислоти Омега-3 і Омега-6, багато вітамінів (А, Е, F) .Льняное масло рекомендують вживати жінкам. Масло насіння льону також знижує ризик розвитку інсульту.

шкода

При неправильному зберіганні в лляній олії утворюються шкідливі сполуки. Купуйте масло в темній упаковці і стежте за терміном придатності

Масло №4. волоського горіха

волоського горіха

Корисний і легкозасвоюваний вид рослинного масла. Як правило, його додають в соуси, свіжі салати, випічку і хліб.

користь

Покращує розумові здібності, виводить з організму шкідливі речовини і радіонукліди, очищає кишечник і сприяє здоровому схудненню. Масло волоського горіха добре відновлює ослаблений організм.

шкода

Краще не вживати при виразці, а також при серйозних хворобах печінки.

Представлені види рослинного масла - найдоступніші і корисні. Вживати їх у помірній кількості, можна практично всім. Найкраще, якщо ви будете чергувати різні види олії між собою. Таким чином, користь буде максимальною. Здоров'я вам і довголіття!

Вам також може бути цікаво:

Яке рослинне масло корисніше за все?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com