рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Шовковиця - користь і шкода

  1. склад
  2. Властивості і переваги
  3. застосування
  4. готуємо варення
  5. Протипоказання

Шовковиця - це древні плоди, багаті поживними речовинами, які мають антибактеріальні, травні, проносні, сечогінні та захисні властивості.

Шовковиця - рослина, що належить до сімейства Moraceae, яке виростає до 20 метрів у висоту. Починаючи з азіатського континенту, в минулому вона використовувалася в основному для виробництва шовку, так як ягоди цього дерева є улюбленою стравою шовкопрядів.

Плоди тутового дерева називаються шовковицею (Тютін), дозрівають з травня по серпень і мають ніжний аромат, але дуже соковиті і солодкі. Вони схожі на ожину, але мають більш витягнуту форму. Є два види - біла і чорна шовковиці.

Є два види - біла і чорна шовковиці

Біла шовковиця дозріває в травні, і набуває не солодкий, але і не кислотний смак, тому вона абсолютно позбавлена ​​смаку. Чорна шовковиця починає зріти в червні і має більший баланс між кислотністю і солодкістю, що призводить до більш ароматним і смачним тонам.

Переваги тутового дерева були відомі ще з часів римлян. Пліній розповідав про те, що незрілі плоди чорної шовковиці були корисні для того, щоб зупинити кровотечу, а стиглі лікували ангіну.

Давайте дізнаємося, яка ж користь і шкоду для організму людини від вживання цієї ягоди.

склад

Вона має небагато калорій, близько 40 ккал на 100 грам. Вона містить велику кількість заліза, калію, марганцю, фосфору і магнію. Найбільш поширеними вітамінами є групи В, вітамін С і К. Входять до складу також численні антиоксиданти, включаючи лютеїн і зеаксантин.

Харчова цінність на 100 г:

  1. Калорії 43 Ккал
  2. Вода 87,68 г
  3. Білки 1,44 г
  4. Жир 0,39 г
  5. Вуглеводи 9,8 г
  6. Волокна 1,7 г
  7. Кальцій 39 мг
  8. Залізо 1,85 мг
  9. Магній 18 мг
  10. Фосфор 38 мг
  11. Калій 194 мг
  12. Вітамін С 36,4 мг (60,7% RDA)
  13. Вітамін B1 0,029 мг (2,1% RDA)
  14. Вітамін B2 0,101 мг (6,3% RDA)
  15. Вітамін B3 0,62 мг (3,4% RDA)
  16. Фолат 6 мкг (3% RDA)
  17. Бета-каротин 9 мкг
  18. Вітамін До 7,8 мкг (11,1% RDA)
  19. Лютеїн + зеаксантин 136 мкг

Властивості і переваги

Шовковиця багата антиоксидантами, тому вона здатна уповільнити клітинне старіння, оскільки протидіють дії вільних радикалів.

Шовковиця багата антиоксидантами, тому вона здатна уповільнити клітинне старіння, оскільки протидіють дії вільних радикалів

Чорна шовковиця відрізняється від білої, не тільки своїм кольором і смаком, але і наявністю деяких потужних антиоксидантів. Наприклад, таких як ресвератрол, присутніх головним чином у винограді і вині, який захищає серцево-судинну систему.

Ресвератрол також володіє протипухлинними властивостями. У дослідженні 2015 року був доведено, що невелика кількість ресвератрола надає більший вплив на прогресування пухлини.

Рекомендуємо прочитати: " Каштани - корисні властивості і протипоказання "

Будучи багатою вітаміном С, ця ягода стимулює імунну систему, захищаючи від застуди та грипу. Згідно з деякими дослідженнями, плоди тутового дерева корисні в разі діабету типу 2 завдяки міглітол, речовині, яка пригнічує поглинання глюкози при збереженні рівня цукру в крові.

Біла шовковиця, за деякими дослідженнями, має антибактеріальні властивості, зокрема, вона буде корисна проти карієсу.

Завдяки зеаксантин вона захищає зір.

застосування

Ідеальним було б вживати її в свіжому вигляді, щоб повністю насолодитися її властивостями.

Висушені плоди можна додавати до фруктового салату або йогурту, або використовувати для ароматизації тортів і печива. Свіжу шовковицю, також використовують для приготування сиропів, напоїв, лікерів і джемів або морозива.

готуємо варення

З шовковиці можна приготувати смачне варення. Для цього необхідні такі інгредієнти:

  1. 1,5 кг чорничною ожини,
  2. 300 г коричневого цукру,
  3. 1 яблуко,
  4. половина лимона.

Вимийте фрукти і помістіть їх в каструлю. Увімкніть плиту і варіть близько 40 хвилин, видаляючи піну і часто помішуйте. Щоб дізнатися, чи готове варення, поставте чайну ложку в блюдце з варенням. Якщо вона потонула повільно, значить варення готове. Потім покладіть гарячий джем в стерилізовані банки і закупорьте

Протипоказання

Прийом шовковиці не представляє особливих протипоказань, окрім випадків алергічних реакцій.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com