рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Лецитин (Е322)

  1. Позитивні властивості лецитину
  2. Протипоказання лецитину
  3. Лецитин в харчовій і нехарчової промисловості
  4. Інструкція до застосування лецитину

Лецитин Е322 - харчова добавка рослинного походження, сильний антиоксидант Лецитин Е322 - харчова добавка рослинного походження, сильний антиоксидант. Якщо перевести слово «lekithos» з грецької мови, воно означає "яєчний жовток" . Максимальна кількість лецитину міститься саме в жовтках, також м'ясних продуктах, печінки , арахісі , Різних видах рослинних масел, фруктах і овочах.

Ця речовина можна знайти в клітинах людського організму. При його недоліку, людині складно впоратися з різними хворобами і недугами: втомою, дратівливістю, безсонням, депресією, виснаженням нервової системи, ослабленням пам'яті, постійної неуважністю та іншими.

Емульгатор лецитин допомагає створювати однорідні емульсії, які використовуються в багатьох сферах. насіння соняшнику і соєві боби містять максимальну кількість Е322. При рафінуванні рослинних масел, зокрема соєвого і соняшникової , Виходить промислова харчова добавка.

Соєвий лецитин складається з: гліцерину, жирних кислот, фосфорної кислоти і холіну . Його готують з очищеного соєвого масла з мінімальним температурним впливом (обробкою). Активна речовина відповідає за цілісність клітин в організмі, транспортування продуктів метаболізму і за обмін речовин.

Позитивні властивості лецитину

Перед тим як включити в свій раціон будь-яку з харчових добавок, необхідно чітко знати про позитивному і негативному її впливі на організм людини. Користь лецитину: ефективно бореться з великим показником холестерину , Є засобом для профілактики виникнення і розвитку атеросклерозу, сприяє рівномірному засвоєнню жирів. Вживання харчової добавки покращує розумову активність, пам'ять, допоможе побороти депресію і позбутися від стресу. при псоріазі і нейродерміті обов'язково необхідно їсти продукти, в яких міститься lecithins.

З цієї речовини складається 50 відсотків печінки і одна третина тканин мозку. Це в першу чергу будівельний матеріал, що допомагає регенерувати пошкоджені або хворі клітини. Lecithins забезпечує повноцінну і безперебійну роботу мозку і всієї нервової системи

Застосування лецитину доцільно при терапії неврозів і невритів, розсіяного склерозу, хвороби Паркінсона та Альцгеймера, при травмах і ураженнях нервової системи, при фізичних і розумових постійних навантаженнях. Відгуки про харчову добавку тільки позитивні, її приймають люди, які перенесли інсульти, з метою повного відновлення фізичного та психічного здоров'я. Для дітей і вагітних жінок вкрай важливо включити в свій раціон харчування корисна речовина lecithins.

У жінок, що вживають цю харчову добавку, перебіг пологів буде менш болючим, а малюк буде здоровим і міцним.

Вітаміни з лецитином роблять позитивний вплив на формування мозку і нервової системи малюка, що знаходиться ще в утробі матері.

Вітамінні комплекси для підлітків є безцінними, вони покращують процес зростання і розвитку дитини, допомагають вчитися концентрувати увагу і розвивати розумові здібності.

Енергетична цінність лецитину дорівнює 913 кілокалорій в 100 грамах продукту.

Харчова добавка корисна людям будь-якої вікової категорії: починаючи від малюків, закінчуючи бабусями і дідусями.

Протипоказання лецитину

Любителі здорового харчування обережно відносяться до харчових добавок, тому перед тим, як починати їх вживання дізнаються, яка користь і шкоду активних речовин Любителі здорового харчування обережно відносяться до харчових добавок, тому перед тим, як починати їх вживання дізнаються, яка користь і шкоду активних речовин. Шкода емульгатора:

  • при індивідуальній непереносимості лецитину можуть виникнути алергічні реакції;
  • харчова добавка, зроблена з сої , Може принести, як користь, так і негативні наслідки, оскільки вироблена з генно-модифікованої сировини, а вплив ГМО на організм людини завжди було негативним і непередбачуваним.

При вживанні Е322 в невеликих кількостях, він здатний принести тільки позитивний ефект. При загостренні захворювань (холецистит, панкреатит) необхідно порадитися з лікарем, щоб він врахував свідчення пацієнта і дозволив застосування добавки.

Лецитин в харчовій і нехарчової промисловості

Соєвий і соняшниковий lecithins виконують найважливіші функції в приготуванні і зберіганні харчових продуктів. Вони незамінні емульгатори і антиоксиданти . Як емульгатора Е322 зустрічають в складі маргарину , Хлібобулочних виробів, молочних продуктів, кондитерських і шоколадних виробів.

Широко використовують добавку в приготуванні емульсій для змащування металевих форм та листів в пекарнях. Речовина є відмінним антиокислювачем харчових продуктів. щоб шоколад довше залишався свіжим теж додається емульгатор.

У косметології часто можна зустріти Е322 через його позитивних властивостей і сприятливого впливу на шкірний покрив.

Пекарі і кондитери неодноразово говорять, який лецитин хороший і затребуваний, тому що він збільшує термін придатності різних продуктів. Найважливішим його властивістю є запобігання прилипання здоби до форм для випічки.

Непромислова сфера теж потребує лецитин через його функціональних особливостей. Е322 широко застосовують для створення БАДів. Активна речовина використовується як сировина для виробництва розчинників і фарб. Лецитином годують тварин, удобрюють рослини. Він користується величезною популярністю в медицині і косметології. З нього навіть роблять вибухові речовини і чорнило.

Інструкція до застосування лецитину

В аптеці можна знайти цю цінну харчову добавку, вона продається в спеціальній упаковці: іноді випускається у вигляді капсул, іноді як розчинна суміш. Інструкція по застосуванню допоможе самостійно підібрати індивідуальну дозування, але краще скористатися рекомендацією лікаря.

Рекомендована доза - 1-2 столові ложки на добу. Речовина додається в будь-яку негарячу їжу. Зберігати емульгатор потрібно в прохолодному та недоступному для дітей місці.

Інструкція харчової добавки - то, чому не можна нехтувати, щоб отримати максимальну користь від препарату.

Рецепт смачного коктейлю з лецитином: необхідно взяти 1 чашку молока , 1 чайну ложку лецитину, 2 чайні ложки меду . Інгредієнти розраховані на 1 порцію. 3 чайні ложки молока збиваються з лецитином, далі кип'ятиться молоко, що залишилося. Рідини слід остудити і з'єднати з медом. Поживний коктейль готовий.

Більше свіжої і актуальної інформації про здоров'я на нашому каналі в Telegram. підписуйтесь: https://t.me/foodandhealthru

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com